Μικρό πετρελαιοκίνητο....

Re: Μικρο πετρελαιοκινητο....

Λοιπόν

700 χλμ, 39 λίτρα aka 5,57 λίτρα/100χλμ

δεν είμαι ευχαριστημένος ακόμα...

είναι βέβαια τα μισά από ότι το παλιά αμάξι... αλλά πρέπει να κατέβει και άλλο...

από νέα ιωνία μέχρι έξοδο στου ρέντη γράφει 2,5, μετά μέχρι να φτάσω σπίτι με φανάρια και λοιπά φτάνει στα 3,5.

σταθερά με 80-100 δεν καίει τίποτα, και ακόμα δεν έχω χρησιμοποιήσει το cruise control. τα μισά χλμ είναι με το αιr-condition ανοιχτό.

Το πετρελαιο θελει αλλο τροπο οδηγησης απο οτι το βενζινα Κλεαρχε....

Πηρα ενα bmw 116 ντηζελ, και το γ@μημενο καιει λιγοτερο απο το κορσα.... Και οχι λιγο λιγοτερο....

Το πετρελαιο θελει αλλο τροπο οδηγησης απο οτι το βενζινα Κλεαρχε....

Πηρα ενα bmw 116 ντηζελ, και το γ@μημενο καιει λιγοτερο απο το κορσα.... Και οχι λιγο λιγοτερο....

Ντίνο μου τα bmw νομίζω έχουν ντηζελάκι με γαλλικά γονίδια...:a0210:

Yeap !!!! Μη του το θυμίζεις γιατί κοίταγε και άλλο τουτού εκτός του κόρσα και δεν το πήρε....:antlers:

αν δεν κάνει 10000 χλμ δεν πέφτει η κατανάλωση

Διαμαντη δεν ξερω τι γονιδια εχει, αλλα εκει που στο κορσα βλεπω 4,1-4,2 (σε στανταρ διαδρομη κοντα στα 120 χλμ), στο bmw, στην ιδια διαδρομη, ειδα 3,5-3,7

Διαμαντη δεν ξερω τι γονιδια εχει, αλλα εκει που στο κορσα βλεπω 4,1-4,2 (σε στανταρ διαδρομη κοντα στα 120 χλμ), στο bmw, στην ιδια διαδρομη, ειδα 3,5-3,7

:grinning-smiley-043 Απίστευτη κατανάλωση...!

Edit: Σε ότι αφορά πάντως τον τρόπο οδήγησης έτσι πιστεύω κι εγώ πως έχουν διαφορές από τα βενζίνης.... ποιές ακριβώς πείτε μας εσείς που έχετε ήδη εμπειρία.

Last edited:

δηλαδή ό,τι έκαιγε στα 0 χλμ καίει στα 14000 ?

στα 0 δεν εκαιγε τιποτε :D

Οσα εκαιγε στα 1000 ομως, τοσα καιει και στα 12.000 (περιπου, τελευταια φορα που μετρησα)

Αν καει λιγο λιγοτερο τωρα, ισως, αλλα οχι σημαντικη διαφορα...

Πάντως απ' όσα βλέπω/ακούω για ναυτικές μηχανές (μη γελάτε :flipout: οι πιο πρόσφατες είναι επίσης τύπου common rail) θέλουν αρκετό καιρό από καινούργιες για να πέσει η κατανάλωση... και με τον καιρό πραγματικά πέφτει!