Μια βραδιά με Wolfson

Θα μπορουσαμε ας πουμε να του ζητησουμε να βαλει ακομα μια ομοαξονικη εστω και καταργωντας την usb η μπορει να μπει απλως μια προσθετη κρατωντας και την usb?

Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό που λές.
Του είχαμε ζητήσει να καταργήσει την άχρηστη USB 16bit48Khz που έχει και στη θέση της να βάλει I2S που είναι πολύ ποιο χρήσιμη αλλά αρνήθηκε.
Στη αρχή πάντα κάνει τον δύσκολο αυτός ο Κινέζος...

Τελικα η σωστη αποστολη για να γλιτωσουμε τελωνειο ειναι η EMS? Μου απαντησε το εξης :
Yes, can ship the DAC unit handled by EMS and I will remain the same shipping cost USD55.00 (the cost of EMS is higher than DHL) to your country, the invoice will mark USD43~48 around and description of "external sound card for USB". If you have any question, please free feel to contact with me.

Regards,
Hui

Ο OPA637 δεν γίνεται να αντικαταστήσει τον OPA627 σε εφαρμογές που έχουν κέρδος μικρότερο του 5 γιατί τότε υπάρχει το ενδεχόμενο της ταλάντωσης.
Στο wolfson και όπως είναι η συνήθης πρακτική στα περισσότερα dac με έξοδο τάσης, την έξοδο τάσης του dac ακολουθεί ένα βαθυπερατό φίλτρο και μετά ένα στάδιο που μετατρέπει την ισορροπημένη έξοδο στην απλή single ended.
Στο φύλλο δεδομένων των OPA627/OPA637 αναφέρεται πού ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤAI να χρησιμοποιηθεί ο 637. Στην 8η σελίδα λοιπόν έχει ένα πινακάκι με εφαρμογές για τις οποίες δεν ενδείκνυται ο 637.
Τώρα αν ο Κινέζος ξέρει περισσότερα από τους μηχανικούς της ΒΒ τι να πω; :nounder:
Βέβαια οι "κινέζικοι" οπα μπορεί να μη μασάνε...

Γι αυτό ειδικά για τα ακριβά ολοκληρωμένα (ΟΡΑ627) καλύτερα να αγοράσεις από κάπου που είσαι σίγουρος πως είναι αυθεντικά. To ebay καλό χρυσό αλλά θέλει και προσοχή. Η τιμή πάντως είναι γενικά τσουχτερή (~25 ευρώ το κομμάτι)

Σύνδεσα το dac στο σύστημα Pioneer BDP-LX91 > Music First Classic Preamplifier > Martin Logan Purity και ο ήχος βελτιώθηκε αισθητά σε όλους τους τομείς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι και το player χρησιμοποιεί Wolfson 8740.

Ο ήχος του 91 είναι επιπέδου Pioneer CDJ-2000 που έχω σε άλλο χώρο. Κι εκείνο Wolfson 8740 χρησιμοποιεί.

Re: Απάντηση: Μια βραδιά με Wolfson

Ο OPA637 δεν γίνεται να αντικαταστήσει τον OPA627 σε εφαρμογές που έχουν κέρδος μικρότερο του 5 γιατί τότε υπάρχει το ενδεχόμενο της ταλάντωσης.
Στο wolfson και όπως είναι η συνήθης πρακτική στα περισσότερα dac με έξοδο τάσης, την έξοδο τάσης του dac ακολουθεί ένα βαθυπερατό φίλτρο και μετά ένα στάδιο που μετατρέπει την ισορροπημένη έξοδο στην απλή single ended.
Στο φύλλο δεδομένων των OPA627/OPA637 αναφέρεται πού ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤAI να χρησιμοποιηθεί ο 637. Στην 8η σελίδα λοιπόν έχει ένα πινακάκι με εφαρμογές για τις οποίες δεν ενδείκνυται ο 637.
Τώρα αν ο Κινέζος ξέρει περισσότερα από τους μηχανικούς της ΒΒ τι να πω; :nounder:
Βέβαια οι "κινέζικοι" οπα μπορεί να μη μασάνε...

Γι αυτό ειδικά για τα ακριβά ολοκληρωμένα (ΟΡΑ627) καλύτερα να αγοράσεις από κάπου που είσαι σίγουρος πως είναι αυθεντικά. To ebay καλό χρυσό αλλά θέλει και προσοχή. Η τιμή πάντως είναι γενικά τσουχτερή (~25 ευρώ το κομμάτι)

Το ότι δεν έχεις ούτε το ντάκ ούτε το σχέδιο στα χέρια σου θεωρώ επιπόλαιο να επιμένεις να θέλεις να κάνεις το δάσκαλο στο Κινέζο κατασκευαστή.
¨Όσοι ακολούθησαν την συμβουλή του Κινέζου και έβαλαν 637 είδαν αισθητή βελτίωση χωρίς κανένα μέχρι στιγμής πρόβλημα ταλάντωσης ή οποιοδήποτε άλλο τρομοκρατικό σενάριο αναφέρεις.
Δοκιμάσαμε και τους AD797 όπως έκαναν εδώ αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο καλό όσο με τους 627/637.

Σύνδεσα το dac στο σύστημα Pioneer BDP-LX91 > Music First Classic Preamplifier > Martin Logan Purity και ο ήχος βελτιώθηκε αισθητά σε όλους τους τομείς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι και το player χρησιμοποιεί Wolfson 8740.

Ο ήχος του 91 είναι επιπέδου Pioneer CDJ-2000 που έχω σε άλλο χώρο. Κι εκείνο Wolfson 8740 χρησιμοποιεί.

Μετά από 200+ ώρες λειτουργίας θα δεις και άλλη βελτίωση στον ήχο του συστήματός σου.
Επίσης βελτίωση θα δείς αν συνδέσεις το Wolfson Dac με XLR στον Music First Classic Preamplifier.

Last edited:
Μετά από 200+ ώρες λειτουργίας θα δεις και άλλη βελτίωση στον ήχο του συστήματός σου.
Επίσης βελτίωση θα δείς αν συνδέσεις το Wolfson Dac με XLR στον Music First Classic Preamplifier.

Πρέπει να έχω φτάσει τις ώρες αυτές. Στο γραφείο το είχα ως τώρα.

Εννοείς να παραγγείλω από τον κινέζο έκδοση με XLR;

Και μετά από τον Music First στέλνω πάλι με RCA προς τα Purity που δεν έχουν είσοδο XLR.

Δηλαδή στην αλυσίδα Dac>Music First>Purity, μόνο το Music First προσφέρει σύνδεση balanced.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μια βραδιά με Wolfson

Το ότι δεν έχεις ούτε το ντάκ ούτε το σχέδιο στα χέρια σου θεωρώ επιπόλαιο να επιμένεις να θέλεις να κάνεις το δάσκαλο στο Κινέζο κατασκευαστή.
¨Όσοι ακολούθησαν την συμβουλή του Κινέζου και έβαλαν 637 είδαν αισθητή βελτίωση χωρίς κανένα μέχρι στιγμής πρόβλημα ταλάντωσης ή οποιοδήποτε άλλο τρομοκρατικό σενάριο αναφέρεις.
Δοκιμάσαμε και τους AD797 όπως έκαναν εδώ αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο καλό όσο με τους 627/637.

Το ό,τι οι μηχανικοί της Βurr Brown δηλώνουν γραπτώς πως ο 637 ΔΕΝ είναι κατάλληλος για βαθυπερατό δε σου λέει κάτι. ΟΚ δεκτό αλλά τουλάχιστον μη προτείνεις κάτι που τεχνικά δεν είναι σωστό.
Όσο για το σχηματικό το βλέπω στην πλακέτα.
Το πρώτο στάδιο είναι βαθυπερατό πολλαπλής ανάδρασης (MFB) και αν μου πεις και τις τιμές των υλικών δεν είναι δύσκολο να βρεθεί η απόκριση και το κέρδος στη ζώνη διέλευσης.
Το δεύτερο στάδιο είναι μετατροπή από SE σε balanced.
Ποιο συνηθισμένο από αυτό δε γίνεται. Όχι πως είναι κακό βέβαια.
Έτσι κι αλλλιώς δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές όταν η έξοδος είναι τάση.
Και το ξαναλέω.
Φτηνός OPA627 και 637 δεν υπάρχει. Αν είναι φτηνός τότε είναι χρησιμοποιημένος (σαν τα διπλά FET της Toshiba που βλέπεις την κόλληση στα ποδαράκια τους) στη καλύτερη και στη χειρότερη μαϊμού.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μια βραδιά με Wolfson

Το ό,τι οι μηχανικοί της Βurr Brown δηλώνουν γραπτώς πως ο 637 ΔΕΝ είναι κατάλληλος για βαθυπερατό δε σου λέει κάτι. ΟΚ δεκτό αλλά τουλάχιστον μη προτείνεις κάτι που τεχνικά δεν είναι σωστό.
Όσο για το σχηματικό το βλέπω στην πλακέτα.
Το πρώτο στάδιο είναι βαθυπερατό πολλαπλής ανάδρασης (MFB) και αν μου πεις και τις τιμές των υλικών δεν είναι δύσκολο να βρεθεί η απόκριση και το κέρδος στη ζώνη διέλευσης.
Το δεύτερο στάδιο είναι μετατροπή από SE σε balanced.
Ποιο συνηθισμένο από αυτό δε γίνεται. Όχι πως είναι κακό βέβαια.
Έτσι κι αλλλιώς δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές όταν η έξοδος είναι τάση.
Και το ξαναλέω.
Φτηνός OPA627 και 637 δεν υπάρχει. Αν είναι φτηνός τότε είναι χρησιμοποιημένος (σαν τα διπλά FET της Toshiba που βλέπεις την κόλληση στα ποδαράκια τους) στη καλύτερη και στη χειρότερη μαϊμού.

Δεν προτείνω εγώ τον 637 αλλά ο κατασκευαστής, με αυτόν να τα βάλεις, έχω το mail του και το δημοσίευσα μπορείς να το καταλάβεις αυτό ?
Ο ίδιος αγοράζει χιλιάδες εξαρτήματα από άλλους Κινέζους προμηθευτές λές να είναι κορόιδο και να μην έχει καταλάβει ότι του πουλάνε μαιμού 627 ?
Θεωρείς ότι ο συγκεκριμένος κατασκευαστής πουλάει σκόπιμα μαιμού 627 ξέροντας ότι είναι πλαστοί ?
Δεν μοιάζει για τέτοιος γιατί το Dac είναι πολύ τίμιο σαν κατασκευή και με κορυφαία τα υπόλοιπα υλικά.
Αλλά και δεν με νοιάζει αφού υπάρχει σαφείς διαφορά πρός το καλύτερο με τους 627 του μόνο με 25$.

Πρέπει να έχω φτάσει τις ώρες αυτές. Στο γραφείο το είχα ως τώρα.

Εννοείς να παραγγείλω από τον κινέζο έκδοση με XLR;

Και μετά από τον Music First στέλνω πάλι με RCA προς τα Purity που δεν έχουν είσοδο XLR.

Δηλαδή στην αλυσίδα Dac>Music First>Purity, μόνο το Music First προσφέρει σύνδεση balanced.

O entropia είναι νομίζω στη Πόλη σου και κατάφερε να βγάλει XLR μόνος του.
Ο εύκολος δρόμος είναι με παραγγελία στο Κινέζο.

O entropia είναι νομίζω στη Πόλη σου και κατάφερε να βγάλει XLR μόνος του.
Ο εύκολος δρόμος είναι με παραγγελία στο Κινέζο.

Θα παραγγείλω από τον Κινέζο.

Τι άλλο να του πω να βάλει για περαιτέρω βελτίωση;

Φίλε μου δε τα βάζω με κανέναν.
Αν και μου έχει δωθεί η εντύπωση πως είχες γράψει πως εσύ ρώτησες αρχικά τον Κινέζο για τον 637 και ενώ στην αρχή ήταν αρνητικός μετά σου είπε ΟΚ.
Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.
Αυτό που λέω είναι πως πρέπει να προσέχετε περισσότερο τις "αναβαθμίσεις".
Έσένα δε σου κινεί τη περιέργεια το γεγονός πως ενώ ένας OPA627/637 κοστίζει πάνω 20 (A grade) ευρώ ή 30 (B grade) δηλαδή για 6 τουλάχιστον 120 ευρώ ο Κινέζος το δίνει με 20;
Αν ψάξεις είτε στο diyaudio είτε στο headfi (δε θυμάμαι σε ποιο από τα δύο) θα βρεις ένα νήμα που αναφέρεται στο θέμα της γνησιότητας των συγκεκριμένων ολοκληρωμένων και υποδεικνύει και ένα τρόπο να το διαπιστώσεις.

Θα παραγγείλω από τον Κινέζο.

Τι άλλο να του πω να βάλει για περαιτέρω βελτίωση;

Kαλό θα ήταν να του πείς να στο στείλει και με τους 627.
Έχεις δοκιμάσει αν ο πρό σου με XLR είσοδο βγάζει RCA έξοδο.

Re: Απάντηση: Μια βραδιά με Wolfson

Φίλε μου δε τα βάζω με κανέναν.
Αν και μου έχει δωθεί η εντύπωση πως είχες γράψει πως εσύ ρώτησες αρχικά τον Κινέζο για τον 637 και ενώ στην αρχή ήταν αρνητικός μετά σου είπε ΟΚ.
Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.
Αυτό που λέω είναι πως πρέπει να προσέχετε περισσότερο τις "αναβαθμίσεις".
Έσένα δε σου κινεί τη περιέργεια το γεγονός πως ενώ ένας OPA627/637 κοστίζει πάνω 20 (A grade) ευρώ ή 30 (B grade) δηλαδή για 6 τουλάχιστον 120 ευρώ ο Κινέζος το δίνει με 20;
Αν ψάξεις είτε στο diyaudio είτε στο headfi (δε θυμάμαι σε ποιο από τα δύο) θα βρεις ένα νήμα που αναφέρεται στο θέμα της γνησιότητας των συγκεκριμένων ολοκληρωμένων και υποδεικνύει και ένα τρόπο να το διαπιστώσεις.

Φυσικά και δεν κατάλαβες καλά, ρωτήσαμε τον Κινέζο ποιός είναι ο καλύτερος τελεστικός που μπορεί να μπεί στο Wolfson Dac στη θέση του 134 και για την XLR του.
Και αυτή ήταν η απάντησή του:
"Dear Sir ,

Definitely, 637 will be better. But in this dac it use only a single 637, not dual.

Yes, you can connect as balanced output.

Thank you very much !

Best regards,
Lawrenc"

Ο Κινέζος δεν βάζει 637 αλλά 627 λόγω κόστους αλλά και του ότι δεν μπορεί εύκολα να βρεθεί σε πολύ μεγάλες ποσότητες που θέλει ένας κατασκευαστής.

Kαλό θα ήταν να του πείς να στο στείλει και με τους 627.
Έχεις δοκιμάσει αν ο πρό σου με XLR είσοδο βγάζει RCA έξοδο.

καλό είναι να επιμένεις για αυτά που ξέρεις, διότι ΣΙΓΟΥΡΑ στην παρούσα περίπτωση αναπαράγεις την άποψη του κατασκευαστή.
Τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ που παραθέτουν οι άλλοι φίλοι πρέπει να είναι αρκετά γιά να κρατήσουν οι δυνητικοί αγοραστές όποιες επιφυλάξεις κρινουν οι ίδιοι.

και το λέω διότι επιμένεις και παραθέτεις συνέχεια δικά σου σκεπτικά ενώ δεν υπάρχει λόγος.

1. Αποψη Κινέζου μπορούν να παίξουν τα 627 637
2. Αποψη κατασκευαστών 627 637 δεν μπορούν να παίξουν
3. Γεγονός. Ενας 627 637 κοστίζει στην κατασκευάστρια εταιρεία άνω των 20 ευρώ ενώ ο κινέζος ζητά 20 γιά άνω του ενός τεμάχια. (πολλά περισσότερα).

Ας έχουν οι πιθανοί αγοραστές μόνο τα τρία παραπάνω στο νού τους και ας κάνουν την σχετική έρευνα.
Κανείς από εμάς δεν είναι σε θέση να βάλει χέρι στη φωτιά γιά το εάν οι 627 που έρχονται είναι μανίσιοι.

καλό είναι να επιμένεις για αυτά που ξέρεις, διότι ΣΙΓΟΥΡΑ στην παρούσα περίπτωση αναπαράγεις την άποψη του κατασκευαστή.
Τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ που παραθέτουν οι άλλοι φίλοι πρέπει να είναι αρκετά γιά να κρατήσουν οι δυνητικοί αγοραστές όποιες επιφυλάξεις κρινουν οι ίδιοι.

