Mede8er MED600X3D

Όχι μόνο εκεί. Απλά στα παναρίσματα είναι πιο ευδιάκρυτο. Γενικά το βλέπω να πηδάει ανα x frames. Σαν να χάνει ενα - δυο στα 20 frames. Η TV είναι LG LED 3D 400Hz (φυσικά δεν είναι 400. Αλλά έτσι λέει. Μάλλον είναι 100άρα με συστήματα που να τους επιτρέπει να την πουν 400)

Δηλαδή στα 23,976 χάνει περί τα 2 frames?

Το υλικό είναι 23,976 ή κάτι άλλο?

Δηλαδή στα 23,976 χάνει περί τα 2 frames?

Το υλικό είναι 23,976 ή κάτι άλλο?
Η ταινία είναι στα 29,970. Οχι στα 23,976. Και ναι, είναι σαν να χάνει 1-2 frames το δευτερόλεπτο. Αυτό με το να χάνει frames δεν το είχα παρατηρήσει ποτέ πριν σε κανένα media player που είχα (WD-TV 1st gen with custom firmware και LG ST600)
Όταν πήρα το med και μου έλεγαν οτι υποστηρίζει 23,976 δεν είχα υπόψιν μου αν είναι κάτι που θα καταλάβαινα. Σκέφτηκα "ακόμη ένα feature".
Τώρα η ερώτηση είναι: "υποστηρίζει 29,970";

Ok κατάλαβα. Νόμιζα οτι μιλάγαμε για 23,976

29,970 δεν παίζει σωστά, το έχουμε πει και φαίνεται και στο fps chart.
60άρι βλέπεις στη πραγματικότητα.

Βασικά δεν μπορούσα να καλοκαταλάβω τι λέει το FPS chart. Όπως το είπα δεν το έχω ψάξει αρκετά οπότε το οτι τα 29.970 παίζουν με 60hz σημαίνει οτι ... είναι φυσιολογικό να παίζει έτσι όπως περιγράφω σωστά;

Ok κατάλαβα. Νόμιζα οτι μιλάγαμε για 23,976

29,970 δεν παίζει σωστά, το έχουμε πει και φαίνεται και στο fps chart.
60άρι βλέπεις στη πραγματικότητα.

Περίεργο αυτό, καθώς οι consumer συσκευές όταν λένε 60Hz κατά κανόνα εννοούν 59,94Hz... :hmmmm:

Νέο Firmware (αν λες το απο 10/05 νέο!):

Changelog V2.0.0 - 10 May 2013
1. Dev: use more spaces for string PLAYLIST in BD playlist menu.
2. Dev: adjust the text color to white in wireless settings, before it's not readable.
3. Dev: adjusted the subtitle menu text size to avoid being cut.
4. Dev: adjust the size of filename of video infobar, to avoid being cut.
5. Dev: add space character between string and version in usb upgrade menu.
6. Dev: to support BD playlist when playing with DVDROM.
7. Dev: fix hungarain OSD issues.
Remember to make the JukeBox+ an Aggregate JukeBox after firmware update as this is not done automatically.

Απο ότι διαβάζω λίγο απο τίποτα (μικροδιορθώσεις)!!!

ΥΓ: Δουλεύει σε κανέναν ο torrent client; Εμένα ποτέ (με κανένα V2.0 firmware δεν δούλεψε -με 1.05 δεν δοκίμασα), και αυτό παρότι σύνδεση internet έχει (δοκιμασμένο με τις υπόλοιπες εφαρμογές & youtube) και δίσκους συνδεδεμένους!

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Περίεργο αυτό, καθώς οι consumer συσκευές όταν λένε 60Hz κατά κανόνα εννοούν 59,94Hz... :hmmmm:

τι να σε πω? αναπαράγω αυτό που οι ίδιοι ανέβασαν.

Παίζει να είναι απο ρεαλτεκ μεριά η όλη ιστορία?
Τι υποθέτεις Γιάννη?

Πέρασα χθες το f/w της 10/5. Δεν είχα χρόνο να το δοκιμάσω και πάντα f/w περνάω Κυριακές βράδυ μην μου χαλάσει κάτι το ΣΚ και δεν μπορώ να κάνω κάτι. Αυτό που μου αρέσει σε ότι έχει προστεθεί τελευταία εβδομάδα είναι το plasma mode. Παίζει πολύ καλά. Τίποτε άλλο τρανταχτό δεν είδα, αν και δεν το έψαξα και πολύ. Μόνο αν μου κράτησε τα favorites ξέχασα να κοιτάξω. Όλα τα άλλα (Shares, network κλπ) έπαιξαν μια χαρά.

Έκανα και μια δοκιμή με το FreeNFS. Δυστυχώς, αν και άνοιξα πόρτες στα software firewall δεν μπορούσα να δω το PC από το Med. Σε δεύτερη σκέψη, μάλλον πρέπει να ανοίξω και πόρτα στο firewall του router καθώς όλα από εκεί περνάνε.

το έχω με το fw 9 may, με ελληνικό μενού,
αν δεν είναι η ιδέα μου τότε παίζει ελληνικούς υπότιτλους κατευθείαν.
Κοιτάζει τους εσωτερικούς για ελληνικά και ύστερα πάει στο srt. Συνήθως ένα srt με ελληνικά.

