Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Re: Απάντηση: Re: Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

UP!!!
Δεν πα να προσπαθειτε να μου κανετε το νημα Αμερικαν μπαρ.
Επανερχομαι δριμυτερος με τα ερωτηματα μου.
Πειτε ρε παιδες τη γνωμη σας...ακουω εχουμε και τους μηχανικους μας στο νημα
και τους γνωστες του δικαναλου (και του ψηφιακου)
και τους χαιενταδες (βλεπε asvestos:aetsch:)

Το να κάνουμε μια εξοντωτική λίστα πιθανών προβλημάτων, down to top approach είναι εξουθενωτικό και πιθανότατα άχρηστο.

Στο ερώτημα σου πάντως, για τι θεωρούμε σημαντικό πια, αναφερθήκαμε είδη στην υποστήριξη usb dac. Γιατί η on board sound card σε pc και media players αφήνει καταρχάς πολλά περιθώρια βελτίωσης…

Το να κάνουμε μια εξοντωτική λίστα πιθανών προβλημάτων, down to top approach είναι εξουθενωτικό και πιθανότατα άχρηστο.

Στο ερώτημα σου πάντως, για τι θεωρούμε σημαντικό πια, αναφερθήκαμε είδη στην υποστήριξη usb dac. Γιατί η on board sound card σε pc και media players αφήνει καταρχάς πολλά περιθώρια βελτίωσης…

Τεμπελαρε!:p
Το ψαχνω γενικοτερα στο δικτυο και δεν βρισκω κατι αντιστοιχο, (αν κανω λαθος δωστε κανενα λινκ),
γι'αυτο πιστευω οτι θα αξιζε,
αλλα ουτως ή αλλως δεν μιλουσα για τιποτα εξοντωτικο και εξουθενωτικο.
Α να χαθεις. Κουραστηκα και μονο που σε διαβασα.:jester:
Μιλουσα για τα σημαντικοτερα κατα την αποψη μας προβληματα, ουτως ωστε μετα να δουμε
τι ειδους υλοποιησεις μπορουν να τα αντιμετωπισουν (ειτε εμπορικες, ειτε diy)

Αυτο με το usb dac επελεξα να το αγνοησω, γιατι το δικο μου (του harman)
εχει οπτικαλ και κοαξιαλ εισοδους, αλλα usb οχι.:furious3:
Οποτε θα ηθελα να επικεντρωσω λιγο το search μου σε λυσεις πιο εφικτες για μενα,
χωρις φυσικα να με πειραζει καθολου και μια ευρυτερη κουβεντα στο πλαισιο του νηματος, που ενδεχομενως
να φανει χρησιμη σε καποιους αμεσα και σε εμενα πιθανως στο μελλον!

Τα Oppo γενικά έχουν καλό VFM, αλλά υποφέρουν από το γνωστό θέμα που έχουν όλα τα καταναλωτικά προϊόντα: Δεν είναι cost-no-object με αποτέλεσμα να γίνονται συμβιβασμοί οι οποίοι ειδικά στα αναλογικά στάδια και στα τροφοδοτικά ακούγονται.
Αξίζει τον κόπο να πάει κανείς σε κάτι καλύτερο (και ουσιαστικά πολύ ακριβότερο); Εξαρτάται από το υπόλοιπο σύστημα και φυσικά από τις απαιτήσεις του καθενός.

...

Το προφανές είναι να στήσεις PC. Το πιο εύκολο και πιο οικονομικό είναι ένα Squeezebox Touch. Από εκεί και πέρα, αναλόγως τις απαιτήσει και τις ορέξεις. Αν για παράδειγμα δεν έχεις DAC κάποιου επιπέδου με USB είσοδο, IMHO δεν αξίζει να παραασχοληθείς με το θέμα γενικότερα.

Αν συγκριναμε καθαρα ως transports (που θα στελνουν ψηφιακο σημα σε δοθεν dac)
τα 3 βασικα ονοματα που εχουν ακουστει ως τωρα στο νημα (oppo, pioneer n30 και squeezebox)
υπαρχει καποιο που να ξεχωριζει? Υπαρχει καποιος που να ειχε εμπειρια με περισσοτερα απο ενα απο αυτα?
Και αν οντως συμβαινει αυτο για ποσο εντονες διαφορες μιλαμε και ποσο εντονες πρεπει να περιμενω
οτι θα ειναι σε σχεση με το δικο μου τρανσπορτ με δεδομενο παντα οτι τη βασικη δουλεια θα κανει το dac του harman? (Να προσθεσω οτι τα ηχεια μου ειναι τα jamo d570.)
Η ερωτηση γινεται με τη λογικη οτι αυτα τα 3 ειναι αρκετα κοντα σε τιμη μεταξυ τους οποτε τιθεται
ενα θεμα συγκρισης τους (υπο συγκεκριμενες συνθηκες).

Μιλώντας για τρανπορτς χαμηλού κόστους, η γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει το ψάξιμο. Υπάρχουν πολύ πιο ουσιαστικά πράγματα πριν φτάσει κανείς σε αυτήν την αναζήτηση.
Ειδικά σε μικρομεσσαία συστήματα, μέτριους προς κακούς χώρους και όχι και τόσο ψαγμένο υλικό (απο την audiophile πλευρά).
Βρισκόμενος σε αυτή τη κατηγορία σταμάτησα να το ψάχνω με συνοπτικές διαδικασίες αφού δοκίμασα 2-3 mps, 2 οppo και μινι πισι (με εξωτερικό τροφοδοτικό, ssd και καθόλου φουρφούρια). Περισσότερο ασχολούμαι πλέον με το software player του pc πλέον... και αυτό υπο την έννοια του ματσαρίσματος με το υπόλοιπο σύστημα και το προσωπικό γούστο παρά το σωστό ή λάθος....

Οι δοκιμές έγιναν και απο spdif και απο usb και οι διαφορές (αν υπήρχαν) ήταν αισθητά μικρότερες απο την αλλαγή καλωδίων ηχείων και πηγής ή ας πούμε μετακίνησης των ηχείων...

Οι παράγοντες δε είναι τόσοι πολλοί που δεν υπάρχει περίπτωση να βρει κάποιος την "λύση" για κάτι καλύτερο και να είναι σίγουρος για το ποιά ακριβώς είναι αυτή.
παίζω απο ram, παίζω απο το σκληρό... παίζω από ssd ή παίζω απο μηχανικό... αποκωδικοποιώ τα flac με τα τάδε προγράμματα ή απο τη βάση ενός mp... είναι το τροφοδοτικό μέσα ή έξω... γαλβανική απομόνωση ή όχι... τελεστικοί, πυκνωτές, αντιστάσεις κυκλώματα, επεξεργαστική δύναμη... και δεν συμμαζεύεται... και το αποτέλεσμα όπως και να έχει στα δικά μου αυτιά ήταν με τα βίας το 10% αυτού που μπορεί να προσφέρει μια πηγή.
Αντίθετα τα dac chips, τα ρολόγια, τα αναλογικά στάδια και η τροφοδοσία του chip αλλα και του αναλογικού και οι υλοποιήσεις των spdif και usb ακούγονται όπως και να έχει, όντας 80-90% της υπόθεσης πηγή (για μένα)

Καλό είναι που το ψάχνουμε, προσωπικά μαθαίνω πράγματα από τέτοιες συζητήσεις, αλλα για άλλη μια φορά θα μείνουμε στη θεωρία όντας ανίκανοι να ελέγξουμε πλήρως την λειτουργία ενός pc (στο mp έτσι κι αλλιώς πολύ λίγα μπορεί να κάνει κανείς... με δεδομένα το software και τον επεξεργαστή... το πολύ πολύ να πάιξεις με τροφοδοτικά και πόση διαφορά να κάνεις μιλώντας για μηχανάκια που τηρούν τις προδιαγραφές... μάλλον όχι και πολλά)

Κλείνοντας, Γιώργη προσωπικά θα ασχολούμουν περισσότερο με τις ευκολίες ενός τρανσπορτ παρά με την απόδοσή του. εκτός και αν μιλάμε για προβληματικό κομμάτι (το δικό σου το άκουσα και δεν είναι)

Thanx Νικολα για την εμπεριστατωμενη γνωμη.
Οταν βρω χρονο θα σου απαντησω πιο αναλυτικα,
για τωρα σου λεω οτι εψαχνα μηπως σε ενα εστω κομματι της αλυσιδας,
μπορουσα να βρω κατι που να πλησιαζει στο ιδανικο, ή να ειναι τελωσπαντων
περισσοτερο problem-free απο αλλες λυσεις.
Θα μου πεις, τι να το κανεις αυτο οταν το υπολοιπο συστημα ειναι μικρομεσαιο, οπως ειπες?
Θεωρω οτι ειναι καλο να υπαρχει εστω μια βαση ακομη και για την υποθετικη περιπτωση
μιας μελλοντικης αναβαθμισης. Και εννοω τη βαση με τη γενικοτερη εννοια, οχι με την
εννοια οτι απο αυτην θα επρεπε να ξεκινησει το χτισιμο ενος συστηματος.
Anyway, η κουβεντα οπως ειπες κι εσυ ειναι οντως ενδιαφερουσα και απροβλεπτη
και αυτο ειναι ευχαριστο. Ποτε δεν ξερεις που θα καταληξουμε...

