Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Αν ηταν τσιμπημένη η τιμή του που να δεις πόσο είναι τώρα.
Η αξία του ειναι τοσο μεγάλη που ξεπερνά τα οποια του μειονεκτηματα.
Και έγκειται αποκλειστικά και μόνο στο εξαιρετικό στήσιμο της βασης του που δεν φτάνει κανένα πρόγραμμα υπολογιστή που εχω δοκιμάσει.
Και φυσικά θα χρειαστεί dac.
Ειναι αφέλεια να νομιζει κανείς οτι με λιγα χρήματα τα έχεις όλα.
ΤΑ ΕΧΕΙΣ με την ευρύτερη έννοια της λογικης του σύγχρονου consumer προϊόντος.
Αλλά αν θες το απολυτο και η λεξη δεν επιλέγεται τυχαια το πετυχαινεις με ενα καλό dac μαζι του

Κατανοητον. Προφανως ηταν κατι σαν την Kuro των music players!
Ξεκιναω το διαβασμα λοιπον γι'αυτο, αν και η κατηγορια τιμης του ειναι λιγο ψηλα.
Εντωμεταξυ μια ερωτηση. Αυτα που ειπες ισχυουν μονο για την τελευταια του υλοποιηση,
ή και οι προηγουμενες τρεις τεσσερις ηταν εξισου καλες απο αποψη παραγομενου μουσικου αποτελεσματος?

Θα έλεγα ότι ισχύει για όλες.
Προσωπικά εχω την προηγούμενη.
Όπως είπα η ισχύς του είναι η βάση του που είναι κοινη σε όλες

Απάντηση: Re: Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Θα έλεγα ότι ισχύει για όλες.
Προσωπικά εχω την προηγούμενη.
Όπως είπα η ισχύς του είναι η βάση του που είναι κοινη σε όλες

Παρεμπιπτοντως, επειδη διαβαζω πολυ praise στο δικτυο για κομματια του που δεν με ενδιαφερουν,
οπως το ιντερνετικο ραδιοφωνο, η χρηση ως μουσικος σερβερ κτλ, η ερωτηση μου ειναι,
αποκλειστικα και μονο σαν transport αν το δει κανεις, για να παιζει τα lossless ψηφιακα μας
αρχεια, αξιζει τον κοπο η τιμη του και η διαφορα της απο αυτην καποιου Χ αλλου πιστευεις?
Γιατι δεν θα με ενδιεφερε να ψωνισω κατι για τα υπολοιπα γκατζετακια του, αν θα μπορουσα να
παρω αντιστοιχο ή καλυτερο ηχο απο κατι πιο λιτο και σχεδιασμενο να κανει μονο αυτο το πραγμα.

Θα πρέπει να μου ονομάσεις αυτό το άλλο.
Επισης μην υποτιμάς καθόλου το ραδιόφωνο.
Επίσης η βάση του υποστηρίζεται παραδόξως απο android εφαρμογές οπως 2player πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να έχεις τη μουσική σου παντού στο σπίτι όποτε θες

Θα πρέπει να μου ονομάσεις αυτό το άλλο.
Επισης μην υποτιμάς καθόλου το ραδιόφωνο.
Επίσης η βάση του υποστηρίζεται παραδόξως απο android εφαρμογές οπως 2player πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να έχεις τη μουσική σου παντού στο σπίτι όποτε θες

Δεν ξερω αν υπαρχει κατι αλλο. Γι'αυτο και το νημα αλλωστε.
Για να μαθαινω και τιποτα...

έχεις ή θα αγοράσεις NAS και smartphone?

αν ναι, η καλύτερη λύση για μένα είναι να στήσεις μόνος σου ένα music server σε ένα παλιό λαπτοπ ή νετμπουκ ή εκείνα τα μικρά κουτάκια pc που μπαίνανε πίσω από το monitor ή αν έχεις όρεξη και diy (μιας και το ανέφερες). Μόνιτορ δεν χρειάζεται πέρα από το αρχικό σετάρισμα, το δουλεύεις από το smartphone ή ipad.
Μόνο που επειδή αυτά είναι συνήθως σε linux χρειάζεσαι ένασυμβατό dac ή usb/spdif converter.

παλαιότερα χρησιμοποιούσα το WDtv live ως κύριο music player του συστήματός μου. Μέσω της οπτικής ίνας έδεινε ψηφιακό σήμα στο dac. Βέβαια του είχα βάλει ένα σοβαρό τροφοδοτικό το ίδιο και στον δίσκο που είχε τα αρχεία και μπορώ να πως πως δεν έπαιζε άσχημα.
Πιθανόν να έπερνε και λίγο πείραγμα εσωτερικά αλλά δεν το έψαξα παραπάνω.

Το squeezbox ήταν πάντα υπερκοστολογιμένο (κατά την γνώμη μου) άσε που πρέπει να έχεις και Nas server, αλλιώς δεν.

Εγώ θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις πρώτα με ένα media player κατά προτίμηση κάποιο με coaxial output που να μπορεί να δεχτεί εξωτερικό τροδοφοτικό και αν δεν σε καλύψει, πάρε ένα netbook και καθάρισες.

έχεις ή θα αγοράσεις NAS και smartphone?

αν ναι, η καλύτερη λύση για μένα είναι να στήσεις μόνος σου ένα music server σε ένα παλιό λαπτοπ ή νετμπουκ ή εκείνα τα μικρά κουτάκια pc που μπαίνανε πίσω από το monitor ή αν έχεις όρεξη και diy (μιας και το ανέφερες). Μόνιτορ δεν χρειάζεται πέρα από το αρχικό σετάρισμα, το δουλεύεις από το smartphone ή ipad.
Μόνο που επειδή αυτά είναι συνήθως σε linux χρειάζεσαι ένασυμβατό dac ή usb/spdif converter.

παλαιότερα χρησιμοποιούσα το WDtv live ως κύριο music player του συστήματός μου. Μέσω της οπτικής ίνας έδεινε ψηφιακό σήμα στο dac. Βέβαια του είχα βάλει ένα σοβαρό τροφοδοτικό το ίδιο και στον δίσκο που είχε τα αρχεία και μπορώ να πως πως δεν έπαιζε άσχημα.
Πιθανόν να έπερνε και λίγο πείραγμα εσωτερικά αλλά δεν το έψαξα παραπάνω.

Το squeezbox ήταν πάντα υπερκοστολογιμένο (κατά την γνώμη μου) άσε που πρέπει να έχεις και Nas server, αλλιώς δεν.

Εγώ θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις πρώτα με ένα media player κατά προτίμηση κάποιο με coaxial output που να μπορεί να δεχτεί εξωτερικό τροδοφοτικό και αν δεν σε καλύψει, πάρε ένα netbook και καθάρισες.

Δεν εχω (ουτε με ενδιαφερουν) NAS και smartphone.
Αυτη τη στιγμη χρησιμοποιω το media player και μια παλια οθονη υπολογιστη και βολευει.
Δεν με πολυνοιαζει η χρηστικοτητα και η εμφανιση, παρα μονο το παραγομενο ηχητικο αποτελεσμα.
Μεσω της οπτικης δινω κι εγω στο dac μου.Απο εξοδους τα παει καλα το μηχανακι μου.
Εχει και optical και coaxial και rca.
Η εξωτερικη τροφοδοσια στο media player θα παιξει τοσο ρολο στο τελικο αποτελεσμα?
(Ο Himedia εχει το μαμισιο του ac/dc adapter.)
Ειχα ακουσει για τη σημασια του ρευματος στα υπολοιπα μερη του συστηματος, αλλα για αυτο
δεν μου ειχε περασει ομολογουμενως απο το μυαλο.
Τι ακριβως μπορω να κανω με την τροφοδοσια του δηλαδη?

Απο diy δεν εχω ιδεα. Απλα μου προεκυψε σαν ιδεα και αναρωτιομουν κατα ποσο θα μπορουσε
να εφαρμοστει.

το squeezebox ηταν μια πρωτοποριακη συσκευη αλλα εχει περασει στην ιστορια.Για να δουλεψει ηθελε καλο nas και dac και τελικα το κοστος εφτανε στα υψη. Αριστη οθονη βεβαια, αλλα απο την στιγμη που μπορεις να εχεις μεγαλη οθονη στα χερια σου με μια ταμπλετα του κατοσταρικου απλα δεν λεει. Πραγματικα δεν ξερω γιατι καποιος να δωσει αυτα τα χρηματα (αν το βρει) και να μην παρει με λιγοτερα ενα musicnetwork player που εχει αρκετα καλυτερο ηχο σαν αυτονομη συσκευη, αλλα το βασικοτερο μπορει να διαβασει usb σκληρο δισκο πολυ γρηγορα (1gb με χιλιαδες φακελους και αρχεια σε 10-20 δευτερολεπτα το πολυ). Απο εκει και περα ο πιο προσιτος τροπος για αναπαραγωγη ψηφιακων μουσικων αρχειων ειναι ο συνδυασμος laptop+usbdac,λεω ο πιο προσιτος γιατι ολοι εχουμε τουλαχιστον ενα λαπτοπ αλλα και να μην συμβαινει αυτο με ενα μεταχειρισμενο της πλακας κανουμε μαι χαρα την δουλεια μας. Οσοι μαλιστα εχουν σαν software player το foobar και την αντιστοιχη εφαρμογη χειρισμου για ταμπλετα-smartphone, δεν θα χρειστουν κατι αλλο.

Last edited:
Ακομα όμως δεν ακούσαμε ποιο θα είναι το music network player

το είχα γράψει πιο πάνω απλά δεν ήθελα να το γράψω πάλι για ευνόητους λόγους,υπάρχουν όμως αξιόλογες συσκεύες πάνω από 300 ευρώ. Φυσικά ήμουν και κάτοχος του squeezebox touch.

Η εξωτερικη τροφοδοσια στο media player θα παιξει τοσο ρολο στο τελικο αποτελεσμα?
(Ο Himedia εχει το μαμισιο του ac/dc adapter.)
Ειχα ακουσει για τη σημασια του ρευματος στα υπολοιπα μερη του συστηματος, αλλα για αυτο
δεν μου ειχε περασει ομολογουμενως απο το μυαλο.
Τι ακριβως μπορω να κανω με την τροφοδοσια του δηλαδη?

Μπορείς να αντικαταστήσεις το μαμίσιο τροφοδοτικό με ένα ποιό ποιοτικό, που να μπορεί να δώσει και περισσότερα ampere.
Εγώ έχω ακόμα αυτό που είχα φτιάξει για το δικό μου είναι στα 12V, 5 ampere medical grade.
Αν ταιριάζει στα volt με το media player σου, μπορώ να στο δανείσω να κάνεις μια δοκιμή.

Έχω παίξει και εγώ με διάφορα satellite receivers / media players μέσω οπτικής και ομοαξονικής.
Τελικά για να πας λίγο πιο πέρα θα χρειαστείς κάτι σα PC, Που να συνδεθεί με ένα καλό usb dac/interface.
To Logitech στην ουσία μικρό linux box είναι απλά υπάρχει πατέντα για να του βάλεις usb dac / να κλέψεις i2s ή άλλο τρόπο.
Γενικά άρα πιθανά μέχρι να βάλεις HTPC/musicPC στο σαλόνι, τα media players είναι μια οικονομική λύση που σου δίνουν εύκολη πρόσβαση στα αρχεία σου, και μικρή κατανάλωση, μικρή θερμοκρασία, μικρό όγκο :-)
Σε κάποια στιγμή, ποτέ δε ξέρεις, μπορεί να το αποφασίσεις και εσύ για κάποιο pc/mac/laptop/muysciserver/HTPC ;-)

Μπορείς να αντικαταστήσεις το μαμίσιο τροφοδοτικό με ένα ποιό ποιοτικό, που να μπορεί να δώσει και περισσότερα ampere.
Εγώ έχω ακόμα αυτό που είχα φτιάξει για το δικό μου είναι στα 12V, 5 ampere medical grade.
Αν ταιριάζει στα volt με το media player σου, μπορώ να στο δανείσω να κάνεις μια δοκιμή.

Σε ευχαρστω πολυ για την προσφορα!
Δεν κανει ομως. Ο δικος μου παιζει σε λιγοτερα.
Τωρα ομως που ασχοληθηκα και το κοιταξα, η υποδοχη ρευματος στο κουτι του πλειερ γραφει
5V. Το τροφοδοτικο του γραφει 5,5V, 1,5A, 7,5W. Ο,τι να'ναι δηλαδη. Θα ξεχασω και τη φυσικη που ηξερα!
Δεδομενου οτι ειναι το μαμισιο του, υποθετω οτι γραφει χαζομαρες και ειναι οντως 5.
Ετσι βγαινουν και οι πραξεις.
Αληθεια, απο την αλλαγη τροφοδοτικου στον πλειερ τι διαφορες ακουσες?
Για να ξερω κι εγω τι διαφορες να περιμενω...Αν ειναι να το κοιταξω το θεμα,
γιατι ειναι και απο τα πιο απλα πραγματα που μπορω να αλλαξω.
Πειτε μου ομως και τι να προσεξω, αν ειναι. Τι πρεπει να εχει το τροφοδοτικο του
για να ειναι πιο ποιοτικο?

Έχω παίξει και εγώ με διάφορα satellite receivers / media players μέσω οπτικής και ομοαξονικής.
Τελικά για να πας λίγο πιο πέρα θα χρειαστείς κάτι σα PC, Που να συνδεθεί με ένα καλό usb dac/interface.
To Logitech στην ουσία μικρό linux box είναι απλά υπάρχει πατέντα για να του βάλεις usb dac / να κλέψεις i2s ή άλλο τρόπο.
Γενικά άρα πιθανά μέχρι να βάλεις HTPC/musicPC στο σαλόνι, τα media players είναι μια οικονομική λύση που σου δίνουν εύκολη πρόσβαση στα αρχεία σου, και μικρή κατανάλωση, μικρή θερμοκρασία, μικρό όγκο :-)
Σε κάποια στιγμή, ποτέ δε ξέρεις, μπορεί να το αποφασίσεις και εσύ για κάποιο pc/mac/laptop/muysciserver/HTPC ;-)

Δεν το αποκλειω καθολου. Η αληθεια ειναι οτι εχω και pc στο σαλονι που ειναι ψιλοπαρατημενο.
Αυτα που με κρατανε στο media player ειναι αυτα που ανεφερες κι εσυ.
Συν τα μικροπραματα που απο οτι φαινεται επιδεχονται βελτιωσεις, οπως το τροφοδοτικο,
συν βεβαια η συνηθεια, που ειναι βασικοτατος παραγων.;)

Η αληθεια ειναι οτι εχω και pc στο σαλονι που ειναι ψιλοπαρατημενο.

αν το έχεις κοντά τότε απλά αγόρασε ένα usb-coaxial μετατροπέα (αν βρεις κανένα m2tech hiface) και σύνδεσε τον υπολογιστή με τον 990,φόρτωσε και το foobar σαν software player,βάλε και την εφαρμογή foobar remote στο smartphone ή ταμπλέτα και καθάρισες.Αν δεις ότι δεν σε καλύπτει τότε πας σε άλλο ακριβότερο dac.

Αληθεια, απο την αλλαγη τροφοδοτικου στον πλειερ τι διαφορες ακουσες?

Διαφορά υπήρχε σε όλα τα σημεία, περιγραφή, ταχύτητα, χαμηλό, πρίμα, αλλά η μεγάλη διαφορά ήταν κυρίως στην διαύγεια και τον διαχωρισμό των οργάνων.

Μιλάω πάντα για την ψηφιακή έξοδο.

Όσον αφορά το τροφοδοτικό οι κλασική επιλογή είναι σταθεροποιημένο τροφοδοτικό με LM338
Θα χρειαστείς βέβαια και έναν μετασχηματιστή 50 VA με έξοδο 7 – 8 V

Εναλλακτικά για δοκιμή, μπορείς να κλέψεις ρεύμα (5V) από το τροφοδοτικό του PC που έχεις στο σαλόνι.
power-connector.jpg

Ωραια λοιπον.
Ας τα βαλουμε σε μια σειρα.
Απο τροφοδοσια αρχικα, σε τι να προσανατολιστω?
-5V οπως γραφει το κουτι ή 5,5V οπως γραφει το τροφοδοτικο?
-Να κοιταξω να βγαζει και περισσοτερα Ampere οπως προταθηκε και αν ναι ποσα?
-Το καλωδιο εχει σημασια τι μηκος θα εχει?
-Θα πρεπει να εχει και καποιου ειδους θωρακιση?
-Η καινουρια τροφοδοσια θα χρησιμοποιειται και στη χρηση του πλειερ για ταινιες?
-Αν επηρεασει οσο λεμε τον ηχο του πλειερ, θα επηρεασει με καποιο τροπο και την εικονα?
(αυτο το τελευταιο με νοιαζει πολυ γιατι η τηλεοραση ειναι καλιμπραρισμενη για αναπαραγωγη απο το
συγκεκριμενο πλειερ)

Ε, αν προκυπτουν τοσες αποριες για ενα απλο τροφοδοτικο για media player,
φανταστειτε τι θα γινει οταν και αν περασουμε σε computer audio, μετατροπεις, κτλ...:afro:

Όσον αφορά το τροφοδοτικό οι κλασική επιλογή είναι σταθεροποιημένο τροφοδοτικό με LM338
Θα χρειαστείς βέβαια και έναν μετασχηματιστή 50 VA με έξοδο 7 – 8 V

Εναλλακτικά για δοκιμή, μπορείς να κλέψεις ρεύμα (5V) από το τροφοδοτικό του PC που έχεις στο σαλόνι.
View attachment 95284

Χεχε, μαζι γραφαμε. Αλλα οπως βλεπεις εχω πολυ περισσοτερες αποριες απ'οτι νομιζες...:p

Last edited:
-5V οπως γραφει το κουτι ή 5,5V οπως γραφει το τροφοδοτικο?
5V
-Να κοιταξω να βγαζει και περισσοτερα Ampere οπως προταθηκε και αν ναι ποσα?
Δεν υπάρχει κανόνας αρκεί να μην είναι τσίμα τσίμα. Με 3 amps θα είσαι OK.

-Το καλωδιο εχει σημασια τι μηκος θα εχει?
ισχύει ότι ισχύει για όλα τα καλώδια "όσο πιο κοντό, τόσο πιο καλό"
-Θα πρεπει να εχει και καποιου ειδους θωρακιση?
αν υπάρχει, κακό δεν κάνει.
-Η καινουρια τροφοδοσια θα χρησιμοποιειται και στη χρηση του πλειερ για ταινιες?
γιατί όχι?
-Αν επηρεασει οσο λεμε τον ηχο του πλειερ, θα επηρεασει με καποιο τροπο και την εικονα?
στο δικό μου player ναι επηρέασε θετικά και την εικόνα είχε περισσότερη λεπτομέρεια πιο ζωντανά χρώματα, παρόλο που ήταν συνδεδεμένο με ένα πολύ φθηνό HDMI καλώδιο 5 μέτρων. Υποθέτω πως με ένα καλύτερο καλώδιο θα είχε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά.