Micro Stock Agencies, διαδικτυακή διάθεση φωτογραφιών και πνευματικά δικαιώματα

Re: Micro Stock Agencies

Τεμπέληδες, καλά το πες...

δεν ειναι θεμα τεμπελιας ρε Αλεξη...

ειναι που νομιζω οτι θα κολλησω και θα βγαζω φωτογραφιες που δεν μου αρεσουν μονο για τα λεφτα...

ενα αλλο βασικο θεμα ειναι αυτο του ελευθερου χρονου που πλεον ξεκινα μετα τις 8 το βραδυ σχεδον καθημερινα πια...

ειναι κι αυτες οι 22.οοο φωτογραφιες που βλεπω στον σκληρο και αρρωσταινω να ξεχωρισω...

Απάντηση: Micro Stock Agencies

Πάντως, αν μπεις στο πρόγραμμα...

Από αυτές που έχεις στο σκληρό σου (και γω κάπου τόσες έχω) ποιες σ'αρέσουν;

Ποιες αξίζουν; Ας δοκιμάσουμε.

Ομολογώ πάντως πως τρομάζω λιγάκι με τα do's και don'ts.

Αλλά και πάλι τι έχω να χάσω;

Εγω για μένα το παραδέχομαι, είναι καθαρά θέμα τεμπελιάς. Βαριέμαι να κάτσω να ξεδιαλέξω, να ξαναεπεξεργαστώ, να ταξινομήσω και να διαβάσω/συμπληρώσω όλα τα νομικά έγγραφα.
Ειδικά απο τα τελευταία έχω μπουχτίσει. Μισό χρόνο στην Γερμανία και έχω 4 φακέλους με έγγραφα, συμβόλαια, πιστοποιητικά και παρόμοια και έρχονται και άλλα κάθε βδομάδα για να υπογράψω...

Απάντηση: Micro Stock Agencies

Αυτό το κεφάλαιο (των εγγράφων) με προβληματίζει. Δεν έχω φτάσει σε αυτό το στάδιο ακόμα (τώρα διαβάζω το Shutterstock) αλλά μου έρχεται κάπως.

Από την άλλη, τι στο καλό;Πόσες απαιτήσεις θα έχει πια;

Τα έγγραφα είναι το λιγότερο, πιστέψτε με. Τα έκανα όλα πριν κανα χρόνο.
Τα δύσκολα έπονται όμως...
Ο χρόνος να ασχοληθείς με τις φωτογραφίες μετά είναι το θέμα.
Και κακά τα ψέματα η φωτογραφία δεν είναι χόμπυ του ποδαριού, θέλει πολύ χρόνο και διάθεση.

Ας κάνω εγώ το ποδαρικό...

Επιτέλους με δέχτηκαν στο SS με την τρίτη. Έστειλα ακριβώς τις ίδιες φωτογραφίες που απέρριψαν μόνο που αυτή τη φορά δεν τις έστειλα το ΣΚ. Και πριν καλά - καλά περάσουν 24 ώρες για να καταχωρηθούν στο portfolio μου είχα και τις πρώτες μου πωλήσεις από εκεί.

Ελπίζω να μην ξενερώσω στην συνέχεια...

PS: που πατάω για να δω τα views των φωτογραφιών μου; Δεν μπόρεσα να το βρω
PS2: Συγχαρητήρια για τις πωλήσεις σας! Μακάρι να καταφέρω να σας φτάσω έστω στο 1/3

Μπράβο rinos01 (πες μας και το όνομά σου, να μιλάμε σαν άνθρωποι). Για να μην ξενερώσεις, τράβα τις φωτογραφίες σου όπως έκανες πάντα, βελτιώνοντας την τεχνική σου. Θεματολογία ότι σου αρέσει + νέα ενδιαφέροντα, ΑΝ και όποτε προκύψουν... Δεν τραβάμε για να πουλήσουμε - τραβάμε, κι αν πουλήσουμε καλώς, αν όχι "ζήσαν καλά κι εμείς καλύτερα".
Προσωπικά το έχω δει σαν σχολή, όπου αντί να πληρώνεις, σε χαρτζηλικώνουν για να ψιλοβγάζεις τα έξοδα... :a0210:

Δεν αγχώνομαι γιατί το κάθε πρακτορείο έχει τα δικά του κολλήματα έτσι αν μια φωτογραφία δεν γίνει αποδεκτή σήμερα μπορεί να γίνει αύριο ή σε κάποιο άλλο πρακτορείο.

Το μόνο που έχει αλλάξει είναι πως πλέον προτιμώ μικρά portfolio με δυνατές εικόνες παρά το αντίστροφο. Επίσης σταμάτησα να ασχολούμαι με τα μικρά πρακτορεία μολονότι έχουν υπάρξει πωλήσεις και εκεί. Shutterstock, dreamstime, fotolia, istockphoto η σειρά προτίμησης μου.

