Michell GyroDec η αναγέννηση.

Και εγώ επιλέγω όποια αντίσταση θέλω και μάλιστα ποιότητας αν γουστάρω δίχως καμία κόλληση .
Έχει και βαρβάτο τροφοδοτικό .
Αλά το θέμα μας είναι το phono ?

Εσύ το ανέφερες το phono. :)
Και όχι, δεν συγκρίνεται το να σου δίνει να ρυθμίσεις την αντίσταση με dip switches από το ίδιο το phono stage με το να βάζεις αντιστάσεις εσύ.
Τροφοδοτικό δεν ξέρω τι έχεις, το δικό μου έχει υλικά που το κόστος τους είναι όσο ένα πολύ καλό phono stage (~1000€)

Αλλά το θέμα όντως δεν είναι ποιανού είναι καλύτερο.
Το θέμα είναι ότι υπάρχουν phono stage που ΔΕΝ σε αναγκάζουν να παντρευτείς μία κεφαλή.
Και εννοείται το ίδιο για βραχίονες, πικάπ (???), καλωδιώσεις (???) κλπ.

Το ότι κάποιες κεφαλές "παντρεύονται" με κάποια είδη μουσικής, ισχύει.
Αλλά συστήματα... μόνο αν είναι κάποια τόσο φτηνά που δεν σου δίνουν επιλογές.

Ε ναι, αν πάρεις ένα phono stage των 100€ που παίζει μόνο ΜΜ, θα πρέπει να πάρεις κάποιο πιο σοβαρό για να παίξεις χαμηλοέξοδες MC.

Εσείς τα έχετε λύσει τα προβλήματα.
Βάζετε εκεί πέρα έναν audiophile δίσκο και ψάχνετε υγρασία στις μεσαίες.
Εγώ παλεύω με τα τέρατα.
Τώρα που πήρα πίσω το ClearAudio από τον μάστορα (είχε να παίξει πολύ καιρό) ,βάζω πάνω αγαπημένο δίσκο από το underground και διαπιστώνω ότι από μηχανή κλειστού τύπου με το ifi zen και τη Grado Green, έχει γίνει Ιαπωνική φαλτσέτα στις υψηλές (Clearaudio basic+Sumiko Pearl).

Μάλλον θέλω δύο διαφορετικά σεταπ . Χαχ.

Attachments

• Teitanblood-Death-01.jpg
    Teitanblood-Death-01.jpg
    57.4 KB · Views: 10
έχει γίνει Ιαπωνική φαλτσέτα στις υψηλές

Kamisori παρακαλώ. :ROFLMAO:

Είναι ακριβώς αυτό που έγραψα παραπάνω.
Το ότι κάποιες κεφαλές "παντρεύονται" με κάποια είδη μουσικής, ισχύει.

Μπορεί μία κεφαλή των 50€ να παίζει καλύτερα αυτό το είδος μουσικής από μία δεκαπλάσιας τιμής.
Εκεί ίσως αξίζει να επενδύσεις 200€ να πάρεις ένα wiim να ακούς από streaming.

Γράφε όμως άνθρωπέ μου το όνομά τους μπας και καταλάβουμε τι ακούς, σαν να βλέπεις ταλαιπωρημένη δερμάτινη πολυθρόνα είναι.

• Haha
Reactions: superfly
Kamisori παρακαλώ. :ROFLMAO:

Είναι ακριβώς αυτό που έγραψα παραπάνω.

Μπορεί μία κεφαλή των 50€ να παίζει καλύτερα αυτό το είδος μουσικής από μία δεκαπλάσιας τιμής.
Εκεί ίσως αξίζει να επενδύσεις 200€ να πάρεις ένα wiim να ακούς από streaming.

Γράφε όμως άνθρωπέ μου το όνομά τους μπας και καταλάβουμε τι ακούς, σαν να βλέπεις ταλαιπωρημένη δερμάτινη πολυθρόνα είναι.
Στριμάρει και ο Hegel μωρέ ,έχω και ένα λάπτοπ που το βάζω στο dac μέσω usb.. Τελευταία ενέδωσα στις προκλήσεις και έβαλα Tidal οπότε μπορώ να συγκρίνω το αναλογικό με το ψηφιακό.
Το θέμα είναι ότι αυτά τα θέλω σε βινύλιο.
Βέβαια ο συγκεκριμένος δίσκος ψηλά είναι αλλού (είναι το Death των Teitanblood) όποτε μάλλον θέλει εντελώς διαφορετικό σύστημα, κάτι σε Roksan K2 ίσως με κάποιον να κρεμιέται από τα πρίμα μπας και τα κατεβάσει. :)
Το θέμα είναι ότι είμαι all around τύπος με έφεση στα ηλεκτρονικά/industrial /πειραματικά τελευταία, οπότε δεν έχω σκοπό να το αγγίξω γιατί αυτά τα παίζει σούπερ.
Ίσως μια λάμπα στο phono (η και δύο λολ) να ήταν μία κάποια λύση.

Θα δούμε.

Ή ένα VDH the first να έκανε τη δουλειά σου πιο φτηνά. ;)
Νομίζω το έχω ακούσει, μου το είχε δανείσει πριν από αρκετά χρόνια ο θήτα.
Όντως ψηλά (και συνολικά) ήταν εντελώς διαφορετικό σαν άκουσμα από οτιδήποτε έχω ακούσει έως τώρα. Είναι και αργό απ' ότι θυμάμαι κάτι που θα βοηθήσει γενικά το σύστημα γιατί ενισχυτής και ηχεία πάνε "σφαίρα" σε συνδιασμό.
Anyway έχω σκοπό να "ντύσω" άλλο ένα καλώδιο πέρα από το 40αρι της Qed και το Canare 4s11.
Έχω βέβαια και το Audioquest midnight plus που κινείται προς αυτή τη κατεύθυνση αλλά οι διχάλες και η ακαμψία του δεν βοηθούν καθόλου.
Σόρρυ που ξεφύγαμε από τη θεματολογία του νήματος

Ξεκουράστηκα …. Αλλά τώρα τσίμπησες είναι άλλη μέρα σήμερα είναι κακό να πεις ότι είσαι επαγγελματίας ;
Χαιρομαι για σενα ( που ξεκουραστηκες εννοω ).
Ουτε τσιμπησα ουτε αρκετα πονηρος εισαι κατα τη γνωμη μου να "πιασεις το ποδι μου"
Παρεμπιπτοντως , ειμαι συνταξιουχος εδω και 3 χρονια . Πληροφοριακα το λεω και να τονισω προωρα , μη μας πειτε και ........ "γερους" ....................
Θα στο πω πιο ευγενικά ….Δεν κάνεις για συντονιστής άλλος είναι ο ρόλος σου .
Γιατι δεν προτεινεις να τον ξηλωσουν και να προτεινεις καποιον καταλληλοτερο ?
Τωρα ποιος "αυτοτσιμπηθηκε" αστο καλυτερα (n)(n)(n)
Καιρο αγωνιζεσαι να αντεξεις να μην το πεις. Εκεινο το .......... "κυριε συντονιστά" σε προδιδε καθε φορα , αλλα που .................. θεμα χρονου ηταν...............

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
ρε παιδιά,,,,................
Σου θυμίζω το παραπάνω σχόλιο σου και συνεχίζω.
Δεν νομίζω ότι μπορεί να βγει ποτέ κάποιο αντικειμενικό συμπέρασμα μιας και οι παράμετροι είναι πολλοί και τα συστήματα ακόμη πιο πολλά.
Ένα παράδειγμα πάρα τα φίλτρα και τα isolator το σύστημα μου πολυ συχνα αλλιώς παίζει το πρωι και αλλιώς το βράδυ.
Τέλος κάνω κριτική σε ένα μηχάνημα και μετά από λίγο καιρό ανακαλύπτω ότι έκρινα λάθος γιατί κάτι δεν ήταν ρυθμισμένο σωστά η ακόμη χειρότερα υπήρχε βλάβη που επηρέαζε λίγο και δεν την είχα πάρει χαμπάρι.

• Like
Reactions: vlad66
Νομίζω το έχω ακούσει, μου το είχε δανείσει πριν από αρκετά χρόνια ο θήτα.
Όντως ψηλά (και συνολικά) ήταν εντελώς διαφορετικό σαν άκουσμα από οτιδήποτε έχω ακούσει έως τώρα. Είναι και αργό απ' ότι θυμάμαι κάτι που θα βοηθήσει γενικά το σύστημα γιατί ενισχυτής και ηχεία πάνε "σφαίρα" σε συνδιασμό.
Anyway έχω σκοπό να "ντύσω" άλλο ένα καλώδιο πέρα από το 40αρι της Qed και το Canare 4s11.
Έχω βέβαια και το Audioquest midnight plus που κινείται προς αυτή τη κατεύθυνση αλλά οι διχάλες και η ακαμψία του δεν βοηθούν καθόλου.
Σόρρυ που ξεφύγαμε από τη θεματολογία του νήματος
Για να το φέρω λίγο στο θέμα το VDH the first το δοκίμασα από το phono στον προ από το προ στον τελικο, από το dac στον προ και πουθενά δεν μου άρεσε ούτε λίγο. Το έβαλα πάλι στο κουτί του και το πούλησα.

• Like
Reactions: Chris1967
Για να το φέρω λίγο στο θέμα το VDH the first το δοκίμασα από το phono στον προ από το προ στον τελικο, από το dac στον προ και πουθενά δεν μου άρεσε ούτε λίγο. Το έβαλα πάλι στο κουτί του και το πούλησα.
Βγαίνει και σε καλώδιο για phono;
Εγώ νόμιζα ότι αναφέρεται σε καλώδιο ηχείων.
Βέβαια είδα κάτι ζορικες τιμές λίγο που το τσέκαρα, ίσως ήταν κάποιο κατώτερο το καλώδιο που δοκίμασα πριν από χρόνια.

Εγώ μιλάω για το interconnect.

Για να το φέρω λίγο στο θέμα το VDH the first το δοκίμασα από το phono στον προ από το προ στον τελικο, από το dac στον προ και πουθενά δεν μου άρεσε ούτε λίγο.

Δεν ακούς πολύ Doom Metal φαίνεται... :p

• Haha
Reactions: superfly
Ούτε εγώ ακούω.
Λοιπόν αντί να πάω σπίτι μου σήμερα μετά τη δουλειά να απολαύσω το gyrodeck μου με χωσανε τεχνική υποστήριξη στο Forum Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων, ας μου φέρει κάποιος το VDH να γίνει doom metal το show να φύγουν όλοι μπας και γυρίσω σπίτι μου.

Ούτε εγώ ακούω.

Κάνει για όλα αυτά τα ανήκουστα που σου αρέσουν.
Κουρεύουν τις υψηλές, δίνουν μία κατήφια, μια μιζέρια στον ήχο, έναν οδυρμό... Ταμάμ σε λέω!
Σου κάνει την Diana Krall Καζατζίδη.
Εύκολο να το αλλάξεις ανάλογα με το mood της μουσικής που θέλεις να ακούσεις εκτός αν ακούς εναλλάξ earth wind && fire με DHG

Κάνει για όλα αυτά τα ανήκουστα που σου αρέσουν.
Κουρεύουν τις υψηλές, δίνουν μία κατήφια, μια μιζέρια στον ήχο, έναν οδυρμό... Ταμάμ σε λέω!
Σου κάνει την Diana Krall Καζατζίδη.
Εύκολο να το αλλάξεις ανάλογα με το mood της μουσικής που θέλεις να ακούσεις εκτός αν ακούς εναλλάξ earth wind && fire με DHG
Ξέρω να παίζω με καλώδια βρε, θα βάλω στο τελείωμα (μετά το phono) το kimber που έχω στη καβάτζα το οποίο είναι πιο κρύο κι απ' τον θάνατο και θα ισορροπήσει το σύστημα. :)
Τι Καζαντζίδη μου λες και την άλλη που βάζουν στις εκθέσεις για να μας σπάνε τα νεύρα.

Attachments

• IMG_20250319_163621.jpg
    IMG_20250319_163621.jpg
    394.9 KB · Views: 9
Σου θυμίζω το παραπάνω σχόλιο σου και συνεχίζω.
Δεν νομίζω ότι μπορεί να βγει ποτέ κάποιο αντικειμενικό συμπέρασμα μιας και οι παράμετροι είναι πολλοί και τα συστήματα ακόμη πιο πολλά.
Ένα παράδειγμα πάρα τα φίλτρα και τα isolator το σύστημα μου πολυ συχνα αλλιώς παίζει το πρωι και αλλιώς το βράδυ.
Τέλος κάνω κριτική σε ένα μηχάνημα και μετά από λίγο καιρό ανακαλύπτω ότι έκρινα λάθος γιατί κάτι δεν ήταν ρυθμισμένο σωστά η ακόμη χειρότερα υπήρχε βλάβη που επηρέαζε λίγο και δεν την είχα πάρει χαμπάρι.
μπορείς να το πάρεις και αλλιώς, ίσως και να ακούς αλλιώς εσύ κάποιο.πρωι από κάποιο βράδυ...
έχω αναφερθεί πολλές φορές σ αυτό.