και το λέω διότι επιμένεις και παραθέτεις συνέχεια δικά σου σκεπτικά ενώ δεν υπάρχει λόγος.

1. Αποψη Κινέζου μπορούν να παίξουν τα 627 637
2. Αποψη κατασκευαστών 627 637 δεν μπορούν να παίξουν
3. Γεγονός. Ενας 627 637 κοστίζει στην κατασκευάστρια εταιρεία άνω των 20 ευρώ ενώ ο κινέζος ζητά 20 γιά άνω του ενός τεμάχια. (πολλά περισσότερα).

Ας έχουν οι πιθανοί αγοραστές μόνο τα τρία παραπάνω στο νού τους και ας κάνουν την σχετική έρευνα.
Κανείς από εμάς δεν είναι σε θέση να βάλει χέρι στη φωτιά γιά το εάν οι 627 που έρχονται είναι μανίσιοι.

Εγώ απάντησα σε θεωρίες που διατυπώθηκαν δεν παραθέτω από μόνος μου όπως λές...
ΓΕΓΟΝΟΣ δεν νομίζεις ότι είναι ότι δύο τουλάχιστον ντάκ δουλεύουν με 637 χωρίς πρόβλημα.
Εγώ δεν είπα ότι είναι γνήσιοι οι 627 του κατασκευαστή αλλά ότι έχουν καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με τους στόκ και ότι εγώ προσωπικά εμπιστεύομαι αυτόν τον κατασκευαστή κρινοντάς τον από το προιόν του.
Επίσης δεν έχεις καταλάβει ότι η τετράδα των τελεστικών δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ να αλλαχθεί με 637.

Last edited:
Εγώ απάντησα σε θεωρείες που διατηπώθηκαν δεν παραθέτω από μόνος μου όπως λές...
ΓΕΓΟΝΟΣ δεν νομίζεις ότι είναι ότι δύο τουλάχιστον ντάκ δουλεύουν με 637 χωρίς πρόβλημα.

γεγονός είναι ΜΟΝΟ ότι δουλεύουν. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ εσύ ουτε κανείς άλλος αν λειτουργούν όπως θα έπρεπε και εντός προδιαγραφών (red book κλπ). Αυτό το χωρίς πρόβλημα που αναφέρεις είναι ό,τι εκλαμβάνει ένας μέσος ακροατής που είναι διαφορετικό από το τι προδιαγράφει ο κάθε κατασκευαστής εξαρτήματος και το πως αποφασίζει να χρησιμοποιήσει σε μια υλοποίησή του ένας άλλος κατασκευαστής. Στην προκειμένη πρέπει ΣΑΦΩΣ να δεχτούμε ότι ο έμπειρος κατασκευαστής είναι η ΒΒ και ΜΟΝΟΝ.

Εγώ δεν είπα ότι είναι γνήσιοι οι 627 του κατασκευαστή αλλά ότι έχουν καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με τους στόκ και ότι εγώ προσωπικά εμπιστεύομαι αυτόν τον κατασκευαστή κρινοντάς τον από το προιόν του.

Δεκτόν. Αρκεί να το καταθέσεις μιά φορά και όχι να το διατυμπανίζεις διαρκώς. Επίσης το καλύτερο...είναι σχετικό.

Επίσης δεν έχεις καταλάβει ότι η τετράδα των τελεστικών δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ να αλλαχθεί με 637.

Δεν έχω καταλάβει ούτε θέλω να καταλάβω. Ούτε είναι η δουλειά μου (και υποθέτω ούτε και η δική σου).
Το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι αλλάζονται κάποιοι τελεστικοί που "φέρονται ως 627" με κάποιους άλλους "φερόμενους ως 637" με τιμή τουλάχιστον κάτω από το 1/4 της τιμής του κατασκευαστή και ..μέχρι στιγμής παίζουν.

Προφανώς φίλε μου έχεις καλή πρόθεση, είσαι ευχαριστημένος με το μηχάνημα, σίγουρα αυτό πρέπει να είναι καλό εξ αρχής και πρό μετατροπής.
Από εκεί και πέρα ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.