Micro Stock Agencies, διαδικτυακή διάθεση φωτογραφιών και πνευματικά δικαιώματα

Re: Micro Stock Agencies

Ρε παιδια... με βαση τα παραπανω περι τεχνικων υποβοηθηματων... μια τοσο αρτια τεχνικα φωτογραφια... σε τι ειδους πελατη απευθυνεται?

Ή ολα γινονται, απλως και μονο για να βγαλεις ενα συγκεκριμενο ειδος φωτογραφιας, που αλλοιως δεν μπορεις να εχεις με πιο απλο τροπο?

Αν αναφέρεσαι στα high speed triggers, προσωπικά, δεν ασχολούμαι με micro stock, οπότε δε φωτογραφίζω για εν δυνάμει πελάτες!
Σχετικά με το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, αυτές, για παράδειγμα, οι φωτογραφίες δε βγαίνουν χωρίς προχωρημένο εξοπλισμό.

Σήμερα κάποιος μπήκε στο gallery του DT, και "ψώνισε" μονοκοπανιά 8 φωτογραφίες μου με παραδοσιακά κουλούρια, μηλοπιτάκια, τσουρέκια κ.λ.π. Γενικώς έχουν αρχίσει και ψιλοκινούνται τα FT και DT...

Σήμερα κάποιος μπήκε στο gallery του DT, και "ψώνισε" μονοκοπανιά 8 φωτογραφίες μου με παραδοσιακά κουλούρια, μηλοπιτάκια, τσουρέκια κ.λ.π. Γενικώς έχουν αρχίσει και ψιλοκινούνται τα FT και DT...

Πάσχα έρχεται....

Μια από τα ίδια. Έχω και On-demand σχεδόν κάθε μέρα.
Ελπίζω στο τέλος του μήνα να φάμε και το κερασάκι που λέγεται "Backup CD"...

Παρομοίως, πούλησα και μια Enhanced σήμερα, στις οποίες όμως δεν πήραμε "αύξηση", εξακολουθούν να αποφέρουν 28$ ανά τεμάχιο.

Τα τελευταία μου Microstock νέα:

* Σήμερα είχα την πρώτη μου enhanced πώληση για το Veer (35$)

* Το Crestock με έβαλε στην αρχική σελίδα μέσω του προγράμματος "featured as a Daily Free Image"

* Το Shutterstock μου έστειλε email πως 15 του μηνός θα στείλει την πρώτη μου πληρωμή.

PS: Αλήθεια, ξέρει κανείς το minimum payout του Veer;

Από εχθές το CanStockPhoto δεν λειτουργεί. Λέτε να έκλεισε;

Τα τελευταία μου Microstock νέα:

* Σήμερα είχα την πρώτη μου enhanced πώληση για το Veer (35$)

* Το Crestock με έβαλε στην αρχική σελίδα μέσω του προγράμματος "featured as a Daily Free Image"

* Το Shutterstock μου έστειλε email πως 15 του μηνός θα στείλει την πρώτη μου πληρωμή.

PS: Αλήθεια, ξέρει κανείς το minimum payout του Veer;

Πληρώθηκες;

διότι εγώ είδα τα χρήματα στο λογαριασμό μου από προχθές

Ναι!!!!!! Γιούπι!!!

Αυτή η ισοτιμία του Paypal με σκοτώνει!
1 USD = 0.677049 EUR

Με τα πρώτα μου χρήματα σκέφτομαι να αγοράσω ένα battery grip και ένα ακόμα Flash. Τι λέτε;

Last edited:

Λέω να μην μετατρέψεις τα δολάρια σε ευρώ, οι περισσότερες αγορές είναι σε $$ οπότε θα ξαναπληρώσεις αλλάγή ισοτιμίας :-))

Ναι, για αυτό σκέφτομαι να αγοράσω κάποια πράγματα σχετικά με τη φωτογραφία κατευθείαν από το ebay.

