Μικρές συμβουλές και κόλπα για τα μαστορέματα.

Τα κενα στα τελειωματα των κεραμιδιων κλεινουν ευκολα με αφρο
Πολυουρεθανης .τα κενα στους κορφιαδες υπαρχει ετοιμος σοβας για κορφιαδες και σε αποχρωσεις μαλιστα.

Ο αφρός πολυουρεθάνης νομίζω διαστέλλεται πολύ Βασίλη και θα τα σηκώσει τα κεραμίδια.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας, πράγματι ο σωστότερος τρόπος είναι να ξαναγίνει από την αρχή με ταβάνωμα και μεμβράνη, αλλά αυτό δεν το έχουνε κάνει ούτε στο κανονικό σπίτι, απλά εκεί δεν έχω πρόβλημα λόγω κλίσης και τα νερά προλαβαίνουνε να κυλάνε στην σκεπή όσο και να φυσάει.

Το αμέσως καλύτερο μου φαίνεται το κλείσιμο με τσιμεντάκι με κοκκινωπό τσιμεντόχρωμα, η πολυουρεθάνη θα τα σηκώσει τα κεραμίδια (πράγμα που έπαθε ένα γειτονικό σπίτι πριν 10 χρόνια).

τις τρύπες θα τις κλείσω από μέσα δεν είναι ανάγκη να ανέβω στην σκεπή, το ύψος κυμαίνεται από 2.50 έως 2 μ, φτάνω και χωρίς σκάλα, θα γεμίσω τα κενά από κάτω καθώς και περιμετρικά τα τελειώματα από την εξωτερική μεριά και εύχομαι να γλιτώσω από τα νερά και από τα ποντίκια (κατά το δυνατόν).

τα ποντίκια από πόσο μικρή τρύπα μπορούν να περάσουν? για παράδειγμα από 2 cm κάτω από τη πόρτα περνάνε? έχω βρει σε κατάσταση μούμιας και μικρά ποντίκια σε μέγεθος iphone αλλά και μεγάλα σε μέγεθος μικρής γάτας και κάτι μεγαλύτερα που τρέχουν στα χωράφια τριγύρω....

πριν 3 χρόνια που ήρθα εδώ μόνιμα, μάζεψα 2 γατιά αδέσποτα και τους έβαζα τροφή και νερό και αυτά ζούσαν στο κήπο μου αλλά και ελεύθερα ταυτόχρονα...δυστυχώς τα ποντίκια τα δάγκωσαν και οι γάτες δεν τα ξαναπλησίασαν απλά τα καταλάβαιναν πλησίαζαν κοντά παραμονεύοντας, αλλά μέχρι εκεί, μόλις εμφανιζόταν ο ποντικός οι γάτες χάνονταν...μετά πήρα ένα ντόπερμαν πού πήρε οριστικά στο κυνήγι τις γάτες, αλλά στα ποντίκια τα παίρνει χαμπάρι τους ορμάει αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τα προλάβει και να τα πιάσει....χε χε, τώρα που τα γράφω βλέπω τι κωμωδία είναι το θέμα....και από τότε ζω με μόνιμο γαριδάκι σε 4-5 σημεία μέσα στην αποθήκη... α και κάτι τελευταίο που θυμήθηκα (μία που με έχει πιάσει λογοδιάρροια) στην αρχή είχα βάλει 2 φάκες με τυράκι κατά τα γνωστά μία μέσα από την πόρτα και μία έξω από αυτήν, αυτήν την εξωτερική την έχασα μαζί με το ποντικό, φαίνεται τον έπιασε και την πήρε μαζί του φεύγοντας...χα χα χα .

Εάν έχεις υπομονή και χρόνο και κλείσεις όλα τα κενά με τσιμέντο, δε νομίζω να ξαναέχεις θέμα με νερά..
Τα ποντίκια έχουν απίστευτη ελαστικότητα και μπορούν και μπαίνουν κι από χαραμάδες.. Είχα μεγάλο πρόβλημα σε μία αποθήκη. Αυτό που έκανε πολύ καλή δουλειά και τα ξεπάτωσε όλα, ήταν ποντικοφάρμακο σε μορφή σιταριού. Δε θυμάμαι μάρκα. Το τρώνε και μουμιοποιούνται και άρα δε μυρίζουν όταν ψοφάνε.
Η φάκα θα κάνει κάτι μόνο αν έχεις δυο τρία ποντίκια. Αν είναι πολλά, άστα..

Και υποψην με τον αφρο πολυουρεθανης και ολα τα αφροπλαστικα φτιαχνουν ανετα φωλιες...δηλαδη πως θα στο φανε χαμπαρι δε θα παρεις.

Project μεγαλο και τρανο
Code name: new home
Comtractor: me and my self.co
Cost est.: 2bil. drxms
Timeline end: 2016

Phase 1: get married/accomplished 2013
Phase 2: plans & design/in progress-end 2015
Phase 3: demolishion/in progress
Phase 4: demolishion, construction-end 2016
Phase 5 : floor, painting, furnishing-end 2016

Στη φασηβπου βρισκομαι πρεπει να πεσουν δυο τοιχοι. Ο ενας χωριζει κουζινα με τραπεζαρια και ο δευτερος τραπεζαρια με σαλονι.
Επειδη το σπιτι ειναι κατοικισιμο πρεπει να διαταραχθει οσο το δυνατον λιγοτερο οι πανιδα και χλωριδα του τοπου.
Για το γκρεμισμα των τοιχων απο τουβλο πως μπορει να γινει αυτο? ξεκιναμε απο κατω? να βαλω κοπρεσερ ή με βαριοπουλα τουβλο τουβλο? σε τσουβαλια μπαινουν αυτα τα μπαζα?
Το σπιτι ειναι μονοκατοικια, 1ος και αποκομηδη μπαζων θα γινει με ιδια μεσα. Ηλεκτρομηχανολογικα δεν μας απασχολουν, δουλεια μας ειναι...
Φερουσες κλπ επισης δεν μας απασχολουν μιας και υπαρχουν δοκαρια κολωνες που ομως δεν θα πειραχτουν ουτε ενοχλουν.
:ears:

οι τοίχοι θα πέσουν εντελώς; αν πχ θέλεις να αφήσεις πόρτα σημάδεψε και κόψε με τον τροχό τον τοιχο και μετά σπάσε τον

οι τοίχοι θα πέσουν εντελώς; αν πχ θέλεις να αφήσεις πόρτα σημάδεψε και κόψε με τον τροχό τον τοιχο και μετά σπάσε τον

Μαλλον θελει να κανει ενιαιο χωρο, δεν χρειαζεται να αφησει πορτα.

Νεκταριε, μονοτουβλος ειναι ο τοιχος? Αν ναι, τοτε με μια βαριοπουλα θα εχεις σχετικα ευκολη δουλεια. Τα τουβλα μπαινουν στις ειδικες σακκουλες αφου σπας τα μεγαλα κομματια που θα αφαιρεις.

Νεκτάριε μάλλον με κομπρεσεράκι θα κάνεις πιο καθαρή δουλειά...το σφυροκάλεμο πετάει κομμάτια πέρα δώθε.
Ελπίζω να μην έχεις κανένα μηχανάκι από αυτά τα προξον που βάζει ο Μιχάλης για μινιατούρες.:flipout::flipout::ernaehrung004:

Aμα θελει να σμιλεψει τον τοιχο, θα παρει την σμιλη της Proxxon :))

Παρεμπιπτοντως μου ηρθε σημερα..

28644.jpg

Βαριοπουλα και καλεμι , μόλις φύγει μια-δυο σειρές απο ΠΑΝΩ τα υπόλοιπα φεύγουν σχετικά εύκολα .
Μπαίνουν σε σακούλες μπαζων (αγορά απο χρωματοπωλειο) .
Σοβατισμα στο ταβάνι και τοίχο και είσαι έτοιμος .

Και το δάπεδο Ηλία ...το ξεχνάς το δάπεδο !!!!
Απορώ γιατί αγοράζουμε εργαλεία αν είναι να δουλεύουμε σφυροκάλεμο.

Είναι πεσμένος τελευταία Νίκο , έχουν χαλαρώσει τα μπρατσα του...γυμναστικούλα...χαχαχα

Πραγματι αυτο με καλεμι και βαριοπουλα ειναι η ενδεδειγμενη λυση. Φευγουν τα τουβλα ενα ενα. Με το κοπρεσερ ( 4 εχω κατεδαφιστικα) ποιο πολυ φασαρια προβλεπω και σκονη.
Η δυσκολια βλεπω να ειναι το μαζεμα των μπαζων παρα το γκρεμισμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

28644.jpg
Μεγεια...

28644.jpg

έχω το αντίστοιχο του lidl και απλά προσέχω να μην ζεσταινεται γιατι δεν εχει θερμικη ασφαλεια...το προξον φαινεται πιο σοβαρό....άραγε να ταιριάζουν οι μύτες proxxon στο parkside?

Και γω εχω του Lidl απο το οποιο δεν εχω καποιο παραπονο. Καθε αλλο, η τιμη του ειναι αριστη και η αποδοση του ειναι ικανοποιητικη.

Οι διαφορες που παρατηρησα ειναι στα κοπτικα (καμμια σχεση τα μεν και τα δε), στο επιπεδο θορυβου και γενικοτερα στην αισθηση στο χερι (λιγοτερους κραδασμους).
Απο κει και περα, οταν ακους το μοτορακι να δουλευει στο ρελαντι (πριν το πιεσεις στο ξυλο) καταλαβαινεις και την τεραστια διαφορα στην ποιοτητα...

Τα κοπτικα δεν νομιζω να κανουν στο parkside. Δυστυχως δεν ειμαι Ελλαδα για να το τσεκαρω. Αν κανουν ομως, η διαφορα που θα δεις θα ειναι κατι παραπανω απο αισθητη.

Μπορεις να βγαλεις ακρη με την παρακατω φωτο?

20691191880_040391f2da_b.jpg

Κόβεις μια ευθεία με τον τροχό για να είναι ίσιος ο τοίχος και μετά βαριοπούλα Νεκτάριε.. Έτσι έριξα κι εγώ τον δικό μου..
Για το ταβάνι και το δάπεδο, καλεμοσφύρι..