Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβο

Τότε να μην κάνουμε καθόλου συγκρίσεις... δεν μπορεί σε ότι συμφωνούμε να βάζουμε τιμές και όπου όχι να λέμε άλλα...

Η Γερμανία πριν την ένωση είχε πρωτεύουσα τη Βόνη και μετά το Βερολίνο...
Τα υπόλοιπα είναι επαρχία... χωρίς αστυφιλία και χωρίς τα μύρια όσα κακά της Ελλάδας... σύμφωνοι...

Δεν είπα ότι η Κολωνία είναι κτηνοτροφική ή αγροτική περιοχή... ότι δεν είναι η πρωτεύουσα ή μια από τις συμπρωτεύουσες είπα... δηλαδή επαρχία...

Η εμπορική δραστηριότητα της Φρανκφούρτης και του Μονάχου έχουν κάποια σύγκριση με την Κολωνία? Αλλιώς τα ξέρω εγώ.
Μπορεί να κάνω λάθος βέβαια αλλά αυτή είναι η γνώμη μου.

Οι συγκρίσεις που θα κάνω θα γίνουν με την Πάτρα στη καλύτερη...

Alex αυτά που πληρώνεις είναι περισσότερα από αυτά που θα πλήρωνες σε Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο ελπίζω να το καταλαβαίνεις...

Γιατί πότε έκανα εγώ συγκρίσεις Νίκο;
Η Βόννη έχει 137 χιλιάδες κατοίκους και έτσι όπως επεκτείνεται η Κολωνία προς την περιοχή που καλύπτει ο Αυτοκινητόδρομος 565, σε 20 χρόνια θα είναι προάστιο ! Το δε αεροδρόμιο της περιοχής εξυπηρετεί ΚΥΡΙΩΣ την Κολωνία και λιγότερο τη Βοννη αν και βρίσκεται στα μισά της απόστασης μεταξύ τους ...

Και επιμένω : ΚΑΚΩΣ κάνεις συγκρίσεις ! Και εσύ και όποιος άλλος τις κάνει !

Όσο για το γιατί ήταν η Βοννη και όχι το Δυτικό Βερολίνο η πρωτεύουσα της Δυτικής Γερμανίας, νομίζω οτι είναι αυτονόητο (αυτό το "Δυτικής" το μαρτυράει το μυστικό απο μόνο του)

Πάτρα + Κολωνία = ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Σε τίποτε, κυριολεκτικά....
Ο Alex ζει εκεί .. και ξέρει και την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Και είδες ποιά είναι η άποψή του....

Τέλος, αυτό το "συμπρωτεύουσα" είναι άστοχο ως όρος κατα την άποψή μου. Είτε εγχώρια, είτε διεθνώς.

Ολα τα προξενεία στην Γερμανία δεχονται συνεχεια τηλεφωνηματα για δουλειά και βοηθάνε.Το ίδιο γινεται και στην Ελβετία ,Πήρε ξαδελφη μου προσφατα απολυμενη και πήγε εκει με βοήθεια της πρεσβειας και βρηκε δουλειά στη Ζυριχη

Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Και 600Ε το μήνα στην Αθήνα δεν δίνεις για 55 τμ. Αυτό επίσης είναι γεγονός...

:shot: βρε σου λέει όλα μέσα....

και έχω ζήσει σε τέτοιες 55άρες σοφίτες δυαράκια...
στην Αθήνα θα έδινες 500 μιά χαρά...

α
και εκείνο το συμπρωτεύουσα να μην το ξανακούσω....
βρήκαν μια μαλακία να λένε...
συμπρωτεύουσα μαι ας...

600 δε θα δώσεις Νίκο, θα δώσεις 450-550 (μην ξεχνάς ότι στα 600 συμπεριλαμβάνονται θέρμανση, κοινόχρηστα, νερό, δημοτικά τέλη).

Και ο βασικός θα είναι 548, όχι 1200...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Μπορώ να σου πώ για τα γραφειοκρατικά γιατί είναι περίπου ίδια με τα δικά μας αν θες. Για δουλειά τώρα, μόνο για νοσοκομειακές ειδικότητες έχω επαφες.

Αλεξ, αν υπάρχει θέση οδοντιάτρου σε νοσοκομείο (όπως "προβλέπεται" και εδώ) δεν με πειράζει και ας βγάζουν λιγοτερα απο τους ιδιώτες.
Να δουλέψω με ενδιαφέρει,στην επιστήμη μου.

αλλιώς μαζεύω και ποτήρια στα ξενυχτάδικα,δεν με χαλάει..

Εγώ πατως Dalanik και Alex το σκέφτομαι σοβαρά για Γερμανία. Εχει αναπτυγμένη ναυπηγική βιομηχανία και έδρα αρκετών μεγάλων ναυτηλιακών εταιρειών. Παλαιότερα κυνήγαγα να πάω στα ναυπηγεία της HDW αλλά δεν έκατσε δυστηχώς....

Και η ποιότητα στις πόλεις 10 χρόνια μπροστά και λίγα λέω....

Έκανα μια διευκρίνηση που βρίσκω πολύ σημαντική. Τα παραπάνω είναι μαζί με την θέρμανση και το νερό. Και τα κοινόχρηστα. Είναι τελική τιμή. Έχουν και ειδική έκφραση εδώ το warmmiete και το kaltmiete. To kalt σε μένα είναι 400. Και στην θεσσαλονίκη 400 έδινα.
Κάτσε και υπολόγισε όμως τί δινεις για πετρέλαιο/αέριο, για κοινόχρηστα, για νερό και πόσο έρχεται και η ΔΕΗ.

Οι συγκρίσεις έχουν νόημα να γίνονται στα ίδια πράγματα. Δεν μιλάω τώρα για πράγματα που έχω ακούσει, αλλά για πράγματα που ζώ καθημερινά.
Και είπα, μένω και στο κέντρο, σε ακριβή περιοχή.

Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Εγώ πατως Dalanik και Alex το σκέφτομαι σοβαρά για Γερμανία. Εχει αναπτυγμένη ναυπηγική βιομηχανία και έδρα αρκετών μεγάλων ναυτηλιακών εταιρειών. Παλαιότερα κυνήγαγα να πάω στα ναυπηγεία της HDW αλλά δεν έκατσε δυστηχώς....

http://www.jobsinhamburg.com/

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα

Γιατί πότε έκανα εγώ συγκρίσεις Νίκο;
Η Βόννη έχει 137 χιλιάδες κατοίκους και έτσι όπως επεκτείνεται η Κολωνία προς την περιοχή που καλύπτει ο Αυτοκινητόδρομος 565, σε 20 χρόνια θα είναι προάστιο ! Το δε αεροδρόμιο της περιοχής εξυπηρετεί ΚΥΡΙΩΣ την Κολωνία και λιγότερο τη Βοννη αν και βρίσκεται στα μισά της απόστασης μεταξύ τους ...

Και επιμένω : ΚΑΚΩΣ κάνεις συγκρίσεις ! Και εσύ και όποιος άλλος τις κάνει !

Όσο για το γιατί ήταν η Βοννη και όχι το Δυτικό Βερολίνο η πρωτεύουσα της Δυτικής Γερμανίας, νομίζω οτι είναι αυτονόητο (αυτό το "Δυτικής" το μαρτυράει το μυστικό απο μόνο του)

Πάτρα + Κολωνία = ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Σε τίποτε, κυριολεκτικά....
Ο Alex ζει εκεί .. και ξέρει και την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Και είδες ποιά είναι η άποψή του.... 40% πάνω στη Κολωνία...

Τέλος, αυτό το "συμπρωτεύουσα" είναι άστοχο ως όρος κατα την άποψή μου. Είτε εγχώρια, είτε διεθνώς.

Δηλαδή σε αυτό το νήμα που οι συμφορουμήτες μας εκφράζουν την αγωνία να βρουν ένα καλύτερο μέλλον δεν πρέπει να κάνουμε συγκρίσεις...

Για τα υπόλοιπα που λες έτσι είναι, δεν είπα κάτι άλλο...
Η αναφορά σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα έγινε για να τονιστεί ότι σε τέτοιου είδους πόλεις συγκεντρώνεται η διοίκηση της αστικής τάξης και παραδοσιακά οι τιμές είναι τσιμπημένες... Όπως στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο κτλ...

Όσον αφορά τον πληθυσμό το Λιχνεστάιν έχει μικρότερο....

Όσον αφορά τη γνώμη του άλεξ, είναι 600Ε για 55τμ... ΔΕΗ, ΤΗΛ, ΝΕΡΟ στην Ελλάδα είναι 120 το μήνα βάλε και 500Ε πετρέλαιο το χρόνο... Για ένα άτομο πάντα...

Ακριβότερη τιμή Άλεξ...

Πριν τρία χρόνια πλήρωνα σε 65τμ στο Μπραχάμι, Αθήνα, πεντε λεπτά απο το μετρό... 300Ε ενοίκιο...

Last edited:
Re: Απάντηση: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Ολα τα προξενεία στην Γερμανία δεχονται συνεχεια τηλεφωνηματα για δουλειά και βοηθάνε.Το ίδιο γινεται και στην Ελβετία ,Πήρε ξαδελφη μου προσφατα απολυμενη και πήγε εκει με βοήθεια της πρεσβειας και βρηκε δουλειά στη Ζυριχη

Ανευ οικογενειας ?

Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Φραγκ είχα προσφορά παλαιότερα για 8000Ε το μήνα (Βρέμη)

Και 18 να μου έλεγε ο τύπος δεν πήγαινα... Μπάρκαρε καλύτερα...
(βέβαια γούστα είναι αυτά... αν το κόκκαλο σου γουστάρει πότισμα και το μυαλό σου Μέρκελ... μπορεί και να σου αρέσει...)

-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μετανάστες του AVClub - Λ

Δηλαδή σε αυτό το νήμα που οι συμφορουμήτες μας εκφράζουν την αγωνία να βρουν ένα καλύτερο μέλλον δεν πρέπει να κάνουμε συγκρίσεις...

Για τα υπόλοιπα που λες έτσι είναι, δεν είπα κάτι άλλο...
Η αναφορά σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα έγινε για να τονιστεί ότι σε τέτοιου είδους πόλεις συγκεντρώνεται η διοίκηση της αστικής τάξης και παραδοσιακά οι τιμές είναι τσιμπημένες... Όπως στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο κτλ...

Όσον αφορά τον πληθυσμό το Λιχνεστάιν έχει μικρότερο....

Όσον αφορά τη γνώμη του άλεξ, είναι 600Ε για 55τμ... ΔΕΗ, ΤΗΛ, ΝΕΡΟ στην Ελλάδα είναι 120 το μήνα βάλε και 500Ε πετρέλαιο το χρόνο... Για ένα άτομο πάντα...

Ακριβότερη τιμή Άλεξ...

Πριν τρία χρόνια πλήρωνα σε 65τμ στο Μπραχάμι, Αθήνα, πεντε λεπτά απο το μετρό... 300Ε ενοίκιο...

Να συγκρίνουμε τί ακριβώς; Τα σώβρακα (γιατί έτσι καταντήσαμε) με τις γραβάτες;

Και το Λουξεμβούργο είναι χωριό ... Και το Μονακό. Ξέρεις πόσο πάνε τα νοίκα εκεί;

Και όταν συγκρίνεις τιμές, να συγκρίνεις και μισθούς ...

τι σημαίνει μωρε προσωπική ζωή?
αυτή η καραμέλα που πιπιλίζουμε όλοι και ανταλλάσσουμε με τα ουσιαστικά πράγματα που μας λείπουν όπως πρόνοια, περίθαλψη, αξιοπρέπεια?

Μάλλον αστειευόμαστε.

Το κόκκινο μάτι με το θολό χαμένο βλέμμα, ανθρώπων ανέργων, πνιγμένων στα χρέη και φοβισμένων από μπράβους και γραβατωμένους των εισπρακτικών και τραπεζών, που βλέπω τελευταία, καθιστά τη συζήτηση για τη περίφημη ελληνική ζωή με τους χαλαρούς ρυθμούς της τουλάχιστον αστεία. Λες και μιλάμε για άλλη Ελλάδα.