Micro Stock Agencies, διαδικτυακή διάθεση φωτογραφιών και πνευματικά δικαιώματα

εμενα μου φαινεται απολυτα σωστό.

Καταρχην το πρωτο σκελος αναφερει " με υλικό που αντλούν με μηχανές αναζήτησης από το Διαδίκτυο."
Άρα πεταει το μπαλακι π.χ. στη google και απαλλασει τον τυπο που χρησιμοποιησε save as μεσα απο τη σελιδα αποτελεσματων της google. Εκει εχει δικιο.
Πρεπει καποιος να κινηθει εναντιον της Google αν θελει να βγαλει ακρη (νομιζω εχει ηδη γινει στο εξωτερικο) καθως αυτη εχει την πρωτογενη ευθυνη.

Το δευτερο σκελος που αναφερεται στο κομματι της πρωτοτυπίας.
Και παλι σωστό είναι. Αν θελουμε να γινουμε πολύ αυστηροί με αυτο, τότε θα γυρισει μπουμερανγκ. Την απαντηση την εδωσε στο τελευταιο ποστ ο τυπος που διαχειριζεται τη σελιδα. Σκεφτεστε να ζητανε υποχρεωτικα αδεια ολοι για οτιδηποτε φωτογραφιζουμε εμεις; τη βαψαμε.
Όπως δε ζηταμε αδεια εμεις οταν φωτογραφιζουμε κατι τελειως ορατο δημόσια, ετσι δε ζητανε αδεια και οι αλλοι οταν χρησιμοποιουνε τις εικονες μας που αποτυπωνουν αυτο το δημοσια ορατο αντικειμενο.
Αν εγω ζητησω αποζημίωση απο καποιον που πηρε μια φωτογραφια μου που αποτυπωνει ενα αγαλμα. Μηπως μετα θα πρεπει να αποδωσω και εγω αποζημιωση στον γλυπτη;
Εμενα η δημιουργία μου μενει μονο στην γωνια που φωτογραφησα το αγαλμα. Τι να πει και ο γλυπτης ομως που χωρις αυτον δεν θα υπηρχε καν το θεμα φωτογραφησης;

Οποτε μη το σκαλιζουμε πολυ το θεμα. Ανεβαζουμε προσεχτικα και επιλεγμενες μονο φωτογραφιες και σε σαητ που ξερουμε οτι εχουν ξεκαθαρα και ρητως διατυπωμενα δικαιωματα χρησης. Δε χρειαζεται να ανεβασουμε τα παντα στο ιντερνετ.

Στο πρώτο σκέλος συμφωνώ. Στο δεύτερο όχι, ο καλιτέχνης, κατασκευαστής ή ότι άλλο έχει ήδη πληρωθεί για την δουλειά του ή αν αφορά ας πούμε κολοκύθια στην λαϊκή θα πληρωθεί πουλώντας τα. Η φωτογραφία ερμηνεύει δεν είναι απλή αποτύπωση. Γι αυτό με χαλάνε κάτι "μαγκιές" όπως ο πύργος του Άϊφελ που την ημέρα δεν έχει δικαιώματα και το βράδυ έχει γιατί λέει ο φωτισμός είναι κατοχυρωμένος! Ερώτηση: δωρεάν τον φωτίσανε?

Παιδιά συγνώμη αλλά θα τρελαθώ, είναι 7η μερα και δεν πουλησα τιποτα απο την τετάρτη, με 1300 αρχεία.Δεν έχει ξαναγίνει αυτό δεν ειναι φυσιολογικό.Είναι τόσο χάλια αυτη η περίοδο η συμβαίνει κάτι με τον λογαριασμό μου?

Είναι χάλια η περίοδος, ειδικά αν δεν έχεις θέματα με Halloween, χριστούγενα κ.λ.π. Κι εγώ από 1η του μήνα έχω πουλήσει 22 που είναι πολύ λίγες για αρχή του μήνα...

Τον οκτώμβριο έδωσα 37 , αυτο τον μήνα πριν λίγο 1, επιπλέον πολλά κοψίματα και είμαι.. μια ωραία ατμόσφαιρα γενικά:BDBDG54: .
Ευχαριστώ.

Νίκο συμπληρώνεις τα εξής:

1. Ονοματεπώνυμο όπως είναι στο έγγραφο που θα σκανάρεις για να τους στείλεις (διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίου τύπου)
2. Ν/Α
3. Individual
4. Την διεύθυνσή σου
5 - 8. Κενά
9. Τσεκάρεις το a. ...Greece
10. ...according to article 7... κενό... images and other... και στο explain the reasons... According to article 7 of Tax treaty with Greece

Τα υπόλοιπα κενά

Last edited:
Με βοοηθησε πολυ απο παλιότερο σου post Δημητρη, καπου λεει κατι τις % εγω εβαλα 0 %
Τελικα εγινε δεκτο οποτε ειναι μια χαρα

Νίκο συμπληρώνεις τα εξής:

1. Ονοματεπώνυμο όπως είναι στο έγγραφο που θα σκανάρεις για να τους στείλεις (διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίου τύπου)
2. Ν/Α
3. Individual
4. Την διεύθυνσή σου
5 - 8. Κενά
9. Τσεκάρεις το a. ...Greece
10. ...according to article 7... κενό... images and other... και στο explain the reasons... According to article 7 of Tax treaty with Greece

Τα υπόλοιπα κενά

Να ρωτήσω βρε παιδιά.
το StudentStock.com το ξέρει κανείς?
Μου έστειλαν πρόσκληση.
Τι να κάνω? αξίζει?

Αυτό το πράμα με τα χριστούγγενα πολύ δουλειά για τι τιποτα.Οτι και να κάνεις εξαφανίζεται στόν σωρό.Εχει δώσει κανείς τίποτα άραγε?
Κακή εμπειρία και απο πέρυσι.Ολο λέω να μήν ασχοληθώ ξανά αλλά όλο κάτι με σπρώχνει.

Δίνω κάτι (πολύ) λίγα μελομακάρονα, μπακλαβάδες κ.λ.π. Όσο για την ενασχόληση, κάντο μόνο όταν έχεις κέφι - απλά πράγματα... :2thumb22sup:

Καλημέρα σας,

χθε ανακάλυψα κάτι με το trial & error. Ότι τα διαφημιστικά και τα editorials τα χειρίζονται διαφορετικές ομάδες reviewers. Συγκεκριμένα έστειλα πριν 3μέρες αρκετές με κανονικό καθεστώς και 2 με editorial. Οι 2 με το editorial μπήκαν αμέσως στο λογαριασμό (μάλλον δεν τις ψειρίζουν κιόλας), ενώ οι άλλες παραμένουν. Επίσης δεν μου εστάλησαν emails επιβεβαίωσης ότι έχουν γίνει δεκτές.

Ο μήνας αυτός ξεκίνησε άσχημα, αλλά τώρα πάει περίφημα. Πουλώ κυρίως φωτο τουριστικές για Βόρειο Ελλάδα. Το Άγιο Όρος έχει την τιμητική του. Επίσης δίνω αρκετές φωτογραφίες από τα μνημεία και τα κοιμητήρια της Καλλίπολης (Α' παγκόσμιος Πόλεμος). Όμως σε αντίθεση με ότι περίμενα από τα βρετανικά μνημεία ουλώ ελάχιστα, αλλά οι περισσότερες είναι φωτο των τουρκικών (!!!)

Εγω ακόμα ψάχνω να βρω τόν δρόμο μου:captain:.Αν τότε που γυρνούσα τά νησιά είχα μια καλή μηχανή τώρα θά είχα μιά καλή συλογή.Τελευταία τράβηξα αρκετές απο Μύκονο και Σαντορίνη αλλά μέ την fujifilm HS20 που αποδείχτηκε μάπα, κακή επιλογή μηχανής.

Μια ερώτηση τεχνικού περιεχομένου, βλέπω δίπλα στην jpeg υπάρχει επιλογη αγοράς enchanced σε μορφη TIFF.Πως γίνεται αυτο αφου απο οτι ξέρω η tiff παράγεται από αρχείο raw.Απο πού βρίσκεται εκεί?Μπορει να γινει η μετατροπή απο jpeg ? Αφού η jpeg έχει λιγότερα ΜΒ

SS: Your existing W-8 has expired, please resubmit as soon as possible. You can visit our Tax Center for detailed instructions and here to learn why.

Why do I have to submit a form W-8 again?
Form W-8 expires after 3 years.

Αντε παλιιιιιι

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ευτυχώς ητανε απο τη πρωτη φορα ετοιμο

ΠΡΟΣΟΧΗ ::: Εαν σας βγαζει λαθος στην υπογραφη , δλδ οταν βαζετε το ονοματεπώνυμο , κοιταξτε αναμεσα στο ονομα και το επώνυμο να εχετε 2 κενα , ετσι το δέχτηκε σε εμενα