Μια ερώτηση που με τυρανάει χρόνια...

Re: Απάντηση: Μια ερώτηση που με τυρανάει χρόνια...

Συμβουλή προς έχοντες και κατέχοντες eq.
Στείλτε τα στην ανακύκλωση,ακόμα και αν είνα flat,τη ζημιά την κάνουν

επέτρεψέ μου: ζημιά δεν κάνουν.
Πολλές φορές μπορεί να είναι χρήσιμα έως απαραίτητα.
Το θέμα είναι:
1. να είναι "αόρατα" στο σύστημα όταν είναι στο bypass
2. να ξέρεις να τα χρησιμοποιείς: κοινώς να έχεις τόσο εμπειρο αυτί ώστε να γνωρίζεις που πρέπει να επέμβεις και τόσο έμπειρο χέρι ώστε να πατήσεις τα κατάλληλα κουμπιά.

Για επαγγελματική χρήση το καταλαβαίνω,για ποιοτική μουσική απαράδεκτο,δεν παύει να είναι ένα είδος φίλτρου,με ότι αυτό συνεπάγεται

Το eq δεν επηρεάζει την αυθεντική ηχογράφηση? υπάρχει σωστή και λάθος ρύθμιση? νομίζω ότι όσο το πειράζεις αλλοιώνεις την έγγραφη στο δίσκο.

Στην ανακυκλωση πρεπει να πανε καποιοι ηχοληπτες, κι οχι τα EQ!

Το eq δεν επηρεάζει την αυθεντική ηχογράφηση? υπάρχει σωστή και λάθος ρύθμιση? νομίζω ότι όσο το πειράζεις αλλοιώνεις την έγγραφη στο δίσκο.

@toliskot...
η απάντησή στο ερώτημά σου είναι πιό πάνω....

Το eq μπορει να ειναι όσο επιζήμιο ειναι ένα κακο καλώδιο,μια κακή σύνδεση κλπ.
Λιγότερο επιζήμιο όμως από έναν κακο χώρο και στα σωστά χέρια ωφέλιμο.

Αυτο που δεν ξέρουμε και ειναι βασικό:
Στα ποσά μέτρα ειναι η θέση ακρόασης;

Ωχ! Εχω προκαλέσει τον Α' παγκοσμιο πολεμο των ισοσταθμιστων!

Η θέση ακρόασης είναι ειναι στα 3 μετρα.

Για οσους παρατηρουν τον υποτιθεμενο εθισμο στα πριμα: Κύριοι: Τα ακούσματα μου εχουν τεραστιο ευρος. Οπως ειπα και καπου πιο πριν ξεκινουν απο την μονοφωνική μουσική του 9ου αιωνα, πανε στον μεσαιωνα, ερχονται στο μπαροκ, 20ος αιωνας με μινιμαλ συνθετες, και ακολουθουν Tangerine Dream, Popol Vuh κλπ. κλπ. Ξερω πολυ καλά πως ακουγεται ενα πιατινι, ένα τσελο, ενα τσεμπαλο, ενα πιανοφορτε, ενα ομποε και ουτ καθ' εξης. Εικαζω οτι πολλοί δεν ειχαν την ευκαιρία να ακουσουν ζωντανα ενα π.χ. τσεμπαλο του 17ου αιωνα. Η δε συλλογή μου σε CD φτανει τα 4500 κομματια plus 2 iMac με περιπου 2000 τιτλους στα 24/192 ή 24/88 ή 24/96.

Αρα μαλλον κατι γνωριζω απο τον πραγματικό ηχο.

Οταν λεω λοιπον οτι δεν λαμβανω υψηλες, δεν λαμβανω! Εχω σαφή προτιμηση οχ ι στα πριμα αλλα στην παργματική εικόνα. Ενα πιατινι εχει συγκεριμενες συχχότητες. Αυτες τις συχνοτητες για τα χρήματα που εδωσα, δεν τις παιρνω. Η υποβοήθηση φέρνει το απαοτελεσμα λιγο σε πιο ανεκτα ορια. Δεκανικι ειναι αλλά τοσ υστημα ομως ειναι κουτσο! Μην βριζουμε το δεκανικι!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καπου δε, αναφερεται οτι αλλοιωνεται η εγγαφή του δισκου. Και ποιος ειπε οτι η εγγραφή αυτή ειναι η αυθεντική; Στο τυπικο cd παιρνεις απο 400-900 με 1000 kbps στις καλυτερες των περιπτωσεων.

Σε συμφωνική μουσική, 700-800 kbps που δινει ενα FLAC αρχειο είναι κατω απο το στειχειωδες. Δεν ακους ορχήστρα αλλα ενα σχετικά ακαθοριστο μουντο συνολο. Για κουαρτετα μπορει να ειναι ικανοποιητικό, για ροκ μια χαρα, για ελληνικά τραγουδια τέλειο!

Για να το συγκρίνουμε με τη studio master εγγραφή όπου το αποτελεσμα ειναι (24 χ 88(ή 96ή 192) χ 2 καναλια) kbps...

Last edited:
Αφού βολεύτηκες και ακούς αυτό που θες με το Eq,τι τρώγεσαι να χαλάσεις τα λεφτάκια σου?
Δεν θυμάμαι αν δοκίμασες τον ενισχυτή σου με άλλο ζευγάρι ηχεία.
Αν όχι,κάντο.
Αν και με τα άλλα ηχεία έχεις το ίδιο αποτέλεσμα,ή τον κρατάς και ακούς με το Eq ή αγοράζεις έναν καινούριο ενισχυτή.
Όπως έγραψες στο τελευταίο μήνυμά σου,γνωρίζεις από ακούσματα,τονικότητα κτλ,οπότε το ποιο είναι σωστό και κυρίως ευχάριστο άκουσμα για σένα,δεν θα στο υποδείξει κανείς.
Το θέμα είναι να ρυθμίζεις το σύστημά σου με τέτοιο τρόπο που να απολαμβάνεις εσύ τη μουσική που ακούς και όχι για να αρέσει σε εμάς.
Αν αυτό στο προσφέρει το EQ,κράτα το και απόλαυσε τα cd σου.

Αφού βολεύτηκες και ακούς αυτό που θες με το Eq,τι τρώγεσαι να χαλάσεις τα λεφτάκια σου?
Δεν θυμάμαι αν δοκίμασες τον ενισχυτή σου με άλλο ζευγάρι ηχεία.
Αν όχι,κάντο.
Αν και με τα άλλα ηχεία έχεις το ίδιο αποτέλεσμα,ή τον κρατάς και ακούς με το Eq ή αγοράζεις έναν καινούριο ενισχυτή.
Όπως έγραψες στο τελευταίο μήνυμά σου,γνωρίζεις από ακούσματα,τονικότητα κτλ,οπότε το ποιο είναι σωστό και κυρίως ευχάριστο άκουσμα για σένα,δεν θα στο υποδείξει κανείς.
Το θέμα είναι να ρυθμίζεις το σύστημά σου με τέτοιο τρόπο που να απολαμβάνεις εσύ τη μουσική που ακούς και όχι για να αρέσει σε εμάς.
Αν αυτό στο προσφέρει το EQ,κράτα το και απόλαυσε τα cd σου.

Σωκράτη έχεις δίκηο και ευχαριστώ.

Να σε ρωτήσω κάτι. ..
Τα ρυθμιστικά του Nad πως τα έχεις? ???
Αν τσιμπήσεις απο κει πρίμα δεν κάνεις δουλειά? ??

Να σε ρωτήσω κάτι. ..
Τα ρυθμιστικά του Nad πως τα έχεις? ???
Αν τσιμπήσεις απο κει πρίμα δεν κάνεις δουλειά? ??

Αν έκαναν, δεν θα ήμουν εδω τώρα! Απο μονα τους δεν αρκουν. Για να καταλάβεις τι εχω παθει, στο συστημα με τον AS 300 και τα Modus, τον ενισχυτη τον παιζω με Pure Direct (αυτο για αυτους που με θεωρουν πριμακια!!!)

Παντως επιμένω μηπως τα 200 βατ των ηχειων θέλουν κατι πιο ισχυρο; (Τρωγομαι για καινουργια αγορα...)

Φυρι Φυρι το πας να σου δανεισω ενα τελικο Peavy 2Χ450 που εχω να τιγανισεις τα τουϊτερ σου για να ψαχνεις ΚΑΙ για ηχεια :flipout:

Πόσα db δίνεις από το eq;
Μπας και έχουν "αρπάξει" τα τουίτερ σου;
Στους παλιούς NAD υπήρχε πίσω διακόπτης "soft clipping" ή κάπως έτσι. Δεν ξέρω αν έχει ο δικός σου, αλλά γύρνα το στο off.
Βάλε τα Modus στη θέση των 9.6 και δες τι γίνεται. Επίσης βάλε τον Yamaha στη θέση του NAD. Γενικά κάνε και τους 4 δυνατούς συνδυασμούς και άκου τι αλλάζει.

Last edited:
http://www.canuckaudiomart.com/deta...mond_96_floorstanding_speakers/images/324046/
Φιλε μας stelvo δεν θελω να σου κανω τον εξυπνο, αλλα θα ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο.
Αν αυτα τα ηχεια ειναι της παραπανω φωτο, εχεις κανει σιγουρα σωστα τις συνδεσεις?? (επειδη παιζει η διπλωκαλωδιωση και εκει ολο και κατι μπορει να εχει ξεφυγει)

Το θεωρω δυσκολο να μην εχεις καλουτσικο ηχο απο αυτον το συνδυασμο ,γιαυτο και παραξενευομαι απο την απογοητευση σου

Εκτος ....εκτος λεγω και αν εχουν "τηγανιστει" τα τουϊτερ και παιρνεις το οποιο πριμο απο τa μιντ,γιαυτο χρειαζεσαι και τοσο μπουσταρισμα απο το eq!!

http://www.canuckaudiomart.com/deta...mond_96_floorstanding_speakers/images/324046/
Φιλε μας stelvo δεν θελω να σου κανω τον εξυπνο, αλλα θα ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο.
Αν αυτα τα ηχεια ειναι της παραπανω φωτο, εχεις κανει σιγουρα σωστα τις συνδεσεις?? (επειδη παιζει η διπλωκαλωδιωση και εκει ολο και κατι μπορει να εχει ξεφυγει)

Το θεωρω δυσκολο να μην εχεις καλουτσικο ηχο απο αυτον το συνδυασμο ,γιαυτο και παραξενευομαι απο την απογοητευση σου

Εκτος ....εκτος λεγω και αν εχουν "τηγανιστει" τα τουϊτερ και παιρνεις το οποιο πριμο απο τa μιντ,γιαυτο χρειαζεσαι και τοσο μπουσταρισμα απο το eq!!

αυτα ειναι τα ηχεια!

Στους παλιούς NAD υπήρχε πίσω διακόπτης "soft clipping" ή κάπως έτσι. Δεν ξέρω αν έχει ο δικός σου, αλλά γύρνα το στο off.
Βάλε τα Modus στη θέση των 9.6 και δες τι γίνεται. Επίσης βάλε τον Yamaha στη θέση του NAD. Γενικά κάνε και τους 4 δυνατούς συνδυασμούς και άκου τι αλλάζει.

ναι εχει soft clipping, γιατι να το βαλω οφ?

Φυρι Φυρι το πας να σου δανεισω ενα τελικο Peavy 2Χ450 που εχω να τιγανισεις τα τουϊτερ σου για να ψαχνεις ΚΑΙ για ηχεια :flipout:

lol

δινω +1 στην ρυθμιση του eq-70 στα 8κ και στα 16κ