Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

Ειδικά οι νέοι (ας πούμε κάτω από 30-35) που δεν έχουν ακόμη οικογένεια πρέπει να το σκεφτούν διπλά και τριπλά...

Η προσωπική μου εμπειρία αλλά και οι σκέψεις όταν δεν είχα τις υποχρεώσεις της οικογένειας, με ωθούσαν να σκέφτομαι το χρήμα και μόνον αυτό...
Πως θα βγάλω χρήμα να ξοδεύω σε ότι μαλακία υπάρχει...

Δεν είναι αυτό η ζωή... το χρήμα είναι το τελευταίο στη ζωή...

Ας γνωρίσουμε πρώτα απ' ολα τι έχει αξία, τι μας κάνει ευτυχισμένους... με ποιό τρόπο θα κοιμόμαστε ήσυχα.
Ας μάθουμε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε ο καθένας... ποιές είναι οι επιδεξιότητες μας και πως μπορούμε να διευρύνουμε το γνωστικό μας αντικείμενο... η αγορά σήμερα δεν δέχεται ούτε σκουπιδιάρη χωρίς ικανότητες και γνώση του αντικειμένου... στη Γερμανία βγάζει δίπλωμα και ο Μπογιατζής!

Ας εξετάσουμε τι παραχωρήσεις μπορούμε να κάνουμε και πόσο εύκολα προσαρμοζόμαστε σε ιδιόμορφες συνθήκες...

Ας έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας τι θα κάνουμε αν η κρίση έρθει και εκεί που πάμε...

Δεν είναι μια απόφαση που πρέπει να παρθεί από ανάγκη...
Με τη λογική αυτή θα γίνετε κλέφτες ή θα πατήσετε το συνάνθρωπό σας...

Είναι μια σοβαρή απόφαση που πρέπει να πάρουμε ερευνώντας τα πάντα και προς θεού όχι παίρνοντας ως θέσφατο τις απόψεις αγνώστων στο διαδίκτυο...

Να θυμοσαστε πάντα ότι ένα απο τα πρώτα λογια που είπε ο ΓΑΠ πέρυσι στα αρχικά βήματα της κρίσης ήταν ότι θα βοηθήσει η χώρα με συντονισμενες κινησεις ( δηλ. Συνεργασια με ξενες πρεσβειες αλλα και δημιουργία πρακτορειων εκμεταλευσης ανθρωπινου πονου κατι που το πασοκ εχει την τεχνογνωσια ) όσους θελήσουν να μεταναστασευσουν απο ανάγκη. Το σύστημα θέλει τον άνεργο τον παραγκωνισμενο τον αδικημενο να φεύγει και όχι να μένει και να πολεμάει.

δυστυχώς είναι πολύ μεγάλα τα διλήματα.
Συζητώντας χτες με φίλο που εγκατέλειψε την Ελλάδα το 1995 μου έλεγε ότι ακόμα και τώρα στην δική μου ηλικία (54), προσόντα και εργασιακό ορίζοντα 10-15 χρόνια υπάρχει πολύ εύκολα αντικείμενο γιά να καλύψω και ενδεχόμενη μη απασχόληση συζύγου με το παραπάνω.
Αλλά πως φεύγεις σήμερα, με στημένες επιχειρήσεις, εταίρους (έστω αν δεν αποδίδουν), γονείς στα 80 και, και παιδί στα 16 στην ηλικία που έχει διαμορφώσει φίλους και περιβάλλον....

Δεν φευγουν πια μονο οι εχοντες πολλα προσοντα , προοπτικες η αυτοι που αναζητουν ακομα καλυτερη τυχη.Φευγουν και πολλοι που θελουν απλως να εχουν τυχη.Γιατι αν εισαι ανεργος (ιδιως αυτο ) , χαμηλομισθος , στο νοικι , και ετσι οπως εχουν γινει ολα (ας πουμε ο τομεας της υγειας ) σχεδον δεν σου δινουν καμμια.Γνωστα, ειπωμενα απο ολους .Ευτυχως που υπαρχουν συγγενεις φιλοι αλλα και ελληνικες κοινοτητες εξω.