Re: Απάντηση: Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Αν συγκριναμε καθαρα ως transports (που θα στελνουν ψηφιακο σημα σε δοθεν dac)
τα 3 βασικα ονοματα που εχουν ακουστει ως τωρα στο νημα (oppo, pioneer n30 και squeezebox)
υπαρχει καποιο που να ξεχωριζει?

Ναι, το Squeezebox γιατί είναι το μόνο που δίνει έξοδο USB. Ναι, είμαι ρατσιστής όσο αφορά τις S/PDIF. Δεν θέλω ούτε να τις βλέπω πια.
Αν μιλάμε για s/pdif έξοδο, για να απαντήσει κάποιος πρέπει να δει μετρήσεις jitter για το καθένα τους.

Υπαρχει καποιος που να ειχε εμπειρια με περισσοτερα απο ενα απο αυτα?
Και αν οντως συμβαινει αυτο για ποσο εντονες διαφορες μιλαμε και ποσο εντονες πρεπει να περιμενω
οτι θα ειναι σε σχεση με το δικο μου τρανσπορτ με δεδομενο παντα οτι τη βασικη δουλεια θα κανει το dac του harman? (Να προσθεσω οτι τα ηχεια μου ειναι τα jamo d570.)
Η ερωτηση γινεται με τη λογικη οτι αυτα τα 3 ειναι αρκετα κοντα σε τιμη μεταξυ τους οποτε τιθεται
ενα θεμα συγκρισης τους (υπο συγκεκριμενες συνθηκες).

Έχοντας υπόψη το υπόλοιπο σύστημά σου, και εγώ θα ψώνιζα περισσότερο με βάση τα features παρά τις όποιες (κατά πάσα πιθανότητα μη ακουστές στο σύστημά σου) ηχητικές διαφορές.
Με άλλα λόγια, το "μποτιλιάρισμα" δεν θα είναι το transport. Εγγυημένα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Ναι, το Squeezebox γιατί είναι το μόνο που δίνει έξοδο USB. Ναι, είμαι ρατσιστής όσο αφορά τις S/PDIF. Δεν θέλω ούτε να τις βλέπω πια.
Αν μιλάμε για s/pdif έξοδο, για να απαντήσει κάποιος πρέπει να δει μετρήσεις jitter για το καθένα τους.

Έχοντας υπόψη το υπόλοιπο σύστημά σου, και εγώ θα ψώνιζα περισσότερο με βάση τα features παρά τις όποιες (κατά πάσα πιθανότητα μη ακουστές στο σύστημά σου) ηχητικές διαφορές.
Με άλλα λόγια, το "μποτιλιάρισμα" δεν θα είναι το transport. Εγγυημένα.

Α, εσυ εχεις βαλθει να ριχνεις αλατι στις πληγες.
Επαναδιατυπωνω λοιπον. Τι ισχυει για τα παραπανω αν προκειται να συνδεθουν σε dac χωρις usb?
Moνo spdif και coaxial!!!
Με βαση τα features μου φτανει και μου περισσευει ο media player.
Με νοιαζει μονο ΑΝ μπορω να ακουσω κατι καλυτερο και κατα ποσο καλυτερο θα ειναι αυτο.

Συγγνώμη αλλά εδω νομίζω έχουμε κάτι περίεργο. Για να φτάσει κάποιος να γίνει ρατσιστής όπως λες και να μην θέλει ούτε ζωγραφιστές να δει τις S/PDIF τότε λογικά από το πρωτόκολλο αυτό που ονομάζετε Sony/Philips Digital Interconnect Format θα έχει δεινοπαθήσει, η πιο απλά θα του έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Εγώ έτσι το καταλαβαίνω και αν έχω λάθος διορθώστε με.
Και με αφορμή την πιο πάνω δήλωση θα ήθελα να ρωτήσω όλους και όχι κάποιον συγκεκριμένα.
Υπάρχει κάποιος που μεταξύ 2 πανομοιότυπων ακουσμάτων στο δικό του σύστημα στον δικό του χώρο μπορεί να ξεχωρίσει και να υποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας σε ποιο από τα δυο υπήρχε jitter?
Καλημέρα σας

Ρε συ Gal'en... ξέρεις τι σκέφτομαι;
Τέτοια πόρωση και μεράκι πάει χαμένο με τα ψηφιακά βρε μάναμ'.
Γιατί δεν αρχίζεις τα βινύλια;;; Θα είχες μέλλον... :violent-smiley-011:

Απάντηση: Re: Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Ρε συ Gal'en... ξέρεις τι σκέφτομαι;
Τέτοια πόρωση και μεράκι πάει χαμένο με τα ψηφιακά βρε μάναμ'.
Γιατί δεν αρχίζεις τα βινύλια;;; Θα είχες μέλλον... :violent-smiley-011:

Καλως τον χαιεντα.
Εγω να ακουσω τη γνωμη σου, αλλα θελω να μου λυσεις 2 προβληματα.
1) Θα πρεπει να καλυψεις το μπατζετ της αλλαγης προσανατολισμου στο συστημα μου. Και...
2) Θα πρεπει να μου βρεις τη μουσικη που ακουω σε βινυλια. Καλη τυχη βρε...

Απάντηση: Re: Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Επίσης να σου βρεί και χώρο στο σπίτι για να βάλεις τόσα πολλά βινύλια....... -bye-

Νταξει μωρε, μην τον δυσκολευουμε και πολυ.
Ας μου δωκει τα λεφτα και τα υπολοιπα θα τα λυσω μονος μου.:elefant:

Σιμφόνικ-σατάνικ Μεταλ με λίγο απο γκόθικ...

ότι πρέπει για βινύλιο...

μη σου πω και για λάμπες...

να δω τον Gralen να ανακαλωδιώνει βραχίωνα και τι άλλο στο κόσμο...

Αυτό εδώ δηλαδή είναι πολύ σοφτ για τα γούστα του;
http://www.ebay.com/itm/IRON-MAIDEN...6257130?pt=Music_on_Vinyl&hash=item3a843657ea

Εσύ πας κατευθείαν στα σκληρά. Ας ρυθμίσει πρώτα overhang κεφαλής και μετά βλέπουμε.

:flipout::flipout::flipout:
Τον κακο σου τον καιρο βρε Χαλανικ που θα το πεις σατανικ! Αντιχριστε!
Κωστα τα βασικα μου ακουσματα ειναι οντως συμφωνικο μεταλ και κλασσικο ροκ (οσο πισω παει).
Ακουω βεβαια εξισου ευχαριστα κλασσικη μουσικη και αρκετα αλλα ειδη.
Γενικα μου αρκει να ειναι Μουσικη! Κατι ελληνικα σκυλοκαψουροτραγουδα ας πουμε σαν αυτα που ακουει
ο Νικολακης εγω δεν τα θεωρω οτι ανηκουν στο ειδος της μουσικης...:p

Παρεμπιπτοντως αν και το συστημα μου δεν πηγε προς τα κει (κυριως λογω απαιτησεων των
ηχειων) μου αρεσει ο ηχος της λαμπας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Εσύ πας κατευθείαν στα σκληρά. Ας ρυθμίσει πρώτα overhang κεφαλής και μετά βλέπουμε.

Καλα παιδια οι Maiden, αλλα 3 κατοσταρικα δεν δινω για παρτη τους.
Οχι δεν ειναι σοφτ παντως. Ακουω ανετα και πιο σοφτ και πιο χαρντ απο αυτους.
Να σε δω τι θα βρεις σχετικο με το αβαταρ μου, να σε παραδεχτω!
Παλι Αμερικαν μπαρ το καναμε το νημα. Ατιμε Μπαλανικε.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

(Όταν στήσει με το καλό θα του κάνω δώρο το βινύλιο.:flipout:)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Καλα παιδια οι Maiden, αλλα 3 κατοσταρικα δεν δινω για παρτη τους.
Καλά, δεν σου είπα και να τα αγοράσεις, για δοκιμή το ανέβασα
Οχι δεν ειναι σοφτ παντως. Ακουω ανετα και πιο σοφτ και πιο χαρντ απο αυτους.
Να σε δω τι θα βρεις σχετικο με το αβαταρ μου, να σε παραδεχτω!
.

Ορίστε, ολόκληρη συλλογή, και την πουλάει και συμπατριώτης μας.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_trk...n+vinyl&_nkw=therion+vinyl&_sacat=0&_from=R40

Καλές αγορές-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Media players ως πηγη σε δικαναλο συστημα

Ορίστε, ολόκληρη συλλογή, και την πουλάει και συμπατριώτης μας.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_trk...n+vinyl&_nkw=therion+vinyl&_sacat=0&_from=R40

Καλές αγορές-bye-

Αχαχαααα
ο πατριωτης βλεπω τα πουλαει και σε τιμες κρισης (διπλασια τιμη απο τους υπολοιπους)
ωραιοςςςςςςςςς
στο κατω κατω τι με νοιαζει? Αφου τα λεφτα θα μου τα δωσει ο asvestos1157 ειπαμε.:p
thanx anyway

Παιδια, ας γραψει κανας χριστιανος κατι σχετικο με το νημα, γιατι το χασαμε λιγο.:a0210: