Re: Μετατροπή σταθερού κατόπτρου σε κινητό
Εγώ πάντως ρε παιδιά,να σας πω την αμαρτία μου,τον τελευταίο χρόνο έχω χρησιμοποιήσει 2 μοτέρ diseqc και τα έβγαλα τελικά και τα δύο.Στην αρχή και με τα 2 ήμουνα πολύ ευχαριστημένος,από 30W μέχρι 53E είχα θαυμάσια λήψη με Gilbertini OP100L.Είχα χρησιμοποιήσει πρώτα το GT-SAT DM15AT και μετά το Moteck SG2100A.Φυσικά χρησιμοποιούσα βάση Φ-60.Και στα 2 αντιμέτώπισα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.Με τους πρώτους θυελλώδεις ανέμους το μοτέρ κουνιόταν από τη βάση σαν να μην είχε σφίξει καλά.Δηλαδή σου δινόταν η εντύπωση ότι η βάση ήταν σαν να γλίστραγε.Ώσπου και στα δύο μοτέρ από το πολύ σφίξιμο (χάλασαν οι βόλτες και) έσπασαν οι ντίζες από τις δαγκάνες τους.Αφού σκέφτομαι αν ξαναβάλω μοτέρ να κάνω καμιά πατέντα και να τρυπήσω κάθετα τη βάση και τις δαγκάνες,μήπως και δεν ξανακουνηθεί.Τι να πω?Η βάση φαίνεται σα να έχει γράσο.Η απορία μου είναι πώς και δεν κουνιέται τώρα που έχω το πιάτο σταθερό?Δηλαδή όταν ήταν σφιγμένο το μοτέρ,αν έβαζες δύναμη το κούναγες.Ήταν σα να γλίστραγε γύρω από τη βάση.Λέτε να φταίει το υλικό της βάσης?Από μαγαζί με δορυφορικά το είχα πάρει γι αυτή τη δουλειά.Επίσης,ξέρεις κανείς αν μπορώ να βρω ντίζες για τα συγκεκριμένα μοτέρ?