METALLICA: M72 WORLD TOUR - ΟΑΚΑ 2026

Χαχααχα μέτρησα ήδη 87db απ την θέση μου χαμηλά στις κερκίδες. Αν φτασει 90 τώρα που θα βγουν, έχω ωτασπιδες συναυλίας έτοιμες...
Αν θυμηθείς μέσα στο χαμό,γράψε μας αν όντως στο τραγούδι ΟΝΕ σου ταράχτηκαν τα σώθηκα από τα ειδικά ηχεία που έχουν , γι'αυτό τον λόγο.!!

Μια χαρά είναι για κερκίδα ΟΑΚΑ. Έχουν και κόσμο ενδιάμεσα στην απόσταση που ακούει μην ξεχνάς.
Σωστά. Εγώ στο κεφάλι μου το είχα στα 110, δεν το σκέφτηκα αυτό που λες. Μα αλήθεια έπαιξαν "δε χωράς πουθενά"; Καλά, το συρτάκι δεν το συζητώ, ως μη γενόμενο..

Φανταστικά ήταν, βουίζουν λίγα τα αυτιά μου τώρα….αλλα μαγεία…καιρό είχα να χαρώ κι να διασκεδασω τόσο..

Μόλις επέστρεψα σπίτι. Ξεκινώ:

Να πω ότι ήμουν στα 3 μέτρα από τα κάγκελα μπροστά στην σκηνή, όπως σε όλες τις συναυλίες στην ζωή μου. Η κερκίδα απλά δεν υφίσταται για μένα.

Η κυκλική σκηνή για τον κόσμο είναι μια ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ. Δεν είναι δυνατόν να είσαι 3 μέτρα από τα κάγκελα και να βλέπεις τα 2/3 της συναυλίας από τις οθόνες.
Μετρημένα 3-4 τραγούδια έπαιζαν σε κάθε μικρόφωνο. Άρα το συγκρότημα το έβλεπες για 15-20 λεπτά. Μετά από τις οθόνες.
Ακόμα και μπροστά μου που έπαιζαν μου έσπασαν τα νεύρα τα 20χρονα με τα χέρια ψηλά με τα γαμωκινητα λες και θα κάτσουν να δουν ποτέ τα σαβουροβιντεάκια που βγάζουν 👎👎

ΗΧΟΣ:
Είχα κάτσει σχεδόν στην μέση από τα δύο "τσαμπιά" ηχεία τα οποία είναι d&b audiotechnik v-series ,για να ακούω κάπως στερεοφωνικά.
Στακάτος ήχος, όλα τα όργανα καθαρά , ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑΙΟΥΨΗΛΕΣ ! Οι 80-100 κύκλοι της ντραμς και του μπάσου ανύπαρκτοι.
Λέω όταν βγουν οι Metallica, θα βελτιωθεί. Κι όμως ακριβώς τα ίδια . Η εντύπωση που μου έδωσε ήταν λες και δεν είχαν καθόλου sub. Μα καθόλου.
Στην Μαλακάσα και στην πλατεία Νερού τρέμουν τα μπατζάκια (για να μην πω τίποτα άλλο) σε κάθε μποτιά. Άπειρες φορές τσεκαρισμενο.
Εδώ ΝΕΚΡΑ. Δεν ξέρω τι άκουγαν στις κερκίδες , μιλάω πάντα για 2-3 μέτρα μπροστά από την σκηνή.
Είμαι πολύ χαρούμενος που ακούω απείρως καλύτερα στο dedicated room.

Γενικά σαφώς ήταν ένα υπερθέαμα, τρελό σόου, τρελη οργάνωση, πάρα πολύς κόσμος δουλεύει για να γίνει όλο αυτό, γενικώς από παντού μύριζε η φάση πολλά 💲💲💲💲💲. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.

Μου την έσπασε η κυκλική σκηνή. 😡 Πολύ καλά μελετημένη αρπαχτη για το συγκρότημα και την παραγωγή για να πουλήσουν παραπάνω χώρο.

Μην ρωτήσετε πως έπαιξε το συγκρότημα. Μετά από 40+ χρόνια με τέτοια επιτυχία, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Απλά δέος μόνο που τους βλέπεις χωρίς καν να παιζουν.

Αν θυμηθείς μέσα στο χαμό,γράψε μας αν όντως στο τραγούδι ΟΝΕ σου ταράχτηκαν τα σώθηκα από τα ειδικά ηχεία που έχουν , γι'αυτό τον λόγο.!!

Κι εγώ αυτό το κομμάτι περιμενα να ταραχτώ. Δυστυχώς δεν ταράχτηκα καθόλου. Και δεν είναι ιδέα μου. Το ίδιο μου είπε φίλος που ήταν σε άλλο σημείο της σκηνής από την άλλη μεριά.
Πάω να το ακουσω με τα 4 sub μου , να στανιάρω. Καμιά πλακα δεν κάνω.

Α ρε που είναι οι Manowar στην πλατεία Νερού.....

