Mede8er MED600X3D

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Λοιπόν, ύστερα από 2 ταινίες 3D που είδα με το med μπορώ να πω ότι το player ενώ εχει δυνατότητες, απέχει πολύ από το να θεωρηθεί σταθερό. Και εξηγούμαι.
2 χρόνια περίπου με το dune h1 δεν χρειάστηκε ποτέ να διακοψω προβολή ταινίας λόγω player.
Με το med ξεκινήσω να δώ ταινία. Δεν παίζει 3D τους υπότιτλους. Διαπιστώνω ότι αν γυρίσω την ταινία σε 2D και μετά πάλι 3d φτιάχνει. Αυτό όχι με όλες τις ταινίες. Σε άλλες το κάνει και σε άλλες όχι.
Παταω pause, πάω για κατουρημα, γυρναω παταω play, ήχος γιοκ. Pause και πάλι play στρώνει.
Μετά αρχίζει να κολλάει η ταινία ανα 30secs. Χάνεται η εικόνα και ξανάρχεται. Παταω stop και start μετά και όλα καλά.
Το player δείχνει για μένα μια αστάθεια που δεν την είχα συνηθίσει. Εχοντας πλέον και τα 2 3D players (dune base 3d, med), θεωρώ ότι αν η dune φτιάξει τα θέματα που εχει με το 3D δεν θα εχει αντίπαλο. Επειδή έχω ξανά περάσει από Realtek τσιπακια επιβεβαιωνομαι ότι ακόμη δεν μπορούν να φτάσουν την sigma ακόμη σε σταθερότητα. Σίγουρα έχουν καλύψει μεγάλο έδαφος αλλά για μένα είναι ακόμη backup player, εκτός βέβαια από τα 3D που ακόμη παίζουν χωρίς αντίπαλο. Σίγουρα αποτελεί μια πολύ καλή αγορά αλλά αν δεν έχεις δουλέψει dune δεν μπορείς να καταλάβεις ποιες είναι πραγματικά οι διάφορες. Και σίγουρα για κάποιον που θέλει 3D το med αυτή τη στιγμή είναι μονόδρομος και δεν θα πρότεινα την αγορά του dune.

Θεωρώ και σαν προγραμματιστής ότι τα πάντα είναι θέμα υποστήριξης. Η Mede8er πιστεύω ότι δουλεύει σωστά και πάντα ακούγοντας όσους έχουν αγοράσει κάποιο δικό τους media player. Σε 1.5 χρόνο το 600x3D είναι το τρίτο media player που περνάει από τα χέρια μου. Προηγήθηκε το Xtreamer SW2 που δεν θέλω να θυμάμαι κυρίως γιατί η Xtreamer πούλησε όσους το αγόρασαν και τους άφησε με ένα media player γεμάτο bugs, το WDTV Live gen 3 που ενώ το Sigma είναι υποδειγματικό, η WD δεν μπορούσε και δεν μπορεί να βγάλει ένα σωστό f/w χωρίς να κάνει μαντάρα υπάρχον functionality που το φτιάχνει με επόμενο και χαλάει άλλα και πάει λέγοντας, και το 600x3D. Σίγουρα το 600x3D δεν είναι τέλειο αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είναι ακόμη νέο στην αγορά. Θαρρώ πως ένα media player για τους πρώτους 8-12 μήνες περνάει μια περίοδο διορθώσεων/βελτιώσεων που το κάνουν πιο σταθερό. ΠΧ, με το που το πήρα, δεν μπορούσα να παίξω δικτυακά μέσω Samba 2D BD ISOs με DTS-HD χωρίς κολλήματα. Το διόρθωσαν. Δεν έπαιζε σωστά 23.976fps, το διόρθωσαν. Δεν έπαιζε σωστά 24 fps, το διόρθωσαν. Κράξαμε για Ελληνικά, τα πρόσθεσαν.

Γενικώς, η Mede8er δίνει την αίσθηση σοβαρής εταιρίας και όχι άρπα κόλλα. Εγώ πιστεύω ότι ότι πρόβλημα έχουμε, καλό είναι να το αναφέρουμε στο forum της mede8er και είμαι σίγουρος ότι πολλά μάτια το βλέπουν και προσπαθούν να το λύσουν. Και είναι και αντικειμενικοί καθώς δεν έκρυψαν ποτέ ότι το 1186 δουλεύει στα όρια του στα x3D. Για την ιστορία, κι εγώ είμαι (και πάντα ήμουν) δύσπιστος με τα RLT. Κι εγώ έχω θέμα με τους υπότιτλους που θέλει pause/start για να στρώσουν. Επίσης η μετατροπή 2D->3D υποτίτλων προσαρμόζεται ανάλογα με το βάθος της σκηνής και υπάρχει μια καθυστέρηση στη προσαρμογή τους με αποτέλεσμα να βλέπεις τους υπότιτλους να παίζουν στο μάτι και να γίνεται αντιληπτό-ενοχλητικό. Ευτυχώς δεν έχω θέματα με χάσιμο ήχου (αν πηγαίνει μέσω ενισχυτή μπορεί να είναι θέμα και το πως μιλούν media player κι ενισχυτής και όχι απαραίτητα του mede8er). Αλλά με 130 ευρώ, δεν έπαιρνα ούτε καν ένα αξιόλογο 2D player.

Re: Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι παίδες...
Έκανα λάθος ψάχνοντας ρυθμίσεις για το yadis και δημιούργησα δυο αρχεία για κάθε αρχείο-ταινία, το οποίο είναι πλέον εκνευριστικό για να το βλέπω κάθε φορά που ανοίγω το jukebox...
Πώς μπορώ να διαγράψω τα duplicates (εάν γίνεται κάτι τέτοιο) ή πώς μπορώ να διαγράψω όλη τη database του yadis και να ξαναφτιάξω μια νέα από την αρχή;

το νεο fw νομιζω εχει επιλογη να διαγραφεις το jukebox

Κατάλαβα... Αυτό που λέει καυτή ση ο Χρήστος με το mediascout...
Εγώ κάνω λίγο κόπο παραπάνω (μόνο για μια φορά δηλαδή, μετά ένα απλό "κλικ" ειναι αρκετό) αλλά είναι διαφορετικό να βλέπεις μόνο thumbnails και διαφορετικό να βλέπεις αυτό:

movie3.jpg
tv3.jpg

Μπαίνοντας στο menu του player βλέπω σε thumbnails τα εργα και μετά πατώντας το info βλέπω αυτό που βλέπεις και εσύ. Δηλαδή συντελεστές και υπόθεση.

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Μπαίνοντας στο menu του player βλέπω σε thumbnails τα εργα και μετά πατώντας το info βλέπω αυτό που βλέπεις και εσύ. Δηλαδή συντελεστές και υπόθεση.

Ωραία... Τι παραπάνω θές;

Το bold γίνεται να βγει από τους υπότιτλους? πολύ χάλια ρε παιδιά. Μου έχουν βγει τα μάτια.
Γενικά με χαλάνε όπως φαίνονται. Το περίγραμμα, το χρώμα, το πόσο έντονοι είναι.

οι υπότοιλοι είναι αχνοί, το περίγραμμα σχεδόν δεν υπάρχει.
το bold που είναι;

Μιλαμε παντα για την 2.0 εκδοση;
Εμενα στην 1.05 με χαλανε που ειναι πολυ φωτεινοι (και δεν εχει γκρι επιλογη)

Στην 2.0 ναι. Ειναι πολύ φωτεινοι και ασπροι. Βγάζουν μάτια. Το περίγραμμα επίσης επειδή είναι πολύ μικρό πολλές φορές τρομαζεις να τους διαβάσεις.
Εντάξει καταλαβαίνω ότι κάποιοι τους έχετε συνηθίσει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι φαίνονται καλά. Αρκεί να δείτε κάποιο άλλο player η από htpc και θα καταλάβετε.

δεν έχω δει κάποιον να λέει ότι του αρέσουν οι υπότιτλοι, δε θυμάμαι τουλάχιστον.
το bold που είναι όμως; αφού όπως λες το περίγραμμα είναι μικρό.

εγώ το έχω γράψει ήδη στο forum τους. Ας μπει και άλλος να γράψει

Bold = φωτεινοι. Αυτό εννοώ. Αν δεν είναι bold φαντάζομαι πως θα είναι αν τύχει καμία ατάκα σε bold...

NOTE: All Hard drives must have a unique name for correct functionality with V2 firmware. Connect the Hard Drive to your Windows PC and in My Computer right click the Drive icon and you can give the Hard Drive a name. Remember that each drive must have a unique name example Hard Drive1, Hard Drive2 etc etc

Changelog V2.0.0 - 23 May 2013
1. Fix: after setting SPDIF to Passthrough, and reboot,it will have no sound for AAC file.
2. Fix: Watched Indicator for Aggregated Jukebox on NET API not working correctly.
3. Dev: display fullname for text subtitle, and will pick the sub that has the same name of video file first.
4. Dev: incorrect info displayed for 29.97hz file.
5. Dev: If X3D in Discreet Off - on/off switch on unit or on/off on IR does not work.
6. Dev: updated french OSD strings.
7. Dev: adjusted timezone names.
8. Dev: to detect shoutcast header for pls file.
9. Win8 users - Use Utility to Eject the Mede8er - USB Disk Ejector
http://quickandeasysoftware.net/software/usb-disk-ejector
Remember to make the JukeBox+ an Aggregate JukeBox after firmware update as this is not done automatically.

User required to change the pls header for Shoutcast for Internet Radio Playlist

Current
[playlist]
numberofentries=1
File1=http://91.121.122.94:8000
Title1=(#1 - 6/75) CMR Nashville
Length1=-1
Version=2

Required
[playlist]
numberofentries=1
File1=shoutcast://91.121.122.94:8000
Length1=-1
Version=2

http://www.mede8er.org/beta/Firmwares_Beta/MED1000X3D/2013/X3D_Series_V2BETA_23May2013.zip

NOTE: All Hard drives must have a unique name for correct functionality with V2 firmware. Connect the Hard Drive to your Windows PC and in My Computer right click the Drive icon and you can give the Hard Drive a name. Remember that each drive must have a unique name example Hard Drive1, Hard Drive2 etc etc

Changelog V2.0.0 - 23 May 2013
1. Fix: after setting SPDIF to Passthrough, and reboot,it will have no sound for AAC file.
2. Fix: Watched Indicator for Aggregated Jukebox on NET API not working correctly.
3. Dev: display fullname for text subtitle, and will pick the sub that has the same name of video file first.
4. Dev: incorrect info displayed for 29.97hz file.
5. Dev: If X3D in Discreet Off - on/off switch on unit or on/off on IR does not work.
6. Dev: updated french OSD strings.
7. Dev: adjusted timezone names.
8. Dev: to detect shoutcast header for pls file.
9. Win8 users - Use Utility to Eject the Mede8er - USB Disk Ejector
http://quickandeasysoftware.net/software/usb-disk-ejector
Remember to make the JukeBox+ an Aggregate JukeBox after firmware update as this is not done automatically.

User required to change the pls header for Shoutcast for Internet Radio Playlist

Current
[playlist]
numberofentries=1
File1=http://91.121.122.94:8000
Length1=-1
Version=2

Required
[playlist]
numberofentries=1
File1=shoutcast://91.121.122.94:8000
Length1=-1
Version=2

http://www.mede8er.org/beta/Firmwares_Beta/MED1000X3D/2013/X3D_Series_V2BETA_23May2013.zip

Αλήθεια δεν τα προλαβαίνω όλα!
Έλεος!
Τι είναι αυτό με το shoutcast?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Δεν θέλω κάτι παραπάνω, απλά σου εξηγώ ότι και μόνο του το yaDIS είναι μια χαρά....

A, ωραία.. :a0210:
Τότε θα σταματήσω κι εγώ να τα περνάω απ´το Υ2Μ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Δεν θέλω κάτι παραπάνω, απλά σου εξηγώ ότι και μόνο του το yaDIS είναι μια χαρά....

πως σεταρες το yadis να σου τα βάζει στα folders που είναι οι ταινίες;
αφού όλα τα βάζει στο workspace του.
Έψαξα τις ρυθμίσεις αλλά δεν πρόσεξα κάτι.

Βρε παιδιά μια βοήθεια σας παρακαλώ και πάλι...
Γιατί ενώ στο web interface του yadis στο pc μου βλέπω κανονικά και διαχειρίζομαι όλες τις ταινίες που έχω, ενώ στο mede8er μου εμφανίζει μόνο ένα σύνολό τους (στην ουσία παραλείπει ένα 20% τους)...
Υπάρχει καμία εξήγηση σε αυτό;
Να σημειώσω πως με το YAMJ to Mede8er οι ταινίες εμφανίζονται όλες στο σύνολό τους, απλά δεν μου αρέσει τόσο η εμφάνισή τους όσο εκείνη του yadis...
Any ideas???

έχει web interface το yadis; ποιο είναι;

επίσης υπάρχει καμία εικόνα να δούμε τις διαφορές, επειδή αυτό που βλέπω στο yadis είναι αυτό που βλέπω και στο mede8er, δεν έχει διαφορές. Το Y2M μόνο αντιγραφή κάνει τις εικόνες και τα metadata από το yadis. Δε δημιουργεί κάτι διαφορετικό.

Όσο για το mede8er που εμφανίζει λιγότερες ταινίες, στο jukebox του mede8er από το μενού κάνε scan ή σάρωση ή κάπως έτσι λέγεται. Κάθε φορά που γράφονται νέες ταινίες ή σβήνονται στο jukebox θέλει και σάρωση/scan ή όπως λέγεται.

Όσο για το mede8er που εμφανίζει λιγότερες ταινίες, στο jukebox του mede8er από το μενού κάνε scan ή σάρωση ή κάπως έτσι λέγεται. Κάθε φορά που γράφονται νέες ταινίες ή σβήνονται στο jukebox θέλει και σάρωση/scan ή όπως λέγεται.
Να είσαι καλά φίλε papdoux...
Αυτό ήταν το πρόβλημα...
Μια χαρά πλέον!

Και κάτι άλλο βρε παιδιά...
Έχει καταφέρει κανείς να μπει στο web interface του mede8er;
Με την ip:1024 εννοώ...
Γιατί εγώ δεν!

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Και κάτι άλλο βρε παιδιά...
Έχει καταφέρει κανείς να μπει στο web interface του mede8er;
Με την ip:1024 εννοώ...
Γιατί εγώ δεν!

Εγώ το έχω καταφέρει... Απλά πληροφοριακά δεν δούλευε με τον Mozilla firefox (αμέσως έκανε crash o firefox) αλλά λειτούργησε κανονικά με internet explorer! Για δοκίμασε και εσύ με άλλο browser και πες μας!

Το παράξενο στην δική μου περίπτωση είναι πως δεν έχω καταφέρει ποτέ να τρέξει ο torrent client (με τις ρυθμίσεις του και όλα σωστά)!