METALLICA: M72 WORLD TOUR - ΟΑΚΑ 2026

Μερικές φωτό από το iphone

Attachments

• IMG_7700.jpeg
    IMG_7700.jpeg
    2 MB · Views: 23
  • IMG_7698.jpeg
    IMG_7698.jpeg
    1.6 MB · Views: 22
Ξεχασα να αναφέρω για τα δύο προηγούμενα συγκροτήματα: απλά ηχορύπανση . Κοίταζα το ρολόι ποτε θα τελειώσει το βασανιστήριο. Έπρεπε να είχα πάρει ωτοασπιδες. Αποστευτο πως ακούει ο κόσμος τέτοιους βόθρους 👎👎👎👎
Οι Gojira μουσικά είναι πολλά επίπεδα πάνω από τους Metallica. Δεν είναι το cup of tea μου αλλά έτσι είναι τα πράγματα.

• Like
Reactions: karamela and spcav
Οι Gojira ηχορύπανση και βόθρος;

Τασουλη, γερασες μου φαίνεται 😉
Καρα βόθρος . Ούτε 1 λεπτό. Ανάθεμα κι αν κατάλαβα μια λέξη τι έλεγαν. Άσε που από από την αρχή μέχρι το τέλος σαν να ήταν ένα τραγούδι.

Για μένα πρέπει ένα συγκρότημα που δεν το ξέρεις να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον σε συναυλία τους να το ψάξεις να ασχοληθείς.
Αυτό το είχα πάθει πριν από χρόνια στην Μαλακάσα με τους Nightwish. Ιδέα δεν είχα. Μετά την συναυλία , βρήκα όλα τα άλμπουμ τους.
Είσης ασχολήθηκα στην προηγούμενη φορά με τους support των Maiden τους Airbourne που ούτε αυτούς τους ήξερα.
Για τους γκοτζιλα ούτε καν ανοίγω το google. Μηδέν ενδιαφέρον μου προκάλεσαν.

Last edited:
  • Haha
Reactions: spcav
Οι Gojira μουσικά είναι πολλά επίπεδα πάνω από τους Metallica. Δεν είναι το cup of tea μου αλλά έτσι είναι τα πράγματα.
Ισχύει, δεν τους άκουσα σήμερα, αλλά μουσικά είναι εντελώς άλλο level από τους Metallica όπου δεν κρύβεται η ηλικία τους και η μουσική τους…αν οι Gojira είχαν βγει το 1980 τώρα θα μίλαγαμε για το καλύτερο Metal συγκρότημα όλων των εποχών. Τρομερό συγκρότημα που απλά βγηκε σε λάθος εποχή με την Metal μουσική να είναι σε παρατεταμένη ύφεση.

Μου λεει ο φίλος ότι τα sub ήταν στην βάση στους πυλώνες. Έτσι εξηγείται ότι είχαν μπάσο οι κερκίδες.
Μπροστά στην σκηνή τίποτα. Ενώ στις κλασσικές συναυλίες ακριβώς μπροστά σου έχεις συστοιχίες από sub.

Μου λεει ο φίλος ότι τα sub ήταν στην βάση στους πυλώνες. Έτσι εξηγείται ότι είχαν μπάσο οι κερκίδες.
Μπροστά στην σκηνή τίποτα. Ενώ στις κλασσικές συναυλίες ακριβώς μπροστά σου έχεις συστοιχίες από sub.

Κακά τα ψέμματα, τον κόσμο που πάει μπροστά στη σκηνή το τελευταίο που τον ενδιαφέρει είναι ο ήχος. Λογικά το σκέφτηκαν. Εσύ είσαι περίπτωση. :cool:

• Like
Reactions: karamela
Τελείως εκτός θέματος αλλά... τόσο χάλια έχουν καταντήσει τα τόξα του στεγάστρου; Ντροπή....
Α ναι, ειναι πολλά σημεία βαμμένα με κόκκινο μίνιο. Σε κάνα 2-3 χρόνια θα τα βάψουν ασπρα φανταζομαι. Για να μπεις στην αρένα με το χωματόδρομο το χαλίκι;
Κουναγε το κεφάλι ο γιος μου σε σχέση με το Wembley που ειχε πάει στους ACDC.

Last edited:
Κακά τα ψέμματα, τον κόσμο που πάει μπροστά στη σκηνή το τελευταίο που τον ενδιαφέρει είναι ο ήχος. Λογικά το σκέφτηκαν. Εσύ είσαι περίπτωση. :cool:
Οχι το αναποδο. Με. έχεις ακούσει να διαμαρτύρομαι για την Μαλακάσα ή την πλατεία Νερού; Υποτίθεται οι μπροστινοί παίρνουν το "χάρισμα" της βαρβατίλας. Μια ζωή το έχω ζήσει.

Ισχύει, δεν τους άκουσα σήμερα, αλλά μουσικά είναι εντελώς άλλο level από τους Metallica όπου δεν κρύβεται η ηλικία τους και η μουσική τους…αν οι Gojira είχαν βγει το 1980 τώρα θα μίλαγαμε για το καλύτερο Metal συγκρότημα όλων των εποχών. Τρομερό συγκρότημα που απλά βγηκε σε λάθος εποχή με την Metal μουσική να είναι σε παρατεταμένη ύφεση.
Ηλικία ξεηλικια , οι ύμνοι από τους Metallica γράφτηκαν και γι αυτους έγινε sold out το στάδιο σε ώρες. Για κανένα γκοτζιλα δεν θα γινοταν sold out ας παίζουν οσο τεχνικά θέλουν.

Ισχύει, δεν τους άκουσα σήμερα, αλλά μουσικά είναι εντελώς άλλο level από τους Metallica όπου δεν κρύβεται η ηλικία τους και η μουσική τους…αν οι Gojira είχαν βγει το 1980 τώρα θα μιλάμε για το καλύτερο Metal συγκρότημα όλων των εποχών. Τρομερό συγκρότημα που απλά βγηκε σε λάθος εποχή με την Metal μουσική να είναι σε παρατεταμένη ύφεση.
Δεν υπήρχε στα 80's τέτοια "τεχνογνωσία".
Όλο αυτό το μετρονομικο ξεκίνησε στα 90's με τους Meshuggah. Όταν κυκλοφόρησαν οι Tool το 10000 days άκουγαν μόνο Meshuggah ήταν τεράστια έμπνευση για αυτούς. Και όταν ένας ολόκληρος Danny Carey παίρνει ιδέες από από τη...βαβούρα του ντράμερ των Meshuggah αυτό λέει πολλά για τη ...βαβούρα.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ντράμερ των Gojira. Να θυμίσω μόνο ότι άνοιξαν την Ολυμπιάδα που μας πέρασε αν λέει κάτι αυτό.
Τεσπά ο καθένας έχει τις αντοχές του. Εγώ πχ δεν μπορώ ούτε δευτερόλεπτο με τους Nightwish που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Μελωδίες για μπουγάδες.

• Like
Εγώ το ανάποδο. Αν δεν υπάρχει μελωδία δεν με κεντρίζει. Μελωδία ειναι αυτό που λέμε ότι σου "μένει" στο κεφάλι ακόμα και μια φορά να το ακούσεις.
Οι κραυγές του thrash και με τα τεχνικά ρυθμικά κοψίματα και καλά. μόνο βαβούρα σου μένει στο κεφάλι.

Ηλικία ξεηλικια , οι ύμνοι από τους Metallica γράφτηκαν και γι αυτους έγινε sold out το στάδιο σε ώρες. Για κανένα γκοτζιλα δεν θα γινοταν sold out ας παίζουν οσο τεχνικά θέλουν.
Ε καλά τώρα και η Taylor Swift γεμίζει γήπεδα παντού Sold out και τιμές εισιτηρίων από 400-500 ευρώ και πάνω…δεν μου λέει τίποτα το Sold Out, απλά μεγαλώσαμε με τα τραγούδια των Metallica, τα ξέρουμε, όταν τα ακούμε μας φέρνουν ωραίες αναμνήσεις, αλλά μην κοροϊδευόμαστε είναι απαρχαιωμένα τεχνικά και μόνο για χάρη του παλιού καιρού γουστάρουμε…Αν ξεκίναγα τώρα το Metal και πες δεν είχα ιδέα από κανένα συγκρότημα. Ούτε δεύτερη ματιά δεν θα έριχνα στους Metallica.

Και οι Metallica, thrash υποτίθεται παίζουν. Αλλά ο ντράμερ τους μπροστά στον ντράμερ των Gojira είναι λίγο κουλός.
Ο Duplantier έχει τζαζ παιδεία αλλά δεν νομίζω ότι θα τον συμπαθήσεις γι' αυτό.
Θέλει μελέτη η φάση δεν είναι μπάντα που θα καταλάβεις σε μια συναυλία τι ακριβώς παίζει με τις παικτικές τους ικανότητες και τον τρόπο που ξεδιπλώνουν τη μουσική τους.

• Like
Ναι δεν φημίζεται ο Lars για τις τεχνικές του δεξιότητες....ΑΛΛΑ αυτοί όμως έβγαλαν ένα ride the lightning, ένα master of puppets, ένα justice for all κλπ....που αγαπήθηκαν τρελά και έμειναν στην ιστορία. Το τεχνικό δεν μένει στην ιστορία. Η ωραία σύνθεση μένει.
Και οι Maiden σε 2 βδομάδες δεν θεωρούνται βιρτουόζοι τεχνικά. Who cares...... Είναι οι Maiden όμως.

Και οι Metallica, thrash υποτίθεται παίζουν. Αλλά ο ντράμερ τους μπροστά στον ντράμερ των Gojira είναι λίγο κουλός.
Ο Duplantier έχει τζαζ παιδεία αλλά δεν νομίζω ότι θα τον συμπαθήσεις γι' αυτό.
Θέλει μελέτη η φάση δεν είναι μπάντα που θα καταλάβεις σε μια συναυλία τι ακριβώς παίζει με τις παικτικές τους ικανότητες και τον τρόπο που ξεδιπλώνουν τη μουσική τους.
Παντελώς κουλός είναι, τα είπαμε γουστάρουμε Metallica λόγω των ωραίων αναμνήσεων που μας φερνουν τα κομμάτια τους…τεχνικά είναι απαρχαιωμένα και λογικό είναι, όλα τα πράγματα εξελίσσονται.

Ένα διάστημα είχα φαει κόλλημα με τους Dreamtheater, ε τώρα έχει σχέση π.χ. Ο Ντράμερ τους με τον ντράμερ των Metallica…μέρα με την νύχτα είναι…

• Like
Reactions: Haagenti
Παντελώς κουλός είναι, τα είπαμε γουστάρουμε Metallica λόγω των ωραίων αναμνήσεων που μας φερνουν τα κομμάτια τους…τεχνικά είναι απαρχαιωμένα και λογικό είναι, όλα τα πράγματα εξελίσσονται.

Ένα διάστημα είχα φαει κόλλημα με τους Dreamtneater, ε τώρα έχει σχέση π.χ. Ο Ντράμερ τους με τον ντράμερ των Metallica…μέρα με την νύχτα είναι…
Φίλε εγώ πάω μόνο Gagarin και An Club.(Και σε άλλα παρόμοια)
Ούτε οι Metallica ούτε οι Dream Theater ούτε οι Gojira "χωράνε" πλέον σε αυτά.

ΥΓ. Κάπου είδα τη Βούλτεψη στη συναυλία με μπλούζα Master Of Puppets. Κλειδώστε το νήμα. 🥹