Μία γνώμη στη δεύτερη εφηβεία του Ηλία

δεν το καταλαβα το σκεπτικο σου..

απλά πράματα, αν θες να αγοράζεις σε τιμές κίνας (που υπάρχουν όχι επειδή ο κινέζος κερδίζει λιγότερα, αλλά επειδή δεν πληρώνει δασμούς και φπα και κερδίζει περισσότερα από τον έλληνα), θα κλείσουν και οι έμποροι και οι υπάλληλοι θα απολυθούν και οι γιατροί και οι δάσκαλοι θα έχουν λιγότερο εισόδημα και δεν θα πληρώνονται εισφορές και θα πέσουν και οι μισθοί και οι συντάξεις και και και και.....
αν είσαι πλούσιος μπορεί να μην σε νοιάζουν αυτά, αλλά τότε τι ψάχνεσαι να γλιτώσεις 100 ευρούλια στα 1500;

απλά πράματα, τι δεν καταλαβαίνεις;

Όλα αυτά που περιγράφεις, έχουν ήδη γίνει...
Επίσης δεν έχουν απολυθεί μόνο οι γιατροί και οι δάσκαλοι, αλλά μία ατελείωτη λίστα ανθρώπων, διαφόρων επαγγελμάτων.
Ο καθένας κρίνει και επιλέγει.

αυτο δεν καταλαβενω...
μια ζωη πληρωνω... και φπα και φορο και χαρατσια και ενα σορο παπαδες!
κι ομως.... οι εμποροι κλεινουν (στα γιαννενα κλεισανε τα τελευταια χρονια 1300 εμπορικα) οι υπαλληλοι απολυονται, οι δασκαλοι χωρις εξτρα φροντιστιρια, πεινανε.... και, και,και.....
αυτο δεν καταλαβενω....

Re: Απάντηση: Μία γνώμη στη δεύτερη εφηβεία του Ηλία

Όλα αυτά που περιγράφεις, έχουν ήδη γίνει...
Επίσης δεν έχουν απολυθεί μόνο οι γιατροί και οι δάσκαλοι, αλλά μία ατελείωτη λίστα ανθρώπων, διαφόρων επαγγελμάτων.
Ο καθένας κρίνει και επιλέγει.

δε διαφωνώ, αλλά πιστεύω ότι έχει και άλλο πιο κάτω και πολύ μάλιστα, το θέμα είναι αν θα βοηθήσουμε και εμείς για να πάμε πιο κάτω ή όχι

οκ αν είναι να πάρω μία μηχανή των 1500 ευρώ και φακούς με άλλα 1500 και θα μου λείψουν τα 200 ευρώ και θα πεινάσουν τα παιδιά μου, ας την πάρω από τον κινέζο, αλλοιώς ας αλλάξω μηχανή 2 ή 3 μήνες αργότερα και την έβγαλα τη διαφορά

O Ηλίας έχει επαγγελματικό ΑΦΜ οπότε μπορεί να αγοράσει χωρίς φπα, διαφορετικά θα κοίταζε και αυτός τις λύσεις του εξωτερικού.
Το θέμα των αγορών το έχουμε αναλύσει ξανά και ξανά.
Σας ρωτώ όμως ποιος είναι πιο ένοχος εγώ που με τα ¨δικά μου" νόμιμα κερδισμένα χρήματα επιλέγω να τα στείλω συνάλλαγμα στο εξωτερικό
ή ο υδραυλικός που στέλνει το παιδί του σχολείο και πάει σε δημόσιο νοσοκομείο να νοσηλευτεί όταν δεν κόβει αποδείξεις και δηλώνει ετήσιο εισόδημα 3000 ευρώ?
Ας πάψουμε να είμαστε δάσκαλοι ηθικής στον διπλανό μας όταν και εμείς στην πρώτη ευκαιρία κοιτάμε το ατομικό μας συμφέρον.
Η Κουνιάδα μου είναι καθηγήτρια σε διαθεσιμότητα - απόλυση εδώ και 16 μήνες και δεν οφείλεται αυτό ούτε στις αγορές από το εξωτερικό ούτε στην εγχώρια συρρίκνωση του εμπορίου.

α) Ψωνισα απο μαγαζι του κεντρου (Αθηνα), χωρις να κανω παζαρι, γιατι ειμαι του χωρου, και αυτο το σιχαινομαι.
β) Η τιμη ηταν ΣΥΝΟΛΙΚΑ καλυτερη απο αυτες που παρεθεσε ο Παναγιωτης (δεν μετρανε μονο τα ... ξερα , υπαρχει και το after sales που καλως ή κακως το πληρωνεις. Στη δικη μου περιπτωση, ελαχιστα !)
γ) Δεν εχει νοημα να προσπαθησω να ξανακανω τη συζητηση για το ποιον τελικα συμφερει ΜΕΣΟΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ η αγορα απο την Ελλαδα. Time will tell ...

Πιστευω την Κυριακη να μπορεσω να την δοκιμασω εκτενως, μαζι με φιλο συμφορουμιτη on interesting ground... :ernaehrung004:

@tiniakos: ειναι θεμα αρχης !
ΔΕΝ ΠΥΡΟΒΟΛΩ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ !
Αν δεν μπορω να το παρω απο Ελλαδα, ή θα περιμενω να πεσει η τιμη, ή θα κοψω απο καπου αλλου για να περισσεψουν ή ΔΕΝ θα το παρω.
Η καταναλωση ΔΕΝ ειναι αυτοσκοπος (αν και λογω επαγγελματος θα πρεπε να την υπερθεματιζω)
Σκεψου απλα: ας υποθεσουμε οτι ΚΑΝΕΙΣ δεν ψωνιζει απο Ελλαδα πια τιποτα. Ολα απο εξω που ειναι πιο φτηνα.
Πεσμου μετα που θα βρει το Κρατος να σε πληρωσει οταν δεν θα υπαρχουν οι εμποροι που αποδιδουν ΦΠΑ και πληρωνουν φορο (το παραδειγμα του υδραυλικου κτλ παλιωσε...)
PLZ , μην το ξεχειλωσουμε παλι (Sorry απο μερους μου, και αν πρεπει, ας διαγραφουν τα μηνυματα μου)

Last edited:
O Ηλίας έχει επαγγελματικό ΑΦΜ οπότε μπορεί να αγοράσει χωρίς φπα,

μαλιστα... μονο που δεν ειμαστε ολοι επαγγελματιες, και δεν περνουμε τιμες κατω απο το τραπεζι
και εγω, αν μου την έδιναν 1700, απο Ελλαδα θα την αγοραζα....και τα 300 θα τα εκανα δωρο στον kiriak (ευτελιστικο ποσο,αλλα για γαριδακια καλο ειναι)

μεγειες Ηλια!

και ο υδραυλικός θα πει, εγώ κρύβω 25000 από την εφορία, ο επιχειρηματίας με το εστιατόριο δίπλα κρύβει 80.000

και αυτός θα μα ο χειρουργός που ξέρω δεν δήλωσε 250.000, και αυτός θα πει έτσι κάνουν όλοι και ο πρώην υπουργός είχε πάρει μίζες 5.000.000 εγώ είμαι ένοχος με τα 250.000 ππου έσωσα και τόσο κόσμο;

τέλως πάντων, επειδή το θέμα πάει μακριά και μία δόση δίκιου όλοι έχουμε, και δουλεύουμε και άυριο .............. σταματάω εδώ

μαλιστα... μονο που δεν ειμαστε ολοι επαγγελματιες, και δεν περνουμε τιμες κατω απο το τραπεζι

Αυτο ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ !!!!!
Η μηχανη αγοραστηκε ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ !
Απο καταστημα με φυσικη υποσταση ΚΑΝΕΙΣ δεν αγοραζει ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ !
Λαθος εκφραση του Παναγιωτη !
Αλλα ας το ληξουμε, γιατι ειναι αμαρτια...:7SFGSFG:

Δε πάλιωσε ο υδραυλικός, πρόσφατα του έδωσα 50 ευρώ χωρίς απόδειξη και δεν ζήτησα γιατί όπως και μια παλαιότερη φορά θα μου έφερνε απόδειξή αλλά από υλικά άλλης δουλειάς που είχε κάνει.Μην το ψάχνουμε.
Καλό βράδυ με φωτογραφικά όνειρα.

Απάντηση: Re: Μία γνώμη στη δεύτερη εφηβεία του Ηλία

αυτο δεν καταλαβενω...
μια ζωη πληρωνω... και φπα και φορο και χαρατσια και ενα σορο παπαδες!
κι ομως.... οι εμποροι κλεινουν (στα γιαννενα κλεισανε τα τελευταια χρονια 1300 εμπορικα) οι υπαλληλοι απολυονται, οι δασκαλοι χωρις εξτρα φροντιστιρια, πεινανε.... και, και,και.....
αυτο δεν καταλαβενω....

τι δε καταλαβαίνεις? αν δε πλήρωνες όλα αυτά που λες θα τα είχες στην τσέπη οπότε guess what? θα σε γαργαλούσανε και όλο και κάτι θα ψώνιζες από τα μαγαζιά, οπότε δε θα κλείνανε!

Έχω μαγαζί με υλικά συσκευασίας και θεωρητικά οι γιορτές είναι το peak για μας.
Σε μια μικρή κοινωνία 25 χιλιόμετρα έξω από Θεσσαλονίκη το 2008 (δεύτερη χρονιά λειτουργίας του καταστήματος μου που πρακτικά δε με ήξερε ούτε η μάνα μου) είχα δώσει περίπου 8000 τεμάχια χάρτινες σακούλες με αγιοβασίληδες κλπ διαφόρων μεγεθών.
Πέρσι έδωσα γύρω στις 1000.

Φέτος... άστα.

Μπήκα χαρούμενος από τα πολλά ποστ να δω φωτογραφίες από το κτήνος d750 και βλέπω άσχετη συζήτηση για τιμές.
έλεος!

Μπήκα χαρούμενος από τα πολλά ποστ να δω φωτογραφίες από το κτήνος d750 και βλέπω άσχετη συζήτηση για τιμές.
έλεος!

Και εγω το ιδιο, Ηλια δεν νομίζω ότι πρέπει να απολογείσαι κι απο πάνω επειδή ψωνίζεις απο Ελλάδα :worshippy:, καλοκλικωτη η μηχανή

Re: Απάντηση: Re: Μία γνώμη στη δεύτερη εφηβεία του Ηλία

Και εγω το ιδιο, Ηλια δεν νομίζω ότι πρέπει να απολογείσαι κι απο πάνω επειδή ψωνίζεις απο Ελλάδα :worshippy:, καλοκλικωτη η μηχανή

ποιος απολογητε Κωστα??
εγω βλεπω το αντιθετο..
σε λιγο θα στηνετε στα τρια μετρα οποιον ψωνιζει απο εξω, και θα τον κατηγορειτε για ανθελληνα.....:smash:

τι δε καταλαβαίνεις? αν δε πλήρωνες όλα αυτά που λες θα τα είχες στην τσέπη οπότε guess what? θα σε γαργαλούσανε και όλο και κάτι θα ψώνιζες από τα μαγαζιά, οπότε δε θα κλείνανε!

Φέτος... άστα.

α..ωραια!
ολα τα χαρατσια ειναι νομιμα και εσι πρεπει να ειναι γιατι εχουμε λεφτα στην τσεπη και δεν ξερουμε που να τα δωσουμε..
ποια τσεπη εναι γεματη?? που ζεις???:ADFADF1:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μία γνώμη στη δεύτερη εφηβεία του Ηλία

α..ωραια!
ολα τα χαρατσια ειναι νομιμα και εσι πρεπει να ειναι γιατι εχουμε λεφτα στην τσεπη και δεν ξερουμε που να τα δωσουμε..
ποια τσεπη εναι γεματη?? που ζεις???:ADFADF1:

έχει κανα 5λεπτο που διαβάζω και ξαναδιαβάζω αυτό που μου γράφεις αλλά δε μπορώ να καταλάβω τι μου λες. :afro:

Και επειδή είμαστε off topic δε θα το συνεχίσω.

παιδια ολοι στο ιδιο καζανι βραζουμε και καταλαβαινω καλα πως μετρα και το πενηνταρακι πλεον στις αγορές ΟΛΩΝ, αλλα πρεπει να καταλαβετε οτι με καποιο τροπο πρεπει να αρχισουμε να παραγουμε ξανα ΚΑΤΙ (εργο,προιοντα κλπ.) και να αποκατασταθει καπως η εγχωρια αγορά ειδαλλως θα σβησουμε απο το χάρτη και ως κουκιδα που ειμαστε τωρα,

βλέπω προθυμια και βροχή τις προτάσεις απο τα site του εξωτερικου με και χωρις εγγυηση , με και χωρις φορους κλπ. να τις βγαζετε και πολυ καλα κανετε αλλα αν τυχει κανεις να γραψει ή να πει πλαγιως ή ευθεως για καμια εγχωρια προσφορα θα πειτε οτι διαφημιζει ή ειναι κλικαδόρος ενω στην πράξη πολλες φορες οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ τιμες των εδώ φωτογραφικων προιοντων (οχι για ολα) ειναι πολυ κοντα με αυτες του εξωτερικου, απλα θέλουν τελειως αλλο τροπο προσεγγισης εκτος skroutz (με τα πλην και τα συν που εχει)

τελος να πω για να κλεισει οριστικα το θεμα ότι αναφαίρετο δικαιωμα του καθενος ειναι να ψωνισει απο οπου θελει, τι ζορι τραβατε να πεισει ο ενας τον αλλον τι να κανει ?