Meridian Explorer 24-bit/192kHz USB Dac & Headphone Amp

Στο Εxplorer η ένταση ρυθμίζεται από το software της Meridian. Κατά την εγκατάσταση μπαίνει και ASIO driver και χρησιμοποιώ αυτόν στο Jriver πλέον. Με τα HIFIMAN HE 400 πολύ ωραίο ταίριασμα γλυκαίνει λίγο τα μεσαία τους και τα νιώθω λίγο πιό μπροστά όπως τα ήθελα. Είμαι λιώμα από τη νύστα και δε θέλω να πατήσω το stop στο player.

Αποψινό ζευγάρι το Meridian Explorer με τα Denon AH-D7000. Άκουσα διάφορα είδη μουσικής απόψε με το ζευγάρι αυτό και θεωρώ ότι είναι απόλυτα ταιριαστό. Το ποτενσιόμετρο λίγο κάτω από τη μέση και ο ήχος χορταστικός σε όλο το φάσμα με τη γνωστή γενναιοδωρία των DENON. Το explorer ακούγεται να τιθασεύει τα χαμηλά των denon χωρίς να τα λιγοστεύει. Όποιος έχει ακούσει τα 7000 θα καταλάβει τι εννοώ. Χώρος και αέρας στα όργανα, κρυσττάλλινα αλλά όχι υπεραναλυτικά υψηλά, κόβει το μικράκι και ράβουν τα Denon, το ζευγάρι αυτό προκαλεί έντονα συναισθήματα.

Έχω παρατηρήσει μια διαφορά στην απόδοση του Meridian μετά την πάροδο της τελευταίας εβδομάδας. Ακούω πλέον μόνο με τα DENON, και παρατηρώ μια αύξηση του χρόνου που ο ήχος, οι νότες, σβήνουν (δεν είμαι σίγουρος αν το αποδίδω σωστά). Αυριο θα έχω την ευκαιρία να κάνω Α Β με το TEAC και το Meridian πάνω στον BCL. Για να δούμε τι θα ακούσουμε...

Έχω παρατηρήσει μια διαφορά στην απόδοση του Meridian μετά την πάροδο της τελευταίας εβδομάδας. Ακούω πλέον μόνο με τα DENON, και παρατηρώ μια αύξηση του χρόνου που ο ήχος, οι νότες, σβήνουν (δεν είμαι σίγουρος αν το αποδίδω σωστά). Αυριο θα έχω την ευκαιρία να κάνω Α Β με το TEAC και το Meridian πάνω στον BCL. Για να δούμε τι θα ακούσουμε...

Αφήνει "ουρές" δλδ? :speechless-smiley-0

Αυτό που παρατηρείς μειώνει ή αυξάνει την ακουστική απόλαυση ; εννοώ ότι δεν πολυκατάλαβα την φύση της παρατήρησης σου ... όταν πχ. οι νότες σβήνουν αφύσικα γρήγορα, εμένα προσωπικά δεν μ' αρέσει το αποτέλεσμα ... δεν ξέρω βέβαια αν έσβηναν αφύσικα αργά ...

Aν είναι καινούριο μάλλον έφτασες στις πρώτες "κοιλιές" του στρωσίματος..

Αυτό που παρατηρείς μειώνει ή αυξάνει την ακουστική απόλαυση ; εννοώ ότι δεν πολυκατάλαβα την φύση της παρατήρησης σου ... όταν πχ. οι νότες σβήνουν αφύσικα γρήγορα, εμένα προσωπικά δεν μ' αρέσει το αποτέλεσμα ... δεν ξέρω βέβαια αν έσβηναν αφύσικα αργά ...

Καμία σχέση με μείωση της ακουστικής απόλαυσης. Ίσα ίσα το αντίθετο. Μιλάω για περιπτώσεις που ξεκάθαρα ο μουσικός δίνει διάρκεια στη νότα, ειδικά στο μπάσο. Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι ο ήχος βελτιώνεται όσο περνάνε οι μέρες (και κυρίως οι νύχτες).

Εκτός θέματος, αλλά...

Είδατε προσφάτως το site της Meridian; Δεν υπάρχει πλέον κανένα player στον κατάλογο. Έχουν αντικατασταθεί από μια πλήρη σειρά μηχανημάτων για streaming.

Με λίγα λόγια λοιπόν και για να μη μπερδεύεται κανείς τελικό μου συμπέρασμα είναι ότι το Explorer αξίζει και με το παραπάνω τα χρήματα που ζητάει. Αυτά.

Εκτός θέματος, αλλά...

Είδατε προσφάτως το site της Meridian; Δεν υπάρχει πλέον κανένα player στον κατάλογο. Έχουν αντικατασταθεί από μια πλήρη σειρά μηχανημάτων για streaming.

Η meridian ήταν πάντα μπροστά στα ψηφιακά. Χρόνια τώρα στέλνει ψηφιακό σήμα μέχρι τα ενεργά ηχεία της.
Ενώ πριν καιρό αγόρασε και τη sooloos για τα ταχτοποιημένα Interfaces της.
Αλλά έχουν ακόμα ένα signature CD player, το 808v5

εκτος απο καταστημα που εμφανιζει στο skroutz,που αλλου μπορουμε να το αγορασουμε (με καλυτερη τιμη) ...με ενδιαφερει και απο εξωτερικο...

εκτος απο καταστημα που εμφανιζει στο skroutz,που αλλου μπορουμε να το αγορασουμε (με καλυτερη τιμη) ...με ενδιαφερει και απο εξωτερικο...

απο το εξωτερικο (ευρωπη) μαλλον θα το βρεις πιο ακριβα,αν βαλεις και τα μεταφορικα....αστο.Αμερικη βεβαια κοστιζει 300 δολλαρια αλλα εκει μπορει να εχει θεμα με το τελωνειο (δεν ξερω σιγουρα)

Απάντηση: Re: Meridian Explorer 24-bit/192kHz USB Dac & Headphone Amp

απο το εξωτερικο (ευρωπη) μαλλον θα το βρεις πιο ακριβα,αν βαλεις και τα μεταφορικα....αστο.Αμερικη βεβαια κοστιζει 300 δολλαρια αλλα εκει μπορει να εχει θεμα με το τελωνειο (δεν ξερω σιγουρα)

Υπολόγισε και την αλλαγή μετασχηματιστή.....

Υπάρχει στο amazon, αλλά δε σε συμφέρει.

http://www.amazon.co.uk/Meridian-Au...=1380645908&sr=8-1&keywords=meridian+explorer

Πάρτο από δω να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.