Μικρές συμβουλές και κόλπα για τα μαστορέματα.

Επειδή ανέφερες ότι είναι κατοικίσιμο αν χρησιμοποιήσεις τροχό ( συμφωνώ με τη μέθοδο) θα πρέπει ναι έχεις κάποιον να σου ρίχνει με ένα μπουκάλι μικρο σιγά σιγά νερό, για να μειώσεις τη σκόνη. Προσοχή να μην βρέξεις τον τροχό και πάθεις τίποτα. Προτίμησε στο μπουκάλι να έχεις το καπάκι βιδωμένο και να το τρυπήσεις με ένα καρφί για ν λειτουργεί σαν σπρευ οταν το πιέζεις. Αν μπορείς φόρα γάντια πλαστικά για καλύτερη μόνωση

Ωραια παιδες, η κατεδαφιση θα γινει με χειρωνακτικες εργασιες βαριοπουλας. Κοπρεσερ μονο οπου χρειαστει. Τροχος φτου μακρυα μας. Δεν ειμαστε για τετοια, ασε που δεν ειναι και απαραιτητο.

Κατι αλλο, ασχετο με αυτο το θεμα. Η κολληση με θερμη σιλικονη, μπορουμε να τη θεωρησουμε και ισχυρη εως μονωση υπο συνθηκες? φανταζομαι μια συνθηκη θα ειναι οι φυσιολογικες θερμοκρασιες και οι ματ επιφανειες?
Η υγρασια μπορει να κανει ζημια στη συγκοληση?

Ερώτηση.

Πως γυαλίζουμε αλουμίνιο ;

Θέλω να γυαλίσω ενα καπάκι αλουμινίου απο laptop .Ειναι το καπάκι της οθόνης. Εχει και κάτι μικρογρατζουνιές και μια λίγο πιο βαθιά.

Διάβασα με ενα πρόχειρο σεαρτς οτι αγοράζεις λευκό σαπούνι για αλουμίνιο ..

Ποια ειναι η καλύτερη μέθοδος για να το κάνω άριστο;

Εχω αξεσουαρ dremel και μια πάστα που δίνει για γύαλισμα νομισμάτων; κάνει δουλειά αυτό;

Απάντηση: Re: Μικρές συμβουλές και κόλπα για τα μαστορέματα.

Ερώτηση.

Θέλω να γυαλίσω ενα καπάκι αλουμινίου απο laptop .Ειναι το καπάκι της οθόνης. Εχει και κάτι μικρογρατζουνιές και μια λίγο πιο βαθιά.

Εχω αξεσουαρ dremel και μια πάστα που δίνει για γύαλισμα νομισμάτων; κάνει δουλειά αυτό;

Στην οθόνη θα σου πρότεινα να μην κάνεις τίποτα μην τυχών βρεθείς μα καμένα pixel ή και χωρίς οθόνη. Αν πάλι θέλεις να πάρεις το ρίσκο ότι είναι να κάνεις κάνε το όσο πιο διακριτικά μπορείς....

Re: Απάντηση: Re: Μικρές συμβουλές και κόλπα για τα μαστορέματα.

Στην οθόνη θα σου πρότεινα να μην κάνεις τίποτα μην τυχών βρεθείς μα καμένα pixel ή και χωρίς οθόνη. Αν πάλι θέλεις να πάρεις το ρίσκο ότι είναι να κάνεις κάνε το όσο πιο διακριτικά μπορείς....

Δεν με κατάλαβες διότι δεν το εξήγησα καλά .

Το καπάκι ειναι λυμένο δεν έχει σχέση με οθόνη ιδου η φώτο απο ενα παρόμοιο καπάκι αλλά σε καλύτερη κατάσταση απο αυτο που θέλω να γυαλίσω..

Attachments

• ΓŽΒΊΓŽΒ±Γβ‚¬ΓŽΒ±ΓŽΒΊΓŽΒΉ.jpg
    ΓŽΒΊΓŽΒ±Γβ‚¬ΓŽΒ±ΓŽΒΊΓŽΒΉ.jpg
    91.4 KB · Views: 204
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μικρές συμβουλές και κόλπα για τα μαστορέματα.

Δεν με κατάλαβες διότι δεν το εξήγησα καλά .

Το καπάκι ειναι λυμένο δεν έχει σχέση με οθόνη ιδου η φώτο απο ενα παρόμοιο καπάκι αλλά σε καλύτερη κατάσταση απο αυτο που θέλω να γυαλίσω..

ΟΚ τώρα το έπιασα. Δοκίμασε αρχικά με wennol για αλουμίνια και πανί, και βλέπεις πως θα πάει......

ωραία σε ευχαριστώ θα το δοκιμάσω.

Για τις ψιλογρατζουνιές θα τις καλύψει ή θέλω κανένα τρίψιμο πρώτα με βρεγμένο ντουκόχαρτο ή κάτι παρεμφερες;

Ξέρετε με τι καθαρίζουμε το ψυγείο εξωτερικά έχει βρώμιες με σαπούνι τα ετριψα δεν φεύγουν και για το μπάνιο πως βγάζουμε άλατα;

Ξυδι φιλε μου!

Και μερικες απο τις χρησεις που μας ενδιαφερουν μαστορικα.

11. Καθαρίστε τις βούρτσες βαφής
Ξεχάσατε να πλύνετε τις βούρτσες σας και έχουν κοκκαλώσει. Μην τις πετάξετε! Γεμίστε ένα τηγάνι με λευκό ξύδι και φέρτε το σε σημείο βρασμού. Βουτήξτε τις βούρτσες στο ζέον ξύδι μέχρι η μπογιά να διαλυθεί.

12. Διαλύστε τη σκουριά
Το οξικό οξύ στο ξύδι αντιδρά με το οξείδιο του σιδήρου και απομακρύνει τη σκουριά από μικρά μεταλλικά υλικά: βίδες, παξιμάδια κλπ. Βάλτε τα σε ένα σκεύος γεμάτο με ξύδι και ξεπλύνετε καλά.

13. Αντιμετωπίστε τις μυρωδιές από τροφές
Τα τάπερ σας μπορεί να μυρίζουν έντονα από κάποια φαγητά. Καθαρίστε τα με ένα πανί μουλιασμένο στο ξύδι και οι οσμές θα εξαφανιστούν.

14. Απομακρύνετε τα μεταλλικά άλατα
Τα άλατα από το νερό δημιουργούν μια κρούστα στην καφετιέρα, το βραστήρα και το μπάνιο σας. Δημιουργήστε ένα μείγμα με ζεστό νερό και ξύδι και η καφετιέρα σας θα ξεβουλώσει. Καθαρίστε το μπάνιο σας με ξίδι και τα άλατα θα διαλυθούν.

17. Καθαρίστε γυαλί, πλαστικό, χρώμια και πατώματα
Το μαγικό μείγμα 50-50 νερό-ξύδι θα καθαρίσει τις επίμονες βρωμιές στα ράφια, το ψυγείο, τα ποτήρια και τις πορσελάνες σας. Δημιουργήστε μια αλοιφή με την πρόσθεση μαγειρικής σόδας ή αναμείξτε 1/3 λευκό ξύδι, ⅓ καθαρό αλκοόλ, ⅓ νερό και τρεις σταγόνες υγρού πιάτων για ένα φτηνό και οικολογικό καθαριστικό πατωμάτων. Δεν συστήνεται σε επιφάνειες από μάρμαρο ή γρανίτη.

20. Ξεβουλώστε τα λούκια και καθαρίστε τον σκουπιδοφάγο
Ξεβουλώστε το νεροχύτη σας χωρίς να καταφύγετε στο γνωστό καυστικό και επικίνδυνο χημικό. Ρίξτε μαγειρική σόδα και προσθέστε λευκό ξύδι. Αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά και ξεπλύντε με βραστό νερό. Με το ίδιο κόλπο μπορείτε να καθαρίστε τον σκουπιδοφάγο σας. Ειδικότερα αν παγώσετε το ξύδι σε παγάκια θα ακονίσετε ταυτόχρονα και τις λεπίδες του.

Πηγη: http://www.star.gr/Pages/Fashion.as...es_chriseis_tou_xydiou_pou_den_tis_fantazeste

Ερώτηση.

Πρωτα κοιτα μην ειναι περασμενο κανα διαφανο βερνικι και με το τριψιμο το κανεις χειροτερο.
Για γυαλισμα καθρεπτη , πανοβουρτσα και σαπουνι για αλουμινια, αλλα να ξερεις οτι αφαιρει μεταλο και θα κανεις την γυρω περιοχη μ.... καλιγραφιας.
Με dremel μονο αν εισαι ισοβιτης ή αργοσχολος συνταξιουχος.
Στο πιο μαλακο δοκιμασε κρεμα metaseul σε βαμβακι η μαλακο πανι και υπομονη.

Ξέρετε με τι καθαρίζουμε το ψυγείο εξωτερικά έχει βρώμιες με σαπούνι τα ετριψα δεν φεύγουν και για το μπάνιο πως βγάζουμε άλαταΝΎ

Δοκιμασε ( για το ψυγειο) το παλιο κλασικο και παντα επικαιρο Jif με αμμωνια (με λεμονι ή χωρις) πανω σε σφουγγαρι, κανει θαυματα.Τωρα αναλογα απο τι εχει βρωμισει θα προτεινα και το all whether αλλα αλκαλικο πολυ Swaz.

Ξέρετε με τι καθαρίζουμε το ψυγείο εξωτερικά έχει βρώμιες με σαπούνι τα ετριψα δεν φεύγουν και για το μπάνιο πως βγάζουμε άλατα;

Εγώ χρησιμοποιώ οινόπνευμα...

Ναι ...και όταν πας να τις βιδώσεις φεύγει το μισό χρώμα. Εγώ τις βάφω με μαρκαδόρο για CD αφού τις τοποθετήσω ...Νίκος Quick tips.