• Wow
Reactions: mdvq
Εγώ μόνο εξέδρα πάω εδώ και πολλά χρόνια, αράζω στην καρεκλιτσα μου, τα βλέπω όλα από ψηλά με την μπιριτσα μου και απολαμβάνω. Μου άρεσε η κυκλική σκηνή, έβλεπα τα πάντα μια χαρά, σπάνια κοιτούσα τις οθόνες και μια χαρά και ο ήχος δυνατός, καλύτερος από ότι περίμενα και με αρκετό μπάσο…προσωπικά πέρασα τέλεια και δεν υπήρχε τίποτα που να μην μου άρεσε! Χαλάλι τα λεφτά που έδωσα…

Αν είναι να κάτσω σε κερκίδα στα 200 μετρα, κάθομαι και στον προτζέκτορα.......
Μου είπε η γυναίκα στην κερκίδα ότι αισθανόταν δόνηση από το μπάσο.
Παιδιά σας λέω μπροστά στην σκηνή, ωραία , δυνατά , αλλά μεσαιουψηλες. Καμιά δόνηση.

Επίσης αυτό που σας λέω ότι το συγκρότημα το έβλεπες για 15-20 λεπτά είναι διότι η σκηνή δεν είναι flat. Έχει κατηφόρες και ανηφόρες. Οπότε όταν έπαιζαν σε κατηφόρα , πραγματικά δεν έβλεπες τίποτα.

Ο ήχος στην 15 που είμασταν εμείς, ψηλά στη σειρά 36 ήταν χάλια μαύρα πάντως.... Μπερδεμένα τα άκουγα όλα... Αλλού βαραγε το μπάσο αλλού πάταγε ο hammett αλλού ή φωνή του hetfield.... Όπως και να έχει το 1999 ήταν εμπειρία, σήμερα ήταν απόλαυση!

Σίγουρα σε ένα γήπεδο που δεν είναι φτιαγμένο βέβαια για μουσική, είναι δύσκολο το εγχείρημα να έχεις καλό ήχο παντού.
Δεν ξέρω πάντως αυτό το στυλ με την κυκλική σκηνή και τον κυκλικό ήχο , νομίζω ότι είναι πιο δύσκολο να έχεις καλό ήχο παντού. Αν ήταν έτσι θα το εφάρμοζαν όλα τα συγκροτήματα.

Ξεχασα να αναφέρω για τα δύο προηγούμενα συγκροτήματα: απλά ηχορύπανση . Κοίταζα το ρολόι ποτε θα τελειώσει το βασανιστήριο. Έπρεπε να είχα πάρει ωτοασπιδες. Αποστευτο πως ακούει ο κόσμος τέτοιους βόθρους 👎👎👎👎

• Like
Reactions: Stellios papa
Αν είναι να κάτσω σε κερκίδα στα 200 μετρα, κάθομαι και στον προτζέκτορα.......
Μου είπε η γυναίκα στην κερκίδα ότι αισθανόταν δόνηση από το μπάσο.
Παιδιά σας λέω μπροστά στην σκηνή, ωραία , δυνατά , αλλά μεσαιουψηλες. Καμιά δόνηση.

Επίσης αυτό που σας λέω ότι το συγκρότημα το έβλεπες για 15-20 λεπτά είναι διότι η σκηνή δεν είναι flat. Έχει κατηφόρες και ανηφόρες. Οπότε όταν έπαιζαν σε κατηφόρα , πραγματικά δεν έβλεπες τίποτα.
Ο κάθε ένας έχει την γνώμη του, αρένα που να με πληρώνουν δεν πάω…σιγά να μην πάω να κάθομαι όρθιος, ώρες νωρίτερα για να είμαι μπροστά, να τσαλαπατιέμαι, να κουνιέμαι δεξιά αριστερα για να βλέπω μέσα από το δάσος των κινητών, να μην βλέπω καν όλο το σκηνικό, τα φώτα κλπ. Και όλα αυτά για να δω πιο κοντά τον καλλιτέχνη. Για το θέαμα πάω και να ακούσω μουσική και αυτά τα απολαμβάνω καλύτερα από την εξέδρα και κυρίως με άνεση, στις 20:35 έφτασα στην θέση μου, ατσαλάκωτος και ξεκούραστος…περί ορέξεως λοιπόν…

Και μια χαρά τα έβλεπα όλα όπου και να ήταν το συγκρότημα, τρομερή η κυκλική σκηνή όπως ήταν κάποτε στους U2. Και το μπάσο πολύ καλό, δυνατό γεμάτο και με σοβαρούς τριγμούς…όσο μπορείς βέβαια σε ένα στάδιο όπου δεν έχω και τρελές απαιτήσεις.

Ξεχασα να αναφέρω για τα δύο προηγούμενα συγκροτήματα: απλά ηχορύπανση . Κοίταζα το ρολόι ποτε θα τελειώσει το βασανιστήριο. Έπρεπε να είχα πάρει ωτοασπιδες. Αποστευτο πως ακούει ο κόσμος τέτοιους βόθρους 👎👎👎👎
Οι Gojira ηχορύπανση και βόθρος;

Τασουλη, γερασες μου φαίνεται 😉

Μάλλον τα sub ηταν ρυθμισμένα long field προφανώς για να καλύπτουν τις κερκίδες. Μηδέν τριγμούς μπροστά.
Τον καλλιτέχνη θέλω να τον βλέπω μπροστά μου , full size, να τον νιώθω, να βλέπω τις εκφράσεις του κλπ. Είναι η δυνατότητα που σου δίνει ένα live.
Από τις κερκιδες η αίσθηση και το μέγεθος είναι αίσθηση τηλεόρασης.