το θέμα δυστυχώς (δυστυχώς λεω) για τα ντήζελ και μάλιστα τα σύγχρονα που μας έχουν πλασαριστεί για την τεχνολογία του αιώνα, έχουν ένα σημαντικό μειον και αυτό είναι το dpf.
Και ακόμα χειρότερα οι πωλητές δεν μπαίνουν στη διαδικασία να εξηγήσουν στον κόσμο ότι για να πετύχεις τις τιμές αυτές ρύπων έχεις και πληρώνεις ένα πανάκριβο και ευαίσθητο μηχάνημα.
Και όχι δεν στο λένε, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να σου πουν τι να κάνεις σωστά για να μην έχεις δυσάρεστες εκπληξεις.
Εμένα μου έλεγαν αρχικά αορίστως...
γιατί θες ντήζελ
πάρε μικρό βενζίνης.
αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα ...αλλάζει το πράγμα
αν τα κάνεις και εκτός πόλης ....αλλάζει ακόμα πιό πολύ.
λες και τα αμάξια βγαίνουν στον ανοιχτό δρόμο αυτόματα, χωρίς να περάσουν από δρόμους και σπίτια.
Για την διαδικασία αναγέννησης κουβέντα...
ε...που και πού να το πηγαίνεις καμιά βόλτα έξω από την πόλη...
Ενώ υπάρχουν εταιρείες στο εξωτερικό τουλάχιστον (νομίζω subaru) που σε βάζουν να υπογράψεις χαρτί ότι έλαβες γνώση ότι μιά στις τόσες πρέπει να πάς υποχρεωτικά βόλτα σε ανοιχτό δρόμο με 4 ταχύτητα και 2-2500 στροφές επί 15 λεπτά για να προκαλέσεις αναγέννηση.
Εν τω μεταξύ υπάρχουν αυτοκίνητα που δεν καταλαβαίνεις πότε γίνεται αναγέννηση.
Την καταλαβαίνεις, από την μυρωδιά, από το αν δεις ότι ανέβηκε η κατανάλωση, από το ότι δουλεύει ο ανεμιστήρας χωρίς λόγο, πχ βράδυ με 0 βαθμούς στο περιβάλλον.
Ούτε σου λενε ότι δεν πρέπει να διακόψεις τη διαδικασία.
Τα περι μυκήτων και καθαριστικών είναι δευτερεύοντα.
Κανονικά έπρεπε να υπάρχει περισσότερη ενημέρωση.
Αλλά, αν αυτή η ενημέρωση γινόταν κανονικά κανείς δεν θα τα αγόραζε.
Και μεγάλη ευθύνη έχουν και τα ειδικά περιοδικά.
όσο διάβαζα θυμάμαι μόνο διθυράμβους για τους μικρούς ντήζελ με κατανάλωση 2.5 λιτρα και άλλα ωραία φαιδρά.
Κουβέντα για dpf.
Τώρα που γέμισε η αγορά, αρχισαν τα ειδικά άρθρα, οι κίνδυνοι του dpf και τι να κάνετε κλπ...
Προσωπικά δεν μετανιώνω για την αγορά ντήζελ, ήδη έχω κάνει απόσβεση, ήδη έχω κατεβάσει πολύ το κόστος σε σχέση με το μεγάλο βενζινοβόρο που είχα, και έχω διαβάσει πολύ.
Μου τη δίνει όμως το να έχω άγχος και φυσικά μου τη δίνει η σχεδόν εγκληματική αμέλεια των εταιρειών, πωλητών και τύπου να κάνουν την πρέπουσα ενημέρωση, αντί να μένουν στην καραμέλα το πετρέλαιο είναι η λύση για την οικονομία.