Δεν σου κάνει εντύπωση, Αλέξη, ότι ένα τέτοιο δυνατό διαδικτυακό ρεύμα έχει περάσει απαρατήρητο από Μ.Μ.Ε. και την οικονομική κοινότητα?? Δεν σου κάνει εντύπωση ότι δεν έχει γίνει ούτε μια συζήτηση από τους ''κορυφαίους'' δημοσιογράφους?? Δεν σου κάνει εντύπωση ότι περί της λειτουργίας του οικονομικού συστήματος επιβεβαιώνεται 1000%?? Γιατί δεν βγαίνουν οι οικονομολόγοι να μας πουν ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα? Γιατί δεν βγαίνουν να πουν ότι το Zeitgeist είναι ένα παραμύθι για μικρά παιδιά και οι οικονομικές του αναλύσεις αρλούμπες??
Ποιες συνωμοσίες, Αλέξη μου?? Ο καιρός των συνωμοσιών έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Τώρα πια μας τα λένε φόρα παρτίδα:
''Ξέρεις μεγάλε, αύριο δεν θα έχεις δουλειά γιατί 2 τράπεζες αποφάσισαν να βγάλουν φράγκα παίζοντας στην πλάτη μιας χώρας....ξέρεις, από αύριο δεν θα μπορείς να ταΐσεις την οικογένειά σου διότι η Wall Street αποφάσισε να πατήσει delete στο διεθνές πληκτρολόγιό της.....ξέρεις, από αύριο δεν έχεις μέλλον σαν άνθρωπος και σαν χώρα διότι δεν προβλέπεσαι στον ισολογισμό της Εταιροκρατίας μας...''
Ποια συνωμοσία?? Έρχονται να μας ''σώσουν'' οι ίδιοι που έσπειραν την ανύπαρκτη οικονομική κρίση διότι είναι ο καιρός του tight money. Φθάσαμε στο σημείο μ' ένα τηλέφωνο και μια εντολή να παραλύουν ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία πιστοί στα δόγματα της Παγκοσμιοποίησης. Δεν χρειάζεται καν ν' αγιάσουν τα μέσα. Τα μέσα θεοποιήθηκαν και ουδείς μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο διάβα τους. Όλο αυτό το διάστημα σηκωνόμασταν από τα κρεββάτια μας και αντί να πούμε καλημέρα στους δικούς μας, ρωτάγαμε ''τι κάνουν τα spreads''??
Ποια συνωμοσία και μυστικές δυνάμεις?? Δυστυχώς, το ρεύμα της εποχής είναι ''ο σώζων εαυτόν, σωθήτω''....έχεις την εντύπωση ότι μετά απ' όλα αυτά που αποκαλύπτει το ντοκυμανταίρ χρειάζεται να βάλω πάνω μου κάποιο από τα ταμπελάκια που ανέφερες παραπάνω (αριστερός, αντικαπιταλιστής, αντιθρησκευόμενος)?? Έχεις την εντύπωση ότι μπορώ να κολλήσω στο κατά πόσο η ιστορία του Μίθρα ομοιάζει με του Χριστού?? Δεν έχω ανάγκη το zeitgeist να με οδηγήσει στην αθεΐα ή την πίστη.
Έχω, όμως, απαίτηση από τους κρατούντες να βγουν και να διαψεύσουν τη λειτουργία του οικονομικού μας συστήματος που αποφασίζει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει.....