Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Gal'en

AVClub Fanatic
2 July 2012
11,368
Αθηνα
Απο τοτε που εφτιαξα το υπαρχον συστημα μου, στο οποιο ακουω αποκλειστικα flac,
στελνοντας μεσω του media player στο ενσωματωμενο dac του ολοκληρωμενου μου,
εχω παντα την απορια πως μπορω να βελτιωσω τον παραγομενο ηχο.

Αυτο που με ενδιαφερει λοιπον ειναι οι εμπειριες που εχουν αλλα μελη που εχουν επιλεξει
το media player ως πηγη για τον ηχο τους.
-Υπαρχουν καποια plyers που κανουν αυτη τη δουλεια καλυτερα και καποια χειροτερα?
-Ποιοι παραγοντες καθοριζουν την ποιοτητα του τελικου αποτελεσματος?
(σε δεδομενο και σταθερο βεβαια καθε φορα συστημα ενισχυτη-ηχειων)
-Υπαρχουν πραγματα που μπορουμε να κανουμε ωστε να αποδωσει καλυτερα ενα τετοιο συστημα?
-Ποια πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα υπαρχουν σε σχεση με τη χρηση pc-usb dac?

H εμπειρια οποιουδηποτε χρησιμοποιει media player ή εχει γνωση του θεματος θα εκτιμηθει δεοντως.
:ears:

Απο τοτε που εφτιαξα το υπαρχον συστημα μου, στο οποιο ακουω αποκλειστικα flac,
στελνοντας μεσω του media player στο ενσωματωμενο dac του ολοκληρωμενου μου,
εχω παντα την απορια πως μπορω να βελτιωσω τον παραγομενο ηχο.

Αυτο που με ενδιαφερει λοιπον ειναι οι εμπειριες που εχουν αλλα μελη που εχουν επιλεξει
το media player ως πηγη για τον ηχο τους.
-Υπαρχουν καποια plyers που κανουν αυτη τη δουλεια καλυτερα και καποια χειροτερα?
-Ποιοι παραγοντες καθοριζουν την ποιοτητα του τελικου αποτελεσματος?
(σε δεδομενο και σταθερο βεβαια καθε φορα συστημα ενισχυτη-ηχειων)
-Υπαρχουν πραγματα που μπορουμε να κανουμε ωστε να αποδωσει καλυτερα ενα τετοιο συστημα?
-Ποια πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα υπαρχουν σε σχεση με τη χρηση pc-usb dac?

H εμπειρια οποιουδηποτε χρησιμοποιει media player ή εχει γνωση του θεματος θα εκτιμηθει δεοντως.
:ears:

Αν μπορείς πες μας το σύστημα από τι αποτελείται (ενισχυτή, ηχεία, πηγή) και που αντιμετωπίζεις πρόβλημα ή σε τι θα ήθελες βελτίωση.

Απάντηση: Re: Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Αν μπορείς πες μας το σύστημα από τι αποτελείται (ενισχυτή, ηχεία, πηγή) και που αντιμετωπίζεις πρόβλημα ή σε τι θα ήθελες βελτίωση.

Λοιπον
ενισχυτης-harman kardon 990 (του οποιου το dac χρησιμοποιω)
ηχεια-jamo d570
πηγη-himedia 200b(αν θυμαμαι καλα)

Δεν αντιμετωπιζω καποιο προβλημα.
Απλα κολλησα το σαρακι της δοκιμης και του ψαξιματος για κατι καλυτερο και ηθελα να δω
τι γνωμη εχουν οι συμφορουμιτες για τα media players γενικοτερα, ως πηγες.
Παρατηρησα οτι ενω πολλοι ασχολουνται να συνδεουν pc στο δικαναλο συστημα τους,
ειναι πολυ λιγοτεροι αυτοι που επιλεγουν τη λυση του media player.
Οποτε ειπα να μαθω αν υπαρχει λογος που παρακαμπτουν τη σχετικη ευκολια του media player
και αν οντως υπαρχουν διαφορες στην αναπαραγωγη απο το ενα μοντελο στο αλλο.
Γιατι αν δεν υπαρχουν θα μπορω τουλαχιστον να αποκλεισω αυτο το κομματι και μελλοντικα να
ασχοληθω με τα υπολοιπα.
Περαν αυτου ειμαι και περιεργος να μαθω 1-2 πραγματα παραπανω για τα οποια δεν βρηκα πουθενα
αναφορες στο φορουμ. Για να ειμαι ειλικρινης δεν ημουν καν σιγουρος που ακριβως να ανοιξω
το καινουριο νημα, στα media players, στο δικαναλο,...?
Τελικα το ανοιξα εδω γιατι ηταν οι εμπειριες των audiophiles που πιστευα οτι θα εχουν περισσοτερο
ενδιαφερον!

Το παράξενο είναι ότι σε όλα τα reviews σε media players ενώ γράφουν τι συνδέσεις έχουν, αν υποστηρίζουν υπότιτλους, τι αρχεία παίζουν, φυσικά αν παίζουν flac, αλλά ποτέ δεν αναφέρουν πως ακούγονται τα flac. Μήπως τελικά οι συγκεκριμένες πηγές όσο αναφορά τον ήχο δουλεύουν μόνο ως transport και όλη την ηχητική ταυτότητα την αναλαμβάνει το dac?

Το παράξενο είναι ότι σε όλα τα reviews σε media players ενώ γράφουν τι συνδέσεις έχουν, αν υποστηρίζουν υπότιτλους, τι αρχεία παίζουν, φυσικά αν παίζουν flac, αλλά ποτέ δεν αναφέρουν πως ακούγονται τα flac. Μήπως τελικά οι συγκεκριμένες πηγές όσο αναφορά τον ήχο δουλεύουν μόνο ως transport και όλη την ηχητική ταυτότητα την αναλαμβάνει το dac?

Καθολου απιθανο.
Γι'αυτο αλλωστε κι εγω χρησιμοποιω την ψηφιακη εξοδο του media player,
για να παρακαμπτω το (θεωρητικα) υποτυπωδες dac του (να'ναι καλα οι συμφορουμιτες
που μου το τονισαν) και να χρησιμοποιω το αντιστοιχο του harman που υποθετω οτι θα ειναι πολυ καλυτερο.
Απο κει και περα,ακομα και μονο ως transport αν το δουλευεις, υπαρχουν διαφορες?
Με λιγα πραγματα που διαβασα τελευταια περι παρεμβολων απο τα controls, bitperfect κτλ
υποθετω οτι καποιες διαφορες πιθανον να υπαρχουν και παλι, ακομη και στην περιπτωση
2 players που εχουν την ικανοτητα να αναπαραγουν και οι 2 flac 24/96 για παραδειγμα.
Ας περιμενουμε περισσοτερες γνωμες...

Θα σου πω την προσωπική μου εμπειρία. Διαθέτω δυο συστήματα. Το κύριο που έχω στ σαλόνι και ένα δεύτερο με υποδιέστερες μονάδες στην κρεβατοκάμαρα. Και στα δύο έχω δοκιμάσει να συνδέσω τόσο το laptop μου όσο και ένα πολύ απλό media player που έχω, χωρίς dac. Η σύνδεση έγινε από την στερεοφωνική έξοδο ακουστικών και στις δύο περιπτώσεις, σε RCA είσοδο. Το αποτέλεσμα: πεντακάθαρη νίκη παντού υπέρ του media player.

Όταν όμως παρεμβάλεις dac, τα πράγματα αλλάζουν, και σχεδόν όλο το ρόλο τον παίζει το dac. Επειδή το δικό μου media δεν έχει ψηφιακή έξοδο δε μπορώ να συγκρίνω, αλλά στου κολλητού μου που έχει, ο συδυασμός pc-dac, αποδείχτηκε ανώτερος του media-dac.

Θεωρώ λοιπόν ότι αν θέλεις να κάνεις κάποιο έξοδο ώστε να αναβαθμίσεις τον ήχο σου, μάλλον θα πρέπει να κινηθείς σε ένα καθαρό dac. Δε γνωρίζω την αποτελεσματικότητα του Harman ως dac, αλλά φαντάζομαι ότι με ένα ξεχωριστό dac τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Βέβαια αν μου πεις ότι πάω για dac των 300-400 θα σου έλεγα ότι δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο. Στα 750 όμως που έχει το Audiolab MDac παίρνεις πολύ σοβαρό μηχάνημα.

Και μην ξεχνάς και την ευκολία που σου δίνει η χρήση pc έναντι του media player.

Last edited:

Θα σου πω την προσωπική μου εμπειρία. Διαθέτω δυο συστήματα. Το κύριο που έχω στ σαλόνι και ένα δεύτερο με υποδιέστερες μονάδες στην κρεβατοκάμαρα. Και στα δύο έχω δοκιμάσει να συνδέσω τόσο το laptop μου όσο και ένα πολύ απλό media player που έχω, χωρίς dac. Η σύνδεση έγινε από την στερεοφωνική έξοδο ακουστικών και στις δύο περιπτώσεις, σε RCA είσοδο. Το αποτέλεσμα: πεντακάθαρη νίκη παντού υπέρ του media player.

Όταν όμως παρεμβάλεις dac, τα πράγματα αλλάζουν, και σχεδόν όλο το ρόλο τον παίζει το dac. Επειδή το δικό μου media δεν έχει ψηφιακή έξοδο δε μπορώ να συγκρίνω, αλλά στου κολλητού μου που έχει, ο συδυασμός pc-dac, αποδείχτηκε ανώτερος του media-dac.

Θεωρώ λοιπόν ότι αν θέλεις να κάνεις κάποιο έξοδο ώστε να αναβαθμίσεις τον ήχο σου, μάλλον θα πρέπει να κινηθείς σε ένα καθαρό dac. Δε γνωρίζω την αποτελεσματικότητα του Harman ως dac, αλλά φαντάζομαι ότι με ένα ξεχωριστό dac τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Βέβαια αν μου πεις ότι πάω για dac των 300-400 θα σου έλεγα ότι δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο. Στα 750 όμως που έχει το Audiolab MDac παίρνεις πολύ σοβαρό μηχάνημα.

Και μην ξεχνάς και την ευκολία που σου δίνει η χρήση pc έναντι του media player.

Ειδικα για την ευκολια εγω θα ελεγα το αντιθετο. Το media player απλως το ανοιγεις και σε 1 δευτερολεπτο
εχεις οτι θελεις απο μουσικη. Ουτε περιμενεις τα windows, ουτε μπλεκεις με drivers και με το
βελτιστο προγραμμα αναπαραγωγης και αλλα προγραμματακια που πιθανως να βελτιωσουν τον ηχο.
Ολα αυτα πρεπει να τα προσεχουν οσοι ασχολουνται με computer audio. Με το media player
δεν εχεις τετοιες εγνοιες.
Για πες ομως για τις δοκιμες στο συστημα του κολλητου σου πιο αναλυτικα...

η πιο σωστή λύση είναι ένα music network player,αν έχεις και ένα καλό dac το συνδέεις ψηφιακά εκεί,αν όχι το συνδέεις αναλογικά. Μεγάλη ευκολία στην χρήση ειδικά αν το συνδυάσεις με κάποιο smartphone (και την αντίστοιχη application). Δεν χρειάζεται να ανοιγεις τηλεόραση για να κάνεις πλοήγηση,με διαφορά καλύτερος ήχος,δικτυακό ραδιόφωνο κλπ. Υπαρχουν αξιόλογες συσκεύες με 300+ ευρώ.

η πιο σωστή λύση είναι ένα music network player,αν έχεις και ένα καλό dac το συνδέεις ψηφιακά εκεί,αν όχι το συνδέεις αναλογικά. Μεγάλη ευκολία στην χρήση ειδικά αν το συνδυάσεις με κάποιο smartphone (και την αντίστοιχη application). Δεν χρειάζεται να ανοιγεις τηλεόραση για να κάνεις πλοήγηση,με διαφορά καλύτερος ήχος,δικτυακό ραδιόφωνο κλπ. Υπαρχουν αξιόλογες συσκεύες με 300+ ευρώ.

Μερικα παραδειγματα?
Αν θεωρησουμε οτι συνδεουμε και τα μεν και τα δε σε συγκεκριμενο dac (ψηφιακα παντα),
η διαφορα στην ποιοτητα του ηχου που οφειλεται?

Τηλεοραση δεν ανοιγω ουτως ή αλλως, εχω συνδεσει οθονη και μαλλον το ιδιο θα εκανα και στην
περιπτωση που αναφερεις. Το δικτυακο ραδιοφωνο επισης αν και δεν με απασχολει αμεσα ακουγεται ενδιαφερον.
Ομως η διαφορα στην ποιοτητα του ηχου, οντως με ενδιαφερει...

Last edited:
το πιο προσιτο είναι το pioneer n-30, εκτός από την διαφορά στην ποιότητα του ήχου είναι και η ευκολία χρήσης και οι περισσότερες δυνατότητες σαν συσκευή. Πέρα από τον καλύτερο μετατροπέα ή μεγάλη διαφορά είναι στο αναλογικό κομμάτι (τροφοδοσία κλπ). Για ψηφιακή σύνδεση στο ίδιο dac πάλι θα έχεις διαφορά,είναι καθαρά η διαφορά στην ποιότητα αναλογικού και ψηφιακού τμήματος (λογικό αν σκεφτείς την διαφορά στην τιμή).

το πιο προσιτο είναι το pioneer n-30, εκτός από την διαφορά στην ποιότητα του ήχου είναι και η ευκολία χρήσης και οι περισσότερες δυνατότητες σαν συσκευή. Πέρα από τον καλύτερο μετατροπέα ή μεγάλη διαφορά είναι στο αναλογικό κομμάτι (τροφοδοσία κλπ). Για ψηφιακή σύνδεση στο ίδιο dac πάλι θα έχεις διαφορά,είναι καθαρά η διαφορά στην ποιότητα αναλογικού και ψηφιακού τμήματος (λογικό αν σκεφτείς την διαφορά στην τιμή).

Mε το τελευταιο με μπερδεψες λιγο.
Aν συνδεσουμε το media player και το music network player ψηφιακα σε ενα dac, λειτουργουν και τα
2 απλα ως transport, ετσι δεν ειναι? Το αναλογικο τους κομματι δεν υπεισερχεται πουθενα και μιλαμε
μονο για το ποσο παρεμβαινει το καθενα στην πληροφορια που αναπαραγει. Σωστα?
Τωρα σε αυτο ακριβως το σημειο βλεπω στην περιγραφη του pioneer πχ να μιλουν για
"πολλαπλές λειτουργίες βελτίωσης του ήχου". Το θεμα ειναι, θελουμε αυτη την οποιαδηποτε παρεμβολη,
ή ειναι πιο επιθυμητο να μην υπαρχει η παραμικρη παρεμβολη, οπως η αναζητηση του bitperfect
απο οσους ασχολουνται με computer audio πχ?
Μιλαμε δηλαδη για 2 διαφορετικους τροπους προσεγγισης του ιδανικοτερου ηχου, ή εχω χασει κατι καπου?

