Μια ερώτηση που με τυρανάει χρόνια...

stelvo

New member
5 November 2013
50
Καλησπέρα σε όλους!

Πριν κάποια χρόνια αγόρασα ένα σύστημα το οποίο αποτεελιεται απο ηχεια Wharfedale Diamond 9.6 και ενισχυτή NAD C 352. Ο συνδυασμός αυτός αποδίδει ήχο φλατ τελειως μονο με μεσαιες (σκετη απογοητευση) και αναγκάστηκα να του βαλω equaliser yamaha eq-70 που ειχα απο παλια για να ακουστει ικανοποιητικά.

Αναρωτιεμαι τι δεν πηγε καλά...Το ηχείο είναι καταπληκτικό και οι υποψίες μου πανε στον ενισχυτη.

Προσφατα δε αγορασα εναν yamaha as 300 τον οποιο εβαλα σε ενα ζευγαρι Wharfedale Modus εκπληκτικα αποτελεσματα!!

Θελω να αλλαξω τον NAD και θα εκτιμουσα ιδαιτερως μια συμβουλή!

Ευχαριστώ εκ των προτερων.

Τα ηχεια εχουν καλα μεσαια και μπασα και υστερουν απο πριμα.
Η σειρα as της yamaha ειναι λιγο τονισμενοι στα πριμα ενω οι nad ειναι πιο φλατ και ισως δυνατοι στο μπασο.
Οποτε ο yamaha βοηθησε το ηχειο στις υψηλες συχνοτητες.
Απλα ειναι κακος συνδιασμος ηχειου και ενισχυτη, αυτο πιστευω εγω.

Στη θεση σου θα αλλαζα ηχεια και οχι τον nad

Αγαπητε Στρατο, τα ηχεία WHAREFEDALE DIAMOND έχουν εξαιρετικά πριμα! Τα δουλευω με πηγη 24bit/48Hz και ειναι εκπληκτικά - παντα με το eq. Αρα εχω αποδειξει οτι παιζουν άριστα με τον ένα ή τον αλλο τρόπο. Μολις βεγει το eq... παιρνω ηχο απο ραδιοφωνακι

Ο AS 300 με MODUS (το 2ο συστημα μου)ειναι ενα πολυ φθηνοτερο συστημα που παιζει αριστα!

Τι να πω...Μήπως παίζει ρόλο αυτο το θεμα με τις ομικές αντιστάσεις;

Last edited:
Θα μας πεις και δυο λόγια για την τοποθέτηση;
Ίσως εκεί να ειναι το λάθος.

Re: Απάντηση: Μια ερώτηση που με τυρανάει χρόνια...

Καλημέρα σε όλους!

Αν ο προενισυχτής του NAD είναι off πως θα το διαπιστώσω;

Η τοποθέτηση δεν είναι η καλύτερη δυνατή: Ο χώρος έχει εμπόδια αλλά μεγάλο εμβαδο. Σε κάθε περίπτωση, για την ιδια τοποθετηση, έχω τεραστια διαφορά βαζοντας το equaliser. Αρα καλό ήχο παίρνω αλλά με υποβοηθηση. Δεν θεωρώ ότι είναι θέμα ακουστικης χωρου. Εχω ισοπεδωση συχνοτητων! Υπαρχει καποιου ειδους ασυμβατότητα ή κατι αλλο. Μήπως απαιτείται ισχυρότερη ενισχυση; Τα ηχεία είναι απαιτητικά. Πριν το Nad ειχα δοκιμασει (μικροτερο) Harmann Kardon με ακομη πιο απελπιστικα αποτελεσματα.

Ειμαι φανατικός μουσικόφιλος (από πολυφωνικές συνθέσεις του 9ου αιώνα μΧ. έως Morton Feldman kai John Cage) και με ενοχλει ιδαιτερως το αποτελεσμα. Με εχει φοβίσει δε για καθε νεα αγορά!

Last edited:
Η πηγη σου???

Θεωρω αυτονοητο, οτι εχεις ελεγξει την πολικοτητα των ηχειων!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλημέρα σε όλους!

Αν ο προενισυχτής του NAD είναι off πως θα το διαπιστώσω;

Κοιτα πισω αν ειναι ενωμενο το pre out με το main in.
Η πατα απο μπροστα το tone defeat, αφου εχεις χαμηλωσει ΠΟΛΥ το volume και εχεις βαλει σχεδον στο τερμα τα μπασα και τα πριμα.
Αν ο ηχος δεν αλλαζει οταν το πατας και το "ξεπατας" δεν δουλευει ο προ σου.

CD της NAD αναλογης ποιότητας με τον ενισχυτη το οποιο εχω αποσυρει και έχω dock της ιδιας εταιρειας με ipod touch.

