Μικρό πετρελαιοκίνητο....

Από τα 20.000 μέχρι τα 25.000 που είμαι τώρα παρατήρησα μια μείωση στην κατανάλωση...

ενώ ήμουν στα 5 τώρα είναι στα 4,5 ίσως και να οδηγώ και εγώ πιο ήρεμα, δεν ξέρω... κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει είναι η καλύτερη συμπεριφορά του κινητήρα με το v-power και πως βγάζει περισσότερα χλμ από ότι με το απλό.

Πριν 2 εβδομάδες, στο παρακάτω βενζινάδικο SHELL. https://plus.google.com/109880582838109973063/about?gl=gr&hl=el

45 λίτρα πετρέλαιο παίρνει το ντεπόζιτο μου, μου έβαλε 53 λίτρα... όταν αναρωτήθηκα τι έγινε εδώ κλπ, πήρα απάντηση με υφάκι πως η απόδειξη λέει ότι έβαλε 53 λίτρα και πως τόσα μπήκαν...

που μπήκαν άγνωστο....

σχεδόν δυο χρόνια βάζω από εκεί, πρόβλημα δεν είχα, καλό πετρέλαιο, κανένα πρόβλημα με κλέψιμο και τσουπ σκάει αυτό... τους τελευταίους 2 μήνες πάντως παρατήρησα κάποιο "χτύπημα" στην μηχανή που δεν το έκανε παλιότερα, πλέον μου μπαίνουν υποψίες... μιας και είναι στο ίδιο διάστημα που έφερε v-power diesel που δεν είχε, και σκέφτομαι μήπως έχει αλλάξει διεύθυνση ή κάτι τέτοιο... τέσπα...

Μακριά πλέον από το συγκεκριμένο...

υπάρχει μια διαδικασία που λέγεται καταγγελία Κλέαρχε.
Απόδειξη πήρες. Επισυνάπτεις φωτοτυπία των προδιαγραφών του αυτοκινήτου σου και ....το μπουμπουνίζεις

υπάρχει μια διαδικασία που λέγεται καταγγελία Κλέαρχε.
Απόδειξη πήρες. Επισυνάπτεις φωτοτυπία των προδιαγραφών του αυτοκινήτου σου και ....το μπουμπουνίζεις

έχει γίνει ήδη, για ενημέρωση το ανέβασα. :ernaehrung004:

Πάντως Κλέαρχε αν είσαι ευχαριστημένος από το v-power diesel θα έλεγα να προσπαθείς να βάζεις μόνο από τα ''εταιρικά'' πρατήρια της shell.

Όχι Στέργιο, είχα δεν είχα μέσα 1 λίτρο.... και το κάνω συχνά αυτό πάω με ελάχιστο καύσιμο για ανεφοδιασμό... είναι μέχρι να την πατήσω και να μείνω τελείως.... :music-smiley-005:

Κλεαρχε η χωρητικοτητα ειναι 45 λιτρα ή μηπως (λεω μηπως δεν ειμαι σιγουρος) ειναι παραπανω μαζι με ρεζερβα?

Δεν λεω πως δεν σε εκλεψαν, αλλα μηπως δεν σε εκλεψαν τοσα λιτρα

Εχει "κουμπακι" διπλα στην ταπα ?

Διαμαντη, πολυ σωστο αυτο που λες για τα εταιρικα.

Συχνη χρηση με V-power εχω παρατηρησει οτι βου βγαζει λιγοτερα χλμ παντως...
Νομιζω πως δεν ειναι καλο να βαζουμε συνεχεια V-power diesel (σιγουρα ισχυει για την βενζινη την v-power

Re: Μικρο πετρελαιοκινητο....

^ 22/6

Σημερα 13/8 γραφει 18780.

Το εχω ξεσκισει ... 4.530 χλμ σε 1,5 μηνα...

^^ 13/8/2012

Σημερα 6/3/2014, 62.350

Περιτο να πω πως εχω κανει ηδη αποσβεση

Όχι Στέργιο, είχα δεν είχα μέσα 1 λίτρο.... και το κάνω συχνά αυτό πάω με ελάχιστο καύσιμο για ανεφοδιασμό... είναι μέχρι να την πατήσω και να μείνω τελείως.... :music-smiley-005:

Νταξ, κλασική περίπτωση στην autostrada
Συμβαίνει μόνιμα εδώ και χρόνια
Αχ να ήταν μόνο τα δικά μας λαμόγια
Με τους ιταλούς που δε μιλάνε (και καλά) και άλλη γλώσσα, εκεί να δεις γέλια, όταν καταφέρνουν να βάζουν 50-55 λίτρα σε ρεζερβουάρ των 40-45
Εν ολίγης , δεν το έχω δεχθεί στο εξωτερικό, δεν θα το δεχόμουν και εδώ
Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, θα βρουν 1000 τρόπους να πουν ότι εσύ είσαι ο κλέφτης.
Αν ήταν και επαγγελματικό το αμάξι, θα τα άκουγες και από το αφεντικό, ότι εσύ είσαι ο κλέφτης…

Κλεαρχε η χωρητικοτητα ειναι 45 λιτρα ή μηπως (λεω μηπως δεν ειμαι σιγουρος) ειναι παραπανω μαζι με ρεζερβα?

Δεν λεω πως δεν σε εκλεψαν, αλλα μηπως δεν σε εκλεψαν τοσα λιτρα

Εχει "κουμπακι" διπλα στην ταπα ?

Διαμαντη, πολυ σωστο αυτο που λες για τα εταιρικα.

Συχνη χρηση με V-power εχω παρατηρησει οτι βου βγαζει λιγοτερα χλμ παντως...
Νομιζω πως δεν ειναι καλο να βαζουμε συνεχεια V-power diesel (σιγουρα ισχυει για την βενζινη την v-power

Η χωρητικότητα σύμφωνα με τον κατασκευαστή είναι 45 λίτρα, δεν γνωρίζω τι παίζει με την ρεζέρβα...

αυτό για το κουμπάκι, ισχυρίστηκε και ο πιτσιρικάς που το γέμισε πως πάτησε την βαλβίδα, κάπως έτσι και για αυτό πήρε παραπάνω κλπ και πως το κάνουν και οι ταξιτζήδες με τα octavia...

σίγουρα θα ξέρω μόλις αδειάσει ξανά... να δω πόσα χιλιόμετρα θα μου βγάλει... θεωρώ όμως υπερβολή τα +8 λίτρα που μου έβαλε... δεν είναι 1-2 είναι 8....

για την v-power έχω παρατηρήσει ότι βγάζει παραπάνω χλμ, για συχνή χρήση όμως δεν έχω άποψη μιας και έβαζα μια στο τόσο αν τύχαινε να περάσω από shell την μέρα που έχει την προσφορά με την ίδια τιμή με το απλό diesel....

σχετικά με τα εταιρικά, είχα γράψει και παλιότερα πως μου είχαν βάλει παραπάνω καύσιμο στο shell στην λαμπράκη στο ρεύμα προς ρέντη λίγο μετά το γήπεδο της προοδευτικής... εταιρικό είναι αυτό...

Δεν είναι μικρό,είναι όμως πετρελαιοκίνητο,οπότε ας μπω κι εγώ στην παρέα σας.
Πρόκειται για ένα Citroen C4 Grand Picasso με τον γνωστό 1600άρη της Citroen που εφοδιάζει και άλλους κατασκευαστές (BMW,Ford,Peugeot) με αυτόματο/ημιαυτόματο κιβώτιο και 7 θέσεις στην έκδοση Exclusive.

Το έφερα από την Γερμανία μέσω συγγενή.Δυστυχώς δεν είναι Euro 5,αφού είναι κατασκευής 6/2008 και έχοντας γράψει 104.000 χλμ.
Λόγω μετάθεσής μου,κάνω καθημερινά 90-100 χλμ για να πάω στη δουλειά με δυσβάσταχτο κόστος για τα οικονομικά μου.
Το αυτοκίνητο αγοράστηκε στις 20 Δεκεμβρίου στην τιμή των 7.500 ευρώ.
Στις 21 Δεκεμβρίου δίνω τα χαρτιά του σε γνωστό που δουλεύει στο τελωνείο Λαυρίου για να μου υπολογίσει το κόστος εκτελωνισμού.
Όταν μου το ανακοίνωσε,κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό.
4.000-4.400 ευρώ!!!
Για καλή μου τύχη,γνωρίζω εκτελωνιστή ο οποίος μου ζητάει να πω στον εξάδελφό μου που έφερνε οδικώς το αυτοκίνητο,όταν θα μπει στην Ελλάδα να μην κάνει δήλωση αφιξης οχήματος,αφού-όπως μου είπε-περίμενε μετά τις 28 Δεκεμβρίου να ψηφιστεί/ανακοινωθεί νέος και πιο οικονομικός τρόπος υπολογισμού των δασμών και φόρων.
Μην σας κουράζω άλλο,πλήρωσα 1.800 ευρώ!!!
Πάμε τώρα στα της κατανάλωσης.
Βάζω μόνο Shell V-Power Diesel,από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα.Στις καθημερινές μου μετακινήσεις με μάλλον βαρύ πόδι,βγάζω 700 χιλιόμετρα όταν με το βενζινοκίνητο Opel Astra 1.4 Turbo με τους 140 ίππους,μοντέλο του 2012,έβγαζα με το ζόρι 400-450.
Το 3ήμερο της Καθαρής Δευτέρας,ανέβηκα στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο.
6 ενήλικες και ένα 3χρονο με τα μπαγκάζια τους,πάλι 700 χιλιόμετρα με cruise control στα 130 χιλιόμετρα.
Κάτι τελευταίο σχετικά με την ποιότητα κατασκευής της Citroen.
Αγοράζοντας ένα αυτοκίνητο 6 σχεδόν ετών,περίμενα ότι όλο και κάτι θα βρω να μην λειτουργεί.
Λοιπόν,λειτουργεί μέχρι και το τελευταίο λαμπάκι.
Έκανα σέρβις στα 110.000 χλμ,πριν φύγω για το 3ημερο σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο και το κόστος ήταν 145 ευρώ.

Ντίνο κι εγώ από τη Shell στη Σαρωνίδα βάζω.

Last edited:
Σωκρατη σε αυτη την σελ, μου εχουν χωρεσει 63 λιτρα σε τεποζιτο 55 λιτρα (σε γκολφ πριν απο πολλα χρονια), και με εχουν στειλει συνεργειο για καθαρισμο μπεκ σε μπεμβε πριν απο μερικα χρονια επισης.

2 φορες πηγα, δεν θα το αφησω να τριτωσει.

Βαζω συνηθως στην σελ στην Βουλα (κατεβαινοντας Αθηνα στα δεξια, μετα την διασταυρωση για Καββουρι)

Το σιτροεν σου ειναι απιθανο, μου αρεσει πολυ.

(Τι "δουλεια" εχεις εσυ σε αυτες τι γειτονιες? Να φαμε κανα σουβλακι στο Συμποσιο ? :music-smiley-005:

Καλά ρε σεις από τον πρώην κοινοτάρχη βάζετε ??? :flipout:

Επειδή είστε νεώτεροι από εμένα στην περιοχή σας λέω μακρυά και αλάργα..... εδώ και πολλά χρόνια...

Απάντηση: Re: Μικρό πετρελαιοκίνητο....

Δηλαδη 9300 για 1600ρι εξαετιας με 108000 ειναι καλά?
Tα 108.000 για κινητήρα ντίζελ είναι 30.000 σε κινητήρα βενζίνης.
Τώρα,αν είναι η τιμή καλή,θα σου πω πως είναι πολύ καλή λαμβάνοντας υπ´όψιν 2 κριτήρια.
Το πρώτο είναι η τιμή που τα πουλάνε οι έμποροι στην Ελλάδα,τιμή η οποία ξεκινάει για την σειρά Exlusive από τα 12.000 ευρώ.
Το δεύτερο κριτήριο είναι το τι ζητούσα από το αυτοκίνητο με οροφή τα 11.000 ευρώ.
Να είναι πετρελαιοκίνητο,αυτόματο,όχι πάνω από 1.600 κυβικά και τέλος να είναι 7θέσιο.
Αν βρεις εσύ κάτι φθηνότερο σε αυτά τα χρήματα,δώσε το λινκ.

Σωκρατη σε αυτη την σελ, μου εχουν χωρεσει 63 λιτρα σε τεποζιτο 55 λιτρα (σε γκολφ πριν απο πολλα χρονια), και με εχουν στειλει συνεργειο για καθαρισμο μπεκ σε μπεμβε πριν απο μερικα χρονια επισης.

2 φορες πηγα, δεν θα το αφησω να τριτωσει.

Βαζω συνηθως στην σελ στην Βουλα (κατεβαινοντας Αθηνα στα δεξια, μετα την διασταυρωση για Καββουρι)

Το σιτροεν σου ειναι απιθανο, μου αρεσει πολυ.

(Τι "δουλεια" εχεις εσυ σε αυτες τι γειτονιες? Να φαμε κανα σουβλακι στο Συμποσιο ? :music-smiley-005:
Πριν πολλά χρόνια,αυτή η Shell ήταν ιδιώτη και όχι εταιρική όπως είναι τα τελευταία 3 και κάτι χρόνια.
Βάζω κι εγώ από τη Shell στο Καβούρι,αλλά μου τη σπάει που είναι τα ζώα μου αργά κι εγώ συνήθως γεμίζω το πρωί που πάω στη δουλειά και βιάζομαι.
Στις γειτονιές αυτές κατοικώ βρε συ(Λαγονήσι).

Last edited:
Σωκράτη το Exlusive είναι ??

Ακυρο, τώρα είδα ότι είναι !!!!

Λογική η τιμή με τον εξοπλισμό που έχει !!!