Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Ελπίζοντας να μην είμαι off-topic, θα "εκμεταλλευτώ" το νήμα του Gal'en για να εκθέσω κι εγώ την περίπτωσή μου. Σημειώστε ότι είμαι εντελώς νιούφης στο computer audio.

Έχω ένα PC desktop χωρίς καμία ψηφιακή έξοδο ήχου, παρά μόνο την αναλογική των ακουστικών, το οποίο δεν μπορεί να πλησιάσει στο ηχοσύστημα. Ευτυχώς, βρίσκονται και τα δυο στον ίδιο χώρο.
Επειδή μου φαίνεται αστείο το να τραβήξω εξάμετρο minijack-to-RCA, τοίχο-τοίχο από την (ήδη αμφίβολης ποιότητας) έξοδο των ακουστικών προς στο στέρεο, αναρωτιέμαι μήπως θα μου έκανε το NAD DAC1 Wireless.
http://nadelectronics.com/download.php?120213151515-NAD_DAC1_DataSheet.pdf|NAD
http://nadelectronics.com/download.php?120527173407-DAC1_eng_OM_v03.pdf|Wireless
(199 λίρες στο amazon.uk)

Το μόνο που θέλω προς το πάρόν είναι να ακούω από το σύστημα την αποθηκευμένη στο pc μουσική.
Πώς το βλέπετε σαν λύση;
Ενστάσεις; Αντιπροτάσεις;

Γιώργο δεν θύμωσες, έτσι; :BDBDG54:

Ελπίζοντας να μην είμαι off-topic, θα "εκμεταλλευτώ" το νήμα του Gal'en για να εκθέσω κι εγώ την περίπτωσή μου. Σημειώστε ότι είμαι εντελώς νιούφης στο computer audio.

Έχω ένα PC desktop χωρίς καμία ψηφιακή έξοδο ήχου, παρά μόνο την αναλογική των ακουστικών, το οποίο δεν μπορεί να πλησιάσει στο ηχοσύστημα. Ευτυχώς, βρίσκονται και τα δυο στον ίδιο χώρο.
Επειδή μου φαίνεται αστείο το να τραβήξω εξάμετρο minijack-to-RCA, τοίχο-τοίχο από την (ήδη αμφίβολης ποιότητας) έξοδο των ακουστικών προς στο στέρεο, αναρωτιέμαι μήπως θα μου έκανε το NAD DAC1 Wireless.
http://nadelectronics.com/download.php?120213151515-NAD_DAC1_DataSheet.pdf|NAD
http://nadelectronics.com/download.php?120527173407-DAC1_eng_OM_v03.pdf|Wireless
(199 λίρες στο amazon.uk)

Το μόνο που θέλω προς το πάρόν είναι να ακούω από το σύστημα την αποθηκευμένη στο pc μουσική.
Πώς το βλέπετε σαν λύση;
Ενστάσεις; Αντιπροτάσεις;

Γιώργο δεν θύμωσες, έτσι; :BDBDG54:

Γενικά μέχρι πέντε μέτρα καλώδιο θα βρεις usb 2, αλλά μακρύτερο όχι.
Το wireless θα πρότεινα μόνο με δοκιμή.
Για παράδειγμα εάν το κουβούκλιο του ασανσέρ είναι στην νοητή γραμμή μεταξύ PC και στερεοφωνικού, μπορεί να έχεις πρόβλημα.
Δεύτερων, στα 2.4GHz μπορεί να έχεις πολύ θόρυβο από wifi / baby monitors / dect phones etc.

Απάντηση: Re: Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Για παράδειγμα εάν το κουβούκλιο του ασανσέρ είναι στην νοητή γραμμή μεταξύ PC και στερεοφωνικού, μπορεί να έχεις πρόβλημα.
Δεύτερων, στα 2.4GHz μπορεί να έχεις πολύ θόρυβο από wifi / baby monitors / dect phones etc.

6 μέτρα ic εννοεί αν κατάλαβα καλά,όχι usb.
Το έχεις δοκιμάσει και δεν;Αφού δεν έχεις και πολλές απαιτήσεις απ' την συγκεκριμένη έξοδο δεν χάνεις και τίποτα να βάλεις ένα φτηνό και να δεις...

