Μετατροπή σταθερού πιάτου σε κινητό. Γίνεται;

Re: Μετατροπή σταθερού κατόπτρου σε κινητό

Εμένα πάντως το μοτέρ με 1,20 πιάτο δουλεύει χρόνια τώρα χωρίς να πάθει τιποτα!

Εξαρτάται το μοτέρ, το κάτοπτρο και κατα πόσο είναι εκτεθειμένο στους αέρηδες..

Υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις με μοτέρ και 1.20 κάτοπτρο σιδερένιο που στέκουν μια χαρά στη θέση τους..

Εγώ πάντως ρε παιδιά,να σας πω την αμαρτία μου,τον τελευταίο χρόνο έχω χρησιμοποιήσει 2 μοτέρ diseqc και τα έβγαλα τελικά και τα δύο.Στην αρχή και με τα 2 ήμουνα πολύ ευχαριστημένος,από 30W μέχρι 53E είχα θαυμάσια λήψη με Gilbertini OP100L.Είχα χρησιμοποιήσει πρώτα το GT-SAT DM15AT και μετά το Moteck SG2100A.Φυσικά χρησιμοποιούσα βάση Φ-60.Και στα 2 αντιμέτώπισα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.Με τους πρώτους θυελλώδεις ανέμους το μοτέρ κουνιόταν από τη βάση σαν να μην είχε σφίξει καλά.Δηλαδή σου δινόταν η εντύπωση ότι η βάση ήταν σαν να γλίστραγε.Ώσπου και στα δύο μοτέρ από το πολύ σφίξιμο (χάλασαν οι βόλτες και) έσπασαν οι ντίζες από τις δαγκάνες τους.Αφού σκέφτομαι αν ξαναβάλω μοτέρ να κάνω καμιά πατέντα και να τρυπήσω κάθετα τη βάση και τις δαγκάνες,μήπως και δεν ξανακουνηθεί.Τι να πω?Η βάση φαίνεται σα να έχει γράσο.Η απορία μου είναι πώς και δεν κουνιέται τώρα που έχω το πιάτο σταθερό?Δηλαδή όταν ήταν σφιγμένο το μοτέρ,αν έβαζες δύναμη το κούναγες.Ήταν σα να γλίστραγε γύρω από τη βάση.Λέτε να φταίει το υλικό της βάσης?Από μαγαζί με δορυφορικά το είχα πάρει γι αυτή τη δουλειά.Επίσης,ξέρεις κανείς αν μπορώ να βρω ντίζες για τα συγκεκριμένα μοτέρ?

Εξαρτάται το μοτέρ, το κάτοπτρο και κατα πόσο είναι εκτεθειμένο στους αέρηδες..

Υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις με μοτέρ και 1.20 κάτοπτρο σιδερένιο που στέκουν μια χαρά στη θέση τους..

GT-DM14MG μοτερ με μεταλλικά γρανάζια, πιάτο σιδερένιο Televes (πρέπει να είναι 1.15 αν θυμάμαι καλά αλλά είναι αγορασμένο το 2001), τέρμα ταράτσα σε τριόροφο, παραλιακά στη Χαλκίδα με φουλ αέρηδες!

Ένα Moteck 2100A που είχα (2009 - 2012) παλιότερα σε 80άρι πιάτο, είχε χαλάσει και δεν κουνιόταν αλλά δε νομίζω να ήταν από το βάρος!

Γεια σε όλους σας.:smile:
Έχω ένα σιδερένιο πιάτο 1,06Χ1,15 βάρους 10,5 κιλών(χωρίς το lnb).
Mπορώ να το κάνω κινητό και με τι εξοπλισμό? Διαβάζω εδώ για positioner και μοτερ αλλά δεν ξέρω τι ταιριάζει στη δική μου περίπτωση.
Απο την άλλη, με τον DΜ600 μου δεν ξέρω καν αν αξίζει τον κόπο η αλλαγή...

Last edited by a moderator:
Έχει πέσει καθόλου στην αντίληψη σας περίπτωση "μαϊμού" μοτέρ?
Ο.Κ. όχι ακριβώς μαϊμού αλλά να μην έχει τα ίδια ακριβως χαρακτηριστικά.
Γιατί αν δειτε κι εσείς στο skroutz μου βγάζει το MOTECK SG 2100A απο 51 Ευρώ και φτάνει τα 88 Ευρώ. Δεν λέω, σαν ιστοσελίδες είναι τσεκαρισμένα αλλά εξηγείται τόσο μεγάλη διαφορά?

Λίγο πολύ όλα φτάσουν είναι φίλε μου, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων! Απλά κοίτα να έχει μεταλλικά γρανάζια αυτό που θα πάρεις. Το moteck νομίζω ότι έχει πλαστικά!

είναι χαρακτηριστικό του μπερδέματος το ότι αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Edision ότι έχει μεταλλικά γρανάζια.
http://www.edision.gr/index.php?SCREEN=products_detail&ProductID=620
όμως σε κανένα e-κατάστημα που το διαθέτει δεν αναφέρει τα μεταλλικά γρανάζια.
Θέλετε κι άλλο μπέρδεμα?
Σε άλλο κατάστημα αναφέρεται ως Edision, σε άλλο ως Τeleves και σε άλλο απλά Moteck SG 2100A.
http://www.skroutz.gr/c/243/aksesouar-doryforikwn.html?keyphrase=moteck+sg2100a
Μήπως τελικά το Moteck SG 2100A δεν είναι brand name αλλά τύπος που μπορεί να χρησιμοποιεί όποιος κατασκευαστής θέλει?

Το μοτερ είναι Moteck.. το τι γράφουν συμπληρωματικά για να το πουλήσουν είναι άλλη ιστορία...

To ξέρει κανείς το συγκεκριμένο για να είμαστε σίγουροι οτι έχει μεταλλικά γρανάζια?

σ ευχαριστώ!
ξέρετε κάποιο μοτέρ που έχει μεταλλικά γρανάζια και έχει δοκιμαστεί σε σιδερένιο 1,15m πιάτο?

ψαχνω και εγω για μοτερ ιδια περιπτωση με τον φιλο που ανοιξε το τοπικ. Εχω 2 σταθερα αλλα το ενα θα το κανω κινητο γιατι ασχολουμε πολυ με τη δορυφορικη και θελω να βλεπω πολλα καναλια.. koumar βρηκα ενα με μεταλικα γραναζια δε ξερω αν κανει αλλα φενεται καλο και φθηνο! http://www.ergo-tel.gr/product_info.php?products_id=21858

Παιδια εγω εχω 2 πιατα (και τα 2 σιδερενια) το ενα θα το κανω κινητο. Το πρωτο πιατο εχει μηκος 90 κ υχος 1.10 το 2ο που ειναι πιο καινουργιο εχει μηκος 85 και υψος 90 Εχω τον δεκτη edision miniplus combo. Αυτο το μοτερ κανει http://www.e-shop.gr/product?id=PER.705163 ? Αν ναι σε πιο απο τα δυο να το βαλω καλυτερα (για να μην εχω προβλημα με το βαρος του κατοπτρου κλπ) ?

Κανει, εχει και μεταλικα γραναζια και ειναι για πιατο μεχρι 140 cm.
Το εχω σε σιδερενιο πιατο 115 Χ 105 cm μερικα χρονια χωρις προβλημα.
Απο οτι βλεπω στο e-shop δεν ειναι διαθεσιμο αλλα και τα αλλα
που βαλαν links πιο πανω οι συμφορουμιτες 99% ειναι φασον τα ιδια.

Εγω θελω το συγκεκριμενο γιατι μου το εχουν προτεινει πολλοι. Κανα μαγαζι απο αθηνα το πουλαει?? Και μηπως μπορεις να μου πεις απο πιο μεχρι πιο δορυφορο πιανεις με αυτο το μοτερ?

Last edited:
και εγω αυτους θα βαλω αλλα το μονο προβλημα ειναι οτι το πιατο ειναι στη ταρατσα (4ο) και φοβαμει μηπως με κανενα δυνατο ανεμο τα φτυσει το μοτερ η θα αντεξει?? και κατι τελευταιο συγνωμη αν σε ζαλιζω ποσο πηγε η εγκατασαση σου ?