Αυτό το Σ/Κ ήταν υπερδραστήριο απο την άποψη των ακροάσεων που έκανα με φίλους.
Η επιθυμια μου να ακούσω Gyrodec το συντομότερο (αν και θα ήθελα να ήταν το δικό μου) πραγματοποιήθηκε χτές το βράδυ.
Βρέθηκα λοιπον στο σπίτι του Αντρέα στον πανέμορφο Αγιο Στέφανο παρέα με γνωστό εισαγωγέα για να ρυθμίσει το πικάπ του βασικού συστήματος.
Bellagio Reference is the most ambitious turntable ever made by Gold Note. To achieve absolute prestige sound quality, it uses five different curved boards, which guarantee maximum rigidity and non-deformability, allowing the best possible control of resonance.
www.goldnote.it
Αυτό που με ενδιέφερε εμένα όμως ήταν το δεύτερο αναλογικό σύστημα του σπιτιου το οποίο ηταν χτισμένο πάνω στο Michell Gyrodec με jelco βραχίονα και αλλαγμένες τις αναρτήσεις στους πυλόνες.

Ακριβώς όπως θέλω να στήσω το δικό μου. Οπως γράφω και παραπάνω μαζί μου είχα πάρει και τα δικά μου ελατήρια για σύγκριση.
Η βραδιά ξεκίνησε με τις ρυθμίσεις του βασικού πλατό και ακροάσεις του βασικού συστηματος.
Ενα εχω να πω για αλλη μια φορά σιγουρέυτηκα οτι ο ήχος των Mcintosh δεν μου αρέσει καθόλου, (προσωπική εκτίμηση) αν και το Bellagio είναι ενα όνειρο πραγματικά.
Δεν θα αναλυσω το μεγάλο σύστημα δεν είναι του παρόντως.
Κάποια στιγμή αφου τους εσπασα τα νέυρα πήγαμε επιτέλους στο δέυτερο σύστημα το οποιο ουσιαστικά ηταν σχεδόν το δίκο μου του 2004.
JM Lab mezzo utopia (ηχεία), emille chaam λαμπάτος ολοκληρωμένος, audiovalve sunilda phono stage και φυσικά το Gyrodec.
O ηχος καταπληκτικός με τα custom crossover να κάνουν τα mezzo να κελαιδούν. Ζήτησα πριν ξεκινήσουμε τις ακροάσεις να βάλουμε πρώτα τα ελατήρια.
Μιας και ο χειρισμός ηταν όλος δικός μου θυμηθηκα γιατί πούλησα αυτο το πικάπ, πραγματικά ΠΩΣ καταφερνουν οι χρήστες να κατεβάσουν τη βελόνα σωστά σε ενα πλατό που χορευει??
Βαθιά ανασα και προσγειωνουμε το ελικόπτερο, συγνωμη το βραχίονα πάμε, πολυ ωραίος στογγυλός λαμπάτος ήχος με φοβερή μουσικότητα.
Αλλάζω τα ελατήρια με τα δικά μου και κατεβάζω και πάλι τη βελόνα, καμία απολύτως διαφορά, ακουμε όλο το κομμάτι και πάλι πίσω στα νέα ελατήρια, καμία διαφορά.
Ηρθε και η ώρα των εικονιζόμενων ελαστικών πυλώνων, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μπορω να δουλέψω το βραχίoνα σαν ανθωπος, αλλαγές μεγάλες και όλες τις συχνοτητες προς το καλύτερο.
Αρχικά να τονίσω οτι η μουσικότητα δεν μειώθηκε καθόλου, ο στρογγυλός ήχος απόκτησε ηψηλές και χαμηλές που δεν υπήρχαν ανάλυση και λεπτομέρεια χωρίς να χαθεί τίποτα απο τη μεσαία, ομολογω είναι η πρώτη φορά που ακούω αξεσουάρ που βελτιωνει χωρίς να χαλάει κάτι, και είμαι σίγουρος οτι εχει να κάνει με τη μικρο μετάπτωση που δημιουργουν τα ελατήρια σε σχέση με το κέντρο βάρους του πλατό. Το αποτέλεσμα δικαιωνει.
Οχ και εχω ξεψιλιαστεί τελευταια αλλα τα θέλωωω.