Re: Micro Stock Agencies
ΚΙ εγώ το ίδιο χρησιμοποιώ κι έχω πολύ καλά αποτελέσματα.
Προσωπικά χρησιμοποιώ το IrfanView Thumbnails (δωρεάν). Για μαζική εγγραφή τακτοποιούμε τις φωτογραφίες θεματικά, δηλαδή φωτό που θα έχουν τα ίδια, έστω κατά 90% keywords. Γράφουμε σε ένα αρχείο .txt τα keywords, και το σώζουμε με τον σχετικό τίτλο, κατά προτίμηση μέσα στον φάκελο με τις φωτό που αφορά. Μετά ανοίγουμε το IrfanView thumbnails, πάμε στον φάκελο και τον ανοίγουμε. Επιλέγουμε τις φωτογραφίες που θέλουμε με shift+click, και εν συνεχεία με δεξί κλικ επιλέγουμε τα keywords από το αρχείο, που φροντίζουμε να το έχουμε ανοιχτό. Από File->JPG Lossless Operations-> Set IPTC Data to selected files μας ανοίγει ένα παράθυρο με διάφορες καρτέλες. Στην πρώτη, Caption βάζουμε το όνομα μας, και τον τίτλο των φωτογραφιών. Στην δεύτερη, keywords κάνουμε paste τα... keywords, και αν θέλουμε στην τρίτη, categories τις κατηγορίες. Αυτό το τελευταίο δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, παρά μόνο για εμάς τους ίδιους. Τέλος δεν ξεχνάμε να πατήσουμε write. Μετά exit από το κυρίως μενού. Αν θέλουμε επί μέρους επεξεργασία, ανοίγουμε με το irfanview την φωτογραφία, Image -> Information ανοίγει καρτέλα IPTC info κ.λ.π.
Στην αρχή μπορεί να είναι λίγο επίπονο, αλλά αν τα θέματα που ασχολείσθε είναι συγκεκριμένα, μετά από λίγο καιρό δεν χρειάζεται να γράφετε καινούργια .txt , χρησιμοποιείτε τα υπάρχοντα με κάποιες παραλλαγές.
Συμβουλές:
- Μην το παρακάνετε, 20-30 το πολύ keywords είναι αρκετά, μετά αρχίζει το λεγόμενο spam, οπότε επειδή οι αγοραστές έχουν την δυνατότητα να βαθμολογούν την "ποιότητα" του keywording, θα πιάσετε πάτο...
- Μην βάζετε έννοιες που κατά την πολύ προσωπική σας άποψη υπονοούνται... όταν βάλετε π.χ. tourist ο αγοραστής περιμένει να δει τουρίστα - όχι τον Παρθενώνα!
Καλό κουράγιο!
ΚΙ εγώ το ίδιο χρησιμοποιώ κι έχω πολύ καλά αποτελέσματα.