Μια βραδιά με Wolfson

τι να πω ρε φίλε ... γκίνια

ας όψεται η σιγουριά ορισμένων ..........

τουλάχιστον δεν είναι μεγάλο το κουστουμάκι .....

καλοάκουστο ...

Γκίνια γκίνια... Αλλά κάθε εμπόδιο για καλό!

Για τη σιγουριά που λές, καμία σχέση Μήτσο! Και 360Ε να έκανε πάλι θα το ρίσκαρα. Θα έπερνα ένα DAC, ας είναι αυτό.

Τα παιδιά πολύ καλά έκαναν και μετάφεραν τις εντυπώσεις τους και σαφώς δεν μπορούν να φέρουν ευθύνη για όποιον άλλο την πατήσει ή δεν του αρέσει ή οτιδήποτε.

ΓΡΑΦΤΕ REVIEWS ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ !!!

:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μια βραδιά με Wolfson

Νικόλα, μήπως έγινε λάθος συνεννόηση κατά την επικοινωνία της κουνιάδας σου με τον Hui? :fahne90:
(κανένας άλλος δεν αντιμετώπισε πρόβλημα μέχρι στιγμής)

...

Καλοάκουστο, όπως και να ´χει...

Η κουνιάδα μου είχε μόνο διαδικαστικό ρόλο στην υπόθεση - χρήση του λογαριασμού της. Επιπλέον είναι πολύ έμπειρη αφού έχει κάνει πάνω από 40-50 παραγγελίες για αυτήν και για μας (κυρίως παιγνίδια για τα πιτσιρίκια που δεν βρίσκουμε στην Ελλάδα).

Επίσης η κα Κωνστ... της DHL, με διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειτε για κάποιο λάθος στη συναλλαγή αλλά για τη συνήθη διαδικασία σε δέματα πάνω από 23Ευρώ (!), παρότι προσωπικά έχω λάβει και μεγαλύτερης αξίας χωρίς πρόβλημα και της το είπα... Η απάντηση ήταν "Δεν μπορώ να γνωρίζω" !!!

Τίποτε δε φταίει παιδιά, απλά μου έκατσε και αυτό είναι όλο.:award:

Ξαναλέω για αποφυγή παρεξηγήσεως, οι υποψήφιοι αγοραστές ας λάβουν υπόψιν τους και αυτό το ενδεχόμενο. Στις πέντε έκατσε και μία ανάποδη. Αυτό είναι όλο. Όταν με το καλό λάβω και την απάντηση του πωλητή θα σας ενημερώσω καθώς επίσης και για ότι νέο προκύψει...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μια βραδιά με Wolfson

Ξαναλέω για αποφυγή παρεξηγήσεως, οι υποψήφιοι αγοραστές ας λάβουν υπόψιν τους και αυτό το ενδεχόμενο. Στις πέντε έκατσε και μία ανάποδη. Αυτό είναι όλο. Όταν με το καλό λάβω και την απάντηση του πωλητή θα σας ενημερώσω καθώς επίσης και για ότι νέο προκύψει...
:

αυτό ακριβώς ....

κατά το "μεγάλη μπουκιά φάε ... κλπ"

...μην ανησυχεί κανένας για έξοδα εκτελωνισμού... ;)

-καλορίζικο να είναι σε όλους και καλοάκουστο-

πώς και τόση σιγουριά ??

εγω επειδή κάηκα με DHL δεν θα μπορούσα ούτε να το σκεφτώ...

"usb pc card , price 47$" ;)

είπαμε ΔΕΝ παίζουν έξοδα τελωνείου, ας μην το ζορίζουμε άλλο - αν θέλετε να τα πείτε για τα τελωνεία γενικά, ανοιξτε άλλο θέμα...

.
Σε όσους το αγόρασαν : καλές ακροάσεις, περιμένουμε εντυπώσεις!

καλά που δεν το ζορίσαμε δηλαδή ....:Banane0:

Έλα ρε Μήτσο... ήρθαν τόσα μια χαρά τι να έλεγε ο άνθρωπος?

Θα δούμε στην επόμενη παραγγελία τι θα γίνει...

-bye-

Re: Απάντηση: Μια βραδιά με Wolfson

Έλα ρε Μήτσο... ήρθαν τόσα μια χαρά τι να έλεγε ο άνθρωπος?

Θα δούμε στην επόμενη παραγγελία τι θα γίνει...

-bye-

κι εγώ έχω πάρει άπειρες φορές από όξω χωρίς τελωνεία

αλλά είπαμε

μεγάλη μπουκιά φάε ...

*άσε που η φάση με τη συννενόηση για χαμηλότερη απόδειξη προς αποφυγή τελωνείου δεν πρέπει να υπάρχει σε κοινή θέα .... ε?

90$ Aνδρέα, ενώ μου είχε γράψει σε e-mail 43$.

Μπορεί κάτι να άλλαξε στη διαδικασία ή τους εκτελωνισμούς.

Παιδιά παρακαλώ να μη το κάνετε θέμα. Απλή ενημέρωση έκανα για να γνωρίζουν και αυτό το ενδεχόμενο οσοι το σκέφτονται.
Αλίμονο! Δεν υπάρχει κανένα παράπονο ή ευθύνη.

:grinning-smiley-043-bye-

Re: Απάντηση: Μια βραδιά με Wolfson

Τελικά τράβηξα το μουτζούρη...:award:

Το DAC χθές στο αεροδρόμιο αλλά έμεινε στο τελωνείο δυστυχώς!

Η DHL απαιτεί τα τελωνιακά έξοδα περίπου 20 Ευρώ για την αναγραφόμενη αξία του δέματος + 45 Ευρώ πρακτοριακά και εργατικά + περίπου 50 Ευρώ για να το εκτελωνίσουν οι ίδιοι και να το στείλουν σπίτι!

Το σύνολο 240Ε το DAC + 120 (γ#μησιάτικα) = 360Ευρώ!

Όταν τους τόνισα ότι το ίδιο αντικείμενο από τον ίδιο αποστολέα έχει παραδοθεί στο σπίτι χωρίς καμία επιβάρυνση σε 4 άτομα μου είπαν επί λέξη "δεν μπορώ να γνωρίζω γι' αυτό"! Πιάσε το αυγό και κούρευτο...:flipout:

Ας είναι, ελπίζω την παρασκευή να διαπιστώσω ότι άξιζε το κόπο το ρίσκο, αλλά αν πάλι όχι δεν πειράζει... Αν δεν ρισκάρεις δεν κάνεις τίποτα στη ζωή :2thumb22sup:

Όλα τα παραπάνω τα γράφω προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου, ώστε να έχει υπόψιν του και αυτή την εκδοχή.

ΥΓ. Εντυπώσεις 1-2 εβομάδες αφού το παραλάβω, ώστε να έχει στρώσει...

Μία από τα ίδια και εγώ. Πάντως δεν είναι θέμα μόνο τιμής αν θα περάσει τελωνείο. Είναι και θέμα βάρους και καλής πίστης από τους τελωνειακούς. Εμένα πχ μου είπαν ότι 3.5 κιλά δεν δικαιολογείται να είναι κάρτα usb PC που έγραψε ο Κινέζος άσχετα με την τιμή στο τιμολόγιο.
Άλλες εποχές ίσως να μην είχαν ασχοληθεί, τώρα όμως ......

Σιγά μην φταις και εσύ ή τα άλλα παιδιά που λέγανε ότι δεν θα περάσει τελωνείο. Απλά πέσαμε στην περίπτωση. Εξάλλου τόσα λεφτά έχουμε δώσει σε αυτό το άθλημα τα 120 ευρώ θα μας πειράξουν.
Θα εκτελωνιστεί αύριο και μάλλον Δευτέρα θα το πάρω.

Μάλιστα φτάσαμε να πληρώνουμε τελωνείο με το ζύγι.
Και με την ίδια λογική και το κουτί του σκέτο να πάρεις που έχει παρόμοιο βάρος θα πληρώσεις 120 ευρώ κερατιάτικα.
Αν πούμε ότι δεν μας διαβάζουν ! τότε σίγουρα έχει δωθεί εντολή πρόσφατη στους Τελωνειακούς χαρατσώστε όπου μπορείτε γιατί διαφορετικά θα σας φάει η "μαρμάγκα" σαν τους τεμπέληδες εφοριακούς.

Έτσι είναι παιδιά... ξαμολυθήκανε για χρήμα!

Δημήτρη εγώ λαμβάνω σήμερα, με το καλό να το λάβεις και σύ!

Μusicalicius περιμένουμε εντυπώσεις από τις μετατροπές!

Καλημέρα!
:tee:

Έτσι είναι παιδιά... ξαμολυθήκανε για χρήμα!

Δημήτρη εγώ λαμβάνω σήμερα, με το καλό να το λάβεις και σύ!

Μusicalicius περιμένουμε εντυπώσεις από τις μετατροπές!

Καλημέρα!
:tee:

Πάντα ξαμολυμένοι για το χρήμα ήταν - μιλάμε για τις ιδιωτικές εταιρίες μεταφορών.
Δεν υπήρχε περίπτωση να μην το ανοίξουν αν αναγράφεται τιμή πάνω από $40-50. Τον εκτελωνισμό τον κάνουν ιδιώτες επαγγελματίες και γι' αυτό το λόγο χρεώνουν επιπλέον των νόμιμων φόρων και τις "υπηρεσίες" τους.
Η μόνη λύση για να μη περάσει τελωνείο ή αν περάσει να σε χρεώσουν σχεδόν μόνο το φόρο (δηλαδή στην περίπτωση αυτή μόνο 20 ευρώ) είναι αποστολή μέσω ταχυδρομείου.

Μόλις έλαβα την απάντηση του κατασκευαστή (στείλτε μου πμ αν θέλετε να σας τη στείλω).
Απ´ότι φαίνεται, ίσως να έχει αλλάξει ο τρόπος εκτελωνισμού. Σύμφωνα με τον raindrop, ο άλλος φίλος από τη βόρεια ελλάδα θα λάβει το dac με απόδειξη για 43 αλλά θα πληρώσει και αυτός έξοδα τελωνείου.
Το ίδιο συνέβη και σε κάτι άλλο που παρήγγειλα.

υ.γ περιμένω mail όσων ενδιαφέρθηκαν (...) για το περιστατικό :HTEHETH63:

Να προσθέσω ότι από ένα σύνολο ηλεκτρονικών που έστειλε σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, μόνο τα 2 dac που ταξίδεψαν στην ελλάδα πλήρωσαν φόρο. :fahne90:

Επιπλέον σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ο φόρος τελωνείου του dac είναι 20 ευρώ αλλά το συνολικό ποσό διαμορφώνεται τελικά στα 121 ευρώ (!) λόγω " handling fee" - το οποίο χαρακτηρίζει (και σωστά) πολύ υψηλό (και αδικαιολόγητο)

......" please contact with your local DHL what is the handling fee for"....... (!)

......Honestly, if you complain why we don't marked it USD43.00 as like your, then I am willing to pay the EUR20.00 for custom (suppose this is not my duty and one customer marked USD239.00 from Finland he no need to pay custom either, right..!!) but why they need to charge for extre by DHL, our shipping agent also wonder about the unreasonable amount." ........ (!)

Συγγνώμη για τα 3 μηνύματά μου στη σειρά, αλλά πραγματικά προσπάθησα να βρω κάποια άκρη με το συγκεκριμένο περιστατικό.

Last edited:
Η εταιρίες χρεώνουν τεράστια ποσά για να κάνουν οι ίδιες τον εκτελωνισμό. Αν πας μόνος σου στο αεροδρόμιο θα ταλαιπωρηθείς μια ώρα από γραφείο σε γραφείο, αλλά τελικά θα πληρώσεις ελάχιστα πάνω από τους δασμούς (πχ ένσημα στο ταμείο των εκτελωνιστών για τη δουλειά που έκανες εσύ!).