thanasis k.
AVClub Addicted Member
τελικα ειχε μεγαλυτερη σημασια
η θεση των ηχειων απο χαλια
εστω και 2-3 εκατοστα, πολυ μεγαλυτερη
η θεση των ηχειων απο χαλια
εστω και 2-3 εκατοστα, πολυ μεγαλυτερη
Φίλε μου τα μηχανηματα ειναι προ Cary slp-98 τελικοι μονομπλοκ Cary 500mb και ηχεια δαπεδου Aurum cantus V8F, τα μεγάλα της εταιρίας...με σιντι καρυ 306 κτλ κτλ.....
νομίζω ότι θα στρώσουν τα πράματα αν βαλω πιο χοντρες κουρτίνες και να πιάσει μια πιο χοντρη μοκετα μεγαλύτερο χώρο του πατώματος...
Οσο για την τρύπα της κουζίνας, δεν νομίχω οτι εχω περιθωρια να κάνω και πολλά...επίσης το καλοκαίρι θα αρχίσω σιγα σιγα να βάζω όσα οι φίλτατοι παραπάνω συμβουλεύσαν οπως περιοδικα,βιβλιοθηκη κτλ...
ελπιζω να πανε καλα γιατι ο ηχος του εν λογω συστήματος μου αρέσει παρα πολύ και φυσικά δεν σκοπεύω να κάνω αλλαγες στα μηχανήματα όπως σωστά επίσης συμβούλευσε ένας αλλος φιλος παραπάνω....Ισως να κανω αλλαγη στο σπίτι, πιο σύντομα από ότι αρχικά είχα υπολογίσει!! παντως οχι νωρίτερα από δυο χρόνια!!
Όλα όσα λες ότι έχουν μπει, μου φαίνονται χαμηλότερα του ύψους των tweeters - πιθανώς και του άλλου μεγαφώνου. Άρα οι ανακλάσεις των τελευταίων εξακολουθούν να γίνονται πάνω σε γυμνές σκληρές επιφάνειες....βεβαια δεν εχει γεμισει ακομα με πραματα στους τοιχους και τετοια, αλλα τα χοντρα εχουν μπει...καναπεδες τηλεορασεις τραπεζια.....
Φίλε μου τα μηχανηματα ειναι προ Cary slp-98 τελικοι μονομπλοκ Cary 500mb και ηχεια δαπεδου Aurum cantus V8F, τα μεγάλα της εταιρίας...με σιντι καρυ 306 κτλ κτλ.....
νομίζω ότι θα στρώσουν τα πράματα αν βαλω πιο χοντρες κουρτίνες και να πιάσει μια πιο χοντρη μοκετα μεγαλύτερο χώρο του πατώματος...
Οσο για την τρύπα της κουζίνας, δεν νομίχω οτι εχω περιθωρια να κάνω και πολλά...επίσης το καλοκαίρι θα αρχίσω σιγα σιγα να βάζω όσα οι φίλτατοι παραπάνω συμβουλεύσαν οπως περιοδικα,βιβλιοθηκη κτλ...
ελπιζω να πανε καλα γιατι ο ηχος του εν λογω συστήματος μου αρέσει παρα πολύ και φυσικά δεν σκοπεύω να κάνω αλλαγες στα μηχανήματα όπως σωστά επίσης συμβούλευσε ένας αλλος φιλος παραπάνω....Ισως να κανω αλλαγη στο σπίτι, πιο σύντομα από ότι αρχικά είχα υπολογίσει!! παντως οχι νωρίτερα από δυο χρόνια!!
Αγαπητοι φιλοι, ολα τα ηχεια δεν ειναι ιδια και ο ηχος τους δεν εξαρταται απο τις πλαϊνες επιφανειες στον ιδιο βαθμο.
THANOS77;531658η θεση ακροασης ειναι η τελευταια φωτο said:Εαν μεσα απο την τηλεοραση καθρεφτιζεται το ηχειο ,τοτε η πρωτη ανακλαση σκαει ακριβως εκει που καθεσαι.Μεγαλο προβλημα το τζακι και η η μεγαλη γιαλινη επειφανεια απο πισω.Η καλλυτερη θεση λογω διαμορφωσης του χωρου φαινεται να ειναι ακριβως διπλα στην τηλεοραση,αλλα με ηχεια βασης οχι δαπεδου.Κανε εναν κοπο και βαλτα να παιξουν εστω και προχειρα,τα ηχεια στην θεση ακροασης και η θεση ακροασης στα ηχεια.Σιγουρ θα φτιαξει πολυ.Δεν μου φαινεται να εχεις και πολλες επιλογες,αλλα εαν φερεις τα ηχεια στην θεση ακροασης λογω χωρου θα στηθουν πιο ανετα και καλα.Χαλια -κουρτινες προσθετουν και αφερουν στον ηχο αρκετα,αυτα με τον καιρο ερχονται.Βασικα υπομονη και κουραγιο!!!!!!
Λοιπον τωρα που ειδα τις φωτο εχω και εγω να παρατηρησω τα εξης:
-Το τζακι οντως προβλημα, αληθεια υπαρχει διαφορα στον ηχο αν το τζακι εχει μπροστα καλυμα/σκεπασμα?
Βεβαια οι πιο γνωστες παρακαλω να μας πουν αν οντως αυτο μπορει να φερει αποτελεσματα?
Εαν τελικα αποφασισεις να κανεις την αλλαγη,(πρωτα θα σιγουρευτης για το ηχητικο αποτελεσμα),το ρακ,ετσι οπως κοιταμε την τωρινη θεση ακροασης.μπορει να μπει η αριστερα,διπλα στην tv η,δεξια διπλα στον αλλο καναπε.Το καλωδιο οντως απο την μια μερια δεν θα φτανει.Το προβλημα θα ειναι το το ενα ηχειο που θα ειναι μονο του στον χωρο.(εαν μπει το ρακ αριστερα,το δεξι ηχειο οπως το κοιταμε θα ειναι σαν την καλαμια στον καμπο).Εκει η μονη λυση ειναι οταν το συστημα δεν παιζει το ηχειο να πηγαινει αναμεσα ρακ και του αριστερου ηχειου και οταν παιζει να το πηγαινεις στην θεση του.Μικρο μαλλον το κακο εαν καταφερεις και ξεπερασεις ετσι ηχητικα και μετα χωροταξικα το προβλημα.Κριμα να εχεις δωσει τοσα λεφτα,να ξερεις οτι σε ικανοποιει και τωρα να στα χαλαει η θεση.....Κανε πρωτα την δοκιμηΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕς ΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩς ΠΙΟ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΡΑΚ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΟΤΑΝ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ??? ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΗΧΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ 2.5 Μ. ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΜΠΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΑΚΡΟΑΣΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΑΦΕΝΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΤΩ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΩΝ ΗΧΕΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΡΑΚ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ....ΜΑΛΛΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ!!
ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕς ΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩς ΠΙΟ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΡΑΚ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΟΤΑΝ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ??? ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΗΧΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ 2.5 Μ. ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΜΠΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΑΚΡΟΑΣΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΑΦΕΝΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΤΩ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΩΝ ΗΧΕΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΡΑΚ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ....ΜΑΛΛΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ!!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.