Στην πολικότητα με πιανεις αδιαβαστο. Δεν θέλω να γινω κουραστικός, αλλα και παλι αν υπάρχει οποιοσδήποτε σφαλμα/αστοχία πως διορθωνεται δια μαγειας με το εκουαλαιζερ;

πως μπορω να ελεγξω την πολικότητα;

Ευχαριστώ! Θα το ελέγξω.

Το συν απο την εξοδο των ηχειων του ενισχητη, στο συν πανω στα ηχεια και το πλην το ιδιο (ΚΑΙ στα δυο ηχεια το ιδιο!!).
Αν με το eq του "αλλαζεις τα φωτα" στα μπασα και στα πριμα....ε κατι διορθωνει:flipout:

Last edited:
προενισχυση ελεγχηθηκε λκαι λειτουργει - όπως το φανταζόμουν.

Οταν λεμε οτι υπάρχει ασυμαβτοτητα ηχείων ενισχυτή τι τελος παντων εννοούμε; Μήπως απλως συμβαινει αυτο; Πρόκειται δηλαδή για καλές μοναδες και κακο δίδυμο;

Δυνατότερο μηάνημα μηπως διέγειρε τα ηχεία καλύτερα; Λεφτα υπάρχουν (lol) μην την ξαναπατησω φοβαμαι και τρεχω για υατά και έχουμε και δουλιές...

Αν με το eq του "αλλαζεις τα φωτα" στα μπασα και στα πριμα....ε κατι διορθωνει

αυτο ακριβώς συμβαίνει!!!

Ενα ακριβό/ χοντρό/διπλο καλώδιο του οποίου δεν θυμάμαι μάρκα ή χαρακτηριστικά. το επέλεξα γνωρίζοντας τη σημασία τους. Η απόσταση των ηχείων είναι περίπου 4 μετρα. Το σαλόνι είναι εμβαδού περίπου 100 τ.μ. Δεν υπάρχουν κουρτίνες και στη πλευρα μια τεραστια τζαμαρια όσο ένας πολύ μεγαλος τοιχος.

Αγαπητε Στρατο, τα ηχεία WHAREFEDALE DIAMOND έχουν εξαιρετικά πριμα! Τα δουλευω με πηγη 24bit/48Hz και ειναι εκπληκτικά - παντα με το eq. Αρα εχω αποδειξει οτι παιζουν άριστα με τον ένα ή τον αλλο τρόπο. Μολις βεγει το eq... παιρνω ηχο απο ραδιοφωνακι

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, είναι σαν να μας λες έχω 2 μετρά ύψος αλλά με 25 πόντους τακούνι. :p θα πρέπει αποδείξεις στον εαυτό σου πρωτίστως ότι τα άκουσες να παίζουν εξαιρετικά δίχως equalizer και μετά θα ψάξεις το πώς και το γιατί.

Ενα ακριβό/ χοντρό/διπλο καλώδιο του οποίου δεν θυμάμαι μάρκα ή χαρακτηριστικά. το επέλεξα γνωρίζοντας τη σημασία τους. Η απόσταση των ηχείων είναι περίπου 4 μετρα. Το σαλόνι είναι εμβαδού περίπου 100 τ.μ. Δεν υπάρχουν κουρτίνες και στη πλευρα μια τεραστια τζαμαρια όσο ένας πολύ μεγαλος τοιχος.[/QUOTE]

:speechless-smiley-0

OK ...αρα απο καλωδιο εισαι καλυμμενος.
Ριξε τωρα και μια ματια ,σε αυτο που σου ειπα.
Αν υποθεσουμε οτι το καλωδιο σου εχει δυο χρωματα (ολα εχουν καποιο σημαδι για να ξεχωριζουν οι δυο αγωγοι) το ενα χρωμα πρεπει να ξεκιναει απο το + του ενισχυτη και να πηγαινει στο + του ηχειου...το αλλο χρωμα απο το - του ενισχυτη στο - του ηχειου.
ΑΚΡΙΒΩΣ τι ιδιο πρεπει να κανεις και για το αλλο καναλι.

Εχω πανω απο 25 χρονια στο αθλημα ,εκανα το λαθος στα ηχεια μου και απορουσα για τους τενεκεδες που ακουγα:flipout:

τα καλωδια εχουν το ιδιο χρωμα και για τουσ 2 πολους - θα κυτταξω να δω σημαδι που τους ξεχωριζει!

αυτο με τα 25 χρονια με ανακουφισε! Αλλα βρε παιδί μου και απο το μαγαζι που τα αγορασα και έκανα θεμα δεν θα έπρεπε να μου τα πουν αυτα; τεσπα...

