Michell GyroDec η αναγέννηση.

Καλημέρα σας

Διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον το νήμα σου γιατί πρέπει να έχω το ίδιο πικάπ με τα ίδια ελατήρια.
Επειδή τα έχω από τότε που το πήρα, έχουν σκληρύνει και γίνεται δύσκολα η ρύθμιση της οριζοντίωσης του πικάπ.
Σου στέλνω φωτογραφίες να δεις το ελατήριο και το μοντέλο, μήπως έχουμε το ίδιο.
Με ενδιαφέρει η αλλαγή τους , από τον τύπο που γράφεις .
Μπορείς να μου πεις ποια είναι ;
Ευχαριστώ

Attachments

• IMG_20250209_075459.jpg
    IMG_20250209_075459.jpg
    2.6 MB · Views: 21
  • IMG_20250209_075508.jpg
    IMG_20250209_075508.jpg
    3.3 MB · Views: 22
  • IMG_20250209_073947.jpg
    IMG_20250209_073947.jpg
    3.2 MB · Views: 21
Το δικό μου έχει την ασημί βάση για το μοτέρ
Θα σε βάλω σε ένα κόπο για να σου απαντήσω με σιγουριά.
1. Αφαιρείς τον υμαντα
2. Αφαιρείς το πλατό (βήμα όχι απαραίτητο) αλλά ειναι διευκόλυνση.
3. Σηκώνεις κάθετα το υποσασί. Και το ακουμπάς εκτός πικαπ.
4. Μου βγάζεις φώτο τις βάσεις όπως βγαίνουν από το πλεξι. Θέλω δηλαδή αυτή τη φώτο.
1000019434.jpg

• Like
Reactions: leonis2013
Ευκαιρία να το ξεσκονίσω , χαχα

Attachments

• IMG_20250209_090358.jpg
    IMG_20250209_090358.jpg
    2.9 MB · Views: 16
  • IMG_20250209_090353.jpg
    IMG_20250209_090353.jpg
    2.8 MB · Views: 17
  • IMG_20250209_090346.jpg
    IMG_20250209_090346.jpg
    2.6 MB · Views: 18
  • IMG_20250209_090341.jpg
    IMG_20250209_090341.jpg
    2.9 MB · Views: 18
Η επιλογή για σένα είναι τα 3/8 UNF
Θα ήθελα όμως να το κουβεντιασουμε και από κοντά για δύο λόγους, 1. έχω άλλο ένα φίλο μήπως κάνουμε group buy και μας πάει φτηνότερα άρα στείλε π.μ 2. Αν και αυτό μπορούμε να το κουβεντιασουμε και δημόσια.
Ο αρχισοφός εδώ μέσα λέει ότι πιθανά να χαλάσουν τον ήχο.

Αγαπητέ leonis2013 αυτό που πρέπει να αποφασίσουμε είναι αν είναι πραγματική αναβάθμιση στον ήχο οι αναρτήσεις της solitaire ή

Η αναβάθμιση του Michell

Η επιλογή για σένα είναι τα 3/8 UNF
Θα ήθελα όμως να το κουβεντιασουμε και από κοντά για δύο λόγους, 1. έχω άλλο ένα φίλο μήπως κάνουμε group buy και μας πάει φτηνότερα άρα στείλε π.μ 2. Αν και αυτό μπορούμε να το κουβεντιασουμε και δημόσια.
Ο αρχισοφός εδώ μέσα λέει ότι πιθανά να χαλάσουν τον ήχο.

από την κουβέντα μας στο τηλ κατάλαβα ότι θέλεις να αλλάξεις τα ελατήρια με κάτι άλλο πολύ πιο "σκληρό" και "συμπαγές/άκαμπτο".. αυτό σίγουρα θα αλλάξει τον ηχητικό "χαρακτήρα" του πικάπ.. αλλά ότι απαραίτητα προς το χειρότερο.. μπορεί να σου αρέσει η αλλαγή (μπορεί και όχι)

από την κουβέντα μας στο τηλ κατάλαβα ότι θέλεις να αλλάξεις τα ελατήρια με κάτι άλλο πολύ πιο "σκληρό" και "συμπαγές/άκαμπτο".. αυτό σίγουρα θα αλλάξει τον ηχητικό "χαρακτήρα" του πικάπ.. αλλά ότι απαραίτητα προς το χειρότερο.. μπορεί να σου αρέσει η αλλαγή (μπορεί και όχι)
Aυτο το - μπορεί και όχι - είναι που με ανησυχεί

Αγαπητέ leonis2013 αυτό που πρέπει να αποφασίσουμε είναι αν είναι πραγματική αναβάθμιση στον ήχο οι αναρτήσεις της solitaire ή

Η αναβάθμιση του Michell
Εδώ πρόκειται πάλι για ελατήρια και όχι κάτι άλλο.. (μασίφ λάστιχα πχ)..
Άρα πας "εκ του ασφαλούς" αφού δεν θα αλλάξει η "φιλοσοφία" του πικάπ.

Το μαύρο εξάρτημα που κοντράρει το ελατήριο στην πάνω μεριά, τι υλικό είναι;;;

Screenshot_20250209-122739.png

Σκληρό πλαστικό;;
Λάστιχο;;;
Κάτι άλλο;;;

Εδώ πρόκειται πάλι για ελατήρια και όχι κάτι άλλο.. (μασίφ λάστιχα πχ)..
Άρα πας "εκ του ασφαλούς" αφού δεν θα αλλάξει η "φιλοσοφία" του πικάπ.
Ναι είναι λογικό, γι'αυτό και οι ενδοιασμοί μου, αν κάτι δεν μπορείς να το ακούσεις στο σύστημα σου, τι να πούμε παρακάτω.

Στη δική μου έκδοση (το άλλο) είναι πλαστικό

άρα δεν σκληραίνει με τα χρόνια και παραμένει το ίδιο μέχρι να αρχίσει ο πολυμερισμός (σε 1-2 αιώνες)....

βγάλτε τα ελατήρια, βάλτε τα το ένα δίπλα στο άλλο και κοιτάξτε αν έχουν όλα το ίδιο "ύψος".. αν υπάρχει ασυμμετρία πρέπει να βρείτε μηχανουργό να τα επαναφέρει στην αρχική κατάσταση..
κρίμα να δώσετε 110 λίρες (άστε το τελωνείο κλπ) πριν δοκιμάσετε επισκευή..
Μήτσε, για ρώτα τον φίλο σου να σου πει την γνώμη του...

Η αναβάθμιση του Michell
Θέλω να ρωτήσω, αυτά είναι σαν τα δικά μου τί διάφορα θα έχουν;

Θέλω να ρωτήσω, αυτά είναι σαν τα δικά μου τί διάφορα θα έχουν;
Ηχητικά δεν γνωρίζω, είμαι όμως αυτή τη στιγμή πολύ κοντά να μάθω. Ένας γνωστός τα έχει αγοράσει (αυτα με το λάστιχο) για το καινούριο του Gyrodec 😯. Έχω πάρει μαζί και τα δικά μου για τριπλή σύγκριση. Παλιά ελατήρια vs νέα vs λάστιχα τύπου sme 30.😄

• Like
Reactions: leonis2013
Το μαύρο εξάρτημα που κοντράρει το ελατήριο στην πάνω μεριά, τι υλικό είναι;;;

View attachment 247079

Σκληρό πλαστικό;;
Λάστιχο;;;
Κάτι άλλο;;;
Rumber και αλλοιώνονται με τον χρόνο ,στην Linn κάποιοι λένε ότι πρέπει ν αλλάζονται νωρίτερα απ τις αναρτήσεις.
Πολύ παλιότερα είχε και ο Ρίτσος.
Μια ερώτηση δεν βλάπτει, αλλά έχει κλείσει για κάποιο διάστημα..απ ότι γνωρίζω.

Rumber και αλλοιώνονται με τον χρόνο ,στην Linn κάποιοι λένε ότι πρέπει ν αλλάζονται νωρίτερα απ τις αναρτήσεις.
Πολύ παλιότερα είχε και ο Ρίτσος.
Μια ερώτηση δεν βλάπτει, αλλά έχει κλείσει για κάποιο διάστημα..απ ότι γνωρίζω.
εννοείς rubber μήπως ;;
δηλαδή καουτσούκ ;;
ο Μήτσος λέει ότι είναι πλαστικό.
αν όντως είναι λάστιχο μπορεί να συντηρηθεί και αν έχει σκληρύνει, μπορεί να επανέλθει αρκεί να μην έχει κοπεί..