Michell GyroDec η αναγέννηση.

όλα μου ακούγονται σωστά και η Linn η κεφαλή μου σήμερα και στα δύο πικαπ μου ακούγεται φανταστικά. Πολύ παραπάνω από το βαθμό που της έβαλα παραπάνω. Αυτή ακούω αυτή τη στιγμή σε παλαβά ακούσματα, Pavaroti, Maiden, Dianna Krall, Running Wild
Αν και δεν είμαι φανατικός της βρετανικής σχολής δεν μπορώ και να την απορρίψω σε καμια περιπτωση.

H Linn K9 μάλλον της ιαπωνικής σχολής είναι, παρα της βρετανικής ...

• Like
Reactions: Chris1967
Αν και δεν είμαι φανατικός της βρετανικής σχολής δεν μπορώ και να την απορρίψω σε καμια περιπτωση.
Αν εννοεις την Linn κεφαλη , δεν θεωρειται της "Βρετανικης σχολης" , μια χαρα Ιαπωνικη κεφαλη ειναι :)

• Like
Reactions: Chris1967
Για κοίτα σύμπτωση κάνω ένα συγκριτικό (για πάρτη μου με ένα μόνο ζευγάρι αυτιά) με πολύ καλή διάθεση, όλα μου ακούγονται σωστά και η Linn η κεφαλή μου σήμερα και στα δύο πικαπ μου ακούγεται φανταστικά. Πολύ παραπάνω από το βαθμό που της έβαλα παραπάνω. Αυτή ακούω αυτή τη στιγμή σε παλαβά ακούσματα, Pavaroti, Maiden, Dianna Krall, Running Wild
Η τάση της Βρετανικής Σχολής ενισχυτικών στα 80ς ήταν η απάντηση στην Ιαπωνική Κυριαρχία και απ ότι βλέπεις και σήμερα την ακολουθούν Γερμανικές και άλλες Ευρωπαϊκές εταιρείες .

Απλά να επισημάνω ότι τα Shoe Box Cyrus (όπως τα ονόμασαν οι ίδιοι οι Βρετανοί) ήταν πολύ ευάλωτοι σε καλοκαιρινές θερμοκρασίες.
Επειδή (ως συνήθως αγόρασα 3 μτχ ) τους απολάμβανα μόνο Χειμώνα.
Ακόμα και μ εύκολα ηχεία (Klipsh) κατακαλόκαιρο ,'άρπαζαν'...
Αργότερα το έφτιαξαν λόγω καλύτερων υλικών.

Θα με βοηθήσεις να βρω ανταλλακτική για την K9 που για να μαι ειλικρινής (απ το αρχείο μου) ,ανέδειξαν την Btit Pop στα 80s/90s.

Ως γνωστόν έκλεισε και το 2ο Linn Forum πριν λίγες μέρες λόγω γνωστών τοποθετήσεων, παρόμοιων με το κλείσιμο του 1ου ,αλλά υπάρχουν στο Fb 3-4 άλλα που τα μέλη είναι περισσότερο προσγειωμένα..

Αν εννοεις την Linn κεφαλη , δεν θεωρειται της "Βρετανικης σχολης" , μια χαρα Ιαπωνικη κεφαλη ειναι :)
Όταν γράφω -δεν μπορώ να την απορρίψω - τη βρετανική σχολή ήχου εννοώ με στο "την" και όχι τη linn.
Η τάση της Βρετανικής Σχολής ενισχυτικών στα 80ς ήταν η απάντηση στην Ιαπωνική Κυριαρχία
Mε τρεις λέξεις που μου έχουν μείνει ακόμη
"accurate", "faithful" and "true”.

Σε βραχίονες Linn η Κ9 δεν έπαιζε με Ιαπωνικές τάσεις..
Μπορώ να την φέρω στην επόμενη Έκθεση αν θέλετε ..
Βέβαια ο Linn Kairn με την μεγάλη εσωτερική πλακέτα είναι 'παθητικός' και τώρα ακούω την 75 ΜΚ1 ,που παίζει σιγά, αλλά αλλιώς.

Όταν γράφω -δεν μπορώ να την απορρίψω - τη βρετανική σχολή ήχου εννοώ με στο "την" και όχι τη linn.

Mε τρεις λέξεις που μου έχουν μείνει ακόμη
"accurate", "faithful" and "true”.
ο Linn ολοκληρωμένος Majik 1 ,οι Cyrus 1/2 και ο Musical Filelity Α1 ,δεν ήταν τόσο 'faithfull'.

Σε βραχίονες Linn η Κ9 δεν έπαιζε με Ιαπωνικές τάσεις.
Προφανώς το ίδιο ισχύει και στους βραχίονες της jelco στους οποίους μου θυμίζει Βρετανικη σχολη όπως έγραψα ή ήθελα να γράψω αλλά δεν έγινε κατανοητό.

Linn ολοκληρωμένος Majik 1 ,οι Cyrus 1/2 και ο Musical Filelity Α1 ,δεν ήταν τόσο 'faithfull'.
Οι τρεις αυτές λέξεις αναφέρει το what's Hi-FI ήταν κοινες του ρευματος αυτου σε όλους τους εκπροσώπους του (British Companies)
Εγώ πάντως δηλώνω λάτρης της Ιταλικής σχολής.

Phono 1500 ευρώ και δεν ήταν πολύ καλύτερο?? Μπορείς να μου γράψεις ποιο?
Τα συγκεκριμένα phono τα αναφέρω μιας και τα έχω ακουσει και δεν ...

Όχι, δεν έγραψα αυτό. Έγραψα ότι έχω ακούσει 4-5 φόνο μεγάλου εύρους τιμής (από 300 το φτηνότερο έως 1500+ το ακριβότερο) και το συμπέρασμα είναι ότι για σοβαρή αναβάθμιση μιλάμε από μεσαία κατηγορία τιμής και πάνω. Δεν διευκρίνισα τι θεωρώ μες στο μυαλό μου μεσαία κατηγορία, και ίσως αυτό παρανόοησες: ας πούμε, από 700-800-1000 και πάνω.

Για τα πρακτικά, το 1500άρι ήταν το Primare R-35, που βεβαίως ήταν πολύ καλύτερο, τα υπόλοιπα ήταν το Trichord dino, ένα Densen που δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς μοντέλο, και ένα μικρό της Musical Fidelity,

Προφανώς το ίδιο ισχύει και στους βραχίονες της jelco στους οποίους μου θυμίζει Βρετανικη σχολη όπως έγραψα ή ήθελα να γράψω αλλά δεν έγινε κατανοητό.

Ναι οντως, οταν απομονωσες την πιο πανω προταση, εγινες πιο κατανοητος. (y)
Διοτι στο ιδιο ποστ, μιλουσες ταυτοχρονα και για την Κ9 .

Δυστυχως δεν εμειναν και πολλα δειγματα Βρετανικης σχολης .
Oι Ιταλοί όμως ζουν και βασιλεύουν.
Τώρα στο Βραχίονα φοράω Goldenote Vasari Gold και ακούω το black album των Metallica σκοτώνει.
(Τέτοια γουστάρει ο λαός μιας και στα 8 άτομα αυτή τη στιγμή στο Σαλόνι μου ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 19). Εμένα δεν με μετράω θα χαλάσω το μέσο ορο.😄

• Haha
Reactions: mdvq
Oι Ιταλοί όμως ζουν και βασιλεύουν.
Τώρα στο Βραχίονα φοράω Goldenote Vasari Gold και ακούω το black album των Metallica σκοτώνει.
(Τέτοια γουστάρει ο λαός μιας και στα 8 άτομα αυτή τη στιγμή στο Σαλόνι μου ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 19). Εμένα δεν με μετράω θα χαλάσω το μέσο ορο.😄
Μην εισαι και τοσο σιγουρος για την προελευση της Vasari :LOL:

Μην εισαι και τοσο σιγουρος για την προελευση της Vasari :LOL:
Ακόμη κι αν δεν είναι κατασκευασμενη στην Ιταλία όλο μου το σύστημα Ιταλικό είναι, ηχεία Ζingalli, ενισχυτές Goldenote και monrio το dac στο δεύτερο σύστημα Goldenote και το δεύτερο μηχανάκι ducati, έχω τελειώσει Ιταλικο Πανεπιστήμιο. Και αν δεν φαω μια pasta alla arabiata τη βδομαδα δεν μπορώ.
Κάτσε καλά 🤣🤣🤣

• Haha
Reactions: Sonus Naturalis
Δεν ειναι Ιταλικη, Ιαπωνικη ειναι.
Εχω καλες εμπειριες ομως απο Ιταλικα μηχανηματα, και ........... φαγωσιμα , οποτε σε καταλαβαινω :D

• Haha
Reactions: Sonus Naturalis
Ας επιστρέψω λίγο στο θέμα του τίτλου.
Μετά το service του το Lurne επέστρεψε αξιόμαχο. Είχε θέμα στην ανάρτηση (τα σφουγγαράκια στα εμπρός πόδια ήταν ξύλο πλέων και αντικατάσταθηκαν) η γείωση μέσα στη βάση του πικάπ ήταν κομμένη και τα rca εσωτερικά ήταν εντελώς οξειδώμενα.
Όλα μπήκαν καινούργια και κατέβηκε στο στίβο αξιόμαχο.
Με την καλή μου κεφαλή την clearaudio virtuoso το lurne είναι καλύτερο από το Gyrodeck στις υψηλές και τις μεσαίες καθώς και στην εικόνα.
Το Gyrodeck όμως κερδίζει στις χαμηλές που κατεβαίνουν πιο χαμηλά και έχει καλύτερο timing.
Με τη Goldenote Vasari Gold τα πράγματα αλλάζουν και το Gyrodeck ισοφαρίσει στα πρίμα και τα μπάσα και αυξάνει τη διαφορά στο χαμηλό. Το πλάτος της εικόνας παραμένει στο Γάλλο.
Για κάποιο λόγο το Gyrodeck αγαπάει τη Linn K9 είναι η μόνη κεφαλή που δοκίμασα που το παιχνίδι το κερδίζουν οι Εγγλέζοι ξεκάθαρα παντού.
Aυτο το συγκριτικό θα με τρελάνει, η ortofon 2m Black πάει γάντι στο Lurne το οποίο παίζει καλύτερα παντού. Πολύ καλύτερα όμως, η διαφορά είναι η μεγαλύτερη που έχω ακούσει. Εδώ ακόμη και τα μπάσα έχουν ελάχιστη διαφορά.
Εδώ σταμάτησα να σκεφτώ ότι έχω γράψει.
Θα το πάω πάλι από την αρχή με οδηγό ότι έχω γράψει για να είμαι σίγουρος.

@analog-jimaras
Post #386. Μία-μία κεφαλή να τις εναλλάσσεις στα πικ-άπ και να καταγράφεις αναλυτικά σημειώσεις και αποτελέσματα.
Πάρα πολύ κουραστική διαδικασία. Αλλά μόνο έτσι βγαίνουν σωστά συμπεράσματα.
Με λίγα λόγια: Χρειάζεται να δημιουργήσεις ένα πρωτόκολλο αξιολόγησης.

Κι' εμείς; Εμείς θα αναμένουμε τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων! 😁

135413-1024__12920.1581861695.jpg

Πάρα πολύ κουραστική διαδικασία. Αλλά μόνο έτσι βγαίνουν σωστά συμπεράσματα.
Το κακό δεν είναι η κούραση αλλά η φθορά στα καλώδια του βραχίονα του Lurne. Καταπληκτικός ο Unipivot αλλά δεν έχει αποσπώμενο headshell και μόνο οι παραπάνω δοκιμές είναι 4 βάλε βγάλε κεφαλών με τα κλιπς των καλωδίων να ταλαιπωρούντε.

Για την αξιοπιστια των δοκιμων/συγκρισεων που κανεις ξερεις αν και ποσο καλα ταιριαζουν οι κεφαλες στον καθε βραχιονα που τις δοκιμαζεις , σε θεματα μαζας/ενδοτικοτητας ; Αυτο ειναι που θα βοηθησει στην αναλυση του αποτελεσματος , αλλα κυριως για δικη σου ενημερωση , που θα ειναι χρησιμη σε μελλοντικες ακροασεις / δοκιμες.

• Like
Reactions: vlad66
Για την αξιοπιστια των δοκιμων/συγκρισεων που κανεις ξερεις αν και ποσο καλα ταιριαζουν οι κεφαλες στον καθε βραχιονα που τις δοκιμαζεις , σε θεματα μαζας/ενδοτικοτητας ; Αυτο ειναι που θα βοηθησει στην αναλυση του αποτελεσματος , αλλα κυριως για δικη σου ενημερωση , που θα ειναι χρησιμη σε μελλοντικες ακροασεις / δοκιμες.
Ξεκινοντας ότι ΑΥΤΕΣ είναι οι βελόνες μου και ΑΥΤΟΙ είναι οι βραχίονες μου είναι προφανές ότι κάποιες ταιριάζουν και κάποιες όχι, σύμφωνα με τους νόμους και τις θεωρίες μάζας/ενδοτικοτητας που αρκετά εντονα 🫢 έχουμε διαβάσει στις παραπάνω διαφωνίες. Εγώ απλούστατα τις βάζω πάνω τις ρυθμίζω με τον προτρακτορα και τη ζυγαριά και τις ακούω προσεκτικά ξανά και ξανά με διάφορα είδη μουσικής σε δίσκους που αγαπώ και ξέρω καλά.
Στο τέλος και μετά από πολλές ακροάσεις ΑΥΤΕΣ οι βελόνες που δεν μου αρέσουν πολύ θα πάνε για ανταλλαγή, να φορεθούν σε κάποιον άλλο βραχιονα που θα ταιριάξουν καλύτερα.(Η θα τις κρατήσω για συλεκτικους vlad λόγους)🤣
Οι βραχίονες όχι δεν θα αλλάξουν.
Φυσικά η γνώση είναι κάτι ανεκτίμητο οπότε οποιαδήποτε συμβουλή είναι καλοδεχουμενη, αν θες να μου αναλύσεις τι ακριβώς να κάνω-μετρήσω- ακούσω.

Το τι θα εκανα εγω ( ηδη το εκανα για τις κεφαλες & βραχιονες μου ) , θα σημειωνα τα βαρη και ενδοτικοτητες ολων των κεφαλων.
Θα μετρουσα με απλο τροπο τη μαζα του Lurne που ειναι το πιο ευκολο αφου δεν εχει αποσπωμενο headshell, και ακολουθως τη μαζα του Jelco χωρις headshell και τελος τη μαζα του με καθε διαφορετικο headshell εχω.

Για καθε δοκιμη θα εβαζα τα νουμερα καθε συνδυασμου στον γνωστο (και αποδεδειγμενα πολυ ακριβη) τυπο , και θα ειχα μια εικονα του πως συμπεριφερεται η καθε κεφαλη σε καθε βραχιονα και καθε συνδυασμο headshell.

Αυτο θα σε βοηθησει να ξερεις εκ των προτερων αν καποιος συνδυασμος ειναι απο την αρχη υποσχομενος, και αν οχι θα ξερεις τι μπορεις να κανεις για να τον βελτιωσεις οσο γινεται.

Οι ακροασεις και συγκρισεις που θα ακολουθησουν θα εχουν νοημα , που θα σε βοηθησει να μαθεις καποια βασικα πραγματα, θα σε βοηθησει να αποφυγεις κακες επιλογες .

Ακουγοντας εναν συνδυασμο και ταυτιζοντας το αποτελεσμα με την "προβλεψη" θα σου ξεκεθαρισει καποια πραγματα που η απλη ακροαση με τον τροπο που την κανεις τωρα, δεν μπορει να ξεκαθαρισει.

Αν στην πορεια προκυψει κατι και μπορουμε, ευχαριστως θα προσπαθησουμε να βοηθησουμε.

Το αποτελεσμα ενος συνδυασμου , καλο ή κακο εχει την εξηγηση του , αλλα μπορει να ειναι και σε μεγαλο βαθμο προβλεπτο.