Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Νίκο, όταν λέω default mode, εννοώ να είναι στημένοι οι players και να παίζουν τα αρχεία, τα όποια αρχεία. Άλλωστε, την εικόνα την φέρνουμε από τις συσκευές και όχι από τις πηγές. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να αξιολογηθεί και η γραμμικότητα ή η συμπεριφορά των διαφορετικών πηγών σε ένα σταθερό mode τηλεόρασης ή προβολέα.

Αυτο δεν ειναι κανονας. Αμα η "συσκευη" δεν μπορει, βοηθας απο την πηγη. Αμα μπορει βεβαια.

EDIT, γραψε λαθος, δεν καταλαβα οτι εννοουσες τα αρχεια...

Last edited:
Re: Απάντηση: Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Για να γίνουν όλα αυτά θέλουμε μια βδομάδα.. χωρίς υπερβολή. ;)

Αν ξεχάσουμε τα SBS, τα 720p, τα SD και τις αξιολογήσεις γενικότερα (με νουμεράκια) μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα σε ένα απόγευμα..
(ρεαλιστικά τον πολύ χρόνο τον τρώμε πάντα σε φαγητό / χαβαλέ / κτλ... :p)

Α γεια σου !! Αυτό θα έλεγα κι εγώ. :D

Αυτο δεν ειναι κανονας. Αμα η "συσκευη" δεν μπορει, βοηθας απο την πηγη. Αμα μπορει βεβαια.

EDIT, γραψε λαθος, δεν καταλαβα οτι εννοουσες τα αρχεια...

Ναι Χρήστο, φυσικά και γίνεται, απλά, τα περισσότερα mps δεν έχουν τέτοιες δυνατότητες. Έτσι, παίζοντας default διακρίνουμε ποιο έχει πιστότερη και γραμμικότερη συμπεριφορά βγάζοντας απ' έξω τον παράγοντα tuning. Φυσικά δεν μιλάω για brightness/contrast/sharpness, αλλά για την κλίμακα του γκρι, το gamma και τα χρώματα.

Το θέμα για μένα είναι ότι για να φέρεις κάτι σωστά απο τις συσκευές χρειάζονται συγκεκριμένα χρονοβόρα πράγματα.

αν δεν γίνει αυτό κουκουρούκου θα δούμε.

και το htpc πως θα παίξει 2D, 3D και Αudio? με ένα player ή περισσότερους? δεν ξέρω, ρωτάω.
όλα παίζουν με τον ίδιο player/ρυθμίσεις ή θα γίνονται οι ρυθμίσεις αναλόγως της περίστασης?

Εγώ το αφήνω εδώ το θέμα, γιατί δεν έχω καταλάβει ακόμα το σκοπό της συνάντησης (πέραν της μάζωξης βέβαια, η οποία φτάνει και περισσεύει, αλλά αν είναι μόνο για αυτό γιατί να ταλαιπωρήσουμε τον οικοδεσπότη και δε πάμε σε κανα κρασάδικο?:grandpa:)

Νίκο, όταν λέω default mode, εννοώ να είναι στημένοι οι players και να παίζουν τα αρχεία, τα όποια αρχεία. Άλλωστε, την εικόνα την φέρνουμε από τις συσκευές και όχι από τις πηγές. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να αξιολογηθεί και η γραμμικότητα ή η συμπεριφορά των διαφορετικών πηγών σε ένα σταθερό mode τηλεόρασης ή προβολέα.

Πολύ σωστά επίσης !!!!

Ναι Χρήστο, φυσικά και γίνεται, απλά, τα περισσότερα mps δεν έχουν τέτοιες δυνατότητες. Έτσι, παίζοντας default διακρίνουμε ποιο έχει πιστότερη και γραμμικότερη συμπεριφορά βγάζοντας απ' έξω τον παράγοντα tuning. Φυσικά δεν μιλάω για brightness/contrast/sharpness, αλλά για την κλίμακα του γκρι, το gamma και τα χρώματα.

Δηλαδη εχεις παρατηρησει εσυ διαφορα γραμμικοτητας σε ψηφιακο σημα ? Οταν τα "ακρα" ειναι σωστα, δεν καταλαβαινω πως μπορει να γινει αυτο στο ψηφιακο !

και το htpc πως θα παίξει 2D, 3D και Αudio? με ένα player ή περισσότερους? δεν ξέρω, ρωτάω.
όλα παίζουν με τον ίδιο player/ρυθμίσεις ή θα γίνονται οι ρυθμίσεις αναλόγως της περίστασης?

Ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν μόνο οι βασικές. Όταν λες ρυθμίσεις ανά περίσταση, τι εννοείς? Τα players του PC θα είναι σεταρισμένα για να παίξουν τα αρχεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν θα πηγαίνουμε κάθε φορά να βάζουμε και να βγάζουμε φίλτρα.

Δηλαδη εχεις παρατηρησει εσυ διαφορα γραμμικοτητας σε ψηφιακο σημα ? Οταν τα "ακρα" ειναι σωστα, δεν καταλαβαινω πως μπορει να γινει αυτο στο ψηφιακο !

Ποια είναι τα άκρα?? Διαφορετική συμπεριφορά? Άπειρες φορές!!! Με χρώματα αλλού γι' αλλού και με gamma φιδίσια. Δεν είναι όλες οι συσκευές το ίδιο καλές στην αναπαραγωγή.

Ναι αυτό λέω Γιάννη. Θα γίνουν βασικές ρυθμίσεις πάνω στη κάθε συσκευή και απο εκεί και πέρα δεν πειράζουμε τίποτα?