Στο SS δέχτηκαν και τις 10 φωτογραφίες που τους έστειλα.

...
Γιώργος

Λετε να το δοκιμασω και εγω?
Με βαζετε σε σκεψεις...:chinscratch:

Δημήτρη μπορώ να δω τα views μου στο SS;

leonkoum δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Τουλάχιστον για τα 2 κορυφαία είναι μια τεράστια πρόκληση.

Last edited:

Όχι, απλώς όταν μπείς στην image gallery μπορείς να την δείς ως most popular, newest, oldest, random...

Να 'σαι καλά Δημήτρη. Για μια στιγμή ενεργοποιήθηκε το gallery μου και το είδα. Και λέω "για μια στιγμή" γιατί για κάποιο λόγο ξανα-απενεργοποιήθηκε(!)

Ορίστε μερικά από τα bestsellers μου ακόμα δεν άρχισα! :captain:

stock-photo-repair-a-pcb-board-and-components-electronics-68223652.jpg

stock-photo-gold-mini-alarm-clock-isolated-on-white-background-68223655.jpg

stock-photo-three-fresh-eggs-isolated-on-white-background-68223634.jpg

stock-photo-red-homemade-pot-holders-by-red-paper-and-glass-68223658.jpg

Ωραίος! Το λευκό φόντο είναι κάποιο box? Για πες μας δυο λόγια για τα settings... :a0210:

Το setting είναι... μια καρέκλα με τρία λευκά A4, λευκό ανακλαστήρα από αριστερά και μια λευκή ομπρέλα shoot thru από πάνω δεξιά έτσι ώστε το flash (όχι η ομπρέλα) να κοιτάει πίσω από το αντικείμενο στο χαρτί και λίγο προς τον ανακλαστήρα (σαν σποτ δηλαδή). Και επειδή όπως είναι φυσικό το φόντο δεν φωτίζεται από άκρη σε άκρη ομοιόμορφα το "συμπιέζω" στα 140mm.

Έχω δοκιμάσει light cube, τραπέζι, έχω διάφορες ομπρέλες, φόντα, φίλτρα και 4 flash. Η μέθοδος "καρέκλα" όμως με τα Α4 και τη μία ομπρέλα με βολεύει περισσότερο για τέτοιου είδους μικρά αντικείμενα. Και αν τυχόν χρειαστώ λίγο περισσότερο φως (fill light) για το θέμα μου απλά ανοίγω το φλας της μηχανής και χαμηλώνω την ισχύ του.

Παρ' ότι φρέσκος στο club, σε βλέπω πλήρως εξοπλισμένο... προσωπικά έχω κακή σχέση με το studio και τον τεχνητό φωτισμό. Πήρα ένα light cube και δύο σταθερά φώτα, αλλά δεν πολυεμπνέομαι, προτιμώ τις εξωτερικές λήψεις με φυσικό φωτισμό...

...πρός το παρόν, αλλά κάτι εσύ, κάτι ο Παύλος (Paulmarinis), έχετε αρχίσει και με γαργαλάτε...

Τελικά είχατε δίκιο για το "μαχαίρι της Τετάρτης"!

Από τις 20 φωτογραφίες που έστειλα πέρασε τις 6 ΟΛΕΣ με την αιτιολογία poor lighting! LOL! Μιλάμε για φωτογραφίες από το ίδιο σετ με τον ίδιο ακριβώς φωτισμό που αυτή τη στιγμή πουλάνε στο site τους.

Θα περιμένω καμιά εβδομάδα και θα τις ξαναστείλω.

Don't worry... από 12 πέρασε μια, οι υπόλοιπες poor lighting, out of focus - ίδιο σετ με προηγούμενο που πέρασαν 7 στις 9... Μετά την 20η φορά το συνηθίζεις - και ανεβάζεις και αλλού, σου κόβουν αυτές που πέρασαν στο πρώτο, αλλά περνάνε τις άλλες... :flipout::flipout::flipout:

Ξέχασα να σου πω, η πρώτη από τις τρείς μου άρεσε πολύ, ο γκατζετάκιας μέσα μου...

Last edited:

Βασικά έχει ένα λάθος που δεν το πρόσεξα όταν φωτογράφιζα και αυτό είναι η θέση του κολλητηριού.

Έχω και άλλες από το ίδιο σετ και θα τις ανεβάσω σιγά - σιγά στο SS.

stock-photo-focus-on-a-pcb-board-68261581.jpg

Δημήτρη, ξέρεις αν το shutterstock δέχεται σκαναρισμένα ασπρόμαυρα φιλμ;