Έτσι όπως είμαι τώρα, δεν χρειάζεται usb καλώδιο, αλλά minijack-to-RCA (αναλογικό).
Το στέρεο με το PC βρίσκονται σε οπτική επαφή και τα μόνα "ύποπτα" για παρεμβολές που βρίσκονται στο χώρο είναι ένα ασύρματο τηλέφωνο και φούρνος μικροκυμμάτων.
ΟΚ, μπορώ να πατήσω το mute για να ζεστάνω τη σούπα... :earmuffs:

@sokmav, δεν έχω δοκιμάσει την αναλογική σύνδεση θεωρώντας ότι ηχητικά δεν θα λέει τίποτα, λόγω του ενσωματωμένου στην κάρτα ήχου ενισχυτή αλλά και του μήκους του καλωδίου. Δεν θα είναι σίγουρα καλύτερα με το dac;

Last edited:
Η αντιπροταση ωρε παιδι ειναι αντι να χωσεις ενα 250αρι για το wifi δεν παιρνεις ενα media player και να του βαλεις και εναν σκληρο αν δεν εχεις ηδη και να το συνδεσεις στον ενισχυτη;

DAC δε θυμαμαι ρε συ Μπιλυ, υπαρχει;

EDIT: Βεβαια, τωρα που το σκεφτομαι, θα χρειαστει και καποιου ειδους οθονη... :hmmmm2:
Ειναι και η TV μαζι με τον ενισχυτη;

Last edited:
Αν γίνεται να φτιαχτώ φτηνότερα, θα ήταν ιδανικό. Ακόμα και τα 250 θα λείψουν απ' αλλού...
Δεν έχω Ντακ. Η τιβί είναι κοντά αλλά είναι παλιά με μόνο 2 εισόδους scart, πιασμένες από το ντιβιντί και το γουιιιί της φαμίλιας. :playingball::bike:

Η αντι-αντιπρόταση είναι να περάσεις να τα δούμε/πιούμε από κοντά :ADFADF1:

Η αντιπροταση ωρε παιδι ειναι αντι να χωσεις ενα 250αρι για το wifi δεν παιρνεις ενα media player και να του βαλεις και εναν σκληρο αν δεν εχεις ηδη και να το συνδεσεις στον ενισχυτη;

DAC δε θυμαμαι ρε συ Μπιλυ, υπαρχει;

Μα τιποτα να μην εχει μαθει απο μενα αυτο το παιδι?:jester:

Αν γίνεται να φτιαχτώ φτηνότερα, θα ήταν ιδανικό. Ακόμα και τα 250 θα λείψουν απ' αλλού...
Δεν έχω Ντακ. Η τιβί είναι κοντά αλλά είναι παλιά με μόνο 2 εισόδους scart, πιασμένες από το ντιβιντί και το γουιιιί της φαμίλιας. :playingball::bike:

Η αντι-αντιπρόταση είναι να περάσεις να τα δούμε/πιούμε από κοντά :ADFADF1:

Ασ'τον κατω ρε. Δικος μου ειναι. Εγω τον επιασα πρωτος!

Anyway, ρε συ παλιο Gal'en :P, υπαρχει ενας κανονας που εγω τουλαχιστον προσπαθω να τηρω, αν ειναι να δωσεις κανενα 100αρι (τουλαχιστον, μπορει να λεω και λιγα) για ενα αλλο τροφοδοτικο στο player (αφου υποθετω οτι μιλαμε για player χαμηλου κοστους) μηπως ειναι πιο καλα να πας σε πιο ακριβη υλοποιηση ετσι κι αλλιως;

Οχι ρε, αν μιλαγαμε για τετοια τιμη, οντως αυτο θα εκανα.
Εδω το πλειερ το ειχα παρει 80! Σιγα μην δωκω παραπανω για το τροφοδοτικο του.
Ουτε ο asvestos δεν τα κανει αυτα, που ειναι και χαιεντας.

Αρκει ομως μονο η ακριβεια?
Με τα ερωτηματα στο ποστ #39 ας πουμε, τι γινεται?

Εντιτ
Να επαναφερω και το ερωτημα που ειχα θεσει αλλιως και ειναι και στην ουσια του νηματος.
Τι αλλο ειναι σημαντικο σε ενα ψηφιακο αναπαραγωγεα μουσικης?
Πως θα ηταν ο ιδανικος δηλαδη?
Και αντιθετα τι προξενει προβληματα, θορυβους, ή οτιδηποτε αλλο και θα ηταν καλο να μην υπαρχει?

UP!!!
Δεν πα να προσπαθειτε να μου κανετε το νημα Αμερικαν μπαρ.
Επανερχομαι δριμυτερος με τα ερωτηματα μου.
Πειτε ρε παιδες τη γνωμη σας...ακουω εχουμε και τους μηχανικους μας στο νημα
και τους γνωστες του δικαναλου (και του ψηφιακου)
και τους χαιενταδες (βλεπε asvestos:aetsch:)

Τελικα ειναι αγνωστο. Αν και ομολογουμενως θα επρεπε να το ψαξει κανεις, ακομα και ο ειδικος τυπος το προσπερνα σαν ξεπετα.
Για το oppo εχω ακουσει καλα λογια και περα απο το οτι παιζει flac απο μονο του, εχει και usb για συνδεση σα dac. Καλα οι τυποι τιποτα δεν αφησαν εξω. Αλλα σε τι λεφτα;

Τελικα ειναι αγνωστο. Αν και ομολογουμενως θα επρεπε να το ψαξει κανεις, ακομα και ο ειδικος τυπος το προσπερνα σαν ξεπετα.
Για το oppo εχω ακουσει καλα λογια και περα απο το οτι παιζει flac απο μονο του, εχει και usb για συνδεση σα dac. Καλα οι τυποι τιποτα δεν αφησαν εξω. Αλλα σε τι λεφτα;

Για το oppo εχω ακουσει και εγω τα καλυτερα.
Αλλα αν δε μπορουμε να απαντησουμε στο πρωτο σκελος του ερωτηματος
(τι "προσθετει" μουσικα σε ενα media player και γενικα σε οποιοδηποτε transport)
ενδεχεται να οφειλεται και στο οτι η δουλεια που εχει να κανει ειναι σχετικα απλη
(αναπαραγωγη και μεταφορα του ψηφιακου σηματος μεχρι το dac) και δεν υπαρχουν
πολλα που μπορουν να γινουν για να βελτιωσουν κατι τοσο απλο.

Απο την αντιθετη ομως, δεν μπορουμε να καθορισουμε ουτε καν τι προκαλει προβληματα
στο ψηφιακο σημα? Διαβασαμε ας πουμε ηδη περι λαθος ρευματος, αλλα αυτο ειναι ακραια
περιπτωση. Οτιδηποτε τυχον παρεμβαλλεται στη διαδρομη του μπορει να προκαλει προβληματα?
Ας πουμε τα volume controls? Oι πυκνωτες μπορει να δημιουργουν θεματα?
Ο τροπος που γινεται αυτη καθαυτη η αναπαραγωγη? (Δηλαδη αν φορτωνονται τα κομματια
στη μνημη του, ή αναλαμβανει ο επεξεργαστης σε "real time"?
Γενικα παιζει να λεω και καποιες χαζομαρες, αλλα αν μπορουσαμε να χαρτογραφησουμε τετοια θεματακια
θα μπορουσαμε κατοπιν αφενος να βρουμε ποιοι πλειερς τα αντιμετωπιζουν και ποιοι τα
παρακαμπτουν με καποιο τροπο και αφετερου (ακομα σημαντικοτερο κατ'εμε) θα μπορουσαν
ισως οι diy-ηδες να προτεινουν λυσεις για μηχανηματα που θα τα αντιμετωπιζαν!

Ξερω μου εχει κολλησει ασχημα αυτη η ιδεα, αλλα για βοηθατε λιγο. Μπορει να μας βγει σε
καλο ρε σεις!

100% αμιγώς καθαρά ψηφιακή και μαθηματική πράξη έχουμε όταν.
1 Έχουμε το ψηφιακό περιεχόμενο.
2 Αν το ψηφιακό περιεχόμενο του δίσκου αναπαραγόταν από έναν καθαρά αμιγώς ψηφιακό ενισχυτή εννοείτε * ψηφιακών βαθμίδων προενίσχυσης και τελικών ισχύος*
3 Αν αναπαραγόταν από 100% αμιγώς ψηφιακά ηχεία τα οποία μετατρέπουν απευθείας το ψηφιακό σήμα σε ακουστικό.
Όταν η τεχνολογία λοιπον φτάσει σε αυτό το σημείο τότε μπορείς να μιλάς για καθαρά ψηφιακή πράξη. Μέχρι τότε όμως το κάθε σύστημα θα έχει τον δικό του χαρακτήρα που θα επηρεάζετε από παραμορφώσεις και θορύβους των αναλογικών κυκλωμάτων.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με αυτό που συζητάμε;
Δηλαδή για την επιρροή ή όχι του τροφοδοτικού στην ποιότητα εικόνας της εξόδου HDMI ενός media player;

Όσο για τις αισθήσεις αυτά μπορεί να είναι μπούρδες για σένα, επειδή δεν μπορείς να εντοπίσεις διαφορές ανάμεσα σε δύο συστήματα. Για αυτό άσε εμάς να αμφισβητούμε τις μαθηματικές σου πράξεις και έχουμε αυξημένη ευαισθησία με αντικείμενο να προσπαθούμε να ικανοποιούμε τις δικές μας.

Αρχηγέ το τι καταλαβαίνω εγώ και τι δεν καταλαβαίνω είναι δική μου δουλειά και δεν μπορώ να φανταστώ πως εσύ κατέληξες στο συμπέρασμα ότι δεν εντοπίζω διαφορές. Το θέμα είναι ότι εγώ τις εντοπίζω όταν υπάρχουν, όχι υπάρχουν - δεν υπάρχουν. Και όταν τις εντοπίζω έχω και μια αρκετά καλή ιδέα για το από που προέρχονται. Και έχω την τάση να μην μιλάω για κάτι αν δεν έχω ρίξει πρώτα το απαιτούμενο διάβασμα, και δεν εννοώ σε χαϊεντάδικα φόρα.

Και επίσης κανένας μηχανικός δεν αμφισβήτησε ποτέ την αξία του τροφοδοτικού είτε σε αμιγώς ψηφιακά συστήματα είτε σε cocktail των δυο. Αυτά είναι δικές σου επινοήσεις καθαρά για εντυπωσιασμό.

Καλή σας μέρα.

ΟΚ λοιπόν, αν μου βρεις έστω και μια τεκμηριωμένη αναφορά έστω σε κάποιο φόρουμ κάποιου μηχανικού (ή μη) που να υποστηρίζει το παραπάνω, δηλαδή ότι η ποιότητα του τροφοδοτικού μιας πηγής εικόνας επηρεάζει ποιοτικά χαρακτηριστικά του σήματος που δίνει στην HDMI του, θα σου ζητήσω ταπεινά συγνώμη. Αν δεν βρεις όμως τίποτα θα περιμένω το ίδιο από εσένα.

Γιατί δεν είμαι εγώ αυτός που προσπαθεί να πάει το θέμα αλλού (γενικά ψηφιακή συστήματα αντί για πηγές εικόνας με HDMI εξόδους).

Όλοι έχουμε δικαίωμα στην άποψη αλλά όταν αυτό που υποστηρίζουμε πηγαίνει κόντρα στην κοινή λογική (οκ, πιο σωστά σε αυτά που πρεσβεύει η κοινή λογική των σχετικών μηχανικών του χώρου), τότε είναι κάπως λογικό να μας ζητηθεί να το αποδείξουμε.. Υποχρεωμένοι δεν είμαστε, αλλά αν δεν το κάνουμε δεν θα πρέπει να μας φανεί παράξενο αν δεν μας μας πιστεύουν..

Δεν είναι υποχρεωτικό να με πιστέψεις, αλλά με επιχειρήματα του τύπου «το σύνολο των μηχανικών, κοινή λογική, σκίζουν τα πτυχία τους» κτλ δεν βοηθάς την κουβέντα.

Περί δεύτερου: Δεν παίζει ρόλο. Όταν μιλάμε συγκεκριμένα για media players με έξοδο HDMI κανένα τους δεν θα επηρεαστεί από διαφορετικής ποιότητας τροφοδοτικά (όσο αφορά την ποιότητα εικόνας τους και ειδικά από την έξοδο HDMI).

Τότε μάλλον αυτοί εδώ θα πουλάνε τα τροφοδοτικά σε κάνα σύλλογο κωφαλάλων.
«Replacing the stock power supply with a Joule II will optimize audio and video performance of all recorded and streaming media formats by minimizing bit read errors caused by power supply noise.»

Το ίδιο και αυτοί

Και εδώ μερικοί ευτυχισμένοι κωφάλαλοι που ΕΙΔΑΝ διαφορά.

Περί τρίτου & τετάρτου: Δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι λες ψέμματα. Πιστεύω ότι το πιστεύεις αυτό που λες. Αυτό όμως δεν αλλάζει το ότι δεν είναι δυνατό να ισχύει. Λάθη κάνουμε όλοι. Όλη την ώρα νομίζουμε ότι ακούμε (ή στην προκειμένη περίπτωση βλέπουμε) πράγματα που απλά δεν υπάρχουν. Έτσι δουλεύει το μυαλό μας.

Ακόμα χειρότερο, είναι να ΜΗΝ θέλεις να δεις ή να ακούσεις πράγματα.

Περί πέμπτου, αν είχες ουσιαστική επαφή (σε επίπεδο engineer) με σύγχρονα μηχανήματα ψηφιακής εικόνας δεν θα υπήρχε λόγος να κάνουμε αυτή την κουβέντα. Θα σου ήταν ξεκάθαρο το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να συμβεί.
Όπως είπα, είναι αυτό που λέμε "totally different animals".

Δεν πειράζει για αυτό το λόγο είναι τα φόρουμ, για να μαθαίνουμε και εμείς, που ασχολούμαστε με ιατρικά μηχανήματα παρωχημένης τεχνολογίας. :D

Φαντάζομαι εσύ, που έχεις ουσιαστική επαφή (σε επίπεδο engineer), θα έχεις την καλοσύνη να μας διαφωτίσεις με την πρακτική και θεωρητική σου εμπειρία γύρω από το θέμα.

@Αντώνης-Κ και @Δημήτρης Δημητρακούδης

Δεκτή, ευπρόσδεκτη και εποικοδομητική η αντιπαράθεση. Αλλα, παρακαλώ να χαμηλώσουν λίγο οι τόνοι...

Re: Απάντηση: Re: Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Για το oppo εχω ακουσει και εγω τα καλυτερα.

Τα Oppo γενικά έχουν καλό VFM, αλλά υποφέρουν από το γνωστό θέμα που έχουν όλα τα καταναλωτικά προϊόντα: Δεν είναι cost-no-object με αποτέλεσμα να γίνονται συμβιβασμοί οι οποίοι ειδικά στα αναλογικά στάδια και στα τροφοδοτικά ακούγονται.
Αξίζει τον κόπο να πάει κανείς σε κάτι καλύτερο (και ουσιαστικά πολύ ακριβότερο); Εξαρτάται από το υπόλοιπο σύστημα και φυσικά από τις απαιτήσεις του καθενός.

Αλλα αν δε μπορουμε να απαντησουμε στο πρωτο σκελος του ερωτηματος
(τι "προσθετει" μουσικα σε ενα media player και γενικα σε οποιοδηποτε transport)
ενδεχεται να οφειλεται και στο οτι η δουλεια που εχει να κανει ειναι σχετικα απλη
(αναπαραγωγη και μεταφορα του ψηφιακου σηματος μεχρι το dac) και δεν υπαρχουν
πολλα που μπορουν να γινουν για να βελτιωσουν κατι τοσο απλο.

Μεγάλη κουβέντα το "αναπαραγωγη και μεταφορα του ψηφιακου σηματος μεχρι το dac" όταν μιλάμε για ήχο. Η εμπειρία για αρχή έχει δείξει ότι οι συνηθισμένες υλοποιήσεις s/pdif είναι μη επαρκείς ή πιο σωστά είναι σαφώς κατώτερες από μια σύνδεση async USB. Οπότε ξεκινάμε έτσι. Το transport πρέπει να δίνει σήμα μέσω USB και το DAC πρέπει να έχει αντίστοιχη είσοδο. Εννοείται ότι υλοποιήσεις DAC που συνδέουν εσωτερικά την είσοδο USB μέσω s/pdif με το ολοκληρωμένο του DAC πρέπει να αναγνωρίζονται και να καταχωρούνται σε μαύρη λίστα.. Στη συνέχεια ο περιορισμός θα μπει από το ίδιο το DAC (ρολόγια, τροφοδοτικά, κτλ).

Απο την αντιθετη ομως, δεν μπορουμε να καθορισουμε ουτε καν τι προκαλει προβληματα
στο ψηφιακο σημα? Διαβασαμε ας πουμε ηδη περι λαθος ρευματος, αλλα αυτο ειναι ακραια
περιπτωση.

Μια χαρά μπορούμε να βρούμε τα θέματα. Και τα τροφοδοτικά παίζουν ρόλο (σεβαστό κομμάτι του DAC λειτουργεί αναλογικά και άρα επηρεάζεται, τα ρολόγια είναι πολύ ευαίσθητα σε θόρυβο & ripple του τροφοδοτικού, κ.ο.κ.) και οι καλωδιώσεις σε επίπεδο αναλογικών και η ποιότητα των εξαρτημάτων και όλα. Και δυστυχώς ακούγονται (σε κάποιο βαθμό πάντα). Δεν μιλάω καν για το είδος και την ποιότητα των σταδίων εξόδου.. εκεί και αν ακούγονται όλα.

Οτιδηποτε τυχον παρεμβαλλεται στη διαδρομη του μπορει να προκαλει προβληματα?
Ας πουμε τα volume controls?

Ναι. Παίζουν μεγάλο ρόλο. Κλασικός τσακωμός: Ψηφιακό volume control vs. αναλογικό. Νικητής δεν υπάρχει.

Oι πυκνωτες μπορει να δημιουργουν θεματα?

Ναι, ακούγονται, ειδικά στα αναλογικά στάδια.

Ο τροπος που γινεται αυτη καθαυτη η αναπαραγωγη? (Δηλαδη αν φορτωνονται τα κομματια στη μνημη του, ή αναλαμβανει ο επεξεργαστης σε "real time"?

Εδώ μπαίνουμε σε θολά νερά.. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ακούνε διαφορές. Εγώ δεν έχω καταφέρει να τις εντοπίσω, τουλάχιστον σε (κατά τα άλλα) σωστά στημένους υπολογιστές & λογισμικό. But that's just me. Κάποιοι λένε ότι ακούν διαφορές όταν παίζουν τα αρχεία από διαφορετικούς φακέλλους. Τρέχω γύρευε.

Γενικα παιζει να λεω και καποιες χαζομαρες, αλλα αν μπορουσαμε να χαρτογραφησουμε τετοια θεματακια
θα μπορουσαμε κατοπιν αφενος να βρουμε ποιοι πλειερς τα αντιμετωπιζουν και ποιοι τα
παρακαμπτουν με καποιο τροπο και αφετερου (ακομα σημαντικοτερο κατ'εμε) θα μπορουσαν
ισως οι diy-ηδες να προτεινουν λυσεις για μηχανηματα που θα τα αντιμετωπιζαν!

Ξερω μου εχει κολλησει ασχημα αυτη η ιδεα, αλλα για βοηθατε λιγο. Μπορει να μας βγει σε
καλο ρε σεις!

Το προφανές είναι να στήσεις PC. Το πιο εύκολο και πιο οικονομικό είναι ένα Squeezebox Touch. Από εκεί και πέρα, αναλόγως τις απαιτήσει και τις ορέξεις. Αν για παράδειγμα δεν έχεις DAC κάποιου επιπέδου με USB είσοδο, IMHO δεν αξίζει να παραασχοληθείς με το θέμα γενικότερα.

@Αντώνης-Κ και @Δημήτρης Δημητρακούδης

Δεκτή, ευπρόσδεκτη και εποικοδομητική η αντιπαράθεση. Αλλα, παρακαλώ να χαμηλώσουν λίγο οι τόνοι...

Από εμένα ευχαρίστως Μιχάλη, αλλά καταλαβαίνεις ότι δεν μου αρέσει να με λένε μειωμένης αντίληψης, ακουστικής ή μη..

Last edited:
Από εμένα ευχαρίστως Μιχάλη, αλλά καταλαβαίνεις ότι δεν μου αρέσει να με λένε μειωμένης αντίληψης, ακουστικής ή μη..

Κατανοητά όλα, αλλά ας περιοριστούμε στην αντιπαράθεση επιχειρημάτων και μόνο. Τα μέλη και οι αναγνώστες του forum και μυαλό έχουν και κρίση διαθέτουν και μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Οι προσωπικές αντεγκλήσεις δε βοηθούν. Απλά θ' αρχίσουμε να σβήνουμε κι' αυτό δεν είναι ευχάριστο για κανένα.

Θεωρώ λοιπόν ότι υπάρχει καλή διάθεση -πιστεύω απ' όλους- και η όποια αντιπαράθεση σε προσωπικό επίπεδο λήγει εδώ.

Καλή συνέχεια! :smile:

Εντάξει δεν έγινε και καμία μάχη, εγώ δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο, μόνο καυστική αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Για αυτό ο καλοπροαίρετος αναγνώστης μπορεί να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματα του. Ος εκ τούτου δεν νιώθω ότι πρέπει να απαντήσω σε τίποτε άλλο. Θα επανέλθω μόνο όταν θεωρήσω ότι πρέπει να απαντήσω επί τις ουσίας.
Καλή συνέχεια:smile: