Microsoft Windows 10

Είχα πρόβλημα και εγώ στο tablet/laptop που το είχα αγοράσει με γερμανικά windows προεγκατεστημένα και φυσικά είχα εξαφανίσει τη γερμανική γλώσσα (Αγγλικό interface και υποστήριξη ελληνικών). Αυτόματα το εργαλείο αναγνώριζε ελληνικά κλπ.
Απλά κατέβασα την γερμανική έκδοση σε στικάκι και πέρασε τα windows μια χαρά αν και μετά τα 10 ήταν μόνο στα γερμανικά (αλλά ενεργοποιημένα χωρίς πρόβλημα).

Όταν τελείωσε η εγκατάσταση στο σπίτι είχα και 1-2 GB εξτρά ελεύθερο χώρο.
Drivers από τα 8.1 εγκαταστάθηκαν μια χαρά για μερικές συσκευές (αν και πχ για την κάρτα γραφικών του tablet έπρεπε να εγκαταστήσω χειροκίνητα το driver από τα 8.1 γιατί στο αυτόματο κράταγε τον default της MS).

Το μόνο που με ανησυχούσε ήταν που χρησιμοποιούσα στο σπίτι το windows media center για να δω τηλεόραση με ένα παμπάλαιο tv tuner που όμως έπαιζε μια χαρά. Δοκίμασα με τεράστια αποτυχία το KODI και τελικά από αναζήτηση στο google βρήκα το DVB Dream το οποίο κάνει ΜΟΝΟ αυτό που ήθελα με ένα πολύ ελαφρύ και εύχρηστο interface, ενώ τα φίλτρα που χρησιμοποιεί είναι κορυφαία (πχ MADVR, FFDSHOW). Το έχω ακόμη στη δοκιμαστική έκδοση και το σκέφτομαι μόνο για τα 49 $ που κάνει αν αξίζουν για την περιστασιακή χρήση που κάνω. Αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι άλλο αντίστοιχο ας το κάνει.

προσπαθησα να τα βαλω σε 3 διαφορετικα μηχανημα , με αναμεικτες εντυπωσεις.

Η πλακα ειναι οτι πιο ευκολα μοηκε στο Macbook pro !!!
Στο desktop μου δε μπαινει με τιποτα, λογω αδυναμιας υποστηριξης ΝΧ της CPU.

Στο asus T100 μπηκε με 1000 ζορια, εψαξα για driver γιατι της MS ηταν για τον π@#!#τσο !

ΥΓ... windows media center εχουν ή μπορουμε να τα βαλουμε καπως ?

Δοκίμασα λίγο τον Microsoft Edge, εχω πρόβλημα στο youtube, δεν εμφανίζεται εικόνα.
Από laptop 5ετίας με AMD Radeon 5650.

Ειναι γνωστό θεμα με ati κάρτες,άκουσα ότι με αλλαγή του acceleration ,φαντάζομαι από hardware σε software, λύνεται.
Ο edge είναι ταχυτατος δεν το περιμενα..

Συγνώμη που δε διάβασα όλα τα προηγούμενα ποστ , αλλά ωραία τα δεκάρια , αν και είχα και μια μικρή σχετικά εμπειρία με τα 8.1 , ΑΛΛΑ...
2 μέρες τώρα προσπαθώ να κάνω τον εκτυπωτή μου (HP officejet 4500 ) να δουλέψει και δεν τα καταφέρνω , έχω δοκομάσει τα πάντα ( και ναι και το ultrex !!!! ) και τπτ !!!

Καλησπέρα, μετά απο την εγκατάσταση των win10 εχω ένα πρόβλημα και ζητώ την βοήθεια όσων μπορούν να βοηθήσουν. Το λοιπόν 2 στις 3 φορές που ανοίγει ο υπολογιστής δεν συνδέεται αυτόματα ασύρματα με το wifi μου, επίσης και όταν μπω στις ρυθμίσεις δικτύων και παρόλο ότι δεν αλλάζω τίποτα η σύνδεση χάνεται, έχει καταλήξει σπαστικό μιας και όλα μέχρι την αναβάθμιση πήγαιναν ρολοι, μήπως υπάρχει κάτι που το κάνει σταθερό και μου διαφεύγει ??????

Είχα πρόβλημα και εγώ στο tablet/laptop που το είχα αγοράσει με γερμανικά windows προεγκατεστημένα και φυσικά είχα εξαφανίσει τη γερμανική γλώσσα (Αγγλικό interface και υποστήριξη ελληνικών). Αυτόματα το εργαλείο αναγνώριζε ελληνικά κλπ.
Απλά κατέβασα την γερμανική έκδοση σε στικάκι και πέρασε τα windows μια χαρά αν και μετά τα 10 ήταν μόνο στα γερμανικά (αλλά ενεργοποιημένα χωρίς πρόβλημα).

Όταν τελείωσε η εγκατάσταση στο σπίτι είχα και 1-2 GB εξτρά ελεύθερο χώρο.
Drivers από τα 8.1 εγκαταστάθηκαν μια χαρά για μερικές συσκευές (αν και πχ για την κάρτα γραφικών του tablet έπρεπε να εγκαταστήσω χειροκίνητα το driver από τα 8.1 γιατί στο αυτόματο κράταγε τον default της MS).

Το μόνο που με ανησυχούσε ήταν που χρησιμοποιούσα στο σπίτι το windows media center για να δω τηλεόραση με ένα παμπάλαιο tv tuner που όμως έπαιζε μια χαρά. Δοκίμασα με τεράστια αποτυχία το KODI και τελικά από αναζήτηση στο google βρήκα το DVB Dream το οποίο κάνει ΜΟΝΟ αυτό που ήθελα με ένα πολύ ελαφρύ και εύχρηστο interface, ενώ τα φίλτρα που χρησιμοποιεί είναι κορυφαία (πχ MADVR, FFDSHOW). Το έχω ακόμη στη δοκιμαστική έκδοση και το σκέφτομαι μόνο για τα 49 $ που κάνει αν αξίζουν για την περιστασιακή χρήση που κάνω. Αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι άλλο αντίστοιχο ας το κάνει.
Γι αυτό που λες με την γερμανική γλώσσα. Μετά δεν μπόρεσες να γυρίσεις τα Windows πάλι στα αγγλικά; έχω κι εγώ laptop γερμανικό όπως εσύ.
Ευχαριστώ.

ερωτηση θελω να με βοηθησει καποιος για να μην κανω καμια βλακεια,εχω τα 8.1 pro 64 bit.
εκανα rezerve δεν μου εχει ερθει ειδοποιηση λεω να τα κατεβασω χειροκινητα θα επιλεξω λογικα τα 10 pro 64 bit?η τα 10 pro-n 64 bit?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

σημειωση που ξεχασα να αναφερω τα 8.1 που εχω ειναι με media center

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Γι αυτό που λες με την γερμανική γλώσσα. Μετά δεν μπόρεσες να γυρίσεις τα Windows πάλι στα αγγλικά; έχω κι εγώ laptop γερμανικό όπως εσύ.
Ευχαριστώ.

Mετα αν θες βαζεις και.....γιαπωνεζικα :flipout: -bye-

ερωτηση θελω να με βοηθησει καποιος για να μην κανω καμια βλακεια,εχω τα 8.1 pro 64 bit.
εκανα rezerve δεν μου εχει ερθει ειδοποιηση λεω να τα κατεβασω χειροκινητα θα επιλεξω λογικα τα 10 pro 64 bit?η τα 10 pro-n 64 bit?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

σημειωση που ξεχασα να αναφερω τα 8.1 που εχω ειναι με media center

Ούτε σε εμένα (windows 7 ultimate) ήρθε ειδοποίηση. Απλά το εικονιδιο στην taskbar που ήταν παρόν από τότε που έκανα reservation παρέμενε. Στις 30/07 θυμήθηκα ότι έχουν κυκλοφορήσει τα 10, πάτησα επάνω του και άρχισε η εγκατάσταση.

Πάντως από ότι βλέπω πλέον τα windows παίζουν flac και mkv (αν και από τα mkv είδα μόνο στερεοφωνικό ήχο και όχι πολυκάναλο).

Καλησπέρα, μετά απο την εγκατάσταση των win10 εχω ένα πρόβλημα και ζητώ την βοήθεια όσων μπορούν να βοηθήσουν. Το λοιπόν 2 στις 3 φορές που ανοίγει ο υπολογιστής δεν συνδέεται αυτόματα ασύρματα με το wifi μου, επίσης και όταν μπω στις ρυθμίσεις δικτύων και παρόλο ότι δεν αλλάζω τίποτα η σύνδεση χάνεται, έχει καταλήξει σπαστικό μιας και όλα μέχρι την αναβάθμιση πήγαιναν ρολοι, μήπως υπάρχει κάτι που το κάνει σταθερό και μου διαφεύγει ??????
Ίδιο πρόβλημα κι εγώ (πριν το ξαναγυρισω στα 7αρια). Είχα ανοιχτά ports, άρα χειροκίνητο πέρασμα ip-dns και αναγκάστηκα να αλλάξω την ρύθμιση και δούλευε χωρίς πρόβλημα.
Πάντως παντού έχω διαβάσει για αυτό το πρόβλημα.

Ίδιο πρόβλημα κι εγώ (πριν το ξαναγυρισω στα 7αρια). Είχα ανοιχτά ports, άρα χειροκίνητο πέρασμα ip-dns και αναγκάστηκα να αλλάξω την ρύθμιση και δούλευε χωρίς πρόβλημα.
Πάντως παντού έχω διαβάσει για αυτό το πρόβλημα.

Εαν θέλεις γίνε πιο σαφής γιατί δεν το έχω και πολύ

Last edited:
Άσε το τότε. Μάλλον δεν είσαι ίδια περίπτωση με μένα. Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Άλλωστε τα Windows 10 τα κράτησα λίγες ώρες
Το έχω διαβάσει παντού και μάλιστα φίλος μου έπαθε το ίδιο κι οι 2 γυρίσαμε στο προηγούμενο OS.

ΥΓ:Αυτό που λέω περί ports κλπ είναι μια άλλη διαδικασία. Επειδή θα βγούμε εκτός θέματος, μέσω pm ότι γνωρίζω μπορώ να στο πω.