ΜΙΛΑΕΙ Η ΠΕΙΡΑ (ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ)...

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,263
Αν σας ρώταγαν ποιό (ένα) μηχάνημα ή περιφερειακό θα προτείνατε ανεπιφύλακτα -μ' όσο πιό αντικειμενικά κριτήρια γίνεται-τι θα λέγατε και γιατί;

Εννοείται,ότι δεν εννοώ τι ονειρευόμαστε αλλά γήϊνα πράγματα,που τα έχουμε ήδη επιλέξει ή σχεδιάζουμε να τα βάλουμε στο σπίτι μας...

Εκμεταλεύομαι την περίσταση και ξεκινάω πρώτος.

-Θα σύστηνα τα ενεργά ATC 50 ASL,γιατί παίζουν εξαιρετικά και γιατί γύρω τους μπορείς με λίγα σχετικά χρήματα να στήσεις ένα άριστο σύστημα.Γιατί δεν τα έχω αποκτήσει ακόμα;Μεσοπρόθεσμα προβλήματα χωροταξίας και διατήρησης της οικογενειακής γαλήνης.

Αλήθεια υπάρχουν πολλές αξιόλογες συσκευές και ηχεία που θα μπορούσα να προτείνω τα οποία έχουν και διατηρούν πολύ καλή σχέση τιμής απόδοσης.

Το set transport Dac της Northstar, είτε μαζί είτε ξεχωριστά. Είναι ένα εξαιρετικό συνολάκι, αναφέρομαι στο πειραγμένο σετ, σε πολύ προσιτή τιμή που θα ικανοποιήσει το μεγαλύτερο ποσοστό που θα ασχοληθεί μαζί του.

Το Esoteric DV-60... Ένα universal player για όλες τις δουλειές. Βέβαια τυγχάνει να έχει φανατικούς οπαδούς και φανατικούς εχθρούς. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, θεωρώ ότι αξίζει μέχρι τελευταίο cent τα χρήματα που ζητά.

Τους μονομπλόκ λαμπάτους τελικούς της Dared, ή DV-805, ή DV-845, DV-300B αναλόγως το γούστα και το βαλάντιο που διαθέτει κάποιος, όπως εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι και τα ηχεία που θα κληθούν να οδηγήσουν. Επειδή έχει τύχει να ακούσω αρκετές φορές όλους αυτούς τους τελικούς, κάθε set έχει τη δική του 'ομορφιά' και κατασκευαστικά βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Η αναπαραγωγή τους δε, μπορεί εύκολα να σε 'ταξιδέψει' στον όμορφο κόσμο της μουσικής.

Από ηχεία? Πολλά...
Tanoy TD12, δύστροπο μεν αλλά υπό προυποθέσεις...κορυφαία αναπαραγωγή σε όλους τους τομείς...

BOSSENDORFER VC-7 & VC2... Απλά εξαιρετικά. Μπορείς να βιώσεις ‘μαγικές στιγμές’ μαζί τους.

Και θα συμπληρώσω την πρόσφατη σχετικά υλοποίηση του κύριου Τζιάφη Spicom 50K. Η πρώτη επαφή μαζί τους απλά σε αφήνει άναυδο...
Πραγματικά δεν μπορείς να πιστέψεις ότι αυτό το full range ηχείο οπίσθιας φόρτισης χοάνης, μπορεί να βγάλει τόσο 'μεγάλο' και 'γεμάτο' ήχο. Χροιές, ουδετερότητα και άφθονος αέρας είναι μερικά από τα βασικά του προσόντα, ενώ ο έλεγχος και η έκταση του χαμηλού θυμίζει μεγάλα ηλεκτροδυναμικά ηχεία.

Αυτά προς το παρόν, αναφερόμενος πάντα σε προσωπικές εκτιμήσεις...

Re: Απάντηση: ΜΙΛΑΕΙ Η ΠΕΙΡΑ (ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ)...

Δεν νομιζω οτι μπορει να απαντηθει μια τετοια ερωτηση. ΚΑΘΕ χωρος-συστημα ειναι διαφορετικος.
Αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό. Πλην όμως, θαρρώ πως μπορούμε να αναφερθούμε σε προιόντα -- με κριτήρια επιλογής + νήξεις για την συστηνόμενη/ες εφαρμογή/ες.

Απλώς η γκάμα είναι τεράστια...

Ενυγουέϋ...
κάποια μοντελάκια ηχείων ανεξαρτήτως τιμής που έρχονται στο μυαλό και έχω παίξει (χωρίς να είμαι κατ'ανάγκη ιδιοκτήτης):κριτήριο είναι ότι παίζουν μουσική -- μέσες άκρες -- με σχετικά ομοιογενή τρόπο...

Απ'τα προαναφερθέντα ATC, θα προτιμούσα τα μεγαλύτερα (100 ή 150) γιατί έχουν μεθοδεύσει τα χαμηλομεσαία και αποδίδουν πολλήν ενέργεια. Πιάνουν και συχνότητες τσέλλο, χωρίς ξενερωτικές παρενοχλήσεις από τη τρύπα αλλά και με καλή διασπορά. Ενεργά βέβαια. Μεθοδεύονται εύκολα και έχουν καλή ισορροπία ανα ζεύγος. Σε περιορισμένο χώρο, τα 50 είναι θαυμάσιο προιόν.

Avantgarde -3. Μόνο εάν υπάρχει μεγάλος χώρος, διαθεσιμότητα 2 ενισχυτών (ένας για τα χαμηλά), χρόνος και διάθεση για καλό στήσιμο.
Acapella -- Campanile και άνω. Αν και εφ'όσο αντεχετε το λουκ και το βάρος και το κόστος. ΕΠίσης αν δεν ενοχλεί η διάρκεια ζωής (~10 χρόνια) του τουίτερ. Τέλος αν πείσετε το κατασκευαστή να σας δώσει τα στοιχεία του χαμηλοπερατού όπου θα παίξει τρανζίστορ. (Εκτός κι'αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να φτιάξει λάμπα για χαμηλές συχνότητες με ενσωματωμένο φίλτρο.)

Κλιψ-χορν: μετ/μένα και παλιάς κοπής με μονάδες άλνικο. Φτηνά στην αγορά, ακριβά στη μεταφορά + χρήζουν αναβαθμίσεων (πολλές + εύκολες συνταγές βελτίωσης). Επίσης, χρειάζονται γωνίες... και συμβίο/α με κατανόηση

Αίολος -- διότι είναι ισορροπημένο πακετάκι -- και είναι καλύτερα να μη παίζει κάτι από το να παίζει κάτι λάθος. ΕΠίσης έχει το καλό (όπως και τα ATC, κι'άλλα) να παίζουν και κόντα το ένα ηχείο με το άλλο και να έχουν καλή εικόνα διασποράς: χρήσιμο πράγμα.

Linkwitz Orion: διότι είναι έτοιμο πακέτο και σοβαρά δουλεμένο ενεργό ηχείο (6-8 κανάλια οδήγησης) με εξαιρετικά στοιχεία ελέγχου απόκρισης, διασποράς, παραμορφώσεων, οδήγησης μεγαφώνων και εξαιρετικά ομοιογενές ηχητικό αποτέλεσμα. Κατ'ουσίαν, plug & play, αρκεί να υπάρχει μεσαίου μεγέθους χώρος (και ανεκτικότητα συμβίου κλπ). Δίδεται και σε κιτ (όπερ, πλέον, πάμφθηνο για το επίπεδο απόδοσης)
Συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Βέβαια, τα ενεργά ηχεία καταργούν το παιχνίδη του ενισχυτικού -- συνάμα και το πρεστίζ κτήσης (ήγουν, "υποσταθμός της ΔΕΗ" ή πλατινένια βατάκια προς :10κ έκαστον, κλπ:AFADF0: )

Πολλά τα μηχ/ματα μπρε παιδί μου...

Να κι'ένα τρανζίστορ περιφερειακό: φώνο FM acoustics.
Κι'ένα πακέτο πικάπ+βραχίων+κεφαλή: "Κληρώντιο" ασχέτων λοιπών στοιχείων γύρω στα :5κ. Υπερεξαιρετικόν (αν σκεφτώ ότι μαντρακάδες που έχουν περάσει απ'τα χέρια μου στοιχίζουν παραπάνω -- μόνο για το μηχανικό μέρος).
Κι'άλλα πικαπ, αλλά σκέτα: Scheu το "μεγάλο", φτηνό και καλό -- παρομοίως ένα Project... ανάθεμα κι'αν θυμάμαι τον αριθμό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΙΛΑΕΙ Η ΠΕΙΡΑ (ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ)...

Αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό. Πλην όμως, θαρρώ πως μπορούμε να αναφερθούμε σε προιόντα -- με κριτήρια επιλογής + νήξεις για την συστηνόμενη/ες εφαρμογή/ες.

Απλώς η γκάμα είναι τεράστια...

Ενυγουέϋ...
κάποια μοντελάκια ηχείων ανεξαρτήτως τιμής που έρχονται στο μυαλό και έχω παίξει (χωρίς να είμαι κατ'ανάγκη ιδιοκτήτης):κριτήριο είναι ότι παίζουν μουσική -- μέσες άκρες -- με σχετικά ομοιογενή τρόπο...

Απ'τα προαναφερθέντα ATC, θα προτιμούσα τα μεγαλύτερα (100 ή 150) γιατί έχουν μεθοδεύσει τα χαμηλομεσαία και αποδίδουν πολλήν ενέργεια. Πιάνουν και συχνότητες τσέλλο, χωρίς ξενερωτικές παρενοχλήσεις από τη τρύπα αλλά και με καλή διασπορά. Ενεργά βέβαια. Μεθοδεύονται εύκολα και έχουν καλή ισορροπία ανα ζεύγος. Σε περιορισμένο χώρο, τα 50 είναι θαυμάσιο προιόν.

Avantgarde -3. Μόνο εάν υπάρχει μεγάλος χώρος, διαθεσιμότητα 2 ενισχυτών (ένας για τα χαμηλά), χρόνος και διάθεση για καλό στήσιμο.
Acapella -- Campanile και άνω. Αν και εφ'όσο αντεχετε το λουκ και το βάρος και το κόστος. ΕΠίσης αν δεν ενοχλεί η διάρκεια ζωής (~10 χρόνια) του τουίτερ. Τέλος αν πείσετε το κατασκευαστή να σας δώσει τα στοιχεία του χαμηλοπερατού όπου θα παίξει τρανζίστορ. (Εκτός κι'αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να φτιάξει λάμπα για χαμηλές συχνότητες με ενσωματωμένο φίλτρο.)

Κλιψ-χορν: μετ/μένα και παλιάς κοπής με μονάδες άλνικο. Φτηνά στην αγορά, ακριβά στη μεταφορά + χρήζουν αναβαθμίσεων (πολλές + εύκολες συνταγές βελτίωσης). Επίσης, χρειάζονται γωνίες... και συμβίο/α με κατανόηση

Αίολος -- διότι είναι ισορροπημένο πακετάκι -- και είναι καλύτερα να μη παίζει κάτι από το να παίζει κάτι λάθος. ΕΠίσης έχει το καλό (όπως και τα ATC, κι'άλλα) να παίζουν και κόντα το ένα ηχείο με το άλλο και να έχουν καλή εικόνα διασποράς: χρήσιμο πράγμα.

Linkwitz Orion: διότι είναι έτοιμο πακέτο και σοβαρά δουλεμένο ενεργό ηχείο (6-8 κανάλια οδήγησης) με εξαιρετικά στοιχεία ελέγχου απόκρισης, διασποράς, παραμορφώσεων, οδήγησης μεγαφώνων και εξαιρετικά ομοιογενές ηχητικό αποτέλεσμα. Κατ'ουσίαν, plug & play, αρκεί να υπάρχει μεσαίου μεγέθους χώρος (και ανεκτικότητα συμβίου κλπ). Δίδεται και σε κιτ (όπερ, πλέον, πάμφθηνο για το επίπεδο απόδοσης)
Συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Βέβαια, τα ενεργά ηχεία καταργούν το παιχνίδη του ενισχυτικού -- συνάμα και το πρεστίζ κτήσης (ήγουν, "υποσταθμός της ΔΕΗ" ή πλατινένια βατάκια προς :10κ έκαστον, κλπ:AFADF0: )

Πολλά τα μηχ/ματα μπρε παιδί μου...

Να κι'ένα τρανζίστορ περιφερειακό: φώνο FM acoustics.
Κι'ένα πακέτο πικάπ+βραχίων+κεφαλή: "Κληρώντιο" ασχέτων λοιπών στοιχείων γύρω στα :5κ. Υπερεξαιρετικόν (αν σκεφτώ ότι μαντρακάδες που έχουν περάσει απ'τα χέρια μου στοιχίζουν παραπάνω -- μόνο για το μηχανικό μέρος).
Κι'άλλα πικαπ, αλλά σκέτα: Scheu το "μεγάλο", φτηνό και καλό -- παρομοίως ένα Project... ανάθεμα κι'αν θυμάμαι τον αριθμό.

Που άκουσες το Orion αγαπητέ μου?

Υπάρχει στην Ελλάδα?

Καλημέρα.
Το BLUE SKY .-bye-
Eίναι τσάμπα και θα ήμουν εντάξει με τον εαυτό μου.

Kαι σίγουρα τα USHER S-520 που και αυτά είναι τσάμπα.

Και με έναν κινέζο τσάμπα, γίναμε τσάμπα μάγκες.

Εγραψα να συστήσουμε μόνο ένα,γιατί βοηθάει σημαντικά να κρίνουμε-επιλέξουμε πιό αντικειμενικά.Νομίζω,ότι η παράμετρος τιμή πρός αποδοση, θα έπρεπε να είναι καθωριστικής σημασίας στην διαδικασία αξιολόγησης και μ' ικανοποίηση βλέπω,ότι στις μέχρι τώρα "συστάσεις" παίρνεται υπόψη.

Κατανοώ την παρατήρηση αναφορικά με την σχετική "μοναδικότητα" του χώρου και της σύνθεσης του συστήματος,αλλά και το θέμα έχει να κάνει ακριβώς με την ατομική εμπειρία-δηλαδή τι είναι αυτό που μας εντυπωσίασε τόσο ώστε να το επιλέγαμε ή να το συστήναμε(κάτω απο δεδομένες -έτσι ή αλλιώς-εξατομικευμένες συνθήκες).Τι αξία έχει αυτό;Μα την ίδια με τις άλλες συζητήσεις που κάνουμε...Ποιός μπορεί να ισχυρισθεί,ότι η άποψη που καταθέτει,έχει την εγκυρότητα μιάς τεκμηριωμένης επιστημονικής διατριβής;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΙΛΑΕΙ Η ΠΕΙΡΑ (ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ)...

Που άκουσες το Orion αγαπητέ μου?

Υπάρχει στην Ελλάδα?
Το άκουσα στη Γαλλία. Δεν ξέρω αν τόχει κανείς στην Ελλάδα, δυστυχώς...

Συμφωνω απολυτα για το Blue Sky. Επισης, εχω τα Chario Ursa Major και οποιος τα εχει ακουσει εχει συμφωνησει πως για τα λεφτα τους παιζουν πολυ καλα.

Κοίτα, δεν έχω ζήσει με το Stradivari για να το κρίνω όπως το 802. Το ότι δεν θα το αγόραζα όμως (όχι λόγω χρημάτων αλλά λόγω γούστου) πιστεύω να σου λέει κάτι. Αν είχα τα 40.000 $ θα έπαιρνα ΑΛΛΟ ηχείο και θα μου έμεναν και πολλά ρέστα.
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ ότι δεν είναι καλό ηχείο. Υπέροχο ηχείο, αλλά όχι τόσο του γούστου μου

Ειρήνη ημίν...

Εξαιρετικά όλα.Ο καθένας με το γούστο του.

Κατάθεση συστάσεων είναι το ζητούμενο.Πάμε παρακάτω;