Δεν είναι μικρό,είναι όμως πετρελαιοκίνητο,οπότε ας μπω κι εγώ στην παρέα σας.
Πρόκειται για ένα Citroen C4 Grand Picasso με τον γνωστό 1600άρη της Citroen που εφοδιάζει και άλλους κατασκευαστές (BMW,Ford,Peugeot) με αυτόματο/ημιαυτόματο κιβώτιο και 7 θέσεις στην έκδοση Exclusive.
Το έφερα από την Γερμανία μέσω συγγενή.Δυστυχώς δεν είναι Euro 5,αφού είναι κατασκευής 6/2008 και έχοντας γράψει 104.000 χλμ.
Λόγω μετάθεσής μου,κάνω καθημερινά 90-100 χλμ για να πάω στη δουλειά με δυσβάσταχτο κόστος για τα οικονομικά μου.
Το αυτοκίνητο αγοράστηκε στις 20 Δεκεμβρίου στην τιμή των 7.500 ευρώ.
Στις 21 Δεκεμβρίου δίνω τα χαρτιά του σε γνωστό που δουλεύει στο τελωνείο Λαυρίου για να μου υπολογίσει το κόστος εκτελωνισμού.
Όταν μου το ανακοίνωσε,κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό.
4.000-4.400 ευρώ!!!
Για καλή μου τύχη,γνωρίζω εκτελωνιστή ο οποίος μου ζητάει να πω στον εξάδελφό μου που έφερνε οδικώς το αυτοκίνητο,όταν θα μπει στην Ελλάδα να μην κάνει δήλωση αφιξης οχήματος,αφού-όπως μου είπε-περίμενε μετά τις 28 Δεκεμβρίου να ψηφιστεί/ανακοινωθεί νέος και πιο οικονομικός τρόπος υπολογισμού των δασμών και φόρων.
Μην σας κουράζω άλλο,πλήρωσα 1.800 ευρώ!!!
Πάμε τώρα στα της κατανάλωσης.
Βάζω μόνο Shell V-Power Diesel,από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα.Στις καθημερινές μου μετακινήσεις με μάλλον βαρύ πόδι,βγάζω 700 χιλιόμετρα όταν με το βενζινοκίνητο Opel Astra 1.4 Turbo με τους 140 ίππους,μοντέλο του 2012,έβγαζα με το ζόρι 400-450.
Το 3ήμερο της Καθαρής Δευτέρας,ανέβηκα στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο.
6 ενήλικες και ένα 3χρονο με τα μπαγκάζια τους,πάλι 700 χιλιόμετρα με cruise control στα 130 χιλιόμετρα.
Κάτι τελευταίο σχετικά με την ποιότητα κατασκευής της Citroen.
Αγοράζοντας ένα αυτοκίνητο 6 σχεδόν ετών,περίμενα ότι όλο και κάτι θα βρω να μην λειτουργεί.
Λοιπόν,λειτουργεί μέχρι και το τελευταίο λαμπάκι.
Έκανα σέρβις στα 110.000 χλμ,πριν φύγω για το 3ημερο σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο και το κόστος ήταν 145 ευρώ.
Ντίνο κι εγώ από τη Shell στη Σαρωνίδα βάζω.