Μια βραδιά με Wolfson

Μάλιστα φτάσαμε να πληρώνουμε τελωνείο με το ζύγι.
Και με την ίδια λογική και το κουτί του σκέτο να πάρεις που έχει παρόμοιο βάρος θα πληρώσεις 120 ευρώ κερατιάτικα.
Αν πούμε ότι δεν μας διαβάζουν ! τότε σίγουρα έχει δωθεί εντολή πρόσφατη στους Τελωνειακούς χαρατσώστε όπου μπορείτε γιατί διαφορετικά θα σας φάει η "μαρμάγκα" σαν τους τεμπέληδες εφοριακούς.

πήρε κανείς το κουτί αυτό σκέτο ?

Η εταιρίες χρεώνουν τεράστια ποσά για να κάνουν οι ίδιες τον εκτελωνισμό. Αν πας μόνος σου στο αεροδρόμιο θα ταλαιπωρηθείς μια ώρα από γραφείο σε γραφείο, αλλά τελικά θα πληρώσεις ελάχιστα πάνω από τους δασμούς (πχ ένσημα στο ταμείο των εκτελωνιστών για τη δουλειά που έκανες εσύ!).

γενικά η dhl πιάνει μαγουλάκια...

Η εταιρίες χρεώνουν τεράστια ποσά για να κάνουν οι ίδιες τον εκτελωνισμό. Αν πας μόνος σου στο αεροδρόμιο θα ταλαιπωρηθείς μια ώρα από γραφείο σε γραφείο, αλλά τελικά θα πληρώσεις ελάχιστα πάνω από τους δασμούς (πχ ένσημα στο ταμείο των εκτελωνιστών για τη δουλειά που έκανες εσύ!).

Το εχω κανει και με τους δυο τροπους.
Οταν πηγα απο εκει γλυτωσα μονο 50 ευρω.
Αλλα αμα βαλεις οτι παιρνεις αδεια απο την δουλεια σου και εκει τρεχεις περα δωθε , ισως τελικα συμφερει να πληρωσεις τα 50.
Τα 120 ευρω παντως ειναι γιατι υποκεινται στην κατηγορια "Ηλεκτρονικες συσκευες" και ειναι πανω κατω fixed το κοστολογιο.

Aν και νομίζω ότι είναι άσχετο με το θέμα μας, δηλαδή το πως παίζει το DAC θα σας γράψω με λίγα λόγια όσες πληροφορίες μάζεψα από την DHL σχετικά. Πιθανώς να είναι χρήσιμο για κάποιον πιθανό αγοραστή.

1) Ο Κινέζος (Raindrop_Hui) είχε αναγράψει αξία στο δέμα 90$, αντί 43$ όπως μου είχε βεβαιώσει (με e-mail το οποίο φυσικά έχω).

2) To τελωνείο κρατάει-ανοίγει δέματα που αναγράφουν αξία από 23Ε και πάνω. Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις (άγνωστο ποιές-μάλλον τυχαία) αφήνει να περάσουν παραπλήσιας, μεγαλύτερης αξίας δέματα. Προφανώς εδώ παίζει ρόλο το βάρος του δέματος, καθώς επίσης αν είναι ηλεκτρονική συσκευή ή κάτι άλλο.

3) Η DHL, στη περίπτωση κράτησης του δέματος στο τελωνείο, χρέωσε (άγνωστο γιατί) 45Ευρώ πρακτοριακά και εργατικά έξοδα.

4) Από αυτό το σημείο και έπειτα, η παραλαβή του δέματος μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Είτε από τον ίδιο τον παραλήπτη (σε αυτή τη περίπτωση θα πλήρωνα το φόρο κάπου 20Ε και τα 45Ε της DHL) από την DHL η οποία θα εντελώνιζε το δέμα και θα το έστελνε στο παραλήπτη (σε αυτή τη περίπτωση υπάρχει ένα έχτρα από τα προηγούμενα κόστος περίπου 55Ε).

Εννοείται ότι αν είχα χρόνο θα πήγαινα από εκεί, έτσι θα το παραλάμβανα με 65 Ευρώ αλλά και θα βίωνα επί τόπου τη διαδικασία για το μέλλον...

Οπότε αφού δεν μπορούσα να πάω, έκανα εξουσιοδότηση μέσω e-mail γίνεται, να το αναλάβει η DHL. To σύνολον λοιπόν, περίπου 120Ε.

Οι χρεώσεις όντως είναι υπερβολικές, συγκριτικά με την πραγματική αξία του δέματος πολύ δε περισσότερο με την αναγραφόμενη... Μάλιστα αυτήν την ξεπερνούν κατά 40%!!!

Η μεγαλύτερη πλάκα δε, είναι ότι η DHL έχει ήδη πληρωθεί για την αποστολή στο σπίτι του παραλήπτη και ξαναχρεώνει, από τη στιγμή που θα το εκτελωνίσει η ίδια... Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα από τα συμφραζόμενα με την υπάλληλο στο αεροδρόμιο...

Ο Κινέζος σαφώς ευθύνεται για την διαφορετική, από αυτή που συμφωνήθηκε, αναγραφή αξίας αλλά ακόμα και με την προσυμφωνημένη αξία δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι δεν θα το τσίμπαγαν στο τελωνείο.

Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι ακόμα και έτσι γλυτώνουμε κάποιους φόρους, οπότε το θεωρώ άδικο να του ζητήσω και τα ρέστα ή να του χαλάσω τις συστάσεις (οι οποίες είναι 100% θετικές...).

Η μόνη αρνητική εντύπωση που μένει γι' αυτόν, είναι ότι δεν έπραξε όπως συμφωνήθηκε για την αξία του δέματος... που και αυτό θα μπορούσε να μην υπάρχει/αναφερθεί, αν απαντούσε και στο δικό μου Ε-mail, στο οποίο του εξηγούσα όλα τα παραπάνω και τον ρωτούσα ποιός ήταν ο λόγος της διαφορετικής αναγραφόμενης αξίας...

Πιθανόν όμως να έχει καλή αιτιολογία και να μου απαντήσει σύντομα οπότε no hard feelings...

Aυτά! Ελπίζω να ενημέρωσα χωρίς να κούρασα και το βραδάκι να ακούσω και να ευχαριστηθώ το DACάκι...

Καλοριζικο και καλοακουστο να 'ναι!

Οσο για τον εκτελωνισμο εχω μια ερωτηση, ο κινεζος δε στελνει με απλο ταχυδρομειο η με EMS?

Καλοριζικο και καλοακουστο να 'ναι!

Οσο για τον εκτελωνισμο εχω μια ερωτηση, ο κινεζος δε στελνει με απλο ταχυδρομειο η με EMS?

Με πρόλαβες, αυτό ήθελα να ρωτήσω.
Γενικά για ό,τι έχω πάρει από ebay επιλέγω απλό ταχυδρομείο, γιατί με courier είναι σίγουρο ότι μπλέκεις με τελεωνεία ενώ με ταχυδρομείο υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να το γλιτώσεις (εγώ έως τώρα είχα 100% επιτυχια,μην με ματιάσω!).

Μετά από νέα επικοινωνία που είχα με τον raindrop, από εδώ και στο εξής θα στέλνει στην ελλάδα με EMS και όχι με DHL.

ορκίστηκε στο κοράνι?
γιατί αυτό το κουτάκι πολύ μου αρέσει γιά 30-40 ευρώ...

Άστο... γιατί τo κουτάκι ήρθε χτυπημένο στη πάνω αριστερή γωνία της πρόσοψης :flipout::flipout:

Καλά άμα πιάνουν οι κατάρες πρέπει η DHL να χρεωκοπήσει τη Δευτέρα...

Από την άλλη βέβαια βρήκα άλλο ένα λόγο για να ασχοληθώ με την εμφάνισή του... Πάμε φούλ για μαύρη πρόσοψη αλλά ντόπιο πράμα αυτή τη φορά!

Επί της ουσίας τώρα, δύο ώρες που παίζει είναι πολλά υποσχόμενο.
Έχει συνδεθεί με optical σε ένα παλιό Pioneer και με RCA του κιλού στον Densen.
Ήδη ο ήχος είναι πιο ανοιχτός και καθαρός ενώ υπάρχει και μικρή βελτίωση στη στεροφωνική εικόνα της μουσικής. Από χροιές όχι πολλά πράγματα ακόμα όντας άστρωτο.

Δεν γράφω άλλα προς το παρόν. Επόμενη κριτική μετά 2 εβδομάδες και σε σύγκριση με 2-3 ακόμα δημοφιλή DACs...

:ernaehrung004:

Last edited:
Re: Απάντηση: Μια βραδιά με Wolfson

Άστο... γιατί τo κουτάκι ήρθε χτυπημένο στη πάνω αριστερή γωνία της πρόσοψης :flipout::flipout:

Καλά άμα πιάνουν οι κατάρες πρέπει η DHL να χρεωκοπήσει τη Δευτέρα...

