ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ!!

τελικα ειχε μεγαλυτερη σημασια

η θεση των ηχειων απο χαλια

εστω και 2-3 εκατοστα, πολυ μεγαλυτερη

Re: Απάντηση: ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ!!

Φίλε μου τα μηχανηματα ειναι προ Cary slp-98 τελικοι μονομπλοκ Cary 500mb και ηχεια δαπεδου Aurum cantus V8F, τα μεγάλα της εταιρίας...με σιντι καρυ 306 κτλ κτλ.....

νομίζω ότι θα στρώσουν τα πράματα αν βαλω πιο χοντρες κουρτίνες και να πιάσει μια πιο χοντρη μοκετα μεγαλύτερο χώρο του πατώματος...

Οσο για την τρύπα της κουζίνας, δεν νομίχω οτι εχω περιθωρια να κάνω και πολλά...επίσης το καλοκαίρι θα αρχίσω σιγα σιγα να βάζω όσα οι φίλτατοι παραπάνω συμβουλεύσαν οπως περιοδικα,βιβλιοθηκη κτλ...

ελπιζω να πανε καλα γιατι ο ηχος του εν λογω συστήματος μου αρέσει παρα πολύ και φυσικά δεν σκοπεύω να κάνω αλλαγες στα μηχανήματα όπως σωστά επίσης συμβούλευσε ένας αλλος φιλος παραπάνω....Ισως να κανω αλλαγη στο σπίτι, πιο σύντομα από ότι αρχικά είχα υπολογίσει!! παντως οχι νωρίτερα από δυο χρόνια!!

ενταξει τοτε:Banane0:
ανησυχησα μηπως ειχες κανενα SET με μονοδρομα ή διδρομα

μιας και δεν εχεις πει ακομα το πως ειναι στημενα και δεν εχουμε ουτε φωτο, υποθετω οτι τα εχεις στησει λογικα στην μικρη πλευρα του χωρου.

το πρωτο προβλημα ερχεται απο εκει.
αν και το στησιμο αυτο ειναι το λογικο και το θεωρητικα καλυτερο, στην πραξη εχει προβλημα στο δικο σου χωρο!

και αυτο ειναι οτι δεν πρεπει να υπαρχει σε κανενα απο τους πλαινους τοιχους καμια σκληρη επιφανεια, πχ ντουλαπια που προεξεχουν , σκρινια, γραφειο κλπ.
90% πρεπει να εχω δικιο οτι ετσι τα εχεις στησει:music-smiley-005:
και λογικα στον ενα πλαινο υπαρχει σκρινιο.

πρωτο πραγμα που κανεις ειναι να στησεις τα ηχεια σου με την πλατη τους στο σκρινιο οπου λογικα απεναντι του θα εχεις καναπε (ε?)
να τα τοποθετησεις βασικα καθετα απο τον τωρινο προσανατολισμο.

αυτο θα σου χαλασει καπως την στερεοφωνικη εικονα καθως το ενα ηχειο θα παιζει κοντα σε τοιχο και το αλλο θα εχει αποσταση απο τη κουζινα πολυ μεγαλυτερη.
αλλα μονο ετσι θα μπορεσεις να ακους και να ευχαριστιεσαι.

μπορει να ακουγεται λαθος αυτο που λεω, αλλα επειδη τα μηχανηματα σου ειναι καλα και ακριβα, ο ηχος τους ειναι διαφανος.
απο εκει ξεκινα το πρωτο προβλημα.
αν εβαζες καποια ηχεια του χιλιαρικου με καποιο nad θα ακουγες πολυ καλυτερα σε αυτο το χωρο.

υπαρχει και κατι ακομα.
οι καλες διαστασεις του χωρου απο τη μια κανουν το συστημα να παιζει καλυτερα αν ολα τα αλλα ειναι καλα, (π.χ. ελλειψη ανακλαστικων επιφανειων στους πλαινους τοιχους) αλλα αν δεν ειναι τα υπολοιπα καλα, τοτε μεγιστοποιουν τα προβληματα ειδικα αν το ηχοσυστημα αποτελειται απο εξαιρετικα και διαφανα επι μερους μηχανηματα σαν τα δικα σου.

ισως αυτα που λεω να ακουγονται περιεργα στους περισσοτερους συναδελφους αλλα ειναι πραγματα που εχω δει απο εμπειρια μεγαλη στο στησιμο, το πως και το γιατι.

πολυ πιθανο, οι φωνες ακουγονται τωρα σαν να σκιζεις χαρτι (ε?)
ακομα ακομα μπορει να σου φαινεται οτι τα ηχεια παιζουν πιο σιγα για την ιδια ενταση ενισχυτη με παλια.

αν ισχυουν αυτα τοτε η μονη λυση ειναι αυτη που σου ειπα.

ολα τα αλλα που προτεινουν οι συναδελφοι παρολο που ειναι σωστα, αν ισχυουν αυτα τα δυο που ειπα θα καλυτερευσουν καπως το ακουσμα αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα σου δωσουν το παλιο.

το πλακακι ειναι ενα ακομα προβλημα

για να μην λεω ομως λογια του αερα, περιμενω φωτο για να σου πω περισσοτερα.

υγ. που να δεις τι θα γινοταν αν αντι αυτων των μηχανων ειχες καποιο SET χωρις αναδραση σε συνδυασμο με μονοδρομο ηχειο. :smash::HTEHETH63:
παλι καλα να λες, αλλα μην απογοητευεσαι, θα φτιαξει ο ηχος σου:music-smiley-005::Banane0:

...βεβαια δεν εχει γεμισει ακομα με πραματα στους τοιχους και τετοια, αλλα τα χοντρα εχουν μπει...καναπεδες τηλεορασεις τραπεζια.....
Όλα όσα λες ότι έχουν μπει, μου φαίνονται χαμηλότερα του ύψους των tweeters - πιθανώς και του άλλου μεγαφώνου. Άρα οι ανακλάσεις των τελευταίων εξακολουθούν να γίνονται πάνω σε γυμνές σκληρές επιφάνειες.
Είναι και στενό το μακρόστενο σαλόνι σου; Αν είναι, οι πρώτες πλάγιες ανακλάσεις αποτελούν μέγιστο πρόβλημα και η αποδεκτή από αισθητικής απόψεως λύση του, δυστυχώς δύσκολη, διότι συνήθως απαιτούνται ογκωδέστερα αντικείμενα από απλούς πίνακες και κάδρα.

Re: Απάντηση: ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ!!

Φίλε μου τα μηχανηματα ειναι προ Cary slp-98 τελικοι μονομπλοκ Cary 500mb και ηχεια δαπεδου Aurum cantus V8F, τα μεγάλα της εταιρίας...με σιντι καρυ 306 κτλ κτλ.....

νομίζω ότι θα στρώσουν τα πράματα αν βαλω πιο χοντρες κουρτίνες και να πιάσει μια πιο χοντρη μοκετα μεγαλύτερο χώρο του πατώματος...

Οσο για την τρύπα της κουζίνας, δεν νομίχω οτι εχω περιθωρια να κάνω και πολλά...επίσης το καλοκαίρι θα αρχίσω σιγα σιγα να βάζω όσα οι φίλτατοι παραπάνω συμβουλεύσαν οπως περιοδικα,βιβλιοθηκη κτλ...

ελπιζω να πανε καλα γιατι ο ηχος του εν λογω συστήματος μου αρέσει παρα πολύ και φυσικά δεν σκοπεύω να κάνω αλλαγες στα μηχανήματα όπως σωστά επίσης συμβούλευσε ένας αλλος φιλος παραπάνω....Ισως να κανω αλλαγη στο σπίτι, πιο σύντομα από ότι αρχικά είχα υπολογίσει!! παντως οχι νωρίτερα από δυο χρόνια!!

Θανο, αντι να μπλεκεις με μοκετες και τετοια, παρε μερικα δερματινα χαλια (κομματια δερμα πλεγμενα), τα οποια δεν φευγουν ουτε το καλοκαιρι, πλενονται και στο πλυντηριο (οποτε ειναι και πεντακαθαρα, οχι σαν τις μοκετες που μπορουν να μεινουν στο πατωμα 5 μηνες απλυτες-αν καθαριζονται μια φορα το χρονο), και ηχητικα θα σε καλυψουν μια χαρα.

Για το θεμα χωρος-ηχεια:
Αγαπητοι φιλοι, ολα τα ηχεια δεν ειναι ιδια και ο ηχος τους δεν εξαρταται απο τις πλαϊνες επιφανειες στον ιδιο βαθμο.
Αυτο ειναι κατι που πρεπει να το ζησει κανεις για να το καταλαβει (αλλα δυστυχως δεν ισχυει για τα bass reflex-τουλαχιστον απο τη μικρη εμπειρια μου).

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ!!

Αγαπητοι φιλοι, ολα τα ηχεια δεν ειναι ιδια και ο ηχος τους δεν εξαρταται απο τις πλαϊνες επιφανειες στον ιδιο βαθμο.

αυτο που λες ισχυει. τα αμπυ που εχουν μεγαλη διασπορα κατα πλατος επιρεαζονται περισσοτερο απο αλλα.

υπαρχει ομως και κατι ακομα στο θεμα πλαινοι τοιχοι.
η κατα μηκος διαταξη (οπως αυτη που υποθετω οτι εχει για την ωρα ο συναδελφος, θετουν το θεμα πλαινοι τοιχοι σε πρωτη προτεραιοτητα!
ισως γιατι η αποσταση του ηχειου απο αυτους ειναι μικρη, ισως επειδη το μεγαλο μηκος τους πολλαπλασιαζει τις ανακλασεις κλπ.

αντιθετα στην κατα πλατος διαταξη που προτεινα, η αποσταση του ηχειου ειναι μεγαλη απο αυτους, το δε μηκος τους μικρο (αφου ειναι το πλατος του δωματιου).

κατι ακομα ειναι οτι με αυτη τη διαταξη το μπασο δυναμωνει καθως ο πισω τοιχος ειναι σε μικρη αποσταση πλεον.

αλλα θα μας πει ο φιλος τι ειδε αν τα τοποθετησε ετσι και τα λεμε στη συνεχεια

Αυτές είναι οι φωτο του χωρου.....

Attachments

• DSC01045.jpg
    DSC01045.jpg
    47.3 KB · Views: 162
  • DSC01046.jpg
    DSC01046.jpg
    51.2 KB · Views: 151
  • DSC01047.jpg
    DSC01047.jpg
    39.7 KB · Views: 134
  • DSC01048.jpg
    DSC01048.jpg
    53.5 KB · Views: 147
Το κακό όπως βλέπετε ειναι οτι απο πισω και στις δυο πλευρές έχει τζάμια που δεν καλύπτονται από τις κουρτίνες επαρκώς....

Τώρα φίλε ....Αυτά και αν δεν ισχύουν....

πολυ πιθανο, οι φωνες ακουγονται τωρα σαν να σκιζεις χαρτι (ε?)
ακομα ακομα μπορει να σου φαινεται οτι τα ηχεια παιζουν πιο σιγα για την ιδια ενταση ενισχυτη με παλια.

Είναι επίσης γεγονός ότι στο ύψος των τουήτερ δεν υπάρχει τίποτα τριγύρω πράγματι!!! οπότε οι αντηχήσεις είναι 100%

Τέλος τα είχα τοποθετήσει αρχικά κατά μήκος της μεγάλης πλευρά, εκεί δηλαδή πουθ τώρα είναι η τηλεοραση αλλά μιλάμε ότι ήταν ακόμη πιο τραγικά....δηλαδή επιμένω οτι σαν θέση αυτή ειναι η καλύτερη δυνατή αυτή τη στιγμή στον δεδομένο χώρο.....απλά πρέπει να την παλέψω.....

τι αποσταση εχουν τα ηχεια μεταξυ τους και τη αποσταση εχουν απο τους πισω και πλαινους τοιχους.

το δεξιο ειναι κολημενο στο τζακι;

η τηλεοραση ειναι στο χειροτερο σημειο που θα μπορουσε καθως το τζαμι της στελνη την πρωτη ανακλαση στη θεση ακροασης.

για καλυψε την προσωρινα με ενα σεντονι.

Τα ηχεία εχουν αποσταση περιπου εναμιση μετρο και ο πισω τοιχος απο τα ηχεια κανα μετρο....η θεση ακροασης ειναι η τελευταια φωτο , ειναι σιγουρο οτι η τηλεοραση στέλνει προς τα εκει!!!??? δηλαδη οταν καθομαι στον καναπε απεναντι, βλεπω μερικως την εικονα της τηλεορασης...

το ηχειο εχει περιπου 10-15 εκατοστα απο το τζακι, το καταραμενο...να μην υπηρχε...!!!

τραβα τα ηχεια ωσο μπορεις πιο μπροστα ανοιξε τα λιγο μεταξυ τους και δωσε τους μεγαλυτερη κλιση προς τα μεσα.

την τηλεοραση καλυτερα να την εβαζες αναμεσα στα ηχεια παρα εκει που ειναι.

αν δεν μπορης να την μεταφερης δωσε της μια κλιση προς την θεση ακροασης.

οταν ειναι κλειστη και καθεσε στην θεση ακροασης να μην βλεπης στο τζαμι της την αντανακλαση κανενος απο τα ηχεια.

φροντισε επισης οι αποστασης των ηχειων απο τους γυρω τοιχους να διαφερουν.

π.χ. αν ειναι 1 μετρο απο τον πισω τοιχο να μην ειναι 1 μετρο και απο τους πλαινους.

δεν μπορω να ξερω το περιθωριο απο τις φωτο αλλα προσπαθησε για 1.15 απο τον πισω τοιχο και περιπου 1.90-2.00 μετρα μεταξυ τους που θα πρεπη να τα φερη στο 1.25-1.35 απο τους πλαινους με μεγαλυτερη κλιση προς τα μεσα.

να σημασδευουν τη θεση ακροασης η ακομα και λιγο πιο μπροστα απ`αυτην ωστε να μειωθουν οι πλευρικες ανακλασεις.

THANOS77;531658η θεση ακροασης ειναι η τελευταια φωτο said:
Εαν μεσα απο την τηλεοραση καθρεφτιζεται το ηχειο ,τοτε η πρωτη ανακλαση σκαει ακριβως εκει που καθεσαι.Μεγαλο προβλημα το τζακι και η η μεγαλη γιαλινη επειφανεια απο πισω.Η καλλυτερη θεση λογω διαμορφωσης του χωρου φαινεται να ειναι ακριβως διπλα στην τηλεοραση,αλλα με ηχεια βασης οχι δαπεδου.Κανε εναν κοπο και βαλτα να παιξουν εστω και προχειρα,τα ηχεια στην θεση ακροασης και η θεση ακροασης στα ηχεια.Σιγουρ θα φτιαξει πολυ.Δεν μου φαινεται να εχεις και πολλες επιλογες,αλλα εαν φερεις τα ηχεια στην θεση ακροασης λογω χωρου θα στηθουν πιο ανετα και καλα.Χαλια -κουρτινες προσθετουν και αφερουν στον ηχο αρκετα,αυτα με τον καιρο ερχονται.Βασικα υπομονη και κουραγιο!!!!!!

Δοκιμασε και αυτο που λεει και ο backousis πιο πανω αλλα το τζακι ,οπωσδηποτε να βρεθει οσο πιο πισω γινεται απο τα ηχεια.Δεν μπορει καπου θα βρεθει η χρυση τομη.

Λοιπον τωρα που ειδα τις φωτο εχω και εγω να παρατηρησω τα εξης:

-Το τζακι οντως προβλημα, αληθεια υπαρχει διαφορα στον ηχο αν το τζακι εχει μπροστα καλυμα/σκεπασμα?

-Οντως τα ηχεια ειναι πολυ κοντα μεταξυ τους και κανονικα θελουν ανοιγμα.

-Απο τα λιγα που ξερω πιστευω οτι αν μπει βαρια κουρτινα (πισω απο τα ηχεια) τοτε κατι θ' αλλαξει ισως και προς το καλυτερο?

-Τωρα σε αντιθεση με τα παραπανω και με οσα λενε οι προλαλησαντες (τα οποια ειναι πολυ σωστα) μηπως...λεω μηπως...το θεμα με τις ανακλασεις το γυρισεις αναποδα (υπερ σου) και αντι να στρεψεις τα ηχεια προς τα μεσα τα γυρισεις προς τα εξω και ετσι παιζοντας με τη γωνια να εκμεταλευτεις τισ ανακλασεις και φερεις τον ηχο προς το καλυτερο στη θεση ακροασης? Ισως ειναι λιγο τρελλη η σκεψη αυτη αλλα τι εχεις να χασεις?

Βεβαια οι πιο γνωστες παρακαλω να μας πουν αν οντως αυτο μπορει να φερει αποτελεσματα?

Last edited:
το να γυριση τα ηχεια προς τα εξω θα κανη χειροτερα τα πραγματα.

το να βαλη τα ηχεια απο τη μερια της θεσης ακροασης που λεει ο triangle ειναι

η καλυτερη λυση ηχητικα αλλα λειτουργικα μαλλον θα υπαρχη προβλημα για

να κρυψη τα καλωδια.

τα σοβαρα προβληματα του χωρου ειναι δυο.

το τζακι και η τηλεοραση.

αν η τηλεοραση μπη αναμεσα στα ηχεια και στην θεση της μπουν οι cdθηκες

να διαχεουν την πρωτη ανακλαση και ακομα τα ηχεια ερθουν πιο μπροστα και

πιο ανοικτα τα πραγματα θα βελτιωθουν κατα πολυ.

ελπιζω μονο να μην κοληση το αριστερο ηχειο στον καναπε.

Λοιπον τωρα που ειδα τις φωτο εχω και εγω να παρατηρησω τα εξης:

-Το τζακι οντως προβλημα, αληθεια υπαρχει διαφορα στον ηχο αν το τζακι εχει μπροστα καλυμα/σκεπασμα?

Βεβαια οι πιο γνωστες παρακαλω να μας πουν αν οντως αυτο μπορει να φερει αποτελεσματα?

ΤΡΕΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!! ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΑΛΟΥΜΙΝΕΝΙΟ ΚΑΛΥΜΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ , ΑΝΟΙΞΕ ΑΡΚΕΤΑ Ο ΗΧΟΣ..... ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩς ΑΛΗΘΙΝΟ...ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!!! ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΥΜΑ ΑΠΟ ΑΠΟΡΟΦΗΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΒΕΛΟΥΔΟ!!!

ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕς ΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩς ΠΙΟ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΡΑΚ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΟΤΑΝ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ??? ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΗΧΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ 2.5 Μ. ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΜΠΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΑΚΡΟΑΣΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΑΦΕΝΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΤΩ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΩΝ ΗΧΕΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΡΑΚ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ....ΜΑΛΛΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ!!

ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕς ΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩς ΠΙΟ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΡΑΚ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΟΤΑΝ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ??? ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΗΧΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ 2.5 Μ. ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΜΠΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΑΚΡΟΑΣΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΑΦΕΝΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΤΩ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΩΝ ΗΧΕΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΡΑΚ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ....ΜΑΛΛΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ!!
Εαν τελικα αποφασισεις να κανεις την αλλαγη,(πρωτα θα σιγουρευτης για το ηχητικο αποτελεσμα),το ρακ,ετσι οπως κοιταμε την τωρινη θεση ακροασης.μπορει να μπει η αριστερα,διπλα στην tv η,δεξια διπλα στον αλλο καναπε.Το καλωδιο οντως απο την μια μερια δεν θα φτανει.Το προβλημα θα ειναι το το ενα ηχειο που θα ειναι μονο του στον χωρο.(εαν μπει το ρακ αριστερα,το δεξι ηχειο οπως το κοιταμε θα ειναι σαν την καλαμια στον καμπο).Εκει η μονη λυση ειναι οταν το συστημα δεν παιζει το ηχειο να πηγαινει αναμεσα ρακ και του αριστερου ηχειου και οταν παιζει να το πηγαινεις στην θεση του.Μικρο μαλλον το κακο εαν καταφερεις και ξεπερασεις ετσι ηχητικα και μετα χωροταξικα το προβλημα.Κριμα να εχεις δωσει τοσα λεφτα,να ξερεις οτι σε ικανοποιει και τωρα να στα χαλαει η θεση.....Κανε πρωτα την δοκιμη

αυτο σκεφτηκα και εγω.

αν παη το ρακ απο τη μια το καλωδιο θα πρεπη να περναη απο τη μεση.

δοκιμασε πρωτα απο αυτη τη μερια αφου ηδη με το καλυμα βελτιωθηκε.

δεν ξερω και αν σε παιρνη ο χωρος.

Δύσκολη περίπτωση...τώρα είδα τις φωτό.
Τα τζάμια κάνουν σίγουρα ζημιά, η μικρή απόσταση των ηχείων μεταξύ τους, η τηλ που είναι κοντά κ στο πλαί από το ένα ηχείο, το τζάκι που είναι κολλητά με το ένα ηχείο...
Καταρχήν, αν δεν αλλάξεις θέση στο σύστημα, τότε θες πιο χοντρές κουρτίνες σίγουρα. Αν τα μετακινούσες όλα λίγο πιο αριστερά ; Από εκεί έχει μάλλον μπαλκονόπορτα έτσι ;
Βέβαια το αριστερό ηχείο θα έχει μπροστά του τον καναπέ...
Αν βγάλεις την τηλ για λίγο από τον χώρο, δοκίμασες πως παίζουν ;
Στο τζάκι πρέπει να βάλεις κάτι μου φαίνεται μπροστά του, πιθανότατα κάποιο αφρολέξ, κάποιο ηχομονωτικό...
Δύσκολη περίπτωση...