αυτό παρατήρησα, πρώτα εσωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους και αν δεν υπάρχουν τότε το srt

Αυτό είναι σημαντικό, εάν πράγματι συμβαίνει.
Θα μας απαλλάξει από μεγάλη ταλαιπωρία στην επιλογή των ελληνικών υπότιτλων.

ΥΓ
Ακόμη δεν έχω βάλει αναβάθμιση, από τότε που το αγοράσαμε, αλλά μετά από αυτή την επισήμανση νομίζω ότι δεν θα το αποφύγω ...

Η αναβάθμιση γενικώς είναι πανεύκολη και πιο γρήγορη από όλα τα media players που είχα. Από ότι διάβασα και στο forum της mede8er, είναι σαν στόχος στην τελική version να έχουν και το backup save/restore να παίζει οπότε αυτό θα είναι φανταστικό.

κάποιος φίλος προβληματίστηκε με την αναβάθμιση και τις ρυθμίσεις και ζήτησε βοήθεια, οπότε ευκαιρία να τις ανεβάσω και εδώ
(οι οδηγίες βασίζονται στο pdf της twindigital και όχι σε αυτές της mede8er που είναι λιγότερο αναλυτικές σε 2-3 σημεία).

1) Κατεβάζουμε το αρχείο αναβάθμισης από το Mede8er support & downloads της TwinDigital ή απευθείας απο τo site της mede8er)
(Το Bootloader δεν μας χρειάζεται εφόσον έχουμε εγκατεστημένη V.2 beta)

2) Αποσυμπιέζουμε το αρχείο με .zip η .rar και έχουμε το αρχείο install.img (δηλ. το αρχείο αναβάθμισης)

3) Βάζουμε το αρχείο install.img σε USB flash drive (στικάκι)
Το στικάκι πρέπει να είναι φορμαρισμένο σε FAT32 και άδειο.
(Aν δεν είναι FAT32 μπορούμε να το φορμάρουμε με το USB Format Tool)

4) Βγάζουμε το καλώδιο τροφοδοσίας από το mede8er

5) Βάζουμε το στικάκι σε μία από τις δύο usb θύρες του mede8er.

6) Βάζουμε ξανά το καλώδιο τροφοδοσίας.

7) Πατάμε και κρατάμε πατημένο το κουμπί ON/OFF του mede8er (όχι στο τηλεκοντρόλ), για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να δούμε στην οθόνη μας το σήμα του Mede8er.

8) Ξεκινάει αυτόματα η αναβάθμιση (δεν κάνουμε τίποτα μέχρι να ολοκληρωθεί).

9) Όταν τελειώσει, το mede8er κάνει μόνο του reboot και μας βγάζει τη βασική οθόνη του Setup.

10) Όπως είμαστε στο setup, βγάζουμε το καλώδιο τροφοδοσίας

11) Βγάζουμε το στικάκι

12) Βάζουμε ξανά το καλώδιο τροφοδοσίας.

13) Ανοίγουμε το mede8er.

Έτοιμοι!

Ή μάλλον σχεδόν έτοιμοι γιατί έχουν χαθεί κάποιες απο τις ρυθμίσεις, οπότε πρέπει να τις επαναεισάγουμε (1-2 λεπτά max).

Μερικές βασικές ρυθμίσεις:
πάμε στο Setup και από εκεί¨στο:

- System
Language: English
Text Encoding: Greek
Resume Paly: on
BD Menu: Off

- Audio:
HDMI output, SPDIF output: Αν συνδεθούμε μόνο σε τηλεόραση επιλέγουμε το Downmix (2ch). Αν συνδεθούμε με ενισχυτή, επιλέγουμε το Passthrough.

- Video:
TV System: HDMI auto, η μια από τις άλλες επιλογές (ότι θέλετε ανάλογα το μέσο προβολής σας).
1080p 23,976Hz: On
Auto Frame Rate: On
Screen Size: δεν πειράζουμε τη προρυθμισμένη επιλογή ακόμη και αν δεν φαίνεται όλη η κόκκινη γραμμή! Αν το πειράξετε say bye-bye to 1:1 pixel mapping

Αυτά τα ολίγα.
-bye-

Το διαβάζουν τα ματάκια μου στο forum της mede8er;

23,97 > play at 23,97
24,00 > play at 23,99
50,00 > play at 49,99
59,94 > play at 59,93
60,00 > play at 59,93

3D
23,97 > play at 23,97

but in the x3d settings you need

23,976 - ON
autoframe rate ON

Το έγραψε beta tester αναφερόμενος αποκλειστικά για το f/w της 10/5. Αν μπορέσω αύριο θα κάνω test.

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

9) Όταν τελειώσει, το mede8er κάνει μόνο του reboot και μας βγάζει τη βασική οθόνη του Setup.

10) Όπως είμαστε στο setup, βγάζουμε το καλώδιο τροφοδοσίας

11) Βγάζουμε το στικάκι

12) Βάζουμε ξανά το καλώδιο τροφοδοσίας.

13) Ανοίγουμε το mede8er.

Έτοιμοι!

Αυτά δεν τα έκανα , πρέπει να το ξαναπεράσω ?

Διακοπές ήταν και γύρισαν και ξεκίνησαν πάλι τα releases κάθε 2-3 μέρες;