Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας, πράγματι ο σωστότερος τρόπος είναι να ξαναγίνει από την αρχή με ταβάνωμα και μεμβράνη, αλλά αυτό δεν το έχουνε κάνει ούτε στο κανονικό σπίτι, απλά εκεί δεν έχω πρόβλημα λόγω κλίσης και τα νερά προλαβαίνουνε να κυλάνε στην σκεπή όσο και να φυσάει.
Το αμέσως καλύτερο μου φαίνεται το κλείσιμο με τσιμεντάκι με κοκκινωπό τσιμεντόχρωμα, η πολυουρεθάνη θα τα σηκώσει τα κεραμίδια (πράγμα που έπαθε ένα γειτονικό σπίτι πριν 10 χρόνια).
τις τρύπες θα τις κλείσω από μέσα δεν είναι ανάγκη να ανέβω στην σκεπή, το ύψος κυμαίνεται από 2.50 έως 2 μ, φτάνω και χωρίς σκάλα, θα γεμίσω τα κενά από κάτω καθώς και περιμετρικά τα τελειώματα από την εξωτερική μεριά και εύχομαι να γλιτώσω από τα νερά και από τα ποντίκια (κατά το δυνατόν).
τα ποντίκια από πόσο μικρή τρύπα μπορούν να περάσουν? για παράδειγμα από 2 cm κάτω από τη πόρτα περνάνε? έχω βρει σε κατάσταση μούμιας και μικρά ποντίκια σε μέγεθος iphone αλλά και μεγάλα σε μέγεθος μικρής γάτας και κάτι μεγαλύτερα που τρέχουν στα χωράφια τριγύρω....
πριν 3 χρόνια που ήρθα εδώ μόνιμα, μάζεψα 2 γατιά αδέσποτα και τους έβαζα τροφή και νερό και αυτά ζούσαν στο κήπο μου αλλά και ελεύθερα ταυτόχρονα...δυστυχώς τα ποντίκια τα δάγκωσαν και οι γάτες δεν τα ξαναπλησίασαν απλά τα καταλάβαιναν πλησίαζαν κοντά παραμονεύοντας, αλλά μέχρι εκεί, μόλις εμφανιζόταν ο ποντικός οι γάτες χάνονταν...μετά πήρα ένα ντόπερμαν πού πήρε οριστικά στο κυνήγι τις γάτες, αλλά στα ποντίκια τα παίρνει χαμπάρι τους ορμάει αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τα προλάβει και να τα πιάσει....χε χε, τώρα που τα γράφω βλέπω τι κωμωδία είναι το θέμα....και από τότε ζω με μόνιμο γαριδάκι σε 4-5 σημεία μέσα στην αποθήκη... α και κάτι τελευταίο που θυμήθηκα (μία που με έχει πιάσει λογοδιάρροια) στην αρχή είχα βάλει 2 φάκες με τυράκι κατά τα γνωστά μία μέσα από την πόρτα και μία έξω από αυτήν, αυτήν την εξωτερική την έχασα μαζί με το ποντικό, φαίνεται τον έπιασε και την πήρε μαζί του φεύγοντας...χα χα χα .