Εγώ καλού κακού ...έφτιαξα το mode Expert 1 σύμφωνα με τα patterns του AVS ΑΚΡΙΒΩΣ !! ( πολύ σκοτεινά ρε παιδάκι μου ....για plasma έχουνε βγει? )
Ολες οι υπόλοιπες συσκευές πρέπει να ρυθμιστούν να παίζουν default. ( Αυτό συμπεριλαμβάνει και το βάθος χρώματος? Σωστά?)

Βάζω την NVidia στα 23hz . Πατάω το O στο xbmc......23.81fps
Βάζω το Prodigy .....23.99

Δεν υπάρχει τελειότης κύριοι . Τελος !! Λέω να έρθετε ένα Σαββάτο πρωί όλοι σπίτι μου ο καθένας με το δικό του μηχάνημα(να πάει μεσημέρι..) να πιούμε κανένα κρασί και να κάνουμε live εκπομπή!!

Μπορείς με custom setting, έχει γραφτεί εδώ πολλές φορές;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Ναι αυτό λέω Γιάννη. Θα γίνουν βασικές ρυθμίσεις πάνω στη κάθε συσκευή και απο εκεί και πέρα δεν πειράζουμε τίποτα?

Βεβαίως, βεβαίως!!! Δεν έχουμε να πειράξουμε κάτι άλλο. Σκοπός δεν είναι να καλιμπράρουμε τη συσκευή μας να παίζει άριστα με την πηγή μας, αλλά, να δούμε πως δίνουν το σήμα οι πηγές μας και τι εικόνα αποδίδουν κρατώντας μια σταθερή παράμετρο (το ίδιο mode στο μέσο μας).

Εγώ καλού κακού ...έφτιαξα το mode Expert 1 σύμφωνα με τα patterns του AVS ΑΚΡΙΒΩΣ !! ( πολύ σκοτεινά ρε παιδάκι μου ....για plasma έχουνε βγει? )
Ολες οι υπόλοιπες συσκευές πρέπει να ρυθμιστούν να παίζουν default. ( Αυτό συμπεριλαμβάνει και το βάθος χρώματος? Σωστά?)

Φυσικά και έχουν φτιαχτεί για plasma...υπάρχει κάτι άλλο??:flipout: (θα με σφάξει ο Petasis!!!)

Όταν λες το βάθος χρώματος, Νίκο, εννοείς τα 8bit ή τα levels? Φυσικά και θα τα τσεκάρουμε αυτά.

Μπορείς με custom setting, έχει γραφτεί εδώ πολλές φορές;)

Το ξέρω..:D ( αν και μεταξύ μας ποτέ δεν έκατσα να το κάνω παρ ότι έχω διαβάσει όλα όσα έχετε γράψει)
Οτι γράφτηκε πιο πάνω είναι για να μαζευτούμε να ανανεώσουμε τις πρόσφατες εμπειρίες σε αντιπαραβολή...και το κυριότερο.. σε δικό μας άνετο περιβάλλον

Αντε, αμα ειναι βιαστειτε να αποφασισετε γιατι κλεινουν και τα χασαπικα το σαββατο και θα ξεμεινουμε απο μπριζολες.
f080.gif

Εεμμ, εννοουσα οτι θελουμε χρονο να μαζεψουμε καλωδια, κουτακια κλπ.

Επισης για δοκιμες 3d εχουμε ενισχυτη 1.4 hdmi. ? H θα γινουν βουβες αυτες. ? (μονο εικονα)

Αντε, αμα ειναι βιαστειτε να αποφασισετε γιατι κλεινουν και τα χασαπικα το σαββατο και θα ξεμεινουμε απο μπριζολες.
f080.gif

Εεμμ, εννοουσα οτι θελουμε χρονο να μαζεψουμε καλωδια, κουτακια κλπ.

Επισης για δοκιμες 3d εχουμε ενισχυτη 1.4 hdmi. ? H θα γινουν βουβες αυτες. ? (μονο εικονα)

Εδώ έχουμε ένα θέμα...1.4 δεν έχουμε. 1.3 έχουμε( pioneer lx70)
Κρέατα εεεε καλώδια ήθελανα πω, έχουμε ! :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Media Players vs Htpc = Two worlds collide

Βεβαίως, βεβαίως!!! Δεν έχουμε να πειράξουμε κάτι άλλο. Σκοπός δεν είναι να καλιμπράρουμε τη συσκευή μας να παίζει άριστα με την πηγή μας, αλλά, να δούμε πως δίνουν το σήμα οι πηγές μας και τι εικόνα αποδίδουν κρατώντας μια σταθερή παράμετρο (το ίδιο mode στο μέσο μας).

Φυσικά και έχουν φτιαχτεί για plasma...υπάρχει κάτι άλλο??:flipout: (θα με σφάξει ο Petasis!!!)

Όταν λες το βάθος χρώματος, Νίκο, εννοείς τα 8bit ή τα levels? Φυσικά και θα τα τσεκάρουμε αυτά.

Άρα θα σετάρει κάποιος τις ρυθμίσεις, σε κάθε hdmi ώστε να προκύπτει "σωστό" αποτέλεσμα, σύμφωνα με patterns που θα αναπαράγονται απο κάθε συσκευή.
Σωστά? Το κλείσαμε το συμφωνήσαμε αυτό? θα γίνει?

Δεν θα μπορουσαμε να παρουμε απο ψηφιακη εξοδο και να οδηγησουμε με οπτικη μονο τον ηχο στον av. ?
Ή θελετε να εχετε και hd ηχο. ?
Απο το htpc να παρουμε απο την καρτα ηχου, τα media players που θα δοκιμαστουν δεν ξερω αν εχουν ολα spdif.