Μικρές συμβουλές και κόλπα για τα μαστορέματα.

Αν για κάποιο λόγο δεν πέτυχε το τρύπημα για καβίλια και δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα
, βάζουμε μια καβίλια με ξυλόκολλα, την κόβουμε σύρριζα και τρυπάμε ξανα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

προσπαθώ να αλλάξω το κάλυμμα μιας παλιάς λεκανης και οι 2 βίδες έχουν πιάσει σκουριά.
Τα πλαστικά παξιμάδια που βιδώνουν πάνω στην βίδα δεν κουνιούνται καθόλου. Συν ότι ο χώρος είναι πολύ μικρός και δεν βοηθάει για πολλές ενέργειες.
Προσπάθησα με πένσα αλλα δεν έχω καλό πιάσιμο και ο χώρος για να στρίψει λίγος. Ιδέες?

Δες και εδώ στο #2 ποστ:
http://avclub.gr/forum/showthread.php/122469-Μικρές-συμβουλές-και-κόλπα-για-τα-μαστορέματα?p=1057282893&viewfull=1#post1057282893

προσπαθώ να αλλάξω το κάλυμμα μιας παλιάς λεκανης και οι 2 βίδες έχουν πιάσει σκουριά.
Τα πλαστικά παξιμάδια που βιδώνουν πάνω στην βίδα δεν κουνιούνται καθόλου. Συν ότι ο χώρος είναι πολύ μικρός και δεν βοηθάει για πολλές ενέργειες.
Προσπάθησα με πένσα αλλα δεν έχω καλό πιάσιμο και ο χώρος για να στρίψει λίγος. Ιδέες?

Ακριβώς το ιδιο επαθα και εγω πριν 1 εβδομαδα που αλλαζα το δικό μου καπάκι. Φαντάζομαι εννοεις τα πλαστικά παξιμάδια που ειναι απο την κάτω πλευρά της λεκάνης. Ουτε και εγω ειχα χωρο για πολλά πολλά. Την λύση εδωσε ο "αναπτήρας" :). Ζεστανε-λιωσε το παξιμάδι για 20-30 sec και μετα με πια πένσα το τραβάς και τσουκ. Ετσι και αλλιως για πεταμα πανε

Και μιας και μιλάμε για το κάλυμμα της λεκάνης, καλό είναι να γράψουμε κάπου, το μοντέλο της λεκάνης, για να το θυμόμαστε, ώστε, όταν μετά από κάποια χρόνια χρειαστεί να αντικαταστήσουμε το καπάκι, να ψάξουμε στο Google συμβατό καπάκι και να βρούμε το φτηνότερο που ταιριάζει.

Πριν από λίγους μήνες έκανα τη διαδικασία και βρήκα το κατάλληλο (και φτηνότερο) σε αποθήκη κάπου στην Κηφισιά, και το έστειλε με courier την επομένη.

We have a winner!!

Η δουλεια έγινε με αναπτήρα (για να μαλακώσει) και σφυρι αντί για πένσα. Και ετσι, βγήκε από πάνω!

Οι βίδες χαλια... Δεν υπάρχουν στροφές,... ΜΟΝΟ σκουριά.... Πάω για καθαρισμό (του μπάνιου) .
Ευχαριστώ για τις ιδέες. :SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: Μικρές συμβουλές και κόλπα για τα μαστορέματα.

Και μιας και μιλάμε για το κάλυμμα της λεκάνης, καλό είναι να γράψουμε κάπου, το μοντέλο της λεκάνης, για να το θυμόμαστε, ώστε, όταν μετά από κάποια χρόνια χρειαστεί να αντικαταστήσουμε το καπάκι, να ψάξουμε στο Google συμβατό καπάκι και να βρούμε το φτηνότερο που ταιριάζει.

Πριν από λίγους μήνες έκανα τη διαδικασία και βρήκα το κατάλληλο (και φτηνότερο) σε αποθήκη κάπου στην Κηφισιά, και το έστειλε με courier την επομένη.

Σωστό και αυτό αν και δεν χρειάζεται, μετράς μήκος και πλάτος απο το παλιο καπάκι, η την ιδια την λεκάνη και πας με το μέγεθος μετά.
Εγώ πηρα https://www.leroymerlin.gr/gr/mpanio/axesouar-baniou/kalummata-wc/kalumma-lekanis-blanka-61685771/ πριν 1 εβδομάδα, και ειναι πάρα πολύ καλό για τα λεφτά του και mdf οχι πλαστικό και ρυθμιζόμενο το πλάτος σφιξίματος.
Ειχα παρει αλλο ενα γυρω στα 30 ευρω απο πρακτικερ και δεν αντεξε ουτε 3μηνο

Μπορείς να βγάλεις και ένα "πατρόν" σε χαρτί και με βάση αυτό αναζητάς το καπάκι που θες. Έτσι το κάναμε κάποτε, που δεν υπήρχε internet και έπρεπε να τραβηχτούμε στα μαγαζιά για να βρούμε ότι ζητούσαμε.

γνωρίζει κανείς πως μπορείς να ρυθμίσεις μια μπαλκονόπορτα (είναι με ανάκλιση, αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο)
τώρα σκαλώνει και πρέπει να κινηθεί καποια χιλιοστά προς τον πάνω μεντεσέ.

Εάν έχει γείρει μόνο προς την μεριά που κλειδώνει τότε ρυθμίζεις την βίδα που είναι στην ανάκληση για να έλθει η πόρτα στα ίσια της.
Αν πρέπει να σηκωθεί όλη μαζί τότε στην πάνω μεριά του κάτω μεντεσέ έχει ένα allen που βιδώνοντας το ανεβαίνει η πόρτα ( μάλλον θα υπάρχει κάποιο συρταρωτό κάλυμμα εκεί).

ευχαριστώ πολύ osotosa
δεν χρειαζόταν να ανέβει όλη η πόρτα οπότε με την βίδα της ανάκλισης ήρθε μια χαρά :)

Απάντηση: Re: Μικρές συμβουλές και κόλπα για τα μαστορέματα.

Εάν έχει γείρει μόνο προς την μεριά που κλειδώνει τότε ρυθμίζεις την βίδα που είναι στην ανάκληση για να έλθει η πόρτα στα ίσια της.
Αν πρέπει να σηκωθεί όλη μαζί τότε στην πάνω μεριά του κάτω μεντεσέ έχει ένα allen που βιδώνοντας το ανεβαίνει η πόρτα ( μάλλον θα υπάρχει κάποιο συρταρωτό κάλυμμα εκεί).
Ευχαριστώ αδερφέ !! Προσπαθούσα χρόνια να βρω την λύση σε ένα παράθυρο μπάνιου το οποίο μάγκωνε μόνο στην ανάκληση και λόγω δυσκολίας πρόσβασης δεν είχα προσέξει ότι υπάρχει άλεν βίδα στην ανάκληση....τώρα όλα δουλεύουν όπως πρέπει να δουλεύουν....

στα δικά μου κουφώματα πάντως δεν εντόπισα την βίδα στο κάτω μεντεσέ, αλλά για να το λες θα υπάρχει και τρόπος ρύθμισης από εκεί οπότε εάν χρειαστεί ρύθμιση κάποιο άλλο θα το ψάξω καλύτερα εκεί γύρω.

Πιθανόν να έχει ένα συρταρωτό (πάνω-κάτω) καπάκι από πάνω από τον μηχανισμό και να μην την βλέπεις.
Πρέπει κατά κάποιο τρόπο να ανεβοκατεβαίνει όλο το φύλλο οπότε το μόνο σημείο που θα μπορούσε να έχει ρύθμιση ύψους είναι το κάτω σημείο που πατάει η πόρτα ή το παράθυρο.
Για να βγει όλο το φύλλο συνήθως έχουν έναν πίρο στην επάνω στήριξη στο κάσωμα τον οποίο αφαιρείς και το φύλο βγαίνει γέρνοντας το προς τα μέσα.
Αυτά πληροφοριακά και η ειδικότης αποκτήθηκε από την προσωπική τοποθέτηση των δικών μου πλαστικών κουφωμάτων τύπου Coplam πριν από αρκετά χρόνια.

δεν ξερω πως λεγονται αυτα στην ελλαδα, αλλα κοιταξτε εξυπνη εφαρμογη

https://www.youtube.com/watch?v=uTAd1cJyqp4

Για πές το με δικά σου λόγια γιατί δεν κατάλαβα τι εννοείς; -bye-
Ένα ντουκόχαρτο μια χαρταταινία και μερικά ξυλάκια βλέπω εγω.

Ε αυτο ειναι. Καιμοταν φθειρεται βγαζει τη πρωτη τυλιξια και συνεχιζει μεχρι να τελειωσει το "ρολλο" ντουκοχαρτου.

Παιδια να ρωτησω κατι;Πως συνδεουμε δυο ταβλες κομμενες φαλτσο στις 45 μοιρες ωστε να σχηματισουμε γωνια 90;Με καβιλιες;

Νίκο εδώ είναι η μαγκιά της φρεζοκαβιλιέρας. Με τις καβίλιες πρέπει να πετύχεις την κλήση ακριβώς για να μην εξέχει η μία από την άλλη. Για κάδρο; εγώ βάζω σκέτη κόλλα. Αν το ξύλο δεν είναι λεπτό μπορείς να βάλεις και καρφάκι.