Μετατροπή σταθερού πιάτου σε κινητό. Γίνεται;

Μου φαινεται κλωνος του Μoteck, το οποιο εχει μεταλλικα γραναζια. Ωστοσο, για αυτο που λες, δεν αναφερει κανεις κατι αν ειναι πλαστικά ή μεταλλικα, οποτε ειναι υποπτο + η χαμηλη τιμη του..

το ξέρει κανείς αν έχει μεταλικά γρανάζια? για φασόν των Μoteck 2100 με τα πλαστικά φαίνεται...

http://www.ebay.co.uk/itm/Digipower...e-Dish-Motor-SG-2100A-Brand-New-/140632859708
images

Παιδιά, το κουτί που έχω ειναι ακριβώς έτσι και γράφει στο πίσω μέρος "Motech Electric Corp".

Το έχω δυο χρόνια σχεδόν και κανένα πρόβλημα στην ταράτσα με αέρηδες.

Ερώτηση: πείτε καμία καλή λύση για να ανεβάζω φωτό κατευθείαν στο ποστ μου

Παιδιά, το κουτί που έχω ειναι ακριβώς έτσι και γράφει στο πίσω μέρος "Motech Electric Corp".

Το έχω δυο χρόνια σχεδόν και κανένα πρόβλημα στην ταράτσα με αέρηδες.

Ερώτηση: πείτε καμία καλή λύση για να ανεβάζω φωτό κατευθείαν στο ποστ μου
φίλε μου χρήσιμο θα ήταν να μας πεις και το βάρος+διάμετρο του πιάτου σου..:cool4:

Υποθετω πως εχει το πιατο που αναγραφεται στην υπογραφη του. Θα προτεινα να μην ασχοληθεις περαιτερω με το συγκεκριμένο. Παρε ενα που να ξερεις ακριβως τι ειναι. Αν ειναι τετοια μανουρα να βρεις καποιες τεχνικες προδιαγραφες για αυτη την εταιρια, το προιον δεν εμπνεει εμπιστοσυνη.

Υποθετω πως εχει το πιατο που αναγραφεται στην υπογραφη του. Θα προτεινα να μην ασχοληθεις περαιτερω με το συγκεκριμένο. Παρε ενα που να ξερεις ακριβως τι ειναι. Αν ειναι τετοια μανουρα να βρεις καποιες τεχνικες προδιαγραφες για αυτη την εταιρια, το προιον δεν εμπνεει εμπιστοσυνη.
το link απο ebay το έβαλα μόνο για το προιόν, δεν πρόκειται να πάρω απο κει - δεν συμφέρει με τα μεταφορικά τους.Απλά το έχω διαθέσιμο απο φίλο.
Κλίνω πιο πολύ σ αυτό
http://antoniou24.skroutzstore.gr/p...c-Potitioner-Me-metalliko-Granazi.586480.html

αφού υποτίθεται είναι το μεταλικό του 2800.
Το βρήκα και στο ebay λίγο φθηνότερο αλλά με τα μεταφορικά στα ίδια έρχεται.
Τι λές γι αυτό?

Αυτό το έχω και εγώ (αν δεις την υπογραφή μου) και είναι καλό και αθόρυβο ένα χρόνο τώρα.
Αν θέλεις τις ρυθμίσεις του επειδή δεν είναι το κουτί βιβλίο,τις έχω στα ρουμάνικα.

Ναι παιδιά 1,10 x 1,00 σιδερένιο Tecatel. Όσο καιρό το έχω, δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο θέμα. Μάλιστα το μαγαζί που το πήρα, με ενημέρωσε ότι έχει τοποθετήσει πάρα πολλά σε νησιά (με τα αναμενόμενα μελτέμια) και δεν έχει αναφερθεί κάποιο παράπονο.

Απλά θέλει πολύ προσοχή, όταν φυσάει πολύ (πολλά μποφόρ) να μην κινείται το πιάτο. Αυτό φαντάζομαι ισχύει για όλα τα μοτέρ...

Αυτό το έχω και εγώ (αν δεις την υπογραφή μου) και είναι καλό και αθόρυβο ένα χρόνο τώρα.
Αν θέλεις τις ρυθμίσεις του επειδή δεν είναι το κουτί βιβλίο,τις έχω στα ρουμάνικα.
δηλ δεν είχε οδηγίες στο κουτί οταν το πήρες?
Τι ρυθμίσεις εννοείς χρειάζεται? Αφού ξέρω που βρίσκεται ο κάθε δορυφόρος δεν μπορώ να το ρυθμίσω με το χειροκίνητο και τα λεντάκια που έχει? Εννοώ έχω ξαναρυθμίσει άλλο με τον ίδιο τρόπο.

Δες τη σελίδα 8
Για την ανύψωση εννοώ και την περιοχή σου.