Από την άλλη βέβαια βρήκα άλλο ένα λόγο για να ασχοληθώ με την εμφάνισή του... Πάμε φούλ για μαύρη πρόσοψη αλλά ντόπιο πράμα αυτή τη φορά!

Επί της ουσίας τώρα, δύο ώρες που παίζει είναι πολλά υποσχόμενο.
Έχει συνδεθεί με optical σε ένα παλιό Pioneer και με RCA του κιλού στον Densen.
Ήδη ο ήχος είναι πιο ανοιχτός και καθαρός ενώ υπάρχει και μικρή βελτίωση στη στεροφωνική εικόνα της μουσικής. Από χροιές όχι πολλά πράγματα ακόμα όντας άστρωτο.

Δεν γράφω άλλα προς το παρόν. Επόμενη κριτική μετά 2 εβδομάδες και σε σύγκριση με 2-3 ακόμα δημοφιλή DACs...

:ernaehrung004:

Αστο να παίζει συνέχεια μην το κλείνεις για να στρώσει.
Μπορείς να κλείσεις τον ενισχυτή αλλά τα άλλα μην τα κλείνεις.
Βάλτου και μια καλή οπτική για να στρώνει και αυτή μαζί.
Καλή επιλογή στο τριαντάρη ευρώ και πάνω είναι η Supra Zac και η ATLAS.

Τσέκαρε και τη φάση να είναι σωστή

(και βγάλε και το interconnect του κιλού ) .......

στρώνει κι η οπτική?
with all due respect....
έλεος βρε παιδιά...

Eιδικά οι κρυσταλλικές δεν ακούγονται αν δεν στρώσουν.
Και είναι δύσκολο να βρεθούν στην Ελλάδα για αυτό του πρότεινα τις άλλες.
Ενας άλλος λόγος ήταν το κόστος για αυτό η πρόταση ήταν στο λογικό κόστος του 1/5 του Dac.

ένα ενδιαφέρον άρθρο για τις οπτικές ίνες :

http://www.gare.co.uk/technology_watch/fibre.htm

οι οπτικές δεν στρώνουν, τέλος. μεταφέρουν φως μέσα σε ένα υλικό που ονομάζεται glass silica - δηλαδή silica σε amorphous structure και δεν μεταφέρουν ύλη (σ.σ σωματίδια που απαρτίζουν την ύλη).

περισσότερα εδώ :

http://www.ks.uiuc.edu/Research/silica/

(πολύ καλά άρθρα τα παραπάνω, ρίξτε μια ματιά...)

.

Last edited:
Σε πρόσφατα αγορασμένη γυάλινη οπτική υπήρχε μέσα μια σελίδα του Αμερικάνου κατασκευαστή που πρότεινε να μην βγάλει ο νέος ιδιοκτήτης συμπέρασμα για τον ήχο της αν δεν περνούσαν πρώτα 200 ώρες χρήσης.
Kαι φυσικά οι optical fiber έχουν διαφορές μεταξύ τους ανάλογα με την χρήση.

Σε

1.πρόσφατα αγορασμένη γυάλινη οπτική υπήρχε μέσα μια σελίδα του Αμερικάνου κατασκευαστή που πρότεινε να μην βγάλει ο νέος ιδιοκτήτης συμπέρασμα για τον ήχο της αν δεν περνούσαν πρώτα 200 ώρες χρήσης.

2.Kαι φυσικά οι optical fiber έχουν διαφορές μεταξύ τους ανάλογα με την χρήση.

1. ναι?ποιος κατασκευαστής?μπορούμε να έχουμε και το κείμενο? :flipout:
2. ναι, και άλλα πολλά πράγματα έχουν διαφορές ανάλογα με την χρήση, αλλά αποτελούνται από το ίδιο υλικό .... (έχει κάποια σχέση αυτό με το "στρώσιμο" , κάποιο επιστημονικό δεδομένο που να στηρίζει τη θεωρία του στρωσίματος της οπτικής?)

οι οπτικές ίνες δεν στρώνουν, δεν υπάρχει κάποια χημική μεταβολή στη μάζα τους ή κάτι που να αλλάζει προς το καλύτερο την ικανότητά τους στη μεταφορά του φωτός (ανά μονάδα μήκους)
(σίγουρα πολυμερίζονται με τον χρόνο αλλά δεν είναι βελτίωση αυτό...)

καλό βράδυ και καλή.... φώτιση

Last edited: