Μετατροπή σταθερού πιάτου σε κινητό. Γίνεται;

Την εγκατασταση την εκανα εγω
και το μοτερ το εχω εξω απο το μπαλκονι
σε ανοιχτη σχετικα περιοχη.
Δεν εχει φαει και λιγα μποφωρια τοσα χρονια.

Stab HH120 και μη φοβασαι τον ανεμο...

φιλε ειναι πανακριβο 120 ευρω! θα πληρωσω και την εγκατασταση ... skysound εγω ουτε απλο δορυφορο σε σταθερο δε βρισκω :bigcry: αναγκαστικα θα παρω μαστορα. Θα τα παρει 50 ευρω λογικα ε?

Πανακριβο η οχι, μεταλικα γραναζια ειναι εγγυηση.
Επισης το STAB εχει πολυ μικρο τζογο στον αξονα, και ειναι πιο ακριβες απο τα αλλα...

Δυστυχως δεν εχω τα λεφτα θα παω σε κατι πιο φτηνο... Επειδη ουτε το optibox δε βρισκω εντος Αθηνας αυτο ειναι καλο ? http://www.shls.gr/product.asp?catid=3999

Επεξεργασία:
Ακυρο για το παραπανω διαβασα απο αλλο παιδι οτι τα εφτυσε γρηγορα... αυτο εδω διαβαζω οτι εναι καλο http://www.shls.gr/product.asp?catid=2523 αλλα σε μερικες σελιδες διαβαζω μεχι 100εκ. το μεγιστο μεγεθος κατοπτρου σε αλλες 120 και σε μια αλλη 120-160 ποιο ειναι το μεγιστο που μπορει να παρει τελικα το powetech DG 380?

Last edited by a moderator:
50 ευρω, ειναι μαλλον πολυ λιγα για μοτερ.
Εμενα πριν 4 χρονια μου ειχαν ζητησει 100 ευρω, με
λιγοτερη κριση βεβαια.

φίλε αν το παρατηρήσεις είναι σχεδόν παρόμοιο με το AMIKO DM-3800. παράδειγμα το Optibox είναι ίδιο με το ΑΜΙΚΟ.
Αυτός που λές μάλλον είχε το μοτέρ και το πιάτο στον τοίχο και μάλλον το πιάτο ήταν σιδερένιο.

50 ευρω, ειναι μαλλον πολυ λιγα για μοτερ.
Εμενα πριν 4 χρονια μου ειχαν ζητησει 100 ευρω, με
λιγοτερη κριση βεβαια.

Για το optibox που εχεις τωρα σου ειχαν ζητησει 100? Εδω λεει οτι το eshop το ειχε στα 59 ευρω! http://www.gourounaki.gr/?s=OPTIBOX+DM3800+DISEQC+MOTOR&p=y

φίλε αν το παρατηρήσεις είναι σχεδόν παρόμοιο με το AMIKO DM-3800. παράδειγμα το Optibox είναι ίδιο με το ΑΜΙΚΟ.
Αυτός που λές μάλλον είχε το μοτέρ και το πιάτο στον τοίχο και μάλλον το πιάτο ήταν σιδερένιο.

Και εγω σιδερενια τα εχω φιλε 1,10 το ενα και 90 το αλλο

Δυστυχως δεν εχω τα λεφτα θα παω σε κατι πιο φτηνο... Ακυρο για το παραπανω διαβασα απο αλλο παιδι οτι τα εφτυσε γρηγορα... αυτο εδω διαβαζω οτι εναι καλο http://www.shls.gr/product.asp?catid=2523 αλλα σε μερικες σελιδες διαβαζω μεχι 100εκ. το μεγιστο μεγεθος κατοπτρου σε αλλες 120 και σε μια αλλη 120-160 ποιο ειναι το μεγιστο που μπορει να παρει τελικα το powetech DG 380?
δεν μας λέει όμως φίλε μου στα χαρακτηριστικά του αν έχει μεταλικά γρανάζια.
Κι αφού όπως λένε μοιάζει στο ΑΜΙΚΟ & το ΟPTIBOX, μπορεί η διαφορά των 10Ε να είναι τελικά τα γρανάζια?

αυτό το μαθαίνεις μόνο με αναζήτηση.
Παράδειγμα έψαχνα για μοτέρ και βρήκα το 2100(πλαστικό γρανάζι είναι) το ίδιο μοντέλο να έχει τιμές απο 55 ευρώ μέχρι 90 ευρώ

Last edited:
Σε αυτη τη σελιδα εδω γραφει το ιδιο μοντελο οτι εχει μεταλικα γραναζια οποτε λογικα μεταλλικα εχει http://www.antoniadis.com.gr/contact_us.php?osCsid=5075b98361d540f980b4f902f9d5fe4f

Παιδια να επισημανω επισης πως και εγω σε τοιχο θα το βαλω λογικα με μακρυ σωληνα αφου ειναι αδυνατον να τρυπησω το δαπεδω για την αλλη βαση....

Last edited:
Δυστυχως δεν εχω τα λεφτα θα παω σε κατι πιο φτηνο... Επειδη ουτε το optibox δε βρισκω εντος Αθηνας αυτο ειναι καλο ? http://www.shls.gr/product.asp?catid=3999

Επεξεργασία:
Ακυρο για το παραπανω διαβασα απο αλλο παιδι οτι τα εφτυσε γρηγορα... αυτο εδω διαβαζω οτι εναι καλο http://www.shls.gr/product.asp?catid=2523 αλλα σε μερικες σελιδες διαβαζω μεχι 100εκ. το μεγιστο μεγεθος κατοπτρου σε αλλες 120 και σε μια αλλη 120-160 ποιο ειναι το μεγιστο που μπορει να παρει τελικα το powetech DG 380?

Κατά πάσα πιθανότητα τα δυο αυτά είναι ίδια και επίσης ίδια με το Optibox που ψάχνεις...!!!

Για το optibox που εχεις τωρα σου ειχαν ζητησει 100? Εδω λεει οτι το eshop το ειχε στα 59 ευρω!

100 ζητησαν για εγκατασταση-ρυθμιση. Και ο τεχνικος φρικαρε λιγο,
γιατι οπως ειπε τα κινητα πιατα "ειναι παιδεμα".
Το μοτερ το πηρα 60 ευρω και το τοποθετησα μονος μου.
Τελικα οντως παιδευτηκα αρκετα, κυριως με την καθετοτητα του ιστου,
σε συνδιασμο με την ρυθμιση του τοξου.

Last edited:
Και για εκατασταση φαινοντε υπερβολικα 100 ευρω ειδικα σε τετοιες εποχες!! Εγω μεχρι 50 μπορω να δωσω στον μαστορα 100 αποκλειεται..

Όταν είχα ρωτήσει, οι τιμές που πήρα ήταν 50 ευρώ για εγκατάσταση σταθερού και 70 για μοτέρ. Τα 100 δεν έχω ακούσει κι εγώ ποτέ.

Η ρύθμιση του μοτέρ (είτε diseqc είτε actuator+positioner) είναι μπελαλίδικη διαδικασία και μπορεί να πάρει πολύ χρόνο, κάτι που δεν αρέσει στους εγκαταστάτες (αλλά είναι απολαυστικό για εμάς τους χομπίστες).

Επίσης πολλοί που έχουν "αυτοανακυρηχτεί" εγκαταστάτες επειδή έτυχε και έβαλαν με επιτυχία ένα κάτοπτρο για hotbird ή επειδή τους έχει προσλάβει κάποιο κατάστημα για να δουλεύουν για ψίχουλα (για να μην προσλάβουν "κανονικό" τεχνικό), δεν γνωρίζουν να το εγκαταστήσουν και να το ρυθμίσουν, γι' αυτό και ζητάνε τρελές τιμές, πολύ απλά για να αποφύγουν να το βάλουν.

Εμένα πάντως ο εγκαταστάτης της Nova, με "γείωσε" κανονικά όταν του είπα ότι θέλω βοήθεια με το κινητό πιάτο. Δεν γνώριζε από μοτέρ...