Παράγγειλα ένα battery grip και σκέφτομαι να πάρω και το YN468 που είναι ένα πολύ οικονομικό ETTL flash.

Ναι, για αυτό σκέφτομαι να αγοράσω κάποια πράγματα σχετικά με τη φωτογραφία κατευθείαν από το ebay.

Παράγγειλα ένα battery grip και σκέφτομαι να πάρω και το YN468 που είναι ένα πολύ οικονομικό ETTL flash.

Φίλε rinos καλησπέρα, που μπορώ να δώ τις φωτογραφίες σου για να πάρω μια ιδέα ?

Οι δικές μου: http://www.shutterstock.com/cat.mhtml?gallery_id=673948

Ακόμα περιμένω δίσκο για να φτιάξω τον υπολογιστή. Βλέπετε η νέα μόδα των e-shop(s) είναι οι εικονικές διαθεσιμότητες προϊόντων...

Όταν μου το επιτρέψει ο καιρός, θα δοκιμάσω το καινούργιο μου Gadget. Μου πήρε πολύ χρόνο για να το σχεδιάσω αλλά υπόσχεται πολύ "ηλεκτρισμένες" φωτογραφήσεις...

PS: Επιτέλους είχα και την πρώτη μου Enhanced για το SS!

Τον τελευταίο καιρό, κάτι τα (όχι πολύ καλά) κέφια μου, κάτι η δουλειά που με τρέχει, δεν ανεβάζω πολύ υλικό. Στο SS όμως οι υπάρχουσες φωτογραφίες πουλάνε αρκετά καλά, και μία από αυτές έφθασε αισίως τις εκατό πωλήσεις http://www.shutterstock.com/pic.mhtml?id=63962728, και το κυριώτερο έχει πλέον καθημερινές πωλήσεις...

Την είχα ξανανεβάσει στο νήμα "οι καλύτερες μας για το 2010..." , αλλά πιστεύω ότι, τελικά αυτό που λένε όλοι οι "φτασμένοι" φωτογράφοι, ότι οι καλύτερες φωτογραφίες μας είναι αυτές που αρέσουν σε μας τους ίδιους και νοιώθουμε ότι έχουμε βάλει λίγη από την ψυχή μας, επιβεβαιώνεται και για μας τους ερασιτέχνες!

Το καλό Δημήτρη είναι πως θα συνεχίσει να πουλάει για τουλάχιστον 3 χρόνια!
Στη συγκεκριμένη photo με χαλάει το barrel distortion του φακού σου και θεωρώ πως έχεις πολύ καλύτερες φωτογραφίες.

Η αγαπημένη μου από το portfolio σου είναι αυτή:

stock-photo-small-boat-on-the-beach-blue-sky-75134482.jpg

Copyright: Dimitrios

Δεν διαφωνώ, αυτά παθαίνεις όταν τραβάς closeup με φακό κιτ :bang:, και δεν διορθώνεις στον raw editor... Γι αυτό λέω ότι τα λεφτά καλά είναι, μας καλύπτουν και τα έξοδα του χόμπυ (λίγο ως πολύ), αλλά το βασικό κέρδος είναι η βελτίωσή μας μέσα από την τριβή. Πριν ένα χρόνο δεν είχα τραβήξει ποτέ raw, φαντάσου ότι "πέρασα" στα πρακτορεία με απ' ευθείας jpeg...
Και βέβαια το κυριώτερο είναι ότι, ξανανέβηκα στην Ακρόπολη μετά από χρόνια, πήγα βόλτα στο Φιλοπάπου, στο Θησείο, πήρα τα βουνά (με τα πόδια) και γνώρισα καινούριους φίλους... εσένα, τον Βλάση, τον Billy, τον Alex, τον Παύλο, τους Ηλίες (πόσοι είσαστε ρε παιδιά? μετά τον 3ο άρχισα να σας μπερδεύω :flipout:), τον Εμίλιο, τους Γιάννηδες... Ξέχασα κανένα? Συγχωρήστεμε και καλό Πάσχα!!!

Last edited: