Μικρο ξεκινημα

Re: Απάντηση: Re: Μικρο ξεκινημα

Εννοεις οτι για να πιασω το MAD πρεπει να βαλω κι αλλο πιατο που να βλεπει μονο τον Hellas Sat?
Όχι Πάνο μου, ήταν σχόλιο στην απορία σου γιατί αφού λένε οτι με 40αρι πιάτο πιάνεις το δορυφόρο, εσύ δεν τον πιάνεις.

Αν ήξερες λίγο πως να συντονίζεις το πιάτο στο δορυφόρο, θα σου έλεγα να δοκίμαζες λίγο να μετακινήσεις το LNB που κοιτάει στον HellasSat μήπως και κατεβάζεις με καλύτερο σήμα, γιατί μου κάνει εντύπωση σε 1μέτρο να μην κατεβαίνουν όλα καμπάνα απο το συγκεκριμένο δορυφόρο (έστω και παράκεντρο).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μικρο ξεκινημα

Όχι Πάνο μου, ήταν σχόλιο στην απορία σου γιατί αφού λένε οτι με 40αρι πιάτο πιάνεις το δορυφόρο, εσύ δεν τον πιάνεις.

Αν ήξερες λίγο πως να συντονίζεις το πιάτο στο δορυφόρο, θα σου έλεγα να δοκίμαζες λίγο να μετακινήσεις το LNB που κοιτάει στον HellasSat μήπως και κατεβάζεις με καλύτερο σήμα, γιατί μου κάνει εντύπωση σε 1μέτρο να μην κατεβαίνουν όλα καμπάνα απο το συγκεκριμένο δορυφόρο (έστω και παράκεντρο).

Επειδη το εβαλα το Σαββατο δεν θελω να πειραξω τιποτα μηπως και χασω τα καναλια και πρεπει παλι να ξανακουβαλαω το φιλαρακι να μου τα φτιαξει. Εξαλλου περισσοτερο θελω να βλεπω τα τουρκικα που εχουν ελευθερα αγωνες ποδοσφαιρου. Αυτα οχι απλα παιζουν καμπανα, η εικονα τους ειναι ΑΠΑΙΚΤΗ!!! Κοιτα να δεις οι τουρκοι εικονα που εχουν!!!

Για αλλο δορυφορο μπορω τελικα να δω παρακεντρα? Τον Arabsat μπορω να τον πιασω μηπως ή ειναι μεγαλη η διαφορα στις μοιρες απο τις 42Ε που ειναι κεντραρισμενο το πιατο?

Λοιπον, εχουμε και λεμε...Ο δεκτης ειναι ο NECO FTA-K1.

Παρακατω μερικες φωτογραφιες απο την εγκατασταση. Δεν ξερω εαν φαινονται καλα, γιατι η ψηφιακη φωτογραφικη ηταν αφορτιστη και τις τραβηξα με το κινητο. :grinning-smiley-043

Attachments

• satellite01.jpg
    satellite01.jpg
    96.8 KB · Views: 27
  • satellite02.jpg
    satellite02.jpg
    88.3 KB · Views: 24
  • satellite03.jpg
    satellite03.jpg
    64.7 KB · Views: 18
  • satellite04.jpg
    satellite04.jpg
    99.5 KB · Views: 22
  • satellite05.jpg
    satellite05.jpg
    51.4 KB · Views: 21
Παρακατω μερικες φωτογραφιες απο την εγκατασταση. Δεν ξερω εαν φαινονται καλα, γιατι η ψηφιακη φωτογραφικη ηταν αφορτιστη και τις τραβηξα με το κινητο. :grinning-smiley-043
Να σε ρωτήσω λίγο, στον hellasat έχεις καλό σήμα;

Να σε ρωτήσω λίγο, στον hellasat έχεις καλό σήμα;

Ναι, γιατι Σεραφειμ? Δεν ειναι καλα τοποθετημενο το LNB? Το παιδι που μου το εβαλε ειχε επαγγελματικο πεδιομετρο μαζι κι εκει ειχαμε το πιο ισχυρο σημα.

Κατεβαζεις κανονικα το MAD και τα ουκρανικα απο τον Hellas Sat?
Όχι βέβαια. Το κάτοπτρό μου είναι 75 εκατοστά. Απλά εσύ έπρεπε να "κατεβάζεις" σίγουρα το mad. Νομίζω πως το lnb δεν είναι ρυθμισμένο σωστά. Τσέκαρε λίγο τις εξής συχνότητες: 12556 H,13333 7/8 και 12576 H, 16638 7/8.

Όχι βέβαια. Το κάτοπτρό μου είναι 75 εκατοστά. Απλά εσύ έπρεπε να "κατεβάζεις" σίγουρα το mad. Νομίζω πως το lnb δεν είναι ρυθμισμένο σωστά. Τσέκαρε λίγο τις εξής συχνότητες: 12556 H,13333 7/8 και 12576 H, 16638 7/8.

Δεν εχω σημα στις συχνοτητες που μου εδωσες...Τηλεφωνησα στον τεχνικο και σε μιση ωρα θα ερθει να το κοιταξουμε. Γιατι κι εμενα μου φαινεται καπως παραξενο. Στην Quality του σηματος, που δειχνει ο πομπος, τα καναλια του Hellas Sat δεν ξεπερνουν το 36%, ενω στον Turksat ειναι συνεχεια πανω απο 75-80%. Λες για αυτο?

Δεν εχω σημα στις συχνοτητες που μου εδωσες...Τηλεφωνησα στον τεχνικο και σε μιση ωρα θα ερθει να το κοιταξουμε.
Καταρχήν η universal βάση μπαίνει, όπως στη φωτογραφία που έβαλα. Επίσης τα lnb θα βρίσκονται περίπου στην ίδια ευθεία, όπως τα κοιτάμε. Τέλος η ρύθμιση για τον hellasat καλό είναι να γίνει με βάση τις δύο συχνότητες που έγραψα και εκείνη του mad.

Υπαρχουν δηλαδη συχνοτητες στανταρ για τον καθε δορυφορο, οπως αυτες που εδωσες, οποτε οταν πιασεις αυτες πιανεις στο μεγιστο τον δορυφορο??

Εαν ναι, που μπορω να τις βρω αυτες τις πληροφοριες Σεραφειμ?

που μπορω να τις βρω αυτες τις πληροφοριες Σεραφειμ?
Φίλε μου, εμπειρικά τις βρίσκεις μέσα από την ενασχόληση. Ειδικά για τον hellasat, αν πας να ρυθμίσεις κάτοπτρο με βάση τον αναμεταδότη με τα ελληνικά κανάλια, θα υπάρχει πρόβλημα σε άλλους αναμεταδότες που κανονικά θα έπρεπε να είχαν σήμα.

Μηπως αυτο θα ηταν ενα καλο θεμα που θα μπορουσατε να ανοιξετε εσεις οι πιο εμπειροι, ωστε να βοηθησετε κι εμας τους αρχαριους? :grinning-smiley-043
Να πειτε δηλαδη ποιες ειναι οι πιο δυσκολες συχνοτητες ανα δορυφορο συμφωνα με τις εως τωρα εμπειριες σας, ωστε να μπορουμε κι εμεις αργοτερα να "παταμε" πανω σε αυτες.
-bye-

Στη Ροδο εισαι φιλε ? Δοκιμασες να κεντραρεις 39Ε και να βγαλεις παρακεντρα 42Ε ? Μ' αυτο το τροπο μπορεις να δοκιμασεις παρακεντρα επισης τις 33Ε οπου εχει καποια τουρκικα ελευθερα αν και με τα δεδομενα που εκπεμπουν φοβαμαι οτι παλι θα χεις οριακη η καθολου ληψη: http://www.lyngsat.com/eb3.html
Αν το αφησεις να βλεπει κεντρο στις 42Ε, μπορεις να δοκιμασεις τις 53Ε με τα ρωσικα/ουκρανικα http://www.lyngsat.com/eam22.html. Ειλικρινα, το τι θα αποδωσει καλυτερα θελει δοκιμη. Εισαι ομως σε τυχερη τοποθεσια μιας και μαλλον 42Ε βγαζεις και ελαφρως παρακεντρα πληρης.

Και μη φοβασαι οτι ειναι πολλα τα LNB. Εδω βλεπω 60ρια με 3LNB λογω ελλειψης χωρου και σε 1μ μπορεις αν θες με πατεντα να βολεψεις και 10 αρκει να μη το πιανει καμια δυνατη ριπη ανεμου.

Περιμενουμε τα αποτελεσματα σου. Καλη επιτυχια.

Last edited:
Re: Απάντηση: Μικρο ξεκινημα

Μηπως αυτο θα ηταν ενα καλο θεμα που θα μπορουσατε να ανοιξετε εσεις οι πιο εμπειροι, ωστε να βοηθησετε κι εμας τους αρχαριους? :grinning-smiley-043
Να πειτε δηλαδη ποιες ειναι οι πιο δυσκολες συχνοτητες ανα δορυφορο συμφωνα με τις εως τωρα εμπειριες σας, ωστε να μπορουμε κι εμεις αργοτερα να "παταμε" πανω σε αυτες.
-bye-

Πολυ καλη ιδεα αλλα ξερεις που κολλαει ? Στην Ελλαδα σε πολλους δορυφορους ειμαστε στην ακρη η εκτος δεσμης. Αυτο σημαινει οτι ακομα και σε μικρη αποσταση μπορουμε να χουμε τρομερες αποκλισεις. Αν ανοιγαμε τετοιο θεμα θα επρεπε ο καθενας να αναφερει τη πραγματικη διαμετρο της κεραιας του (δηλαδη αν ειναι 100*110 εκ ως 100εκ και οχι 110εκ) οπως και τον ακριβης τοπο ληψης του. Ετσι θα υπηρχε καποιο μετρο συγκρισης. Τι γνωμη εχει ο Admin γι αυτο ?
Εγω παντως οσο και να θελα να συμμετασχω δεν μπορω διοτι δεν εχω δορυφορικη ληψη και βρησκομαι λιγακι μακρια σας, οποτε τελειως διαφορετικες συνθηκες εχουμε εδω οπου μας επισκεφτεται ο Βορειος Ατλαντικος τακτικα :)

Εγω παντως θα σου προτεινα μοτερ και τα λεφτα θα ηταν μονο 30 ευρω παραπανω δεδομενου οτι το μοτερ εχει μονο 50 ευρω και δεν θα χρειαζοσουν το 2 lnb (10 e) και το diseq (10 e).
Θα ειχες ολους τους δορυφορους στο πιατο σου + τους καλυτερους hotbird 13 και astra 19.
Και δεκτη θα μπορουσες να παρεις ενα pace ΗD για να βλεπεις και τα HD καναλια (εκει να δεις ποιοτητα εικονας) που κοστιζει μονο 149 ευρω δλδ θα σου εβγαινε 100 ευρω παραπανω περιπου.
Αλλα και γω σαν προταρης μην νομιζεις δεν ηξερα και γω τιποτα! Οτι μου δωσανε αγορασα, αλλα στην πορεια θα γνωρισεις πολλα πραγματα!
Καλως ορισες λοιπον στον δορυφορικο κοσμο!

Ναι κι αυτη μια καλη λυση. Απο 39Ε στις 42Ε αλλαζεις γρηγορα και εκμεταλλευεις την πληρης επιφανεια του ανακλαστηρα χωρις απωλειες. Φυσικα δεν ειναι τοσο γρηγορο οσο το zapping σε σταθερη κεραια ειδικα αν αλλαζεις π.χ. απο καναλι των 39Ε σε καναλι απο 7W αλλα επιλεγεις και πραττεις.

Μονο μια παρατηρηση στα γραφομενα του φιλου πιο πανω εχω να κανω:
Στην Ροδο με 1μ η ληψη απο 19.2Ε θα ειναι πιο φτωχη απ' οτι στην Αθηνα και ακομη περισσοτερο απο την Β. Ελλαδα. Οχι οτι δεν θα βγαζεις τιποτα αλλα ενα λογικο μεγεθος για την Ροδο ειναι 1.80μ Offset. Το μοτερακι σαφως σου επιτρεπει τη μεγιστη ληψη καναλιων.

Εδω ειμαι, επανηλθα!!!!
<Μολις εφυγε το φιλαρακι μου (και τεχνικος δορυφορικων ταυτοχρονα). Λοιπον, ανεβηκαμε στο πιατο και πραγματικα το ειχαμε βαλει λιγο στραβα, οπως ειπε και ο Σεραφειμ. Το φτιαξαμε με το πεδιομετρο και το MAD κατεβηκε αμεσως και με full σημα!!!
Πιανω ακομα και το MTV Turkey, Dιscovery Cηannel, Animal planet, που τα εχει ελευθερα στον Turksat, αλλα ηταν το σημα πριν να κανουμε τις διορθωσεις σημερα πιο αδυναμο.
Μου εδωσε και νεο upgrade για το δεκτη, το οποιο θα το φορτωσω αυριο για να δουμε τι αλλα πουλια πιανουμε, γιατι δεν μπορω να εστιασω τα ουκρανικα. Ενω με το πεδιομετρο παιζουν κανονικα, δεν παιζουν με το δεκτη. Ας ελπισουμε οτι μετα την αναβαθμηση ολα θα ειναι μια χαρα. Οχι δηλαδη οτι θα με πειραξει και να μην τα πιανω, αφου αυτα που θελω τα πιανω και με το παραπανω.

Τελος, ευχαριστω για τις προτασεις σας οσον αφορα το κινητο πιατο. Αυτο το πιατο που εβαλα τωρα ειναι προσωρινο, αφου κατα το Πασχα να ειμαστε καλα θα παω στο δικο μου σπιτι (παντρευομαι :smash:) κι εκει θα βαλω ειτε 2.40 ειτε 3.10μ πιατο κινητο. Θα παρω κι αυτο να πιανω 2 δορυφορους που μπορει να μην πιανω στο τοξο της κινησης με το κινητο. Απλα ηθελα να μπω σιγα σιγα στον κοσμο της δορυφορικης (ειχα παλιοτερα Nova με το δικο της δεκτη ομως που δεν μπορεις να κανεις και πολλα...) ωστε οταν θα ερθει η ωρα να ξερω ακριβως τι θελω και να εχω μια πιο ολοκληρωμενη αποψη στα δορυφορικα.
Παντως το σημα τωρα ειναι και στους 2 δορυφορους πανω απο 80%!!!