Κουιζ της ημερας: Ποιο ειναι το θετικο και πιο το αρνητικο σκελος καλωδιου;

FORTUNE CABLE GENERAL SERIES 14 AWG

ΕΧΩ ΦΩΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΤΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΕΔΩ - ΖΗΤΑΕΙ URL

Καλησπέρα,

διευκρίνησε μου κάτι:

όταν συνδέεις την eq συσκευή, ο ηχος γίνετε αμέσως καλύτερος όταν τα ρυθμιστικά είναι σε flat θέση ή πρέξει να παίξεις με αυτά ώστε να σου αρέσει αυτό που ακούς?

Κάπου έγραψες ότι παίζει και ένας AS300. Δοκίμασες με αυτόν τα diamond στο σαλόνι σου?

Δες επίσης και την συνδεσμολογία των καλωδίων. Επειδή άλλες συσυκευές αναγράφουν από πίσω R/L, άλλες +/- ενώ τα καλώδια έχουν συνήθως έναν κοκκινο πόλο (ή κάποιο σημάδι) κάνε μια θεώρηση πχ right, συν και κοκκινο (ή σημάδι) πάνε μαζί και δες οτι όλα ειναι σωστά.

Καλησπέαρ Κώστα,

ο ηχος βελτιωνεται με κοιλη καμπυλη συχνοτητων - ενισχυμενα μπασα και πριμα οχι φλατ αλλα οχι και στο μεγιστο της κάθε οκταβας.

το 300 το δοκιμασα - πολυ χαμηλη ισχυς τοσο που το ξεσυνδεσα αμεσως πριν διαπιστωσω την ποιοτητα του ηχου!

μενουν τα καλωδια που δεν εχουν διαφορετικο χρωμα παρα μονο στο ένα απο τα δυο ένα σημαδι τετοιο: > > >

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, είναι σαν να μας λες έχω 2 μετρά ύψος αλλά με 25 πόντους τακούνι. :p θα πρέπει αποδείξεις στον εαυτό σου πρωτίστως ότι τα άκουσες να παίζουν εξαιρετικά δίχως equalizer και μετά θα ψάξεις το πώς και το γιατί.

Οκ, αλλα...αφου ακουω το αποτελεσμα;, Με τον ένα ή αλλο τρόπο, αποδιδουν τις συχνότητες. αλλωστε τωρα που το θυμαμαι, στην ακρόαση στο μαγαζι που τα πηρα παιζαν αψογα ανευ εκουαλαιζερ - όπως συμβαίνει σε καθε φυσιολογική περίπτωση!

Ενα ακριβό/ χοντρό/διπλο καλώδιο του οποίου δεν θυμάμαι μάρκα ή χαρακτηριστικά. το επέλεξα γνωρίζοντας τη σημασία τους. Η απόσταση των ηχείων είναι περίπου 4 μετρα. Το σαλόνι είναι εμβαδού περίπου 100 τ.μ. Δεν υπάρχουν κουρτίνες και στη πλευρα μια τεραστια τζαμαρια όσο ένας πολύ μεγαλος τοιχος.[/QUOTE]

:speechless-smiley-0

Ο χωρος ειναι δεδομενος - αλλαγες σημαίνουν διαζυγιο...

ανεβασε το σε κανενα postimage και πετα το url

και που ειναι το postimage button? (Completely ignorant!!!!) lol

Λοιπόν, για να μην γινομαι κουραστικός το μήνυμα ελλήφθει και ευχαριστώ πολύ! (για την ενισχυση δεν μου ειπε κανεις ομως και ανησυχώ - μήπως κατι ισχυρότερο θα ηταν καλύτερο;

Αν δεν είναι τα καλώδια...πάμε για άλλα μηχανακια. Τα ηχεία πάντως δεν τα αλλάζω. Ειναι απο τις πιο τιμιες αγορες στα λεφτα τους.

Καλησπέρα,

διευκρίνησε μου κάτι:

όταν συνδέεις την eq συσκευή, ο ηχος γίνετε αμέσως καλύτερος όταν τα ρυθμιστικά είναι σε flat θέση ή πρέξει να παίξεις με αυτά ώστε να σου αρέσει αυτό που ακούς?

Κάπου έγραψες ότι παίζει και ένας AS300. Δοκίμασες με αυτόν τα diamond στο σαλόνι σου?

Δες επίσης και την συνδεσμολογία των καλωδίων. Επειδή άλλες συσυκευές αναγράφουν από πίσω R/L, άλλες +/- ενώ τα καλώδια έχουν συνήθως έναν κοκκινο πόλο (ή κάποιο σημάδι) κάνε μια θεώρηση πχ right, συν και κοκκινο (ή σημάδι) πάνε μαζί και δες οτι όλα ειναι σωστά.

τι θα σημαινε αν ο ηχος βελτιωνοταν με φλατ ρυθμιστικα;