Το V500 επίσης που έχει και ICE αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τα 100Ε παραπάνω για μένα. Δλδ αν θα καταλάβω ουσιαστική διαφορά εγώ, όχι αν αξίζει γενικότερα...
Για δειτε αυτο για τα σκανερς
http:www.kenrockwell.com/minolta/mp.htm
Μη σε πτοουν κατι τετοια,θυμαμαι πριν 2 χρονια ειχα παει στο Α'Νεκροταφειο(φτου-φτου) της Αθηνας με τη Rollei sl66se και με κοιταζαν σαν να ειχα βγει απο το ταφο.Σήμερα έβγαλα για πρώτη φορά βόλτα την PENTACON SIX με ένα φακό, τον 50άρη Flektogon (δηλ. 28άρη). Επειδή δεν έχω εξωτερικό φωτόμετρο, πήρα μαζί μου και την NIKON F501 φορτωμένη με Α/Μ φιλμ. Η PENTACON φορούσε 100άρη VELVIA.
Εντυπώσεις:
Η αρχική αίσθηση είναι και τώρα τί κάνω; Μήπως είμαι ή δείχνω ηλίθιος; Μήπως κάνω βλακεία; Όμως παραγνωρίζοντας τον αρχικό φόβο βλέπει κανείς ότι μπορεί να δουλέψει σχετικά εύκολα το θηρίο. Πώς;
Κάνω μια φωτομέτρηση με την ΝΙΚΟΝ, π.χ. 1/250 με f8 (τραβώ και τη φωτογραφία) και μετά βάζω 1/125 στην PENTACON με το ίδιο διάφραγμα διότι ο FLEK έχει διάφραγμα 4.0 ενώ ο 28άρης ΝΙΚΟΝ έχει 2.8. Καδράρουμε, εστιάζουμε (πολύ εύκολα, εγώ τουλάχιστον με βάση τα μέτρα πάνω στο φακό, κι όχι το σκόπευτρο) και τραβούμε.
Γιατί όχι με το σκόπευτρο; Διότι το πρίσμα της PENTACON είναι πολύ σκοτεινό, ενώ δεν δείχνει κι όλο το πλαίσιο. Καμιά σχέση με τα πρίσματα της CANON/NIKON. Τέλος πάντων για να καδράρω προτιμώ να ανοίξω το διάφραγμα πάνω στο φακό, να καδράρω (φωτίζει αρκετά έτσι) και μετά να κλείσω το διάφραγμα.
Κλακ μπουμ, ο καθρέπτης. Γυρίζουμε το διακόπτη και προχωρούμε στο επόμενο καρέ. Όμως γυρίζουμε το διακόπτη πολύ προσεκτικά και μέχρι τέλους, διότι αν δεν το τερματίσουμε ή αν το αφήσουμε και μας φύγει πίσω, τότε μάλλον θα αρχίσει να βγάζει τη μια φωτογραφία πάνω στην άλλη.
Και συνεχίζουμε....
Τί μου έλλειψε; Τα πολλά καρέ. Τα 12 καρέ του φιλμ τελειώνουν γρήγορα. Το φωτεινό πρίσμα. Τί μου άρεσε; Δεν ξέρω ακόμα, περιμένω να πάρω το φιλμ για να δω την ποιότητα των φωτογραφιών και φυσικά αν κάνει overlapping η μηχανή ή τα καρέ είναι χωριστά το ένα από τα άλλα.
Πάντως η όλη διαδικασία μου φάνηκε πιο εύκολη σε σχέση με αυτό που περιγράφεται στο Ιντερνετ.
Α, και το αστείο της υπόθεσης ήταν ότι κάποιος με μια ψηφιακή μηχανή με παρατηρούσε. Μετά από λίγο τον βλέπω, κατεβάζει το backpack, βάζει μέσα την ψηφιακή και βγάζει μια HASSELBLAD 500 C. Του χαμογέλασα... και μου λέει ότι η HASSY μένει στην τσάντα, διότι δεν αντέχω τα βλέμματα των άλλων και τα γελάκια.
-Πολλά;;
-Μέχρι και σούργελο με είπαν. Συνήθως λέει ο ένας στον άλλον "ο μπάρμπας, το πουρό, το γκαβό" κάτι τέτοια.
-Και τώρα;
-Τώρα είμαστε δυο.
Μη σε πτοουν κατι τετοια,θυμαμαι πριν 2 χρονια ειχα παει στο Α'Νεκροταφειο(φτου-φτου) της Αθηνας με τη Rollei sl66se και με κοιταζαν σαν να ειχα βγει απο το ταφο.
Οταν εμφανισεις και τυπωσεις ομως τα ξεχνας ολα τα πριν
Ειμαστε τρεις??
Βλάσση όταν λές πρίσμα εννοείς οτι έχεις βάλει άλλο απο πάνω απο το waist level έτσι? Και μου κάνει εντύπωση που λές οτι σκοτεινιάζει. Δεν κρατάει ανοικτό το διάφραγμα η δικιά σου όταν κατεβαίνει ο καθρέπτης?
Μετά απο μία συζήτηση που είχαμε με μερικούς Pentacon Six χρήστες στο Pentacon Six forum στο flickr έγινε ένα τέστ απο έναν για το πόσο μέρος του τελικού κάδρου δείχνει ο οθόνη εστίασης. Το αποτέλεσμα ήταν περίπου 78% ποσοστό αρκετά μικρό, που σημαίνει οτι πρέπει να προσέχεις όταν καδράρεις γιατί μπορεί να δέις μετά πράγματα που δνε θυμάσαι να ήταν εκεί.... Το τέστ εδώ
Για το περίεργο του να κυκλοφορείς με την μηχανή, εγώ ώς τώρα δεν έχω δεί και πολύ σούσουρο, και πλέον κυκλοφορώ σχεδόν αποκλειστικά με αυτήν. Προχθές που βρήκα τον Τάσο στην παραλία αυτήν είχα και σχεδόν απαρατήρητς ήμουν. Επίσης επειδή μοιάζει με μία μεγάλη ρεφλέξ δεν καταλαβαίνει κανείς οτι βγάζεις φωτογραφίες μιας και δεν την φέρνεις στο ύψος του ματιού. Σαν να ρυθμίζεις είναι...
Πάντως τώρα που ήμουν επάνω έκανα τρείς 20χ20 εκτυπώσεις και ήταν εκπληκτικές. Δείχνει οτι σηκώνει πολύ μεγαλύτερες απο αυτό πριν αρχίσει να δείχνει άσχημα.
Βλάσση όταν σου έρθει ανέβασε κανένα δείγμα!
EDIT: Πέντε!!!
Παντα σκοτεινιαζει λιγο περισσοτερο οταν προσθετεις το πενταπρισμα.Βλάσση όταν λές πρίσμα εννοείς οτι έχεις βάλει άλλο απο πάνω απο το waist level έτσι? Και μου κάνει εντύπωση που λές οτι σκοτεινιάζει. Δεν κρατάει ανοικτό το διάφραγμα η δικιά σου όταν κατεβαίνει ο καθρέπτης?
Μετά απο μία συζήτηση που είχαμε με μερικούς Pentacon Six χρήστες στο Pentacon Six forum στο flickr έγινε ένα τέστ απο έναν για το πόσο μέρος του τελικού κάδρου δείχνει ο οθόνη εστίασης. Το αποτέλεσμα ήταν περίπου 78% ποσοστό αρκετά μικρό, που σημαίνει οτι πρέπει να προσέχεις όταν καδράρεις γιατί μπορεί να δέις μετά πράγματα που δνε θυμάσαι να ήταν εκεί.... Το τέστ εδώ
Για το περίεργο του να κυκλοφορείς με την μηχανή, εγώ ώς τώρα δεν έχω δεί και πολύ σούσουρο, και πλέον κυκλοφορώ σχεδόν αποκλειστικά με αυτήν. Προχθές που βρήκα τον Τάσο στην παραλία αυτήν είχα και σχεδόν απαρατήρητς ήμουν. Επίσης επειδή μοιάζει με μία μεγάλη ρεφλέξ δεν καταλαβαίνει κανείς οτι βγάζεις φωτογραφίες μιας και δεν την φέρνεις στο ύψος του ματιού. Σαν να ρυθμίζεις είναι...
Πάντως τώρα που ήμουν επάνω έκανα τρείς 20χ20 εκτυπώσεις και ήταν εκπληκτικές. Δείχνει οτι σηκώνει πολύ μεγαλύτερες απο αυτό πριν αρχίσει να δείχνει άσχημα.
Βλάσση όταν σου έρθει ανέβασε κανένα δείγμα!
EDIT: Πέντε!!!
Μεγάλο φορμά κανείς??:ears:
Τί το έχεις τότε το πρίσμα? Βγάλτο και μείνε με το ground glass μόνο! Εγώ και για πρίσμα που φωτομετρά δεν θα άλλαζα την εικόνα του να βλέπεις απο κεί...
Είναι απο τους κύριους λόγους που απολαμβάνω τόσο πολύ την κάμερα αυτή! Μου αρέσει τόσο που σκέφτομαι να χτυπήσω και καμία TLR αμα βρώ σε καλή τιμή!
μας κοροιδεύεις;
εδώ με το ζόρι μπήκαμε στο μεσαίο, δηλαδή εγώ ούτε στο μεσαίο είμαι καλά καλά, 6χ4,5... μικρομεσαίος είμαι ακόμα ....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.