άνεργος με τη βούλα δεν είμαι.
Απλά είμαι ελεύθερος επαγγελματίας (από αυτούς που βρίζουν στην τηλεόραση ότι "φοροδιαφεύγουν") που με αρμέγει παντοιοτρόπως το σύστημα, τα προσόντα μου είναι σαν να μην υπάρχουν διότι όλοι οι συμμαθητές μου που περνούσαν με το 4.5 στη σχολή έχουν καταλάβει τις δημόσιες θέσεις και βγάζουν το άχτι τους στους "πετυχημένους".
Διότι το να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας όχι άνεργος, αλλά εργαζόμενος χωρίς αντικείμενο και πληρώνοντας μόνο πάγια και τροφοδοτώντας εκμισθωτές και ΔΕΚΟ δεν είναι καλύτερο.

Χαίρομαι που αυτό το thread είχε τέτοια ανταπόκριση, είναι προφανές ότι δεν ήμουν ο μόνος που το σκεφτόταν. Είναι μια ανακούφιση να βλέπεις ότι και άλλοι σκέφτονται το ίδιο.
Πολλές από τις απόψεις που ειπώθηκαν αντανακλούν και τις δικές μου είτε σε κάποιο ποσοστό (μικρό, μεγαλύτερο) ή και εντελώς

Συμφωνώ σε πολλά από αυτά που είπε ο Dalanik, ότι είναι καταστροφή για μία χώρα να ξεγυμνώνεται από το εργατικό δυναμικό της και τους νέους της, αλλά τόσα χρόνια που τους είχε πώς τους αξιοποίησε;

Έχουμε κρατικές δομές; Ελέγχεται η φοροδιαφυγή; Δουλεύει το νομικό σύστημα; Για κάντε μια μήνυση σε κάποιον που σας έβλαψε. Σε πόσα χρόνια θα εκδικαστεί, αν δεν παραγραφεί δηλαδή;
Είναι επαρκής η δημόσια παιδεία; Η υγεία; Υπάρχει αξιοκρατία; Έχει εξαλειφθεί ο νεποτισμός; Δεν χρειάζεται καν να αναφερθώ σε παραδείγματα, έχουν γίνει ανέκδοτο. Δέστε γιούς, κόρες, ανιψιές, ανιψιούς βουλευτών και υπουργών, παιδιά κομματικών στελεχών που παίρνουν θέσεις συμβούλων, κλπ.

Σε πολλά από τα παραπάνω φταίμε κι εμείς οι ίδιοι. Έχουμε μεγαλώσει με λάθος νοοτροπία. Εμείς δεν τους ψηφίζουμε; Εμείς δεν φοροδιαφεύγουμε (και δεν εννοώ μην δηλώνοντας εκατομύρια, εννοώ σε ό,τι μπορούμε, όπως π.χ. η έκδοση οικοδομικής άδειας); Εμείς δεν στηρίζουμε την παραπαιδεία;

Δεν φταίμε απόλυτα εμείς, η γενιά του τηλεκοντρόλ, έχουμε υποστεί πλύση εγκεφάλου από ελεγχόμενα ΜΜΕ, καταναλωτικά πρότυπα ζωής, ένα lifestyle υπερβολής.

Η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία δεν είναι πια δημοκρατία, είναι "flawed democracy": http://en.wikipedia.org/wiki/Democracy_Index

Στα παραπάνω ξέρω ότι υπάρχει αντίλογος, τον έχω σκεφτεί κι εγώ, έχω ζυγίσει επιχειρήματα και απόψεις ένθεν και ένθεν.

Δυστυχώς είναι ένας φαύλος κύκλος. Κάποιος, νομίζω ο stavrosz, είπε ότι στην Ελληνική ιστορία κάποιοι παλέψανε βάζοντας την πατρίδα πάνω από την οικογένεια. Αληθινό και σεβαστό. Ο πατέρας του πατέρα μου, ήταν δάσκαλος στη Θεσσαλία με 5 παιδιά. Και αριστερός.
Τον συνέθλιψε το γρανάζι. Έκανε χρόνια εξορία, τα παιδιά του μεγάλωσαν μόνα τους, χάσανε τα λίγα χωράφια τους, τους κάψανε το σπίτι οι χίτες, έφυγε όλη η οικογένεια στην Αθήνα και κάναν δουλειές του ποδαριού και πέθανε στα 60 κάτι από τις κακουχίες, μήνες μετά τη γέννησή μου χωρίς καλά καλά να με δει (έχω το όνομα του).

Και τότε υπήρχε και μια ιδεολογία που δεν είχε κατακρημνιστεί στις φλόγες.
Το ξέρω ότι και πάλι υπάρχει αντίλογος.

Ο πατέρας της μητέρας μου ήταν από ένα φτωχικό χωριό της ορεινής Φωκίδας, νομιμόφρων και δεξιός (γιατί; άλλη ιστορία). Πολέμησε στην Αλβανία και στον εμφύλιο. Κλήθηκε στο στρατό εφτά (7) φορές. Δύο παππούδες στα αντίθετα άκρα, παλεύοντας για ιδεολογίες. Ποιός δικαιώθηκε από τους δύο; Κανείς.

Δεν πάλεψαν και οι δύο για να έχουν στον ήλιο μοίρα; Ναι. Την απέκτησαν; Όχι.

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι το εξής: Αν έχω να διαλέξω μεταξύ πατρίδας και οικογένειας, λυπάμαι αλλά διαλέγω με κλειστά μάτια το πρώτο.
Κι ας πρέπει να ξενιτευτώ κάπου όπου ο ήλιος δεν θα λάμπει τα 3/4 του χρόνου, οι άνθρωποι δεν θα μιλάνε τη γλώσσα μου, δεν θα ξέρουν τη λέξη φιλότιμο, και θα δακρύζω όταν βλέπω στο Youtube να χορεύουν το Ζορμπά στην Οτάβα, όπως στο link που έβαλε ο Παντελής σε άλλο thread.

Νομίζω ότι δυστυχώς η πατρίδα που κουβαλάμε μέσα μας είναι καλύτερη από την πραγματική του σήμερα.

Από την άλλη, οι κόρες μου θα έχουν μια καλύτερη ευκαιρία στη ζωή τους και για μένα αυτό σημαίνει πολλά.

Κάποιοι θα αποφασίσουν να φύγουν και θα το καταφέρουν, κάποιοι θα θελήσουν και δεν θα μπορέσουν (συγκυρίες, έλλειψη προσόντων/εξειδίκευσης, άρνηση του έτερου ημίσεως, άρρωστοι ή ηλικιωμένοι γονείς, κλπ), κάποιοι θα αποφασίσουν συνειδητά να μείνουν και να το παλέψουν. Ειδικά στους τελευταίους βγάζω το καπέλο, δεν έχω την αυταπάρνησή ή/και τον αλτρουισμό τους αλλά εξήγησα το σκεπτικό μου παραπάνω.

Δεν έχει νόημα να αντιπαρατεθόμαστε ούτε εδώ μέσα, ούτε στην πραγματική ζωή. Το να τρώμε τις σάρκες μας, είναι ιδίον της φυλής. Και πάλι δεν φταίμε εμείς εντελώς. Περάσαμε τουρκοκρατία, κατοχή, εμφύλιο, χούντα. Φταίμε όμως σε κάποιο βαθμό, το εξήγησα παραπάνω. Αλλά αυτό πρέπει να αλλάξει.
Νομίζω ότι ο Dirty Harry είχε πει ότι "opinions are like assholes, everybody has one". Για μένα, ο νούμερο δύο κανόνας σε κάθε συζήτηση. Ο νούμερο ένα, του Βολταίρου.
Δεν υπάρχει αντικειμενική αλήθεια οπότε κανείς από εμάς δεν είναι ο αποκλειστικός κοινωνός της.

Τώρα καθομαι και γράφω αυτό το post με την μικρή μου, τετράχρονη κόρη στην αγκαλιά μου, που χαζεύει τα smilies δεξιά στην οθόνη.

Ό,τι αποφάσεις πάρω, θα τις πάρω με γνώμωνα το τί είναι καλύτερο γι'αυτήν και την αδελφή της.

My 2 cents. Ή οι 2 μου δραχμές (ποτέ δεν ξέρεις)...

Τώρα καθομαι και γράφω αυτό το post με την μικρή μου, τετράχρονη κόρη στην αγκαλιά μου, που χαζεύει τα smilies δεξιά στην οθόνη.

Ό,τι αποφάσεις πάρω, θα τις πάρω με γνώμωνα το τί είναι καλύτερο γι'αυτήν και την αδελφή της.

My 2 cents. Ή οι 2 μου δραχμές (ποτέ δεν ξέρεις)...
:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Κώστα μου, εμείς το μισό του δρόμου μας (σχεδόν) το έχουμε διανύσει... Προέχουν τα αγγελούδια μας. Αυτά έχουν ΟΛΟ το δρόμο τους μπροστά τους. Και θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε ο δρόμος αυτός να είναι ομαλός κι επίπεδος. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας απέναντί τους ως γονείς...

Παιδιά ότι απόφαση και αν πάρετε σας εύχομαι το καλύτερο.
Μόνο δυο πραγματάκια.
Το καλύτερο για τα παιδιά μας δεν πιστεύω ότι είναι αποκλειστικά το οικονομικό και αποκτώντας αυτό θα έχουν ένα σίγουρο και καλύτερο αύριο.
Σήμερα η Ελλάδα,αύριο?
Ποιος μας εγγυάται εκεί που θα πάμε θα είναι καλύτερο το αύριο.Θα αλλάξουμε πάλι χώρα?
Εκτός και αν πηγαίνουμε με το σκεπτικό ότι κάποιες χώρες πατάνε τα κεφάλια του τρίτου κόσμου (όπως πάει να γίνει και η χώρα μας) και θα έχουν πάντα μια καλή οικονομία.Αυτό βέβαια καταρρίφθηκε πανηγυρικά στην Μέκκα του καπιταλισμού Αμερική.
Εδώ συμφωνώ με το σκεπτικό του Σταύρου γιατί πρέπει να μείνουμε και να αλλάξουμε κάποια πράγματα.Τα διλήμματα ή φεύγεις ή πεινάς δεν τα θέλω.Κάποτε υπήρξε πάλι μετανάστευση στις τότε αναπτυσσόμενες χώρες και κάποιοι έμειναν και πείνασαν αλλά ανέτρεψαν αρκετά πράγματα.

Καλή τύχη.

Αυτό που δείχνουν να μην καταλαβαίνουν πολλοί είναι ότι το όλο θέμα τίθεται όχι ως κάποιο καπρίτσιο ή απλά ως επιθυμία κάποιων για περισσότερα χρήματα, αλλά στην κυριολεξία ως ζήτημα επιβίωσης. Δεν επιλέγω να φύγω, ούτε αποτελεί όνειρο ζωής. Με πόνο θα το κάνω, αφήνοντας πίσω γονείς, αδέλφια, φίλους κλπ. Αλλά από την άλλη το να σκέφτομαι 33 χρονών να γυρίσω στο πατρικό μου και να ζήσω με τους γονείς, βγάζοντας ελάχιστα χρήματα και να εξαρτώμαι από αυτούς για τα επόμενα χρόνια της ζωής μου, τα πλέον παραγωγικά, τότε η λύση του εξωτερικού φαντάζει ως η μόνη διέξοδος. Αν πραγματικά υπήρχε μια διέξοδος, αν μπορούσα να βρω δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, τότε θα είχα ήδη εγκαταλείψει το ελεύθερο επάγγελμα και δε θα έκανα σκέψεις για έξω. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει και δεν προβλέπεται να συμβεί. Και η αλήθεια είναι ότι κουράστηκα να παλεύω. Πίστευα και εγώ και εξακολουθώ να μισοπιστεύω ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει, αλλά όσο περνά ο καιρός αμφιβάλλω ολοένα και περισσότερο. Και το χειρότερο είναι ότι υπάρχει μερίδα του κόσμου η οποία δεν θέλει να αλλάξει και ακόμη μεγαλύτερη μερίδα η οποία θέλει μεν να αλλάξει τα πράγματα, αλλά χωρίς να παλέψει για αυτό, απλά με κάποιον μαγικό τρόπο να φτιάξουν όλα και να επιστρέψουμε στην προηγούμενη νάρκωσή μας. Αν αυτό λοιπόν με κάνει ρίψασπη, όποιος κάποιος παραπάνω έγραψε, so be it...

Κώστα σεβαστά αυτά που γράφεις και όλα όσα ειπώθηκαν μέχρι τώρα στο παρόν thread....

Αλλά να κάνω μία ερώτηση....

Ο πατέρας σου, οι παππούδες σου, κλπ, που αγωνίστηκαν για κάποια ιδεολογία και κάποιο σκεπτικό, αν τους ρώταγες σήμερα.....
"Θα το ξανάκανες"???

Tι θα απαντούσαν???

Η απάντηση εμπεριέχει την διαφορά στον χαρακτήρα και τις "προτεραιότητες" του καθενός.... Θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

Προσωπικά δεν έχω παιδιά και ούτε προβλέπεται...Αλλά μένω εδώ. Απέκτησα μία ιδεολογία και μία στάση απέναντι στα πράγματα.

Θέλω να τα έχω καλά με εμένα, για να μπορώ να τα έχω καλά και με τους αγαπημένους μου. Όταν θα "λυγίσω" σαν άνθρωπος, τότε δεν θα έχει νόημα να συνεχίσω κάποιον "αγώνα".....θα ξενιτευτώ.

ΙΜΟ.....-bye-

Έχει πολυ ενδιαφέρον πως οι πιο ιδεολογοι της παρέας είτε δεν έχουν παιδιά είτε δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα.

Όταν Και αν βέβαια λείψουν τα βασικά στην Ελλάδα σε γενικευμένη έκταση ( τρόφιμα θέρμανση ίσως και πόσιμο νερό με τις ιδιωτικοποιήσεις ) τότε η έξοδος θα είναι μαζική και με πολυ χειρότερους όρους.

Έχει πολυ ενδιαφέρον πως οι πιο ιδεολογοι της παρέας είτε δεν έχουν παιδιά είτε δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα.

Όταν Και αν βέβαια λείψουν τα βασικά στην Ελλάδα σε γενικευμένη έκταση ( τρόφιμα θέρμανση ίσως και πόσιμο νερό με τις ιδιωτικοποιήσεις ) τότε η έξοδος θα είναι μαζική και με πολυ χειρότερους όρους.
Φίλε underdog με την ειρωνεία και την προσβολή δεν πετυχαίνεις κάτι σημαντικό παρά την τροπή του νήματος σε μπάχαλο.

Δεν μπορείς να γνωρίζεις αλλά και να κρίνεις τα οικονομικά και την οικογενειακή κατάσταση του καθένα.

Αν θες να γράψεις κάτι και έχεις γραψ' το σχετικά με το νήμα.

Καλά αν θέλει κάποιος να πει βλακεία την λέει....

Είπα εγώ για τα οικονομικά μου??? Ξέρει κανείς αν βγαίνω ή όχι???

Πιο πάνω απάντησε ο Σούρλας που είναι ιδεολόγος και έχει και παιδιά.... Και γνωρίζω και άλλο μέλος ιδεολόγο που δεν έχει να περάσει τον μήνα του και έχει και παιδιά....

Άλλο???Next???

Καμία ειρωνία . Απλα όπως κι εγω διαπίστωσα πριν οκτώ μήνες αν δεν έχεις παιδι δεν μπορείς να καταλάβεις πως σκέφτεται αυτός που έχει και αγωνια για το μέλλον του.

Κώστα σεβαστά αυτά που γράφεις και όλα όσα ειπώθηκαν μέχρι τώρα στο παρόν thread....

Αλλά να κάνω μία ερώτηση....

Ο πατέρας σου, οι παππούδες σου, κλπ, που αγωνίστηκαν για κάποια ιδεολογία και κάποιο σκεπτικό, αν τους ρώταγες σήμερα.....
"Θα το ξανάκανες"???

Tι θα απαντούσαν???

Η απάντηση εμπεριέχει την διαφορά στον χαρακτήρα και τις "προτεραιότητες" του καθενός.... Θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

Για τον κομμουνιστή παππού, δεν το γνωρίζω Αιμίλιε, δυστυχώς. Πέθανε μόλις γεννήθηκα. Αλλά πάρα πολύ θα το 'θελα να μάθω πώς το ζύγισε έχοντας 5 παιδιά. Βέβαια, μπορεί και να μην ήξερε τί θα του συνέβαινε, οπότε να μην είχε πλήρη επίγνωση πού μπλεκόταν. Μπορεί όμως και να είχε και να ήταν 100% συνειδητοποιημένος. Άγνωστο.

Ο άλλος παππούς ο δεξιός, δεν μίλαγε πολύ για τον πόλεμο. Έπρεπε όμως να ήσουν από μια μεριά να "άκουγες" τις σιωπές της γιαγιάς μου όταν εκείνος καμιά φορά έκανε κουβέντα.

Όπως είπες, ο καθένας βάζει προτεραιότητες. Άλλος αποφασίζει να μείνει, άλλος να φύγει. Για μένα, σεβαστές και οι δύο απόψεις. Από την άλλη, αν κάποιος αποφασίσει να φύγει, αυτό επ'ουδενί δεν τον κάνει ρίψασπι.

.

Εισαι σοβαρος? Πώς τολμάς να εξακοντιζεις τετοιες ιστοριες??

Μηπως θες να βάζει ο καθενας και πιστοποιητικά γεννησεως και ποσα παιδια εχει ??Αν θελει το δηλώνει ,αν δεν θέλει οχι..

Και πώς γνωριζεις την κατάσταση του καθενος??Θές να βγαλουν και φορολογικες δηλώσεις??

Αν προβλημα σου ειναι η ιδεολογια να το λύσεις........................Αλλως τε εδω εχουν γραψει μέλη με ποικιλια ιδεολογιών........

Last edited:
Όταν λέω ιδεολογία εννοώ την παση θυσία παραμονή στην πατρίδα που ευαγγελιζονται μερικοί, όχι πολιτική ιδεολογία .

Κατα τα λοιπά λέω ότι τα βλέπεις αλλιώς με παιδιά όταν έχεις πρόβλημα. Αν υπάρχει μέλος με παιδια και βιοποριστικό πρόβλημα που δεν θα έφευγε για χάρη της Ελλάδας και για να το παλέψει ενώ τα παιδια του πεινάνε περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις του.

Όταν λέω ιδεολογία εννοώ την παση θυσία παραμονή στην πατρίδα που ευαγγελιζονται μερικοί, όχι πολιτική ιδεολογία .

Κατα τα λοιπά λέω ότι τα βλέπεις αλλιώς με παιδιά όταν έχεις πρόβλημα. Αν υπάρχει μέλος με παιδια και βιοποριστικό πρόβλημα που δεν θα έφευγε για χάρη της Ελλάδας και για να το παλέψει ενώ τα παιδια του πεινάνε περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις του.

Α μάλιστα..

Καλά οτι πεις.-bye--bye--bye-

Τωρα το στριψαμε.

Τείνει να δημιουργηθεί η εντύπωση της γης της επαγγελίας , εάν πάτε
" ξεβράκωτοι " έξω μέχρι και βιασμένοι θα βρεθείτε , ο αδελφός της γυναίκας μου γύρισε κάμποσες χώρες εις τας Ευρώπας μπάς και βρει την τύχη του έξω , 5 χιλιάρικα πούλησε την μηχανή του για να έχει τα έξοδα ανάγκης , σημειωτέων δεν έφυγε με την ψυχή στο στόμα για ντε και καλά μεροκάματο επιβίωσης ,,, έλα που ούτε αυτό δεν βρήκε ...... μιλάμε για ένα εναμιση χρόνο πριν ζορίσουν τα πράματα , είχε έδρα την Ισπανία ,, μια ξαδέλφη εκεί ,, και επιχειρούσε Γερμανία και Γαλλία , στην Ισπανία πήγε σαν αγγειοπλάστης να βρει την άκρη του , και βρήκε κάτι μεροκάματα σε πιτσαρία ,,

για να μην το πλατειάσομε ,, ξαναγύρισε πίσω ,του την έδωσε που ένοιωσε σαν τελευταίος βαλκάνιος λιγούρης .... έδωσε εξετάσεις και πέρασε στην Κάλων τεχνών στη Φλώρινα , βρίσκει μεροκάματα και στα νησιά και στην Φλώρινα ( δύσκολα και ζόρικα δεν λέω ,, ) και δεν θέλει να ακούσει ούτε για πλάκα για έξω πλέον ,,

υπάρχει και αυτή η πλευρά ,,, μένουμε και ΠΟΛΕΜΑΜΕ !!!