Code:
http://speedy.sh/sTYER/DM3800ro.pdf

Εγώ πάντως έβαλα στο δέκτη τις ρυθμίσεις (μήκος και πλάτος για Αθήνα), ενεργοποίησα τη λειτουργία USALS, έδωσα εντολή από το δέκτη να πάει στη θέση 13Ε και έχοντας ως οδηγό το πιάτο της Nova, γύρισα όλο το μοτέρ και το πιάτο στις 13Ε (χρησιμοποίησα και ένα πεδιόμετρο των 10 ευρώ για μικρορύθμιση).

Απο κει και πέρα το μοτέρ ακολουθεί το τόξο των δορυφόρων χωρίς πρόβλημα. Νομίζω το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η στήριξη του πιάτου και του μοτέρ.

Πήρα αυτό το lnb το οποίο όμως μετά πρόσεξα ότι είναι twin.
http://www.amikostb.com/?q=product&id=185

Aπο τη στιγμή που δεν μ ενδιαφέρει να κατεβάσω για 2 δέκτες, μήπως θα χάνω σε σήμα με το twin , συνεπώς να πάρω single lnb?

Δε χανεις τιποτα, εκτος απο τα λιγα παραπανω χρηματα που κοστιζει το twin.

Γεια και χαρά σε όλους!

Ηρθα κι εγώ σ' αυτό το thread να πώ "τον πόνο μου"...
Μετά τα καμώματα των Αγγλων το LNB των 28,2Ε στο Τ90 είναι σχεδόν άχρηστο. Οπότε σκέφτηκα να προχωρήσω σε ξεχωριστή εγκατάσταση κινητού κατόπτρου, με σκοπό α) όσο καλύτερη λήψη γίνεται των 28,2 β) να παίξω λιγάκι με μια blindscan κάρτα που πήρα πέρυσι και με το Τ90 δεν έκανε και πολλά.
Να σημειωθεί ότι παρόλο που μένω μέσα στην πόλη (Βόλο), στην ταράτσα μου φυσάει αρκετά. Δεν είναι "νησί" αλλά φυσάει. Προχωράω λοιπόν στα ερωτήματα:

1. Κάτοπτρο:
Εδώ πρέπει να διευκρινιστούν 2 πράγματα: μιλάμε για Diseqc μοτέρ (αφού η λύση positioner απορρίπτεται για χωροταξικούς αλλα και οικονομικούς λόγους) και μιλάμε για πιάτο αλουμινίου (για διάφορους λόγους). Αρχικά σκεφτόμουν το OP-100L αλλά κάποια στιγμή είδα κι αυτό εδώ το Mabo 1.20 (105Χ120εκ.). Το Mabo είναι μεγαλύτερο από το Gibertini, είναι πολύ κοντά σε τιμή και αν δεν κάνω λάθος είναι εντός προδιαγραφών για τα συνηθισμένα μοτέρ. Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς να μας πει την εμπειρία του; Υπάρχει κάποιος λόγος να μην το προτιμήσω; Κι αν ναι, τι άλλο (μεγαλύτερο από το 1m του Gibertini) θα προτείνατε; Υπάρχει κάτι μεγαλύτερο (σε αλουμίνιο πάντα) που θα μπορούσα να βάλω χωρίς να με τρώει η ανησυχία κάθε φορά που φυσάει;

2. Μοτέρ:
Εδώ είμαι παντελώς άσχετος. Διαβάζω για Moteck, Stab, Technomate κλπ. Μου φαίνεται δελεαστική πρόταση και το GT-SAT DM15AT. Υποθέτω ότι, με τις τιμές που βλέπω, συμφέρει πλέον να πάω σε μοτέρ με μεταλλικό γρανάζι. Τι προτείνετε, πάντα σε σχέση με την απάντηση στο (1);

3. Εγκατάσταση:
α) Η εγκατάσταση θα γίνει σε ένα τοιχάκι της ταράτσας, που η εσωτερική του πλευρά κοιτάει Νότια-Νοτιοανατολικά, με χρήση ιστού και στηριγμάτων σαν αυτά περίπου: Fenger 60/500 HD Στηρίγματα Τοίχου. Σκεφτόμουν να τοποθετήσω το πιάτο σχετικά χαμηλά, ώστε να προεξέχει μόνο ένα μέρος του (π.χ. το μισό) από τον τοίχο, ώστε να μειώσω έστω και λίγο την πίεση του αέρα. Υπάρχει περίπτωση η ανομοιομορφία στις δυνάμεις που θα ασκεί ο αέρας να δημιουργήσει κάποια άλλα προβλήματα; Κι αν τελικά κάνω έτσι την εγκατάσταση, τι απόσταση πρέπει να έχει ο ιστός από τον τοίχο ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να "βρεί" το πιάτο;
β) Η διάμετρος του ιστού είναι δεδομένη (π.χ. Φ60) ή αναφέρεται στις προδιαγραφές κάθε μοτέρ;
γ) Σχετικά με τον θόρυβο: η πολυκατοικία είναι παλιά και ψηλοτάβανη (περίπου 3m κάθε όροφος). Η εγκατάσταση θα γίνει στην άκρη της ταράτσας και ακριβώς από κάτω μένουν άνθρωποι. Πόσο θα ακούγεται το μοτέρ; Θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω νύχτα (ειδικά το καλοκαίρι);

Αυτά τα "ολίγα". Συγγνώμη για το μακροσκελές ποστ. Ελπίζω να είναι σχετικά σαφείς οι απορίες μου και... να υπαρχουν απαντήσεις. :ears:
Ευχαριστώ! :grinning-smiley-043

α) όσο καλύτερη λήψη γίνεται των 28,2 β) να παίξω λιγάκι με μια blindscan κάρτα που πήρα πέρυσι και με το Τ90 δεν έκανε και πολλά.

Εγώ σου προτέινω
Αν είναι για το α ερώτημα, καλύτερα να πας σε ξεχωριστό πιάτο 1,25 και άνω.
το τ90 που το έχεις κεντραρισμένο? Αν το έχεις στις 28.2, με τα πιάτα που αναφέρεις δε θα δεις και μεγάλη διαφορά.
Πες μου συχνότητες που θες να δεις διαφορά να σου πω τι βγάζω από σήμα.
Αν είναι για το β, τότε αλλάζει και θα πρότεινα το tecatel 1,10x1,20 αλουμίνιο πάντα.

καλησπέρα κι ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Το Τ90 έχει κέντρο στις 19,2Ε οπότε, έτσι κι αλλιώς, δεν κατέβαζα πολλά πράγματα από τις 28,2. Ωστόσο με βόλευαν πολύ κάποια μουσικά κανάλια όπως τα Scuzz, Bliss, Vault (11306V) ή τα Kerrang, The Box (12479V) που τώρα πιάνω πολύ οριακά. Επίσης τα Movies 24(+) στην 11306Η για παράδειγμα, που πλέον δεν κατεβαίνουν καθόλου. Δεν έχω πολλές απαιτήσεις αλλά καθώς τα Αγγλικά είναι η μόνη ξένη γλώσσα που ξέρω, ό,τι παραπάνω κατέβει από τους Αγγλους καλό θα είναι! :firstprize:
Ετσι το σκεπτικό μου είναι να πετύχω την μέγιστη δυνατή απολαβή με κάτοπτρο που να μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια από ένα καλό Diseqc μοτέρ. Γι αυτό κι άρχισα να ψάχνομαι με τα 1.20 αλουμινίου.
Το Tecatel που ανέφερες ποιο είναι; Το μόνο σ' αυτές τις διαστάσεις που βλέπω στο site τους είναι το AL-G120PRO, το οποίο ομώς είναι "Galvanized steel". Και ψάχνοντας στο skroutz μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο. Το 110x120 τα καταστήματα το ονομάζουν ALG110, ενώ στο site της Tecatel το AL-G110PRO είναι 100x110. :hmmmm2:
Βέβαια και το Mabo 120 που ανέφερα πιο πάνω δεν υπάρχει πουθενά στο επίσημο site της Mabo κι αυτό με προβληματίζει....

Μια γενική ερώτηση: ένα κάτοπτρο αυτών των διαστάσεων (105x120 ή 110x120), μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια από ένα μοτέρ σαν το GT-SAT DM15AT ;

Ευχαριστώ!

Αφού θα κάνεις την κίνηση να αγοράσεις πιάτο και θες και 28.2E κοιτά για Gibertini OP 125 L η για ΜΑΒΟ 1,44μ Αλουμινίου. Και τα δυο αλουμίνιο και τα δυο κινούνται άνετα απο moter Diseqc. Ειναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις απο κάτοπτρα, μην πάρεις τίποτα λιγότερο απο αυτά θα το μετανιώσεις. Για τα mabo ο αντιπρόσωπος ειναι η astrasat στη Θεσσαλονίκη.

Αφού θα κάνεις την κίνηση να αγοράσεις πιάτο και θες και 28.2E κοιτά για Gibertini OP 125 L η για ΜΑΒΟ 1,44μ Αλουμινίου. Και τα δυο αλουμίνιο και τα δυο κινούνται άνετα απο moter Diseqc. Ειναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις απο κάτοπτρα, μην πάρεις τίποτα λιγότερο απο αυτά θα το μετανιώσεις. Για τα mabo ο αντιπρόσωπος ειναι η astrasat στη Θεσσαλονίκη.

To Mabo 1.44 δείχνει να είναι εκτός προδιαγραφών του μοτέρ και δεν θα το τολμούσα. Οπως έγραψα και πιο πάνω, ψιλοφυσάει στην ταράτσα μου.
Το OP125L δείχνει (οριακά) εντός προδιαγραφών αλλά μου έχει δημιουργήσει μια απορία: τι είναι αυτό το AZ-EL mount που κοστίζει 50-60 ευρώ παραπάνω;