Μετά την Nikon 1 J1 τι?

Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ nex με τον κιτ φακό και rx-100.
Σχεδόν παντού υπερτερεί η nex ,εκτός από την φωτεινότητα του φακού (2 στοπ διαφορά αλλά μόνο στο ευρυγώνιο , γιατί μετά πέφτει στο 1 στοπ.).
Στο πορτρέτο , στο τέλε άκρο του φακού , FF equivalent : f13,4 έναντι f8 της Nex.
Για Landscape πάλι υπερτερεί σημαντικά η νεχ λόγω μεγαλύτερης δυναμικής περιοχής
Και ένα δικό μου παράδειγμα της δύναμης του αισθητήρα της nex (με επεξεργασία από Raw φυσικά ):
10757711474_6b8a6a847d_b.jpg

10757723984_6148deebee_b.jpg

Πιο πολύ μπερδεύομαι παρά κατασταλάζω.
Και οι 2 μηχανές έχουν τα συν και τα πλην τους.
Πιο πολύ με προβληματίζει ο Δημήτρης που παρότι έχει την rx100 δεν την υπερασπίζεται με σθένος.

Πιο πολύ μπερδεύομαι παρά κατασταλάζω.
Και οι 2 μηχανές έχουν τα συν και τα πλην τους.
Πιο πολύ με προβληματίζει ο Δημήτρης που παρότι έχει την rx100 δεν την υπερασπίζεται με σθένος.

Και βέβαια ο Δημήτρης λέει οτι οταν πρώτη προτεραιότητα είναι ο όγκος-φορητότητα η RX100 είναι ο καλύτερος συμβιβασμός ..

Δηλαδή το βασικό συν της rx100 είναι ότι σε compact διαστάσεις παίρνεις μία μηχανή με πολύ καλή ποιότητα εικόνας από την άλλη όμως με λιγότερα λεφτά θυσιάζοντας την φορητότητα παίρνεις μία overll καλύτερη μηχανή?
Σωστά?

Σωστά! Εγώ πάλι την RX100 θα προτιμούσα, αλλά για την τσέπη μου. Αν μπορείς να την κουβαλάς στο χέρι ή στην τσάντα η άλλη είναι καλύτερη...

Last edited:
Συνεχεια...

10783942033_6c8cb85a7a_c.jpg

ISO 1600

10783855756_fd08f1c432_c.jpg

ISO 400

Οι φωτο μπηκαν για παραδειγμα των δυνατοτητων της "μικρης"
Αν δεν πρεπει να ειναι εδω, συγχωρεστε με, και τιμωρηστε με...:slapface:

Last edited:
Να θυμάσαι ότι η γυναίκα σου θεώρησε την j1 μεγάλη. Άρα σταμάτα να κοιτάς μηχανές το ίδιο ή μεγαλύτερες από την j1.

Κaι για την rx100 http://www.gearophile.com/cameras/camera-reviews/sony-rx100-and-rx100ii.html

Σκέφτομαι να ανοίξω θέμα στο μέλλον "Γιατί με τις γυναίκες μας δεν μοιράζομαστε τις φωτογραφικές μας ανησυχίες"?

Καλά έκανες και τις έβαλες.
Πόσο επεξεργασία όμως έχουν δεχτεί?

Οχι περισσοτερη απο οση εχουν οι φωτο της D7000 μου.
Εκτος ισως απο το sharpening...
Οπως ειπαν ολοι, το αδυνατο σημειο της ειναι ο φακος ,με τις παραμορφωσεις του που "ερχονται" αρκετα με pp.
Ο αισθητηρας ειναι ολα τα λεφτα !

Λευκός ο καπνός αδέλφια.
Και το όνομα αυτού:
Sony rx100 από Γαλλίδα αμαζόνα στα 375 ευρώ και 35 λεπτά μετά από τη σωτήρια υπόδειξη της προσφοράς του Δημήτρη του ξακουστού διασώστη του φόρουμ.
Στο κατάλληλο χρόνο η αγορά, ούτε να περιμένω μαύρες παρασκευές και μαύρες εβδομάδες, ούτε Κινέζους αμφίβολους με αποθήκες στην Ευρώπη κτλ.
Ήθελα Ελλάδα αλλά τα 100 ευρώ είναι διαφορά και μάλιστα μεγάλη και θα τα φάω σε καλαμαράκια γιατί τα σουβλάκια από την παρασκευή κομμένα.