Merge τηλεφωνικών γραμμών

k.m.

Supreme Member
20 November 2007
3,334
Νέο Ηράκλειο
Καλημέρα,

Έχω το εξής πρόβλημα.

Έχω 2 γραμμές σπίτι που θέλω να κάνω merge.
Α) ΟΤΕ ISDN με 2 νούμερα 210ΧΧΧΧΧΧΧ. Εδώ δεν έχω DSL αλλά η γραμμή σηκώνει μέχρι 4MBps (από παλιά που είχα connex)
Β) ΝΕΤΟΝΕ ADSL 24Mbps με 2 νούμερα voip 211XXXXXXX. Εδώ η γραμμή πάει μέχρι 8ΜBps.

H netone κλείνει οπότε θέλω να κάνω ανακατατάξεις τον γραμμών.

Αυτό που θα ήθελα είναι να κρατήσω την πρώτη ISDN γραμμή με τα 210 νούμερα του OTE (που δεν μπορώ να τα χάσω), να βάλω ADSL, αλλά να γίνει χρήση του χαλκού της 2ης γραμμής που δείχνει να είναι καλύτερος.

Πως μπορώ να το εξηγήσω αυτό σε κάποιον ώστε να με καταλάβει ? και που θα τον βρω ?

Η άλλη λύση θα ήταν να φέρω την γραμμή από την NetOne στον OTE ως ISDN-ADSL με τα 211 νούμερα, και μετά να κάνω κατάργηση της πρώτης με μεταφορά των 210 αριθμών στην δεύτερη ως MSN (και κατάργηση των 211). Αλλά και πάλι δεν ξέρω αν γίνεται και αυτό.

Ξέρει κανείς πως θα τα καταφέρω ?

ΥΓ: Αν δεν το έβαλα στην σωστή κατηγορία ας το κουνήσει ένας admin

Αν αλλάξεις από ΟΤΕ σε άλλη εταιρία θα κρατήσεις τα 2 νούμερα 210ΧΧΧΧΧΧΧ αλλά θα αλλάξεις χάλκινη γραμμή και από 4 Mbps μπορεί να πας 8 Μbps! μπορεί να πας όμως και στα 2 Μbps!
Αν αλλάξεις από ΝΕΤΟΝΕ σε άλλη εταιρία θα κρατήσεις τα 2 νούμερα 211XXXXXXX αλλά θα αλλάξεις χάλκινη γραμμή και από 8 Mbps μπορεί να πας 4 Μbps! μπορεί να πας όμως και στα 2 Μbps!
Είναι καθαρά θέμα τύχης!

Προσωπική μου άποψη;
Κόψε ΝΕΤΟΝΕ και κάνε μεταφορά από ΟΤΕ σε άλλη εταιρία μήπως από τα 4 Mbps πας στα 8 Μbps! λόγω το ότι θα αλλάξεις γραμμή χαλκού.
Ποια εταιρία;
Προσωπικά θα σου πρότεινα την ΟΝ γιατί είναι η μόνη που σου προσφέρει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις τη γραμμή σου και να αυξήσεις λίγο τη ταχύτητά σου, κάτι που σου πρόσφερε και η ΝΕΤΟΝΕ.

Την μία την χρειάζομαι ως ISDN (θέλω 2 μη voip τηλεφωνικές γραμμές).

Αν πάω σε μη OTE πάλι θα έχω 2 γραμμές όπως τώρα (και προσπαθώ να κόψω λίγο το κόστος).

Μπορώ να πάω στον οτε την NETONE γραμμή χωρίς 12μηνο συμβόλαιο ? (ώστε αν δεν έχει καλή ταχύτητα να την κόψω εντελώς).

Αν μου κάνει μπορώ να φέρω τα νούμερα της 1ης στην 2η και μετά να καταργήσω την 1η ?

Για αρχη , μου φαίνεται περίεργο σε isdn να μη παίρνεις μεγαλύτερη ταχυτητα , πάρε τηλ να βάλεις γραμμή adsl over isdn και αν δεις ότι δεν παίρνεις ταχύτητες που θέλεις , τους τηλεφωνεις και ερχονται και σου κάνουν ελέγχο απο το σπίτι μέχρι το dslam ( σε παρόμοια περίπτωση είχα πρόβλημα στο καφαο ).

Για αρχη , μου φαίνεται περίεργο σε isdn να μη παίρνεις μεγαλύτερη ταχυτητα , πάρε τηλ να βάλεις γραμμή adsl over isdn και αν δεις ότι δεν παίρνεις ταχύτητες που θέλεις , τους τηλεφωνεις και ερχονται και σου κάνουν ελέγχο απο το σπίτι μέχρι το dslam ( σε παρόμοια περίπτωση είχα πρόβλημα στο καφαο ).

το έκανα πριν 4 χρόνια. Έβαλα 24MPbs στην ISDN. Τους κάλεσα για βλάβη. Έλεγξαν (ή έτσι μου είπαν) και είδαν ότι δεν γίνεται κάτι λόγω περιοχής (νέο ηράκλειο αλλά είμαι σε ΟΤΕ της νέας ιωνίας), και με κατέβασαν στο πακέτο 4MBps για να μην πληρώνω παραπάνω.

Τον επόμενο μήνα έβαλα 2η γραμμή test drive netone (χωρίς να έχω μετακομίσει :) ) και κλείδωνε στα 8 και με πείραγμα στο snr πήγαινε στα 10-11.

Οπότε η λύση είναι να αρχίσω να βάζω γραμμές μέχρι να βρω μια καλή και μετά να κόψω τις άλλες ? :idea:

Επειδη εργαζομαι στην on, μπορω να σου πω το εξης.
Μπορεις να μεταφερεις την γραμμη της netone που ειναι 8Mb, οπότε σίγουρα τα 8 θα τα εχεις και στην On.
Από τηλεφωνικους αριθμούς μπορείς να μεταφερεις όσους θες.
Δυστυχως ομως μιλαμε οτι ο ενας απο αυτους θα ειναι PSTN ενω οι αλλοι θα ειναι voip.
Αλλά γιατι θες οπωσδηποτε isdn γραμμή;
Εκτός αν έχεις καποιο isdn κεντρο και δεν θες να παει στραφι.
Αλλά και πάλι μπορεί να καλυφθεις με ενα router με isdn υποδοχες, αλλά αυτα δινονται μονο σε πακετα business 4 γραμμων και πανω

Re: Απάντηση: Merge τηλεφωνικών γραμμών

Λίγο offtopic αλλά επειδή με ενδιαφέρει. Όταν λες κλείνει, την κλείνεις η κλείνει σαν εταιρεία?

μας έστειλε επιστολή που αναφέρει ότι 31 μαίου τέλος. μέσα είχε μια προσφορά για cyta με μηδέν τέλος ενεργοποίησης και μετάβαση με τον ίδιο εξοπλισμό. έχει και κάποιες εκπτώσεις για πελάτες της netone. κρίμα γιατί σαν πελάτης της ήμουν πολυ ευχαριστημένος και διπλό κρίμα για υπαλλήλους που θα μήνουν στο δρόμο. σταματάει μόνο το κομμάτι των llu απότι κατάλαβα.

Και γιατί δεν πας κατευθείαν την δεύτερη γραμμή σε ένα οποιονδήποτε πάροχο ΟΝ ή HOL με τον αριθμό βρόγχου σου??? Θα έχεις και adsl και 2 νούμερα voip (όποια εσύ θες)

Ω ναι , πάει η ΝΕΤΟΝΕ...

Από προσωπική μου εμπειρία, το ίδιο ζεύγος χαλκού που έπιανε 4,5Mbit σε ADSL2+ over ISDN, μόλις πήγε σε ADSL2+ over PSTN έπιασε 7Mbit. Συνεπώς, είναι λίγο χειρότερο το ζεύγος σου στο ISDN αλλά αν γυρίσει σε PSTN είναι πιθανό να πάει πολύ καλύτερα.

Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα το βρόχο της Netone σε κάποιο άλλο εναλλακτικό, και μετά βλέπεις τι θα κάνεις.

Επειδη εργαζομαι στην on, μπορω να σου πω το εξης.
Μπορεις να μεταφερεις την γραμμη της netone που ειναι 8Mb, οπότε σίγουρα τα 8 θα τα εχεις και στην On.
Από τηλεφωνικους αριθμούς μπορείς να μεταφερεις όσους θες.
Δυστυχως ομως μιλαμε οτι ο ενας απο αυτους θα ειναι PSTN ενω οι αλλοι θα ειναι voip.
Αλλά γιατι θες οπωσδηποτε isdn γραμμή;
Εκτός αν έχεις καποιο isdn κεντρο και δεν θες να παει στραφι.
Αλλά και πάλι μπορεί να καλυφθεις με ενα router με isdn υποδοχες, αλλά αυτα δινονται μονο σε πακετα business 4 γραμμων και πανω

Την ISDN την θέλω για τις δυνατότητες που μου δίνει (πχ πολλαπλά νούμερα με δυνατότητα ρύθμισης της συσκευής αν θα ανταποκριθεί ή όχι κτλ). Επίσης με τίποτα δεν θα έβαζα τον συναγερμό σε voip (οπότε αποκλείω παρόχους που έχουν μόνο voip).

Απλά με την ευκαιρία της αλλαγής κοιτάω αν μπορώ να απαλαγώ από την δεύτερη γραμμή και να μείνω μόνο με μία ISDN, αλλά χωρίς να χάσω τα νούμερα της 1ης (ISDN) και την ADSL ποιότητα της 2ης (ΝΕΤΟΝΕ).

Οπως ανεφερα η on δίνει κανονική pstn γραμμη, οπότε και μπορεις να συνδεσεις σε αυτην τον συναγερμο.
Οι επιπλέον γραμμες δινονται σε voip.
Ποσα msn νουμερα εχεις; Εχεις τηλεφωνικο κεντρο isdn;
Νομιζω οτι isdn σημερα δινει μονο η forthnet αλλα σε business πακετο.
Οι υπόλοιποι ουτε pstn δινουν καλα καλα (πχ Cyta) αλλα μονο voip.
Οπου αποφασισεις να πας, ρωτα αν εχουν pstn γραμμη τουλαχιστον για να μην εχεις θεμα με τον συναγερμο.

Ο οτε πάντως δίνει μια χαρά isdn.Και δεν πέφτει η ταχύτητα.Ναι..είναι αλήθεια ότι οι εναλλακτικοί παρόμοια δίνουν καλύτερες ταχύτητες αλλά με χαμηλό snr που μπορεί να οδηγήσει σε αποσυγχρονισμους.

Δεν νομιζω οτι κανενας εναλλακτικος θα προτιμουσε να χαμηλωσει το snr για να εχει ο συνδρομητης μεγαλυτερη ταχυτητα, γιατι τοτε θα μπλοκαρε το τηλεφωνικο του κεντρο με παραπονεμενους πελατες.
Πιστεψε το κανεις δεν το θελει αυτο.

Οπου υπαρχει ADSL πανω απο ISDN η ταχυτητες ειναι απο ελαχιστα εως αρκετα χαμηλοτερες, κατι λογικο και αναμενομενο, καθοτι και το ISDN ειναι μια μορφη dsl του περασμενου αιωνα.
Αυξανει το θορυβο στη γραμμη ενοχλωντας ελαφρα το adsl ριχνοντας την ταχυτητα του.
Δεν νομιζω οτι εχει σημαντικες διαφορες ο βροχος σου. Σε ξεγελαει το isdn.
Εξαλλου ο χτεσινος καλος βραχος μπορει να γινει ο σημερινος μετριος μονο και μονο γιατι καποιος γειτονας εβαλε και αυτος Internet.

Οπου τα πραγματα ειναι οριακα, το downgrade σε pstn βελτιωνει παντοτε τις ταχυτητες στο Internet.
Και αυτο δεν εχει καμμια σχεση με τον provider.

Ακόμη δεν καταλαβαίνω γιατί ενώ ο άνθρωπος θέλει isdn του λέτε να βάλει pstn.Όλοι οι εναλλακτικοί παροχοι έχουν χαμηλότερο snrn από τον ΟΤΕ για αυτό και οι ταχύτητες τους είναι ελαφρώς καλύτερες με ότι συνεπάγεται αυτό.Προσοχή επίσης θέλει το ότι κάποιες εταιρίες όπως η hol δίνουν μονάχα interleaved path.

Απάντηση: Re: Merge τηλεφωνικών γραμμών

Όλοι οι εναλλακτικοί παροχοι έχουν χαμηλότερο snrn από τον ΟΤΕ για αυτό και οι ταχύτητες τους είναι ελαφρώς καλύτερες με ότι συνεπάγεται αυτό.

Ακομα επιμενεις σε αυτο, δεν διαβασες μαλλον το προηγουμενο μηνυμα.

Βασικα κουβεντα κανουμε, δεν λεμε τι να βαλει ο ανθρωπος.
Απλα επειδη δεν μπορω να καταλαβω τα οφελη της isdn στην σημερινη εποχη, τον ρωτησα μήπως σκεφτει καλυτερα της αναγκες του για να εχει περισσοτερες επιλογες και οχι μονο ΟΤΕ

Ο οτε πάντως δίνει μια χαρά isdn.Και δεν πέφτει η ταχύτητα.Ναι..είναι αλήθεια ότι οι εναλλακτικοί παρόμοια δίνουν καλύτερες ταχύτητες αλλά με χαμηλό snr που μπορεί να οδηγήσει σε αποσυγχρονισμους.

Στον ίδιο βρόχο το ADSL2+ over PSTN δίνει καλύτερα αποτελέσματα, αυτό έχει αποδειχθεί από την εμπειρία εκατοντάδων εγκαταστάσεων. Το να υποστηρίζεις το αντίθετο δεν έχει νόημα. Θεωρητικά η απώλεια θα έπρεπε να είναι πολύ μικρή, αφού οι επιπλέον συχνότητες που δε χρησιμοποιούνται για ADSL στο ADSL over ISDN είναι λίγες. Στην πράξη έχει αποδειχτεί ότι είναι πολύ μεγαλύτερες. Ενδεχομένως το cross-talking σε ISDN να είναι μεγαλύτερο, δε βρίσκω άλλη εξήγηση.

Διατυπωσα λαθος το μηνυμα.Πρακτικα μιας και ειχα και εγω isdn παράλληλα με adsl2+ σύνδεση.Δεν επηρεάστηκε κατά πολύ η ταχύτητα που είχα.Δεν νομίζω να διαφωνείτε όσον αφορά το ότι με fast path θα μπορεί κάποιος να έχει μεγαλύτερες ταχύτητες.