Mede8er MED600X3D

Πρόβλημα για δυνατούς λύτες. :laugh:
Πάω στο Media Browser και βλέπω οτι στο folder "Documentaries" έχω 16 folders. Το κάνω Add to favorites το τικάρει κι όλα όμορφα κι ωραία.
Πάω τώρα σρα Favorites ανοίγω το "Documentaries" και βλέπω μόνο 6 folders. Τα άλλα που πήγαν; :nounder:

Και κάτι άλλο...
Επειδή δεν θέλω να μου εμφανίζονται μέσα στα folders διάφορες φωτογραφίες κλπ επιλέγω, αντί του All το Movies. Στην αρχή όλα μια χαρά, στις σειρές πχ εμφανίζονται μόνο τα Season 1, Season 2 Season 3 κλπ... Την επόμενη μέρα μόλις ξαναμπώ... Τζίφος.. Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.

Last edited:
Αν μπορεί κάποιος ας με διαφωτίσει γιατί ξενέρωσα, υποτίθεται πήρα το μηχανάκι για να τα παίζει όλα και βρέθηκα να βάζω αρχεία σε στικάκι και να τα παίζει τελικά ο ενσωματωμένος player της τηλεόρασης μια χαρά κι απροβλημάτιστα...

Τα αρχεία είναι όλα έτσι:

Format : MKV
Quality : HDTV 720p
Codec Video : X264
Bitrate : 1600 kb/s
Codec Audio : ACC
Bitrate : 364 kb/s
Quality : HDTV (720p) [1280x720p]
Source : DIM

Το πρόβλημα; Έχω εικόνα, έχω ήχο (τραγούδι εισαγωγής κλπ, γέλια από το κοινό), αλλά δεν έχω τους διαλόγους!

Τι φταίει και δεν ακούω τους διαλόγους; Στην tv όλα καλά.

firmware έχω αυτό που πέρασε ο Αποστόλης με την αγορά.

από που παιρνάει ο ήχος;
μήπως πρέπει να ορίσεις ο ήχος να γίνεται downmix;

Το player είναι συνδεδεμένο με hdmi στην tv κατευθείαν και με ethernet στο router (είτε μέσω δικτύου παίξω τα αρχεία είτε απευθείας μέσω usb, δεν αλλάζει κάτι - απλά το αναφέρω).

Οι ρυθμίσεις είναι το πρώτο που κοίταξα, και νομίζω 2ch downmix έχω γιατί είμαι με τα ηχεία της tv. Κατά την αναπαραγωγή μπαίνω στις ρυθμίσεις, κάνω τις όποιες αλλαγές (δοκίμαζα μία έτσι μία αλλιώς) και δεν άλλαξε κάτι. Μήπως πρέπει να ξανατρέχω το αρχείο μετά από κάθε αλλαγή; Είναι το μόνο που δεν δοκίμασα, τα έκανα "on the fly" την ώρα που έπαιζε το video.

Δεν μου έχει παρουσιαστεί πουθενά αλλού πρόβλημα προς Θεού, μόνο στην συγκεκριμένη σεζόν μιας σειράς που βλέπω με τις προδιαγραφές που ανέφερα προηγουμένως και μου έκανε εντύπωση!

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Το player είναι συνδεδεμένο με hdmi στην tv κατευθείαν και με ethernet στο router (είτε μέσω δικτύου παίξω τα αρχεία είτε απευθείας μέσω usb, δεν αλλάζει κάτι - απλά το αναφέρω).

Οι ρυθμίσεις είναι το πρώτο που κοίταξα, και νομίζω 2ch downmix έχω γιατί είμαι με τα ηχεία της tv. Κατά την αναπαραγωγή μπαίνω στις ρυθμίσεις, κάνω τις όποιες αλλαγές (δοκίμαζα μία έτσι μία αλλιώς) και δεν άλλαξε κάτι. Μήπως πρέπει να ξανατρέχω το αρχείο μετά από κάθε αλλαγή; Είναι το μόνο που δεν δοκίμασα, τα έκανα "on the fly" την ώρα που έπαιζε το video.

Δεν μου έχει παρουσιαστεί πουθενά αλλού πρόβλημα προς Θεού, μόνο στην συγκεκριμένη σεζόν μιας σειράς που βλέπω με τις προδιαγραφές που ανέφερα προηγουμένως και μου έκανε εντύπωση!

Αν το έχεις στο 2ch downmix δεν ξέρω τι φταίει, το πρόβλημα που περιγράφεις πάντως δείχνει σαν να δίνει 5.1 ο player κι εσύ ν´ακούς μόνο τον περιφερειακό ήχο του L και R. Σου λείπουν οι διάλογοι, σου λείπει το κεντρικό δηλαδή.

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Αν μπορεί κάποιος ας με διαφωτίσει γιατί ξενέρωσα, υποτίθεται πήρα το μηχανάκι για να τα παίζει όλα και βρέθηκα να βάζω αρχεία σε στικάκι και να τα παίζει τελικά ο ενσωματωμένος player της τηλεόρασης μια χαρά κι απροβλημάτιστα...

Τα αρχεία είναι όλα έτσι:

Format : MKV
Quality : HDTV 720p
Codec Video : X264
Bitrate : 1600 kb/s
Bitrate : 364 kb/s
Quality : HDTV (720p) [1280x720p]
Source : DIM

Το πρόβλημα; Έχω εικόνα, έχω ήχο (τραγούδι εισαγωγής κλπ, γέλια από το κοινό), αλλά δεν έχω τους διαλόγους!

Τι φταίει και δεν ακούω τους διαλόγους; Στην tv όλα καλά.

firmware έχω αυτό που πέρασε ο Αποστόλης με την αγορά.

O codec είναι AAC και όχι ACC.
http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Audio_Coding

Πήγαινε στο audio menu και δήλωσε στην έξοδο HDMI -> downmix (2ch)
Πιο κάτω έχει επιλογή για AAC, ενεργοποίησε την.
Νομίζω έχει και επιλογή για surround sound. Δηλωσε stereo ή off.

Re: Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

O codec είναι AAC και όχι ACC.
http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Audio_Coding

Πήγαινε στο audio menu και δήλωσε στην έξοδο HDMI -> downmix (2ch)
Πιο κάτω έχει επιλογή για AAC, ενεργοποίησε την.
Νομίζω έχει και επιλογή για surround sound. Δηλωσε stereo ή off.

copy/paste τα έκανα τα στοιχεία του video, κι εγώ για AAC το πέρασα και το κατέβασα λέω εκ παραδρομής το γράψανε ACC.

Λοιπόν HDMI > downmix (2ch) = έτσι το είχα

Force AAC/mp3 decode = on (έτσι ήταν)

Surround sound = Don't care το είχα, θα δω τις εναλλακτικές!

Μόλις πάω σπίτι θα δοκιμάσω πάλι να δω αν αλλάζει κάτι με την επιλογή surround sound, κι αν πάλι δεν δω φως θα ανεβάσω παίδες το αρχείο κάπου και όποιος έχει όρεξη κάνει μια δοκιμή να λύσει το μυστήριο των διαλόγων που δεν ακούγονται. (το link, φυσικά, θα σταλεί με pm).

παρατηρησα οταν βαλω στον εξ.σκληρο εξτρα ταινιες και αφου το yadis εχει βρει το υλικο που πρεπει,
και το yadis2mede8er ολα κανονικα,στα favourite δεν μου τις βρισκει...
ειδα λοιπον οτι λειπει το xml αρχειο απο τις εξτρα ταινιες.
σβηνω απο τον data του yadis οτι εχει κατεβασει,και ξανακανω 2η προσπαθεια.
ολα οκ.καμμια φορα θελει και 3η προσπαθεια...
τι κουλο ειναι αυτο παλι.......???
και σε μερικες(παντα μιλαμε για νεο υλικο) αντι για about και folder μου βγαζει ενα περιεργο αρχειο,δεν το θυμαμαι τωρα,
και βαζω χειροκινητα ο'τι δεν εχει βαλει...
αυτη τη δουλεια θα κανω οταν βαζω νεο υλικο???

και κατι αλλο ρε σεις...
μονιμως η ωρα ειναι αλλα-νταλον...
εχω βαλει +2 ζωνη κα μου βγαζει 1 ωρα πριν.
την φτιαχνω χειροκινητα.οταν κλεισω το μηχανημα(το led ειναι κοκκινο,δεν βγαζω το ρευμα απο πισω)η ωρα παλι ειναι χαλασμενη...
και κατω δεξια μου λεει μονιμως Hong-kong καιρο...
πως φτιαχνεται αυτο???

για τη διαφορά στην ώρα πρέπει να ορίσεις την ώρα στο αυτόματο, να βάλεις την ώρα στο +2 και επίσης να ενεργοποιήσεις την καλοκαιρινή ώρα για να πάει στο +3 ώστε να είναι σωστή.
Μετά αυτό μένει.

Για το hong kong πας στο app του καιρού, ιντερνετ ---> weather app που δε θυμάμαι πως λέγεται, πας στα settings, πατάς F3 ή F2 δε θυμάμαι ποιο από τα δύο, γράφεις το όνομα της πόλης σου, πατάς enter (νομίζω enter αλλιώς F3 ή F2) και μετά θα σου εμφανίζει την πόλη σου στην πρώτη σελίδα στο widget

όταν κάνεις update το jukebox τότε πρέπει να κάνεις σάρωση στο φάκελο που έχεις στα favorites. Δηλαδή στο med πας στα favorites, επιλέγεις το φάκελο που είναι το jukebox ---> μενού ---> σάρωση φακέλου.
Έτσι θα εμφανίσει τις νέες ταινίες στο jukebox.

Το yadis πάντα κατεβάζει τις πληροφορίες και τα εξώφυλλα με την πρώτη .... τουλάχιστον σε μένα έτσι κάνει ... η μόνη επέμβαση που κάνω σπάνια όμως είναι να επιλέξω άλλο εξώφυλλο ή εικόνα από αυτά που έχει επιλέξει

και το y2m beta17 που χρησιμοποιώ δουλεύει σωστά, δεν έχω πετύχει κάποιο πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Εχει βγει η 1.1 απο τις 28.05.13
Καλο θα ειναι να αναβαθμησετε :)

Υπάρχει τρόπος να τικάρει ποια επισόδεια έχω δεί απο κάθε σειρά; Έχω χάσει τη μπάλα.

Re: Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

copy/paste τα έκανα τα στοιχεία του video, κι εγώ για AAC το πέρασα και το κατέβασα λέω εκ παραδρομής το γράψανε ACC.

Λοιπόν HDMI > downmix (2ch) = έτσι το είχα

Force AAC/mp3 decode = on (έτσι ήταν)

Surround sound = Don't care το είχα, θα δω τις εναλλακτικές!

Μόλις πάω σπίτι θα δοκιμάσω πάλι να δω αν αλλάζει κάτι με την επιλογή surround sound, κι αν πάλι δεν δω φως θα ανεβάσω παίδες το αρχείο κάπου και όποιος έχει όρεξη κάνει μια δοκιμή να λύσει το μυστήριο των διαλόγων που δεν ακούγονται. (το link, φυσικά, θα σταλεί με pm).

Πέρασα με emergency procedure το τελευταίο firmware 30may2013 με επιτυχία και τα συγκεκριμένα αρχεία επιμένουν να δίνουν ήχο αλλά όχι διαλόγους! Οι ρυθμίσεις δεν βοήθησαν.

Δεν πάει το μυαλό μου, σε pc παίζουν κανονικά. Στον media player της lg lm640s παίζει κανονικά. Υπάρχει ένας εθελοντής να του στείλω ένα 280mb αρχείο να δοκιμάσει να δει αν παίζει στο δικό του med;

H συνδεσμολογία σπίτι μου επαναλαμβάνω είναι απλώς med > hdmi > tv. Ρε τι γίνεται :P

στείλε link να το κάνω εγώ... και εγώ έτσι το έχω απλά θα παίζει μέσω δικτύου...