οχι δεν ειναι τόσο απλά τα πράγματα.......δαιφορετικά δεν θα υπήρχαν τα πανάκριβα cd-transports,θα κάναμε την δουλειά μας με ένα dvd-player των 30 ευρώ με σήμα από την ψηφιακή έξοδο. Εχει σημασία πως ειναι υλοποιημένη η ψηφιακή έξοδος και φυσικά μην ξεχνάς και το video κομμάτι των mediaplayers που έχει επίδρση στον ήχο. Θα σου πω από δικές μου δοκιμές με το ίδιο dac.......ένα wdtv σαν transport έδινε χειρότερο ήχο από το pioneer επίσης σαν transport στο ίδιο dac. Σαν αυτόνομες συσκευές συνδεμένες αναλογικά στον ενισχυτή απλά δεν υπήρχε σύγκριση,το wdtv δεν ακουγόταν. Αυτά όμως με wav,flac ή έστω mp3 320.

Οι πολλαπλές λειτουργίες που αναφέρεις έχουν να κάνουν με το μοντέλο n50,δεν ξέρω αν όντως βελτιώνουν τον ήχο,προσωπικά προτιμώ ένα καλύτερο αυτόνομο dac παρά τα όποια "τεχνάσματα" βελτίωσης. Αν βέβαια έχεις υπολογιστή (κατα προτίμηση λάπτοπ) τότε η πιο προσιτή επιλογή έιναι η αγορά ενός usb-coaxial μετατροπέα και σύνδεση στον 990 ψηφιακά. Είναι η πιο προσιτή λύση με τον εξοπλισμό που έχεις.

οχι δεν ειναι τόσο απλά τα πράγματα.......δαιφορετικά δεν θα υπήρχαν τα πανάκριβα cd-transports,θα κάναμε την δουλειά μας με ένα dvd-player των 30 ευρώ με σήμα από την ψηφιακή έξοδο. Εχει σημασία πως ειναι υλοποιημένη η ψηφιακή έξοδος και φυσικά μην ξεχνάς και το video κομμάτι των mediaplayers που έχει επίδρση στον ήχο. Θα σου πω από δικές μου δοκιμές με το ίδιο dac.......ένα wdtv σαν transport έδινε χειρότερο ήχο από το pioneer επίσης σαν transport στο ίδιο dac. Σαν αυτόνομες συσκευές συνδεμένες αναλογικά στον ενισχυτή απλά δεν υπήρχε σύγκριση,το wdtv δεν ακουγόταν. Αυτά όμως με wav,flac ή έστω mp3 320.

Οι πολλαπλές λειτουργίες που αναφέρεις έχουν να κάνουν με το μοντέλο n50,δεν ξέρω αν όντως βελτιώνουν τον ήχο,προσωπικά προτιμώ ένα καλύτερο αυτόνομο dac παρά τα όποια "τεχνάσματα" βελτίωσης. Αν βέβαια έχεις υπολογιστή (κατα προτίμηση λάπτοπ) τότε η πιο προσιτή επιλογή έιναι η αγορά ενός usb-coaxial μετατροπέα και σύνδεση στον 990 ψηφιακά. Είναι η πιο προσιτή λύση με τον εξοπλισμό που έχεις.

Nαι, ζηταμε δηλαδη (αν καταλαβαινω καλα) οι συσκευες μας να εχουν την ελαχιστη δυνατη παρεμβολη στον ηχο
και απλα τα media players εχουν αρκετα πραγματακια που παρεμβαλονται.
Τα ιδια ομως, αν οχι και χειροτερα, δεν ισχυουν και στο pc?
Γιατι διαβαζω για αναζητηση προγραμματων αναπαραγωγης που φορτωνουν το τραγουδι στη μνημη,
για drivers που παρακαμπτουν καποια κομματια της καρτας ηχου και για εξτρα προγραμματα που
παιζουν με το kernel κτλ ωστε να παρακαμφθουν ολες οι (μπολικες ομολογουμενως) παρεμβολες
στο pc.

Και το ερωτημα ειναι, στους καθε λογης players που αναπαραγουν το ψηφιακο φορμα δεν εχουν
γινει προσπαθειες για αντιστοιχα πιο pure-ιστικα μηχανηματα?

Re: Απάντηση: Re: Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Και το ερωτημα ειναι, στους καθε λογης players που αναπαραγουν το ψηφιακο φορμα δεν εχουν
γινει προσπαθειες για αντιστοιχα πιο pure-ιστικα μηχανηματα?

ναι σαφως αλλά όχι και στα media players του κατοστάρικου που εκεί το βάρος έχει πέσει στον τομέα της εικόνας

ότι και αν επιλέξεις,music network player ή τον συνδυασμό laptop + usb dac θα έχεις καλά αποτελέσματα,από εκει και πέρα είναι θέμα πρακτικότητας στην χρήση,ευκολιών,εξοικείωση με τον υπολογιστή κλπ

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

ναι σαφως αλλά όχι και στα media players του κατοστάρικου που εκεί το βάρος έχει πέσει στον τομέα της εικόνας

ότι και αν επιλέξεις,music network player ή τον συνδυασμό laptop + usb dac θα έχεις καλά αποτελέσματα,από εκει και πέρα είναι θέμα πρακτικότητας στην χρήση,ευκολιών,εξοικείωση με τον υπολογιστή κλπ

Απο την αλλη, θα κανω μια υποθεση, μολονοτι ομολογουμενως δεν γνωριζω και πολλα
για το θεμα.
Αυτο δεν θα επρεπε να ειναι η χαρα των diy-ηδων?
Ουσιαστικα χρειαζεσαι μονο εναν καλο επεξεργαστη, που να μπορει να αναπαραγαγει
οσο το δυνατον καλυτερης ποιοτητας ψηφιακα αρχεια. Απο κει και περα η πιο απλη πλακετα
θα ειναι η πιο ιδανικη (μιας και οτιδηποτε παραπανισιο θα εχει η κατασκευη θα κανει μαλλον
κακο ηχητικα, ακομα και τα volume controls), αλλα απο την αλλη αυτο θα κραταει και το κοστος πιο χαμηλα!
Μια εισοδο usb θα χρειαζεται μονο και ο,τι εξοδους επιθυμει ο καθενας.
Πολυ θα με ενδιεφερε η γνωμη των diy-ηδων του φορουμ για την ιδεα.
Το εχει δοκιμασει κανεις? Γινεται πρακτικα, ή ειναι χαζομαρα και σαν συλληψη?

Re: Απάντηση: Re: Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Ειδικα για την ευκολια εγω θα ελεγα το αντιθετο. Το media player απλως το ανοιγεις και σε 1 δευτερολεπτο
εχεις οτι θελεις απο μουσικη. Ουτε περιμενεις τα windows, ουτε μπλεκεις με drivers και με το
βελτιστο προγραμμα αναπαραγωγης και αλλα προγραμματακια που πιθανως να βελτιωσουν τον ηχο.
Ολα αυτα πρεπει να τα προσεχουν οσοι ασχολουνται με computer audio. Με το media player
δεν εχεις τετοιες εγνοιες.
Για πες ομως για τις δοκιμες στο συστημα του κολλητου σου πιο αναλυτικα...

Για μένα το pc πέρα από το χρόνο αναμονής για την εκκίνηση, μου προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία. Κατεβάζω τη μουσική και δε χρειάζεται να τη μεταφέρω στο player για να παίξει. Εκτός και αν τα έχεις συνδέσει όλα σε τοπικό δίκτυο. Επίσης επειδή ακούω πολύ Internet radio με βολεύει αφάνταστα. Αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη το πως θεωρώ εγώ την ευκολία.

Σχετικά με τις ακροάσεις στον κολλητό μου, απλά ο συνδυασμός pc-dac, έπαιζε πολύ καλύτερα του media player-dac.

Για τα άλλα που λες, στο pc, όταν συνδέσεις dac, η κάρτα απενεργοποιείται, όπως και ότι εφέ ή βελτιώσεις έχει στον ήχο. Και το volume απανεργοποιείται αν θέλεις (και καλό είναι να το κάνεις). Τώρα αν ο συνδυασμός ενός pc με ένα dac των 1000 σε σχέση με ένα music player των 1000 είναι καλύτερος, δεν το γνωρίζω. Φαντάζομαι πως ναι, μιας και στην πρώτη περίπτωση το dac των 1000 είναι καλύτερο από το dac του player (εδώ δε λαμβάνω υπ´όψη το κόστος του pc μιας και όλοι σχεδόν διαθέτουμε ένα pc)

Πάντως αυτό που ήθελα εξ αρχής να σου τονίσω είναι αν εμπιστεύεσαι το dac του harman. Μια σύγκριση με ένα ξεχωριστό dac θα ήταν πολύ χρήσιμη για να βγάλεις σωστά συμπεράσματα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Πάντως αυτό που ήθελα εξ αρχής να σου τονίσω είναι αν εμπιστεύεσαι το dac του harman. Μια σύγκριση με ένα ξεχωριστό dac θα ήταν πολύ χρήσιμη για να βγάλεις σωστά συμπεράσματα.

Ναι, αυτο το τελευταιο πρεπει να το δω καποια στιγμη.
Αλλα δεδομενου οτι ειναι μηχανημα φτιαγμενο για αυτο το σκοπο, πιστευω πως το dac του
θα εχει μιαν Α ποιοτητα και δυσκολα θα φαινεται διαφορα σε dacs μεχρι 300-500 ισως.
Αλλα, αξιζει οντως να το τσεκαρω. Οφ τοπικ μεν αλλα λαμβανεται σοβαρα υπ'οψιν.:a0210:

Η απάντηση στο ερώτημα έχει δοθεί εδω και τρία τέσσερα χρόνια.
Λέγεται squeezebox και είναι ισως το καλύτερο που εχει εμφανιστεί για την αναπαραγωγή της μουσικής.

Η απάντηση στο ερώτημα έχει δοθεί εδω και τρία τέσσερα χρόνια.
Λέγεται squeezebox και είναι ισως το καλύτερο που εχει εμφανιστεί για την αναπαραγωγή της μουσικής.

Καλως τον. Αντε και περιμενα και τα "βαρια" ονοματα να μας πουν την αποψη τους.:ernaehrung004:

Εχω διαβασει και για αυτο, αλλα αφενος εχει παψει η κυκλοφορια του και αφετερου ηταν και τσιμπημενη η
τιμη του. Γι'αυτο και ανοιξα αυτο το θεμα, για να δουμε, τι ακριβως ειχε αυτο σε σχεση με τα αλλα,
τι ειναι αυτο που ζηταμε να εχει τελικα το transport μας (γιατι απ'οτι ειδα και αυτο με εξωτερικο dac
συνισταται να χρησιμοποιειται, οποτε σαν transport κυριως το χρησιμοποιουν)... ε και με την ευκαιρια να
μαθουμε και ενα δυο πραγματα,ε?;)
Αυτο που ελεγα ας πουμε για εναν player που να ειναι οσο πιο pure γινεται, πως σου ακουγεται?

Αν ηταν τσιμπημένη η τιμή του που να δεις πόσο είναι τώρα.
Η αξία του ειναι τοσο μεγάλη που ξεπερνά τα οποια του μειονεκτηματα.
Και έγκειται αποκλειστικά και μόνο στο εξαιρετικό στήσιμο της βασης του που δεν φτάνει κανένα πρόγραμμα υπολογιστή που εχω δοκιμάσει.
Και φυσικά θα χρειαστεί dac.
Ειναι αφέλεια να νομιζει κανείς οτι με λιγα χρήματα τα έχεις όλα.
ΤΑ ΕΧΕΙΣ με την ευρύτερη έννοια της λογικης του σύγχρονου consumer προϊόντος.
Αλλά αν θες το απολυτο και η λεξη δεν επιλέγεται τυχαια το πετυχαινεις με ενα καλό dac μαζι του