Michell GyroDec η αναγέννηση.

Δεν τον έχω αυτό το δίσκο δυστυχώς, αφαιρώντας το βραχίονα όμως για ζύγισμα είπα να συνεχίσω το λύσιμο και να κάνω το εξής.
Να επιστρέψω το Gyrodeck όπως το πήρα να δω πόση διαφορά έκαναν συνολικά οι βελτιώσεις μου.
Λύθηκε λοιπόν με μεγάλη προσοχή όλο. Αρχικά πρόσθεσα πάλι το υγρό σιλικόνης στο δοχείο βραχίονα. Αφαίρεσα τις μπίλιες derlin από τους πυλώνες και τοποθέτησα τις ατσάλινες. Ρύθμισα τα ελατήρια στην αρχική τους μαλακή Θέση. Χαμήλωσα το pulley στην αρχική του θέση.
Τέλος αφαίρεσα το gel mat που χρησιμοποιώ και έβαλα ένα απλό απο τσόχα.
Η πτώση απόδοσης είναι ξεκάθαρα ακουστή. Άκουσα 2-3 δίσκους και μετά όλα τοποθετήθηκαν πάλι όπως τα είχα αρχικά. Οι διαφορές εντοπίζονται πιο πολύ στον έλεγχο του χαμηλού.

Γιατι να το κανει αυτο ;
διότι έτσι είναι το σωστό ;;
Για να το κανει αυτο με κεφαλες διαφορετικης ενδοτικοτητας, χρειαζεται πολλη δουλεια, αξεσουαρ και παει λεγοντας ( ασε που σιγουρα δεν γινεται με ολες ) ,
ναι χρειάζεται πολλή δουλειά και εξοπλισμός
και σαφως αν οι κεφαλες εχουν διαφορετικες ενδοτικοτητες, δεν θα δουλεψουν καλα ολες με την ιδια συχνοτητα συντονισμου .
άρα ακόμα περισσότερη δουλειά..
να βρει σε κάθε κεφαλή την ιδανική ΣΣ
αν και στις δικές μου, καμία δεν έπαιξε καλύτερα σε υψηλότερη ΣΣ από τα 8,5Hz ( δεν είμαι σίγουρος όμως αν το έχω κάνει σε όλες)

Δεν τον έχω αυτό το δίσκο δυστυχώς, αφαιρώντας το βραχίονα όμως για ζύγισμα είπα να συνεχίσω το λύσιμο και να κάνω το εξής.
Να επιστρέψω το Gyrodeck όπως το πήρα να δω πόση διαφορά έκαναν συνολικά οι βελτιώσεις μου.
Λύθηκε λοιπόν με μεγάλη προσοχή όλο. Αρχικά πρόσθεσα πάλι το υγρό σιλικόνης στο δοχείο βραχίονα. Αφαίρεσα τις μπίλιες derlin από τους πυλώνες και τοποθέτησα τις ατσάλινες. Ρύθμισα τα ελατήρια στην αρχική τους μαλακή Θέση. Χαμήλωσα το pulley στην αρχική του θέση.
Τέλος αφαίρεσα το gel mat που χρησιμοποιώ και έβαλα ένα απλό απο τσόχα.
Η πτώση απόδοσης είναι ξεκάθαρα ακουστή. Άκουσα 2-3 δίσκους και μετά όλα τοποθετήθηκαν πάλι όπως τα είχα αρχικά. Οι διαφορές εντοπίζονται πιο πολύ στον έλεγχο του χαμηλού.

δεν έχω καταλάβει τι εννοείς με το "αφαιρώντας τον βραχίονα για ζύγισμα"

Όλα καλά επιτέλους το βρήκα. Έλεγα να μη βγάλω το βραχίονα και να πάρω τα νούμερα από το manual και να προσθέσω το βάρος της κάθε κεφαλής. Όταν βγήκε όλος ο Βραχίονας και τον ζυγισα συνολικά ειδα οτι το λάθος μου ήταν μεγάλο.
και εδώ το αναφέρεις.. " Όταν βγήκε όλος ο βραχίονας και τον ζύγισα συνολικά...."

Τα αποτελέσματα λοιπόν που με οδηγούν πιο κοντά στο 8-8.5 Ηz είναι ακριβώς ότι λένε και τα αυτιά μου.
Clearaudio Virtuoso 8.4
Golenote Vasari Gold 8.9
A&R Cambridge - Jico sas 9.1
Linn K9 9.3
τα νούμερα σε κάθε κεφαλή είναι ΣΣ ;;
Να σημειωθεί παρακαλώ ότι τα δύο πρώτα νούμερα βγήκαν ακριβώς με το βάρος ανάγνωσης που είχα βγάλει με το αυτί και έχω σημειώσει στο χαρτί για κάθε κεφαλή.
(Καλά ντε το βρήκα στο internet και έπαιξα (+, -)
😆
και κάτι άλλο που δεν καταλαβαίνω..
που κολλάει το βάρος ανάγνωσης ;;

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
ναι χρειάζεται πολλή δουλειά και εξοπλισμός
(y)
άρα ακόμα περισσότερη δουλειά..
να βρει σε κάθε κεφαλή την ιδανική ΣΣ
αν και στις δικές μου, καμία δεν έπαιξε καλύτερα σε υψηλότερη ΣΣ από τα 8,5Hz ( δεν είμαι σίγουρος όμως αν το έχω κάνει σε όλες)
Αυτο λεω και γω. Αν εχει τα απαιτουμενα, την ορεξη και γνωριζει τα "βασικα" μπορει να δοκιμασει.

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
Τα νούμερα σε κάθε κεφαλή είναι ΣΣ.
Έβγαλα όλο το βραχίονα με την κεφαλή τις βιδες ολο κομπλέ και τον ζυγισα γιατί στο εγχειρίδιο του βραχιονα το νούμερο είναι λάθος. ( Η είναι το γενικό για όλα- άλλο μοντέλο?).
Αγνόησε το κομμάτι με το βάρος ανάγνωσης.

Σωστο / λαθος, εμενα μου αρεσει και προφανως κι εσενα ................ :)
Αρεσει ομως σε ολους ?
Δεν είναι θέμα μου αρέσει η όχι είναι μια σωστή μέθοδος που σε προετοιμάζει αν θα παίξει καλά η όχι μία κεφαλή στο Βραχίονα σου.
Άρα αν μπορείς να έχεις πρόσβαση σε όλα τα χαρακτηριστικά του κατασκευαστή, μπορείς να αγοράζεις κεφαλή με μεγάλη επιτυχία.
Έξοχα μπράβο.

Δεν είναι θέμα μου αρέσει η όχι είναι μια σωστή μέθοδος που σε προετοιμάζει αν θα παίξει καλά η όχι μία κεφαλή στο Βραχίονα σου.
Άρα αν μπορείς να έχεις πρόσβαση σε όλα τα χαρακτηριστικά του κατασκευαστή, μπορείς να αγοράζεις κεφαλή με μεγάλη επιτυχία.
Έξοχα μπράβο.
Συγνωμη που θα στο πω, αλλα με εκπληττει που το λες σε μενα αυτο.

Τα νούμερα σε κάθε κεφαλή είναι ΣΣ.
Έβγαλα όλο το βραχίονα με την κεφαλή τις βιδες ολο κομπλέ και τον ζυγισα γιατί στο εγχειρίδιο του βραχιονα το νούμερο είναι λάθος. ( Η είναι το γενικό για όλα- άλλο μοντέλο?).
Αγνόησε το κομμάτι με το βάρος ανάγνωσης.
Τι εννοείς "Εβγαλα (έβγαλες) όλο το βραχίονα...κλπ και τον ζύγισα" ;;;;

Δεν βγάζουμε τον βραχίονα από το πικάπ για να ζυγίσουμε την (συνολική) ενεργή μάζα του..!

Αυτό που έκανες είναι να ζυγίσεις (να μάθεις) το πραγματικό του βάρος, κάτι που ΔΕΝ μας ενδιαφέρει..

Άλλο πράγμα η Ενεργή Μάζα, άλλο πράγμα το βάρος του...

Εκτός αν δεν έχω καταλάβει κάτι καλά στις ενέργειες σου..

Φωτογραφία παρακαλώ αν είναι εύκολο από την διαδικασία που ακολουθείς..

Δεν βγάζουμε τον βραχίονα από το πικάπ για να ζυγίσουμε την (συνολική) ενεργή μάζα του..!
Πιθανον να βγαινει το armtube/headshell part απο τη βαση και αυτο να ζυγισε.

Κάτσε ρε Πάνο, μην "αρπάζεσαι".....

Ο Δημήτρης μάλλον κάτι κάνει εντελώς λάθος και θέλει βοήθεια....
Και μεις βοηθεια προσπαθουμε να δωσουμε.
Απλα με την τροπη της συζητησης, δεν ειμαι σιγουρος που να βοηθησουμε.

Συγνωμη που θα στο πω, αλλα με εκπληττει που το λες σε μενα αυτο.
Έχω παρατηρήσει ότι πολλές φορές δυσκολευόμαστε να συνεννοηθούμε, με απλά λόγια ένα μεγάλο ευχαριστώ ήθελα να εκφράσω για τη βοήθεια σας, τι δεν έγραψα σωστά αγαπητέ Πάνο, δεν κατάλαβα?
Νομίζω έχει πέσει τόση ειρωνία εδώ μέσα που θυμώνουμε με το παραμικρό.
Εγώ από μέρους μου ενημερώνω άπαντες ότι δεν έχω τη διάθεση να ειρωνευτω κανένα και θεωρώ ντροπή να γίνει κάτι τέτοιο σε κάποιον που χάνει το πολύτιμο χρόνο του με μοναδικό σκοπό να εξηγήσει σε μένα (η στον οποιονδήποτε) κάτι.

Πιθανον να βγαινει το armtube/headshell part απο τη βαση και αυτο να ζυγισε.

στον jelco το armtube βγαίνει όπως στον audiocraft σου ;;

και έτσι να είναι, πάλι δεν είναι σωστό.. το ξέρεις...

ζυγίζεις το armtube με όλα πάνω του, αλλά λείπει το "φυσικό αντίβαρο".. η ουρά.

κάνε μου μια χάρη..

βρες ξανά το σκίτσο της ortofon που δείχνει πως μετράμε την ενεργή μάζα.. ελπίζω να κατάλαβες ποιό εννοώ...

Αλλη ενδειξη θα δειξει η ζυγαρια αν η κεφαλη ειναι πισω ή πιο μπροστα στο headshell , και αλλη αν μετρησει τα μερη ξεχωριστα. Τα σημειωνει καπου και τα εχει οποτε τα χρειαστει.
Οταν ζυγισεις τα μερη ξεχωριστα, το συνολο ειναι μεγαλυτερο απο οτι οταν ζυγισεις με την κεφαλη στο βραχιονα.

Σαφώς. Για αυτό και το τόνισα, "αν η βελόνα σου έχει προστατευτικό".
Αν δεν έχει προστατευτικό, όπως π.χ. η Benz, καλύτερα να χάσεις κάποια δέκατα του γραμμαρίου παρά τη βελόνα :D

Σαφώς. Για αυτό και το τόνισα, "αν η βελόνα σου έχει προστατευτικό".
Αν δεν έχει προστατευτικό, όπως π.χ. η Benz, καλύτερα να χάσεις κάποια δέκατα του γραμμαρίου παρά τη βελόνα :D
Δεν εννοω αυτο Μιχαλη, αλλα αυτο στις φωτογραφιες.
Δες το armtube μονο του, την κεφαλη στο headshell και τελος ολα μαζι .
Αυτα χωρις αντιβαρο στο βραχιονα , με το antiskating στο μηδεν και το βραχιονα παραλληλο στην επιφανεια της ζυγαριας.
Δεν λες και μικρη διαφορα τα 3 γραμαρια.

Attachments

• 20250326_104201.jpg
    20250326_104201.jpg
    2.3 MB · Views: 8
  • 20250326_104242.jpg
    20250326_104242.jpg
    2.3 MB · Views: 8
  • 20250326_105945.jpg
    20250326_105945.jpg
    1.3 MB · Views: 8
  • Like
στον jelco το armtube βγαίνει όπως στον audiocraft σου ;;
Οχι στον jelco δεν βγαινει, αλλα ειχα την εντυπωση οτιι ο Δημητρης τις τελευταιες δοκιμες τις εκανε στον unipivot, και ισως γι αυτο ειπε και για τα κομμενα clips.
Νομιζω το armtube του Romeo αποσπαται με το αντιβαρο απο τη βαση , αλλα μπορει να κανω λαθος.

• Like
Νομίζω έχει πέσει τόση ειρωνία εδώ μέσα που θυμώνουμε με το παραμικρό.
Αν αυτο παει για μενα, δεν νομιζω να εδειξα τετοια συμπεριφορα σε κανεναν.
ΑΝ λεω .