Δεν πειράζει όμως. Ταλαιπωρήθηκα αλλά το έβαλα μόνος μου και παίζει μια χαρά. Χαλάλι οι 50 φορές που ανέβηκα και κατέβηκα στην ταράτσα!

Συγνώμη βρε παλικάρια!
Αλλά γιατί να του δώσω τα 70, 80 και 100 ευρώπουλα του τεχνικού ;
Από την στιγμή που εγώ δεν βγάζω τόσα ούτε σε 4 μέρες.

Καλύτερα να παιδευτώ, να κουραστώ και να το τοποθετήσω μόνος μου να γλυτώσω και τα 70 ευρώπουλα η και περισσότερα.
Έχω ένα κάτοπτρο Gibertini 120OP και θέλω να το κάνω κινητό!

Ποιό μοτέρ DiSECq είναι το κατάλληλο ;
Μένω αθήνα, περισσό σε μονοκατοικία, και δεν έχω θέμα με το αέρα διότι κόβουν οι γύρω πολυκατοικίες :)

Στο δικό μου 120P ειχα ενα Technomate TM-2600 με τα μεταλλικα γραναζια. 3 χρονια δεν εχω συναντησει προβλημα. Τον τελευταιο χρονο ειναι σε ενα triax 80αρι βεβαια, αλλα δεν εχω θεμα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Μετατροπή σταθερού πιάτου σε κινητό. Γίνεται;

Ότι πάρεις φίλε μου να έχει μεταλλικά γρανάζια Είχα ένα με πλαστικά και δεν άντεξε ούτε 2 χρόνια. Τώρα έχω ένα Powertech GΤ 380 με πιάτο αλουμινίου 120 εκ. Έχει φάει πολύ αέρα άλλα άντεξε μέχρι τώρα (να μην το ματιάσω).

Re: Απάντηση: Μετατροπή σταθερού πιάτου σε κινητό. Γίνεται;

Συγνώμη βρε παλικάρια!
Αλλά γιατί να του δώσω τα 70, 80 και 100 ευρώπουλα του τεχνικού ;
Από την στιγμή που εγώ δεν βγάζω τόσα ούτε σε 4 μέρες.

Καλύτερα να παιδευτώ, να κουραστώ και να το τοποθετήσω μόνος μου να γλυτώσω και τα 70 ευρώπουλα η και περισσότερα.
Έχω ένα κάτοπτρο Gibertini 120OP και θέλω να το κάνω κινητό!

Μένω αθήνα, περισσό σε μονοκατοικία, και δεν έχω θέμα με το αέρα διότι κόβουν οι γύρω πολυκατοικίες :)

Το θέμα ειναι να γινει καλή τοποθέτηση της βάσης του μοτέρ. Αν το στηρίξεις στο δάπεδο, θέλει προσοχή να μην χαλάσει η μόνωση της ταράτσας (υπάρχουν ειδικές βίδες για αυτό τον σκοπό). Εγώ προσωπικά στήριξα τον στύλο-βάση πάνω στο στηθαίο της ταράτσας (δες φωτό).

Φυσικά η βάση πρέπει να ειναι απόλυτα κάθετη, για να ακολουθεί το μοτέρ σωστά το τόξο. Εάν πιάνουν τα χέρια σου, δεν θα εχεις κανένα πρόβλημα.

photo.jpg

Last edited:
αφού ''κονόμησα'' ένα 2ο channel master 120 πριν λίγες μέρες είπα να το κάνω κινητό,δυστυχώς polar mount μόνο από έξω κ με τιμές απαγορευτικές , έτσι αποφάσισα πατέντα αυτοσχέδια κατασκευή,το οριστικό στήσιμο θα γίνει μετά τις πανελλαδικές-να μην ενοχλώ τα παιδιά της οικοδομής με τρυπάνια κ.τ.λ. πρώτες δοκιμές καλές θα δούμε όμως .......
DSC_0091_zps9816ebc5.jpg

DSC_0095_zpscd267c96.jpg

όταν βαφεί κ στηθεί κανονικά θα ανεβάσω νέα φωτό