Μια βραδιά με Wolfson

Σε ευχαριστώ πολύ Domiemic.
Είναι σημαντικό για μένα τα παραπάνω να γράφονται από ένα μέλος με τέτοια μουσική παιδεία, σαν τη δική σου.
-καλή επιτυχία αύριο στο Μέγαρο! :)

..Απο ο,τι βλέπω το Apollo φοράει ακριβώς το ίδιο chip WM8740... οπότε υποθέτω οτι το DAC (με τα 4 WM8740) θα προχωρήσει ένα βημα παραπέρα την ήδη καλή (για τα λεφτά της) "συνταγή"...
Τι λέτε;

Αν έχει κανεις κάποιο σχόλιο ...

Πολύ μουσικό CD το REGA Apollo που φοράει δύο συνολικά WM8740.
Πρέπει όμως να υπερέχει σε λεπτομέρεια το Wolfson Dac.

Τελικά το DAC παίζει πολύ καλά!
Είχα την ευκαιρία να το ακουσω για λίγο δυστυχώς στο συστημά μου... στην ουσία ήταν σαν να "πουσαρε" τις όποιες αρετες του Apollo... δεδομένου του κόστους του μάλλον αξίζει και με το παραπάνω!!!!!!

Ηλία - Γιώργο merci!

Πράγματι ήταν μια νίκη στα σημεία απέναντι στο "αδελφό" CD Player που παίζει με τον ίδιο αλγόριθμο και συνεπώς έχουν τον ίδιο ηχητικό χαρακτήρα.
Φταίει ο παλαβός Κινέζος που έχει πουσάρει το Dac του μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο.
Προσωπικά πιστεύω ότι το Rega Apollo είναι πολύ καλό σαν CD Player και σίγουρα είναι αδικημένο στη Ελλάδα.Δεν το υποστήριζε ανάλογο ο αντιπρόσωπος και δεν το βοήθησε η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας.

To σύστημα της δοκιμής εκτός από μουσικότητα,ροή και ταχύτητα ήταν και αποκαλυπτικότατο και οι διαφορές φάνηκαν αμέσως.

Complimenti στον ιδιοκτήτη του που σίγουρα ξέρει να ακούει και γνωρίζει τι είναι αυτό που ακούει.

Last edited:
Για την ακρόαση, τα είπαν όλα οι παραπάνω :devil-smiley-029:
Πολύ αξιόλογο σύστημα με ανάλυση, μουσικότητα και χροιές. Δεδομένου μάλιστα του χώρου, το ηχητικό αποτέλεσμα ξεπερνά κάθε προσδοκία.
Σε έργα όπερας και γενικότερα σε φωνητικά δίνει... ρέστα (γιατί άραγε?? )

Εύχομαι να μη χαθούμε Μιχάλη και τα πούμε πάλι μετά από μερικά χρόνια...:Banane0:

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και την ακρόαση (και τις...φράουλες)

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ παίδες...
Ε αυτή την φορά να το κάνουμε σε μηνες όχι σε χρόνια όπως την προηγούμενη :)... !!!

Αν τελικά το πάρω... πρέπει να ακουσουμε και απο το media player!!!!

Για τι πράγμα;... αν δεν γινομαι αδιάκριτος...

Πάντως στο πιο πάνω link δεν βγάζει ως επιλογή αποστολή στην Ελλάδα... (μόνο Αυστρ. Καναδα, Αμερικη, Γερμανια, Αγγλία, Ιαπωνια)

Για τι πράγμα;... αν δεν γινομαι αδιάκριτος...

Πάντως στο πιο πάνω link δεν βγάζει ως επιλογή αποστολή στην Ελλάδα... (μόνο Αυστρ. Καναδα, Αμερικη, Γερμανια, Αγγλία, Ιαπωνια)

Μαλλον για να το ακουσω.

Μαλλον για να το ακουσω.

Μάλλον..... θα το ακούσεις ! :ears:

@Domiemic: Για τα μεταφορικά, σημειώστε στο ανάλογο κουτάκι 55 δολλάρια και θα το λάβετε κανονικά.

Απάντηση: Re: Μια βραδιά με Wolfson

...
Πολύ αξιόλογο σύστημα με ανάλυση, μουσικότητα και χροιές. Δεδομένου μάλιστα του χώρου, το ηχητικό αποτέλεσμα ξεπερνά κάθε προσδοκία.
Σε έργα όπερας και γενικότερα σε φωνητικά δίνει... ρέστα
...

1) Nα υποθέσω ότι κάτι V-Dac, C.A. DacMagic τα έχει για πρωινό?
2) Kάποια σύγκριση με Βenchmark, βουβάλια...?
Με ενδιαφέρει πολύ αυτό που γράφτηκε παραπάνω για τη μουσικότητα, τις χροιές και τα φωνητικά...

3) Το έχετε δοκιμάσει σε mp3/wav/flac από Media Player...? Ο ήχος είναι αισθητά συμπιεσμένος ή ακούγεται περισσότερο "αναλογικός".
4) Πως τα πάει με υποδυέστερες ηχογραφήσεις - ειδικά αυτές που περιέχουν φύσημα?
5) Η πρόσοψη είναι αλουμίνιο φαντάζομαι. Αποσπάται? Πέρνει βάψιμο?

Sorry για τις πολλές ερωτήσεις - φαίνεται πολύ καλό για τα λεφτά του και ενδιαφέρομαι...

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Μια βραδιά με Wolfson

1) Nα υποθέσω ότι κάτι V-Dac, C.A. DacMagic τα έχει για πρωινό?
2) Kάποια σύγκριση με Βenchmark, βουβάλια...?
Με ενδιαφέρει πολύ αυτό που γράφτηκε παραπάνω για τη μουσικότητα, τις χροιές και τα φωνητικά...

3) Το έχετε δοκιμάσει σε mp3/wav/flac από Media Player...? Ο ήχος είναι αισθητά συμπιεσμένος ή ακούγεται περισσότερο "αναλογικός".
4) Πως τα πάει με υποδυέστερες ηχογραφήσεις - ειδικά αυτές που περιέχουν φύσημα?
5) Η πρόσοψη είναι αλουμίνιο φαντάζομαι. Αποσπάται? Πέρνει βάψιμο?

Sorry για τις πολλές ερωτήσεις - φαίνεται πολύ καλό για τα λεφτά του και ενδιαφέρομαι...

Επειδή ο αγαπητός Analize it μιλούσε για το συστημά μου επέτρεψέ μου να δώσω μια απάντηση...

1&2) Δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν τα έχω ακουσει συγκριτικά ... ουτως ή άλλως όμως χαρακτηρισμοί όπως "τα έχει για πρωινό" μου φαίνονται κάπως υπερβολικοι... σίγουρα μπορεί (μπορεί ξαναλέω μιας και δεν έχω ακουσει τις άλλες) να κερδίζει στα σημεία, κυρίως σε σχέση με τις συσκευες της ίδιας κατηγορίας τιμής, αλλά αν οι άλλες συσκευες ήταν για τα "μπάζα" δεν θα γινόταν τόσος ντόρος με την πάρτη τους... Εντάξει απο την άλλη το DACάκι το πουλάει ένας άγνωστος κινέζος οπότε είναι λογικό να μην είναι τόσο διαδεδομένο!
Πάντως δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος απο την αγορά του!
Τέλος για να πενέψω λίγο και το "σπίτι" μου η "μουσικότητα οι χροιές και τα φωνητικά" υπήρχαν σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό στο συστημα και προ του DAC... απλά με αυτό πήγανε λίγο εως πολύ παραπέρα!!

3) Το έχω δοκιμάσει με mp3/wav/flac (οχι ΗD) αλλά όχι με M.Player. Απο τον υπολογιστή μόνο. Μέσω της usb τίποτα το ιδιαίτερο! Με Τoslink συνδεση όπως (με μετατροπέα usb to Toslink την ProdigyCube) όλα τα αρχεία απο τον υπολογιστή έπαιξαν πολύ καλύτερα... mp3 έχω μόνο απο 192kbps και πάνω, για χαμηλότερα bit rate δεν ξέρω...

4) Φαντάζομαι έχει να κάνειμε την ηχογράφηση... το οτι μια ηχογράφηση έχει φυσημα δεν σημαίνει για μένα οτι είναι κακή... Μάλιστα μια απο τις καλύτερες ηχογραφήσεις που έχω (του 195κάτι) έχει αρκετό φυσημα το οποίο δεν με ενοχλέι καθόλου.

5) Η πρόσοψη ειναι απο αλουμίνιο. Δεν ξέρω αν αποσπάται αλλά γιατί να την βάψεις;... υπάρχει και σε μαύρο! Δεν ξερω αν είναι διαθέσιμο βεβαια!

Αυτά!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μια βραδιά με Wolfson

Επειδή ο αγαπητός Analize it μιλούσε για το συστημά μου επέτρεψέ μου να δώσω μια απάντηση...
...

:2thumb22sup::worshippy:

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου.

Το προορίζω να παίξει από δύο πηγές. Ένα Οppo BD83 και ένα Μedia Player HDX-1000.
Tα mp3 θα είναι 320άρια αλλά το πιθανότερο είναι να παίζει κατα κανόνα wav και flac. Mε οπτική θα πέρνει σήμα και θα δίνει με RCA στον Densen B110.

Eίμαι ήδη αρκετά ευχαριστημένος όσον αφορά το Oppo και με δεδομένη την αναβάθμισή του σε SE δεν πολυκαίγομαι. Στη πραγματικότητα αποφεύγω τα κουτάκια στο ρακ σαν το διάολο το λιβάνι. Για το ΗDX όμως δεν υπάρχει άλλη λύση...

Το Σαββάτο δοκιμάσαμε με φίλο το Benmchmark και ήταν πολύ αξιόλογο! Αλλά... παρέμεινα με μια ιδέα συμπίεσης - αρκετά ενοχλητικής θα έλεγα όσον αφορά τα mp3. O ήχος του ήταν και κάπως σκληρός για τα γούστα μου.
Με το Oppo βέβαια κένταγε... πραγματικά πολύ καλό τελικό αποτέλεσμα.

Ψάχνω κάτι σαν αυτό που περιγράφετε (χροιές-φωνητικά-στρογγύλεμα στις υψηλές) και βέβαια αν υπάρξει βελτίωση στη στερεοφωνική εικόνα και "καθαρίσει" ο ήχος ακόμη περισσότερο δεν θα με χάλαγε...

Κάτι μου λέει από τις περιγραφές σας ότι είναι κοντά σε αυτό που ψάχνω, μιας και δεν θέλω και να ξοδευτώ...

Αν θα κάνετε κάποια στιγμή ένα συγκριτικό ρίξτε ένα pm θα σας ήμουν υπόχρεος.

ΥΓ1 Mε το "τα έχει για πρωινό" και καθ' υπερβολή, εννοώ αν το ακούσατε για καλύτερο. Φυσικά δεν υποτιμώ τα άλλα δύο αφού δεν τα έχω ακούσει καν και παραμένουν υποψήφια.

ΥΓ2. Δεν γνώριζα ότι βγαίνει και σε μαύρο. Από ένα μικρό search στο γούγλη δεν το πέτυχα!!! Ακόμα καλύτερα λοιπόν γιατί έχω μια κλίση στα μαύρα...:Banane0:

"στρογγύλεμα" στις ψηλές δεν θα έλεγα οτι το χαρακτηρίζει...
Ουτε επιθετικότητα βεβαια...