Πήγα σε καταστήματα, προσπάθησα να καταγράψω τις ανάγκες μου σωστά, ξαναδιάβασα και τελικά...
ΔΕΝ κατέληξα σε μηχανικό για άλλη μια φορά. Είναι κάτι που δεν ξέρω, νομίζω ότι με δυσκολεύει στην πληκτρολόγηση.
Το πρώτο που έπρεπε να καταλήξω ήταν τι διακόπτες ήθελα. Κατέληξα αρχικά ότι οι κόκκινοι γραμμικοί ήταν αυτοί που μου άρεσαν περισσότερο. Οι clickey δεν μου άρεσαν καθόλου, ενώ με ξένιζε πολύ το να έχουν μεγάλη αντίσταση σε κάποιο σημείο της διαδρομής.
Μετά είδα ότι ήθελα χαμηλού προφίλ, τα κλασσικά ψιλά προφίλ μου θύμηζαν τα πληκτρολόγια των 80s/90s και δεν το έβρισκα πρακτικό.
Να πω την αλήθεια στο τέλος ήμουν μεταξύ δύο πληκτρολογίων, του Logitech G915 Lightspeed με γραμμικούς διακόπτες και το Logitech MX Keys S με διακόπτες "ψαλιδιού" ή όπως αλλιώς λέγονται στα Ελληνικά οι scissor switches. Ναι οκ το πρώτο έχει 3 φορές πάνω τιμή, αλλά αν το ένιωθα καλά θα τα έδινα, εξάλλου τα πληκτρολόγια μου βγάζουν 10+ χρόνια και τα χρησιμοποιούμε άπειρες ώρες οπότε η απόσβεση (αν δεν χαλάσουν) είναι δεδομένη.
Ναι έφυγα από τους κλασσικούς διακόπτες μεμβράνης που είχε το προηγούμενο Logitech MK710 το οποίο θα πάει στο εξοχικό γιατί το αειθαλές Logitech K350 που το έχω συνολικά πάνω από 15 χρόνια άρχισε να έχει διακόπτες που κολλάνε και δεν νομίζω πως έχω τη διάθεση / χρόνο να το λύσω να το καθαρίσω που και αυτό δεν ξέρω αν θα το επαναφέρει. Αυτό ήταν και η αιτία για νέο πληκτρολόγιο, μιας και τα αλλάζω μόνο όταν τα φτύνουν.
Το μηχανικό Logitech ήταν πραγματικά το μηχανικό που ταίριαζε καλύτερα στα χέρια μου, να είναι καλά το Πλαίσιο που το είχε ανοικτό να γράψεις. Όμως ένιωθα καλύτερα στο φθηνότερο με τους διακόπτες ψαλιδιού. Το αστείο είναι ότι και το MX Keys S βγαίνει και σε έκδοση με μηχανικούς διακόπτες και στα review που βρήκα και διάβασα στο δίκτυο όλοι τελικά κατέληγαν ότι το μη μηχανικό ήταν καλύτερο.
Έτσι για αρκετά χρόνια ακόμη δεν νομίζω να πάω σε μηχανικό.
Αυτό που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση είναι ότι στα πρώτα 5 λεπτα γράφω σε τυφλό με φουλ ταχύτητα, δεν πατάω κατά λάθος διπλανά κουμπία, και γενικά το νιώθω πολύ καλά. Το μόνο αρνητικό είναι ότι πήρα την έκδοση με το wrist rest, αλλά αυτό δεν πιάνει μαγνητικά πάνω στο πληκτρολόγιο. Βέβαια δεν γλιστράει καθόλου στο γραφέιο οπότε δεν νομίζω να δημιουργήσει θέμα. Είχα ήδη το ποντίκι MX Master 3S οπότε το LogiBolt το είδε αμέσως και δεν χρειάστηκε δεύτερο dongle η σύνδεση μέσω Bluetooth.
Πήρα λοιπόν το Middle Road μεταξύ μεμβρανών και μηχανικών.