Μικρές συμβουλές και κόλπα για τα μαστορέματα.

Μάστορες ερώτηση!Έστω πως θέλω να δημιουργήσω ένωση δυο κομματιών κόντρα πλακέ υπο εξωτερική γωνία 120 μοιρών.Μπορώ να δημιουργήσω το φάλτσο με το δισκοπρίονο;Σε πόσες μοίρες το ρυθμίζω;

Αφαιρεις 30 μοίρες Νικόλα στο καθε κομμάτι .

Μιχαλιο δεν υπάρχει 60 στο φαλτσοπριονο ... :-p

Αφαιρεις 30 μοίρες Νικόλα στο καθε κομμάτι .

Μιχαλιο δεν υπάρχει 60 στο φαλτσοπριονο ... :-p

χαχα, μα τι εγραφα ο ανθρωπος βραδυατικα...60 μοιρες ρυθμιση στο φαλτσοπριονο, δεν παμε καλα Ηλια :flipout:

Ηλία κόβω δλδ σε 30° με το πριόνι;Το έκανα φίλε,έτσι βγάνει η εσωτερική 120°..Εκτός αν έκανα κάτι λάθος..
Ε κανε την εξωτερικη βρε Νικολή , βάζε τα ξύλα ανάποδα .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

χαχα, μα τι εγραφα ο ανθρωπος βραδυατικα...60 μοιρες ρυθμιση στο φαλτσοπριονο, δεν παμε καλα Ηλια :flipout:
Χαχαχαχα...Μιχαλιοοοοο !!

Κάτι περίεργο φτιάχνει ο Νικόλας αυτή την εποχή στα μυστικά του εργαστήρια !!!!!
Μυστήρια κολλήματα παράξενες γωνίες ....
Υπομονή...θα δούμε !!!

Κιομως υπαρχουν φαλτσοπριονα με 60 μοιρες κοπη.

Κανόνισε να μου δείξεις κανένα στο 1000αρι να σε κοπανω μέχρι τα Χριστούγεννα...χαχαχα

Ηλία κόβω δλδ σε 30° με το πριόνι;Το έκανα φίλε,έτσι βγάνει η εσωτερική 120°..Εκτός αν έκανα κάτι λάθος..

Νικο, τωρα που το σκεφτομαι καλυτερα, ειναι πολυ δυσκολο αυτο που επιχειρεις. Πρεπει μαλλον να κοψεις 60 μοιρες γωνια. Δεν ξερω να σου πω τι να κανεις.

Τι θες να κανεις? Κανενα ξυλινο βαρελι καμμια κουπα? Ποδια χιαστη σε τραπεζι? Πες...!! :))

Βρε Μιχαλιο αν κόψει 60 θα του μείνει γωνια των 30 πανω στο ξύλο , 60 ή 300 στην ενωση των δυο ξυλων .

Και ειναι δύσκολο να την κανει εξωτερικη ; Ότι και να κόβει μπορεί να τα τουμπαρει.

Αν μπορει ο Νικος να ανεβασει ενα σκιτσακι με το πως εννοει την εξωτερικη γωνια στις 120 μοιρες, θα βοηθουσε :)

Παιδες θελω την βοήθεια σας. Δεν εχω εμπειρια, αλλα εχω πολύ όρεξη και οπως οι περισσότεροι ξεκινάω με παλέτες. Θέλω να φτιάξω αυτά τα σκαμπουδάκια, που οπως βλεπετε τα ποδια δεν ειναι κατακόρυφα προς το έδαφος, εχουν μια κλιση προς τα εξω ωστε να μπαινει το ενα μέσα στο αλλο. Εκει ειναι το προβλημα μου, πως υπολογίζω και πως κόβω το πάνω μερος των ποδιών ωστε να υπάρχει η κλιση αυτη και καμια ιδεα πως να τα στερεώσω στο "κωλο" του σκαμπό γιατι για να καρφωθουν στο τελάρο δεν νομιζω να γινεται αφου δεν θα εφαπτονται λογω κλίσης.

3df75ac48e32e60c7680e5c6ce8e4284.jpg

Ξέρω οτι ζητάω πολλά αλλα αν καποιος μπορει να βοηθήσει, η εστω κανα video στο youtube με κατι παρόμοιο θα με βοηθούσε πολυ

Τα πόδια στο σκαμπό θα εφάπτονται υπο γωνία αφου τα κόψεις στις μοίρες κλίσης που θέλεις. Νομίζω στις 20 μοίρες εαν θέλεις και ψηλά ποδαράκια εισαι καλά.
Μπορεί και λιγότερο.. Δες το αφου κάνεις τα σημαδάκια, με το μάτι που θα φτάσει το πόδι στις αντίστοιχες μοίρες..

Χρησιμοποίησε μοιρογνωμόνιο (ενα απλό κάνει) και με το μολύβι χαράζεις την ευθεία κοπής στο ξύλο . Επειτα κόβεις με πριόνι χειρός ή σέγα ..

Τα κόβεις στις 5-10 μοίρες (αναλόγως πάχους σανιδας) και πανω και κατω και εφαπτονται με το καπάκι . Ενώσεις με ποκετ χολς ή καβιλιες ή βιδωμα , ότι τρόπος σε βολεύει και μπορείς . Σε όλες τις περιπτώσεις θα χρησιμοποιήσεις ξυλοκολλα .